Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tiilikaton asennus – tuloksena on tyylikäs julkisivu ja turvaa vuosikymmeniksi

Tiilikatto on loistava valinta monen rakennuksen tarpeisiin. Perinteisenä katemateriaalina tiili sointuu hyvin maamme maisemaan ja arkkitehtuuriin, ja useiden saatavilla olevien värivaihtoehtojensa ansiosta se istuu tyylikkäästi julkisivuun jos toiseenkin. Tiilikatto on hengittävä ja hiljainen, joten myös asumismukavuus ääntä tehokkaasti eristävän tiilikatteen kanssa on kohdillaan. Oikein asennettuna tiilikate on ennen kaikkea äärimmäisen luja ja kestävä: vankkatekoinen tiilikatto pystyy kohtaamaan lumen ja jään, sateet ja saasteet, auringonpaahteen ja uv-säteilyn sekä monet muut mekaaniset ja kemialliset rasitukset. Tiilikaton elinkaari on kunnioitettavan pituinen, sillä betonitiili voi kestää hyvällä huollolla toimivana jopa 70 vuotta ja savitiili yli 100 vuotta.

Me Plus Kattopalvelulla tunnemme tiilikatot sekä niiden tarpeet. Meille on kertynyt kokemusta sekä tiilikaton asennuksista, korjauksista, remonteista että huolloista. Hallitsemme paitsi parin lappeen harjakatot, myös monimutkaisemmat kokonaisuudet, kuten aumakatot ja mansardikatot. Työskentelemme sujuvasti niin betonitiilien kuin savitiilienkin kanssa, ja tietysti tarvittaessa asennamme asiantuntevasti myös muut katemateriaalit ja kattotyypit. Palvelumme perustuu kokonaisvaltaisuuden periaatteelle: kattotöitä tehdessämme käsittelemme kattoasi tiedostaen aina, että sen toimivuudessa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Vaikka tilaisit meiltä esimerkiksi vain läpivientien tiivistyksen tai katon harjauksen, havainnoimme katolle noustuamme koko katon tilannetta ja yleiskuvaa, ja mikäli olennaisia epäkohtia katossa ilmenee, tiedotamme niistä sinulle ja voimme hoitaa ne edullisesti kuntoon.

Käyntimme jälkeen talosi on siis taatusti toimivan katteen suojissa. Ammattilaisen asentaessa ja huoltaessa tiilikaton vältytään sellaisilta ei-toivotuilta yksityiskohdilta kuten jälkikäteen havaittavilta virheasennuksilta tai vuoto-ongelmilta, ja työlle saadaan kaupan päälle reilu takuu. Koska Plus Kattopalvelulla homman hoitaa aina ammattitekijä, kelpaavat suorittamamme kattotyöt myös kotitalousvähennykseen yksityisasiakkaan verotuksessa. Jos tiilikaton asennuksesta on kehkeytymässä astetta isompi urakka, voi kauttamme hakea lisäksi joustavaa rahoitusta projektille. Tiilikattoon panostaminen kannattaa, sillä tuloksena saat kauniin ja lujan katon, joka hyvin hoidettuna kestää kokonaisen ihmisiän. Takaa siis talollesi vankka suoja ja tilaa meiltä tiilikaton asennus!

Tiilikaton asennus

Mitä pitää huomioida, kun suunnitellaan tiilikaton asennusta?

Tiilikaton asennuksessa on tietysti otettava huomioon, millaisia ominaisuuksia ja vaatimuksia tiilikatolla on. Yksi selkeimmistä piirteistä, jotka erottavat tiilikatteen esimerkiksi pelti- tai huopakatteesta, on katteen paino. Tiilikatto on melko raskas rakenteille ja vaatiikin tuekseen jykevät alusrakenteet. Jos kattoremontissa esimerkiksi vaihdetaan peltikatto tiilikattoon, on rakenteita samalla tyypillisesti vahvistettava. Samoin katteen paino on huomioitava uutta kattoa suunniteltaessa lujuuslaskelmissa. Tiilikaton painavuus aiheuttaa myös sen, että talvella katon lumikuormaa on tarkkailtava tiiviisti. Kun katto on jo valmiiksi raskas, ja päälle vielä kasaantuu nuoskalunta jopa tonnien painosta, on puurakenteiden kestävyys äärimmäisen kovilla. Lumenpudotuksista on siis huolehdittava hyvin, ja etenkin mikäli kyseessä on vanhempi katto, voi myös rakenteiden vahvistus sekä katon oikaisu tulla tässäkin tapauksessa kysymykseen.

Paitsi että tiilikatto tarvitsee erityisen vahvat rakenteet, on se toteutettava melko jyrkällä kaltevuudella katon toimivuuden takaamiseksi. Aluskate tulee tehdä erityisellä huolella: tiilikatto itsessään ei ole täysin tiivis, vaan kovilla sateilla tai talvella lumimassan painaessa päälle se päästää hieman vettä saumoista sisään. Tämän vuoksi asianmukaisesti tiivistetty ja oikeaoppisesti hengittävä aluskate on välttämätön kumppani tiilikatolle. Se, miten katon tuuletus saadaan järjestettyä, riippuu puolestaan paljolti kattomuodosta ja muun muassa taitteiden ja lappeiden määrästä.

Tiilikaton materiaaliksi voidaan valita joko savitiili tai betonitiili. Näistä betonitiili on nykyään yleisempi: se on savitiiltä huokeampi, ja lisäksi nopeahko asentaa. Sille voidaan myös tehdä nykyaikaisia pintakäsittelyjä, joilla kate saadaan esimerkiksi hylkimään likaa huomattavan hyvin. Luja, yli tuhannessa asteessa poltettava savitiili puolestaan on arvokkaampi ja perinteisempi vaihtoehto. Lasitettavat ja kauniisti patinoituvat savitiilet ovat nykyään harvinaisempi valinta ja siksi niillä on pitempi toimitusaika. Molemmat tiilityypit ovat laadukkaita vaihtoehtoja, ja kun huoltotarve, kokonaisuus ja tiilten käyttöikä (betonitiilellä noin 70 vuotta, savitiilellä jopa yli 100 vuotta) otetaan huomioon, jää hintaero lopulta vähäiseksi. Tiilikaton kestävyyteen vaikuttavat valitun materiaalin lisäksi tietysti kattoa ympäröivät olosuhteet, katon huoltoväli ja sillä tehdyt muut toimenpiteet, sekä se, milloin ja millä tekniikalla katto on valmistettu ja kuinka ammattitaitoisesti alkuperäinen asennus on tehty. Kaiken kaikkiaan tiilikatto on luja, kaunis ja kestävä valinta, joka antaa rahalle reilusti vastinetta.

Tiilikaton hinta käsittää työt, tuotteet ja tarvikkeet

Mistä sitten koostuu tiilikaton hinta? Kyseessä ei ole suoraviivainen laskelma tarvittavien tiilten lukumäärästä, vaikka tämäkin toki vaikuttaa hintaan. Projektin työläys ja haastavuus ja sitä kautta hintataso vaihtelee aina kohteen mukaan. Esimerkiksi monimuotoinen mansardikatto on paljon vaativampi toteutettava kuin yksinkertainen kahden lappeen malli. Halutessasi saada selville tarkan hinnan tiilikaton asennukselle kannattaa sinun pyytää meiltä tarjous tiilikattotöistä. Tarjouspyynnön myötä tulee kattoammattilaisemme tarkastamaan katon nykytilan ja kartoittamaan sen tarpeet sekä sinulla olevat toiveet, ja kun käsillä olevaan projektiin on näin päästy tutustumaan, voidaan myös hinta määritellä tarkemmin ja laatia tarjous työstä.

Tiilikaton asennuksen hinnassa tulee ensiksikin huomioida katon kokonaispinta-ala sekä kohteen luonne: onko talossa yksi vai kaksi kerrosta, kuinka kalteva katto on kyseessä, entä paljonko löytyy sellaisia yksityiskohtia kuten lyhtyjä, jiirikohtia tai läpivientejä, onko katossa huomioon otettavia ulokkeita esimerkiksi kuistin tai erkkerin muodossa? Mitä jyrkempi katto on kyseessä ja mitä enemmän sillä on yksityiskohtia, sitä hitaampaa työssä eteneminen on. Lisäksi on laskettava tarvikkeiden menekki sekä huomioitava, mikäli työssä tarvitaan apuna esimerkiksi rakennustelineitä tai henkilönostimia.

Entä millainen on projektin työmäärä kokonaisuudessaan? Joskus tiilikatolle riittää pelkkä tiilien vaihtotyö, eikä alusrakenteisiin tarvitse kajota enempää. Jos taas yläpohjan kunto on mitä on – korjaus- ja purkutöitä tarvitaan esimerkiksi lahojen puurakenteiden, rikkinäisen aluskatteen tai kastuneiden villojen suhteen – on projekti luonnollisesti työläämpi ja hintavampi. Toimiva aluskate on joka tapauksessa tiilikaton suhteen välttämättömyys, joten mikäli vesikaton alapuolisten rakenteiden kunto on kyseenalainen, kannattaa asia ehdottomasti hoitaa samalla pois päiväjärjestyksestä. Katon asennuksessa katon toimivuutta on hyvä muutenkin suunnitella pitkällä tähtäimellä tulevaisuuteen: esimerkiksi kattovarustelut on taloudellisesti kannattavinta päivittää tai parannella juuri remontin yhteydessä. Mikäli tarvetta siis on vaikkapa lumiesteiden tai kattoturvatuotteiden uusimiselle, tai jos haluat asennuttaa katollesi kattoluukun, pieneläinesteet tai aurinkopaneelit, on tällaiset toiveet fiksua toteuttaa tiilikaton asennuksen yhteydessä.

Meillä Plus Kattopalvelulla tiilikaton hinta on kokonaisuus, jossa ovat huomioituina niin työn kaikki vaiheet kuin urakassa tarvittavat materiaalit ja välineetkin. Hintaan sisältyy suunnittelutyöt ja esivalmistelut, taitavat, asiantuntevat kattoasentajat, tiilet, kiinnikkeet, tiivisteet, työkoneet, rakennustelineet, suojapressut, pinnoitukset, työmaan siivous, lopputarkastus ja niin edelleen. Vaikka tiilikatto voi tuntua hetkessä kertapanostuksena arvokkaalta, maksaa se vuosien varrella itsensä takaisin lujuudellaan, tyylikkyydellään ja toimintavarmuudellaan.

Täydellinen vai osittainen tiilikattoremontti? Kaikenkokoiset tiilikattokorjaukset Plus Kattopalvelulta

Tiilikattoremonteissa korjaustarpeen koko vaihtelee suuresti. Useita kertoja olemme törmänneet tilanteeseen, jossa katon aluskate ja alusrakenteet itsessään ovat hyväkuntoiset, mutta vesikate on vanhentunut ennen aikojaan. Tällaisissa tapauksissa on mahdollista toteuttaa osittainen tiilikattoremontti tiilet vaihtamalla. Vesikaton huonoon kuntoon voi olla useita eri syitä. Ehkä kattoa ympäröivät olosuhteet ovat poikkeuksellisen rasittavat. Voi olla, että katon huolto on ollut pidemmän aikaa puutteellista tai se on jopa laiminlyöty kokonaan, ja sammal ja kosteus ovat jo tehneet katolla peruuttamatonta jälkeä – joko katetta ei ole mahdollista korjata tai korjaus olisi niin työläs ja kallis, että kannattavammaksi tulee katon uusiminen. Tai kate on saatettu alun perin asentaa ammattitaidottomasti, mikä on johtanut katon ennenaikaiseen kulumiseen.

Plus Kattopalvelu toimittaa luotettavasti ja ammattitaitoisesti niin osittaiset kuin kokonaisvaltaisetkin tiilikattoremontit. Jos katolle riittää osittainen remontti vaihtamalla tiilet uusiin, on projekti nopea ja kulutkin jäävät edulliselle tasolle. Toisaalta joskus tarvetta voi olla koko katon uusimiselle yläpohjaa myöten, jolloin kustannuksia on luonnollisesti enemmän ja urakan kesto on pitempi. Katon turvallisuutta ei kuitenkaan voi rahassa mitata, vaan se kannattaa laittaa kerralla kuntoon tulevia vuosia ja vuosikymmeniä ajatellen. Palvelemme tiilikattoremonteissa aina avaimet käteen- periaatteella, eli meiltä hoituu urakan kaikki vaiheet suunnittelusta purkutöiden ja toteutuksen kautta loppusiivoukseen ja -tarkastukseen saakka.

Tiilikattoremontissa on paljon huomioitavaa. Teemme tarvittavat lujuuslaskelmat alusrakenteiden suhteen ja hoidamme asiantuntevasti mahdolliset rakennemuutokset, kuten katon oikaisut. Valmistamme oikeaoppisesti ruodelaudoitukset ja huolehdimme, että sekä eristys että tuuletus toimivat katolla. Asennamme tiilet ja teemme tarvittavat kiinnitykset, ja huolehdimme kuntoon jiirit, läpiviennit, harjatiilet, otsalaudat, päätyvasat, katon pellitykset ja muut olennaiset yksityiskohdat. Lopuksi toimitamme katollesi asennettuina lujat ja korroosionkestävät kattoturvatuotteet tai tarvittaessa vaikka aurinkopaneelit. Ota meihin yhteyttä ja kysy tarjouksemme laadukkaasta, kattosi mukaan räätälöidystä tiilikattoremontista.

Pidä uusi tiilikatto tikissä katon huoltopalvelulla

Me Plus Kattopalvelulla emme ainoastaan remontoi, vaan toteutettuamme uuden, laadukkaan tiilikattosi autamme sinua myös pitämään siitä parasta mahdollista huolta. Tiilikatto ei missään nimessä ole huoltovapaa, vaan vaatii kukoistaakseen säännöllistä ja tunnollista hoitoa. Kuten muillakin katoilla, tärkeimpiin tiilikaton huoltotöihin kuuluu ehdottomasti katon ja rännien säännöllinen puhdistus. Kun katolle kerääntyy lehtiroskaa tai muuta biomassaa, muhii siellä myös kosteus, ja tämä tarjoaa otolliset olosuhteet sammaleelle. Sammal puolestaan on tiilikaton pahimpia vihollisia: se pyrkii juurillaan pureutumaan tiileen ja kuljettaa pikkuhiljaa kosteutta sen sisälle, ja tämä tekee tiilestä yhä hauraamman. Kun tiilen sisälle päässyt vesi vuoroin sulaa ja vuoroin jäätyy, nopeuttaa tällainen pakkasrapautuminen tiilen kulumista entisestään, ja pahimmillaan tiili jopa halkeaa.

Yleisesti tiilikatolle suositellaankin tehtäväksi perustavanlaatuiset kausihuollot noin puolen vuoden välein. Kun katto harjataan ja puhdistetaan keväisin ja syksyisin, ehkäisee se sammaloitumista merkittävästi. Samalla saadaan siivottua rännit ja tarkistettua niiden kiinnitykset ja kaadot. Jos pesu, puhdistus ja harjaus eivät riitä poistamaan itsepäistä sammalta, voimme suorittaa katolle erityisen sammaleentuhokäsittelyn. Tällöin ruiskutamme katolle biohajoavan, ekologisen käsittelyaineen, joka hävittää sammaleen katolta juurineen. Aineen voi myöhemmin joko itse huuhdella pois tai jättää sadevesien vietäväksi, eikä siitä koidu vaaraa ihmisille tai eläimille.

Tiilikaton huoltotöitä tehdessämme huomioimme katon kuntoa aina kokonaisvaltaisesti. Tarkistamme kattotiilten kunnon sekä vaihdamme ja korjaamme rikkinäiset tai liikkuneet tiilet. Tutkimme läpiviennit, jiirikohdat ja saumaukset sekä teemme tarvittavat tiivistykset. Käymme läpi myös kattoturvatuotteet ja muut kattovarustelut niiden toimivuuden ja kiinnitysten osalta. Talvisin hoidamme lumenpudotukset sekä jäänsulatukset katolta ja ränneistä. Meiltä saat lisäksi tiilikaton suojakäsittelyt, kuten kyllästyskäsittelyt ja kasvustonestokäsittelyt, sekä tiilikatolle elintärkeän uudelleenpinnoituksen, joka palauttaa tiilelle sen likaa, kosteutta ja sammalta hylkivät ominaisuudet.

Kaikissa tiilikattotöissä voit luottaa vankasti Plus Kattopalveluun. Meidän kanssamme homma sujuu ripeästi ja vaivattomasti, laatua milloinkaan unohtamatta. Työllämme on takuu ja käytämme vain ensiluokkaisia materiaaleja, jotka on myös suojattu valmistajan omalla takuulla. Asiantuntemuksella asennettu tiilikatto on luja, tyylikäs ja ennen kaikkea kestävä palvellen tehtävässään talon suojana vuosikymmenestä toiseen. Tilaa meiltä oma tiilikattosi ajoissa, jotta tiilikaton asennus saadaan varmasti suoritettua sinulle optimaalisena ajankohtana. Tartu toimeen jo tänään – ota yhteyttä ja kysy tarjouksemme tiilikaton asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt