Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tiilikaton hinta asennettuna on edullinen käyttövuosiin ja katon arvokkuuteen nähden

Tiilikaton hinta asennettuna voi olla huokeampi kuin mitä arvokkaasta ulkonäöstä heti uskoisi. Näyttävä tiilikatto kohentaa talon ilmettä nostaen sen arvoa ja se sopii kaikenlaisiin kiinteistöihin. Tiilikatto on kestävä katemateriaali, se on luonnonmukainen ja lisäksi ääntä eristävä. Tiilikatto on pitkäikäinen katto, kunhan huolto tehdään säännöllisesti. Tiilikatto ikääntyy kauniisti ja se sopii niin puutalojen ilmeeseen kuin kivitaloillekin. Tiilikaton hinta on kilpailukykyinen muihin katemateriaaleihin verrattuna. Oikein asennettuna ja huollettuna tiilikaton käyttöikä voi olla jopa 20-50 vuotta korkeampi kuin perinteisen peltikaton.

 Tiilikatteen hintaan vaikuttaa se, valitaanko katteeksi savi- vai betonitiili. Näistä savitiili on kestävämpi ja myös hieman hintavampi, betonitiili himmenee ajan kuluessa mikä ei toisaalta vaikuta tiilen toimivuuteen, ainoastaan ulkonäköön. Lisäksi tiilikatteen hintaan vaikuttavat katteen malli, väri ja käytettävien erikoistiilien määrä. Perinteisesti tiili on aaltomainen, mutta saatavilla on erilaisia profiileja kuten tasaisia laattamaisiakin malleja. Myös värivalikoima on laaja, vaikka useimmiten käytetään edelleen punaisen, harmaan ja mustan värisiä tiiliä.

Katon säännöllinen huolto ja tarkastus pidentää katon käyttöikää ja pienentää tulevia kustannuksia. Olisi hyvä tehdä tarkastus katolla kahdesti vuodessa. Kosteusvauriot ja vuodot voivat tulla ilmi harmittavan myöhään – kun tilanne on jo oikeasti paha.

Samalla kun Plus Kattopalvelu suorittaa huoltotöitä katollasi, tarkastamme aina myös koko katon yleisilmeen täysin veloituksetta ja kerromme havainnoistamme. Voimme tehdä kustannusarvion halutessasi lisätöistä tai toimenpiteistä, joita kattosi tarvitsee. Me teemme perusteellisen kuntokartoituksen ja kerromme suosituksemme joko huoltotoimenpiteistä tai mahdollisesta kattoremontista. Meille on tärkeää, että asumisen kannalta jää turvallinen kokonaisuus käyntimme jälkeen.

Sivujemme kautta onnistuu rahoituksen hakeminen kattoremontille, jos kertasijoitus tuntuu liian isolta budjettiisi. Jos teetät työn yksityistaloutena esimerkiksi mökillesi tai omakotitalollesi, kannattaa muistaa kotitalousvähennys. Saat meiltä selkeän laskun, jossa työn ja tarvikkeiden osuudet ovat eroteltuina.

Tiilikaton hinta asennettuna

Mitä uusi tiilikatto maksaa?

Mitä uusi tiilikatto sitten maksaa? Käyttöikä on paljon pidempi kuin esim. peltikatolla, joten elinkaarikustannukset jakautuvat pidemmälle ajalle. Tiilikattoremontti kohentaa rakennuksen jälleenmyyntiarvoa, se on kestävä, arvokkaan näköinen ja antaa hyvän suojan pitkäksi aikaa. Pienellä huollolla se pysyy hyvänä monia kymmeniä vuosia. Kestävyyden lisäksi tiilikaton etuja ovat hengittävyys, se vaimentaa ääniä kuten sateen ropinan ja pysyy kesälläkin viileämpänä.

Tiilikaton hintaan vaikuttaa valitaanko savitiilet vai betonitiilet. Savitiilet ovat arvokkaampia, mutta myös kestävämpiä. Betonitiilien pinnoite kuluu nopeammin, mikä lyhentää huoltoväliä. Hintaan vaikuttavat myös tiilien profiili, väri sekä itse katon koko ja muoto – eli miten paljon tarvitaan erikoistiiliä harjalle jne. Kattotiilivalikoima on nykyisin hyvin runsas ja jokaiseen makuun sekä budjettiin löytyy varmasti mieleinen tiilikate.

Tiilikaton hintaan vaikuttavat myös katon nykyinen kunto, eli riittääkö vain vesikatteen vaihto uuteen vai onko katon alapuoliset rakenteet jostain syystä kärsineet. Jos vettä on päässyt välikattoon, voivat puuosat ja villat olla kastuneet. Vaihdamme tarvittaessa eristeet ja uusimme lahovaurioiset puuosat. Myös kattotuotteet määrittelevät minkälainen summa viivan alle muodostuu. Tarvitaanko uudet rännit tai kattoturvatuotteita. Lumiesteet, lapetikkaat ja kattotikkaat helpottavat katolla työskentelyä. Ehkä haluat siirtyä nykyaikaan käytännöllisillä aurinkopaneeleilla tai ehkäpä kaipaat lisää luonnonvaloa valokuvulla.

Me teemme Sinulle tarkan kustannusarvion tulevasta remontista toiveesi huomioiden. Kattoremonttiurakassa hoidamme kaiken materiaalien hankkimisesta loppusiivousta myöten, joten Sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Piilokuluja ei tule vaan kaikki on kerrottu etukäteen ja laskussa on eritelty tarvikkeiden ja työn osuudet.

Miten tiilikattoremontti etenee? Se alkaa vanhan vesikaton ja aluskatteen purkamisella. Ensimmäisenä valitaan uusi aluskate ja asennetaan se (menekki on suurempi mitä katon kokonaispinta-ala). Aluskatteen päälle asennetaan tuuletusrimat ja näiden päälle vielä kattoruoteet, joihin kattotiilet tulevat kiinni. Lopuksi ladotaan kattotiilet paikoilleen. Kerromme, miten kattosi pitää jatkossa pintansa ja saavumme kutsuttaessa paikalle huoltamaan sen. Remontin yhteydessä kannattaa varata ylimääräisä tiiliä talteen, jotta tulevat korjaukset saadaan tehtyä saman sävyisillä ja –profiilisilla tiilillä.

Kokonaisremontille huokeampi vaihtoehto on, jos vaihdetaan vain vanhat tiilet uusiin aluskatteen ollessa kunnossa. Pelkkien tiilien vaihto käy meiltä nopeasti. Samalla tietysti tarkistetaan aluskate kokonaisuudessaan ja huolletaan siinä mahdollisesti olevat viat. Kerromme myös, mikäli aluskate kannattaa uusia kokonaan tiilien kanssa, jotta kokonaisuudesta tulee kestävä ja turvallinen.

Aluskatteen merkitys tiilikatolle

Aluskatteen merkitys tiilikatolle on suuri. Koska kattotiilet eivät ole täysin vesitiiviit, on aluskatteen sitä oltava. Aluskate on katon tärkeimpiä osia. Se johtaa kondensoituneen tai vesikaton vuotaman veden pois. Lisäksi nykyaikaiset katteet ovat hengittäviä ja ne johtavat talon sisältä tulevaa kosteutta ulos. Aluskatteeseen tulleet pienet reiät voidaan väliaikaisesti paikata – ne hoidetaan yleensä korjausteipillä. Paikkausta ei kuitenkaan suositella pitkäaikaiseksi ratkaisuksi.

Aluskate voidaan vaihtaa osittain tai kokonaan riippuen sen kunnosta. Hyväkuntoinen vanha tiilikatto voidaan asentaa takaisin paikoilleen aluskatteen vaihdon jälkeen. Yleensä, jos vesikatto on tullut käyttöikänsä päähän, kannattaa viimeistään siinä vaiheessa vaihtaa myös aluskate. Aluskatteita on hengittäviä ja kondenssisuojattuja. Valinta näiden välillä riippuu katemateriaalista, katon ja asunnon rakenteista (toimiva tuuletus) ja muista olosuhteista. Ammattilaisina neuvomme Sinua valinnan kanssa.

Tarvitseeko talosi tiilikatto korjausta tai huoltoa, me hoidamme sen ammattitaidolla

Tarvitseeko talosi tiilikatto korjausta tai huoltoa, ota yhteyttä ja me teemme kuntotarkastuksen sekä huollamme kattosi ammattitaidolla. Tiilikatolta tarkistetaan ja huolletaan mm rikkoutuneet tiilet, katon lappeiden tiilet kiinnityksineen, sisäjiirit, aluskate rakenteineen, sadevesijärjestelmän kunto, pellitykset ja läpiviennit, kattoluukut ja –ikkunat, kattosillat sekä lumiesteet kiinnityksineen. Joka vuosi, tai mielellään kaksikin kertaa vuodessa, tulisi katot puhdistaa roskista tai jo syntyneistä kasvustoista. Tiilikaton puhdistukseen suositellaan käytettäväksi harjausta painepesurin sijaan. Pesuria käytettäessä painetta ei saa olla liikaa, koska vaarana on tiilen suojapinnan vaurioituminen. Harjauksen ja pesun jäljiltä puhdistetaan tietysti myös vesikourut.

Tiilikaton huoltoon kuuluu rikkinäisten kattotiilien vaihto. Siksi tiilikaton asennuksesta kannattaa aina jättää muutamia tiiliä varastoon, jotta paikkaaminen on helppoa rikkoutuneiden tilalle samanmallisella tiilellä ja värisävy on oikea. Esim. myrskyn mukana lentämät painavat oksat ovat voineet rikkoa tiiliä katolla ja tuulet voivat päästä aukkopaikoista tiilien alle ja napata niitä lisää irti. Katon kuntoa on siis seurattava säännöllisesti. Ikääntyminen myös lisää rapautumisvaurioita, kun tiilen huokoiseen pintaan jäätyy ja sulaa vettä. Samaa tekee myös kasvusto tiilien päällä, jos katon puhdistus laiminlyödään. Tiilikatto voidaan huoltomaalata tai pinnoittaa, mikä lisää katon käyttöikää. Ainakin katto kannattaa säännöllisesti puhdistaa sammaleesta ja muusta kasvustosta harjaamalla ja pesemällä.

Turhaa liikkumista tiilikatolla tulee välttää ja me noudatammekin siellä erityistä varovaisuutta – tarpeen vaatiessa käytämme henkilönostinta, jolla teemme tarvittavat työt katolla. Huollon yhteydessä katto voidaan käsitellä suoja-aineella tai kasvunestoaineella. Tarvittaessa katto voidaan myös huoltomaalata ja tämä tulisikin tehdä viimeistään katon 25-30 vuoden iässä. Maalipinta suojaa likaantumiselta ja kasvustoilta talon julkisivun ulkonäön kohenemisen lisäksi.

Kattovuodon huomattua teemme heti sääsuojauksen ja tarkistamme aluskatteen kunnon. Yksi yleinen syy vuotaviin kattoihin on väärin toteutetut läpiviennit. Vesi voi valua sisään esimerkiksi piipun juuresta. Jos aluskate on kunnossa eikä kosteus pääse sen alapuolisiin rakenteisiin, käy vaurioituneiden kattotiilien vaihto helposti, varsinkin jos niitä on ylimääräisenä tallessa. Uusissa tiilissä voi olla sävyeroja katolla oleviin nähden, jolloin kannattaa paikkatiili vaihtaa huomaamattomampaan paikkaan ja siirtää sieltä saman sävyinen rikkoutuneen tilalle näkyvälle paikalle.

Katon täsmäkorjaukset ovat edullinen tapa jatkaa katon käyttöikää, mutta jos katto alkaa olla elinkaarensa loppupuolella, voi koko katon uusiminen olla järkevämpi vaihtoehto. Me teemme kattotarkastuksen jälkeen tarjouksen kattoremontista halutessanne. Katto voidaan uusia vain tiilien osalta, jolloin työhön ei mene kauaa aikaa, mutta remontti voi vaatia myös aluskatteen vaihdon uuteen. Pääasia on, että remontin jälkeen katto hoitaa tehtävänsä ja asukkaat voivat olla levollisin mielin kotona.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt