Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Uusi tiilikatto asennettuna kokeneelta kattofirmalta

Tiilikaton uusiminen astuu kuvaan mukaan, kun pelkät huollot tai korjaukset eivät enää merkittävästi lisää katon elinikää, tai kun vanhan katon ylläpidosta aiheutuvat kustannukset käyvät kohtuuttoman korkeiksi. Tiilikaton uusiminen kannattaa toteuttaa mieluummin hieman ajoissa kuin liian myöhään, sillä vanhalla tai kehnosti toimivalla katolla riskit vesivuodoille tai muille vaurioille ovat aina keskimääräistä suuremmat. Kun tiilikatto uusitaan hyvissä ajoin, säästytään kalliimmilta rakenteisiin liittyviltä korjauksilta ja talolle saadaan jälleen kestävä, kaunis ja hiljainen katto, joka voi palvella tehtävässään jopa kokonaisen ihmisiän.

Plus Kattopalvelusta saat luotettavan kumppanin kaikkiin tiilikattotöihin. Uusimme tiilikatot koosta ja muodosta riippumatta kaikentyyppisiin rakennuksiin, oli kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo, kesämökki tai vaikka piharakennus. Meiltä luonnistuvat tiilikaton asennukset, huollot, korjaukset ja remontit sekä savitiili- että betonitiilikatoille. Palvelumme suunnitellaan ja suoritetaan aina kattokohtaisesti: mitoitamme korjaustyöt katon tarpeisiin ja katon uusimisen yhteydessä voimme toteuttaa myös kaipaamasi parannukset katolle esimerkiksi yläpohjan, kattoturvan tai katon lisävarustelujen suhteen. Mikäli olet haaveillut vaikkapa paremmasta energiatehokkuudesta, romanttisesta kattoikkunasta tai nykyaikaisista aurinkopaneeleista, kerro rohkeasti meille toiveesi, niin asiantuntevat kattoammattilaisemme laittavat ne toteutumaan.

Meille katto on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksipä – oli varsinainen syy käyntiimme mikä tahansa – tarkastelemme katolle noustuamme aina katon yleiskuvaa kattavasti ja panemme merkille mahdolliset korjaustarpeet tai alkavat ongelmat. Saat meiltä tiedon tällaisista asioista ja voimme edullisesti hoitaa epäkohdat kuntoon, ennen kuin niistä kehittyy suurempia ja kalliimpia. Kun kattosi on meidän käsissämme, on se töiden jälkeen taatusti täydellisen toimiva ja hyväkuntoinen. Hyödyt myös rahallisesti, sillä suorittamamme kattotyöt ovat yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa. Isompiin projekteihin on lisäksi tarjolla joustavampi rahoitusvaihtoehto. Tiilikaton uusiminen on kannattava sijoitus, joka säästää monelta isommalta ongelmalta ja mahdollistaa terveet rakenteet ja turvallisen asumisen talossa. Varmista siis katollesi pitkä elämä ja hoida ajoissa asiaankuuluvat korjaukset – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme tiilikattotöistä!

Tiilikaton uusiminen

Meiltä tiilikaton uusiminen ja kunnostus laadukkaana ja kokonaisvaltaisena palveluna

Meillä Plus Kattopalvelulla tiilikaton uusiminen toteutetaan kaikenkattavana avaimet käteen- palveluna. Tarkoittivatpa tiilikaton uusimistyöt kattosi kohdalla tiilien uudelleenpinnoitusta, tiilien vaihtoa tai täydellistä kattosaneerausta yläpohjan rakenteita myöten, toimitamme kattotyöt laadukkaasti ja asiantuntevasti suoritettuina. Jotta tiilikaton uusimistarve saadaan mitoitettua oikein, aloitamme suuremmat kattotyöt aina tarkastuskäynnillä. Katsastamme vesikatteen kunnon, läpivientien ja jiirien kaltaiset katon yksityiskohdat sekä myös vesikaton alapuoliset rakenteet, mikäli sinne on esteetön pääsy. Samalla pääset kertomaan, mitä sinä odotat tiilikattoremontilta, ja kun olemme kuulleet toiveesi ja kartoittaneet katon tarpeet, laadimme tarkan suunnitelman tiilikaton uusimisesta.

Koska meillä on vankka kokemus tiilikattotöistä, huomioimme jo varhaisessa suunnitteluvaiheessa muun muassa sellaiset tiilikaton erityispiirteet kuten rakenteiden kantokyvyn (kyseessä on painava kattomateriaali, joten lujuuslaskelmat on tehtävä huolella) sekä tuuletuksen järjestämisen (tämän toteuttaminen käytännössä vaihtelee hieman kattomallin mukaan). Voit luottaa siihen, että kattosi on osaavissa käsissä pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Ennen projektia suojaamme ympäristön tarvittavilta osin ja pystytämme rakennustelineet. Puramme vanhan vesikatteen, ja yläpohjan kunnosta riippuen mahdollisesti myös aluskatetta ja alusrakenteita. Tiilikaton uusiminen voi pitää sisällään sellaisia yläpohjatöitä kuten eristeiden vaihtoa tai lisäämistä, yläpohjan tuuletuksen tarkistusta ja tarvittaessa sen parantamista, kattorakenteiden korjausta tai esimerkiksi lahovaurioituneiden puuosien vaihtoa sekä aluskatteen ja sen läpivientien asentamista.

Huolehdimme taidokkaasti jokaisesta tiilikaton uusimiseen liittyvästä vaiheesta, ja alusrakenteiden ja ruodelaudoituksen lisäksi asennamme vesikatteen sekä hoidamme katon viimeistelyt, esimerkiksi suojakäsittelyt. Samalla tiilikaton uusimisen yhteydessä on järkevää myös saattaa kattovarustelut ajan tasalle. Kiinnitämme kattoturvatuotteet, asennamme aurinkopaneelit, päivitämme pieneläinesteet ja niin edelleen. Töiden jälkeen siivoamme työmaan, huolehdimme purku- ja rakennusjätteen poiskuljetuksesta ja asianmukaisesta hävityksestä sekä järjestämme katolle kattavan lopputarkastuksen. Näin varmistetaan, että sinulla on urakan jäljiltä täydellisen toimintavarma katto talossasi. Luonnollisesti kattopaketillamme on myös selkeä työtakuu, ja voit olla varma siitä, että uusi tiilikatto tulee osoittautumaan hintansa väärtiksi.

Uuden tiilikaton hinta on suoraan verrannollinen työn määrään ja tarvikemenekkiin

Mitä uusi tiilikatto sitten maksaa? Tämä on luonnollisesti yksi kysytyimpiä asioita tiilikaton uusimisen yhteydessä. On kuitenkin mahdotonta antaa yksi yleispätevä vastaus, joka soveltuisi kaikkiin kohteisiin, sillä tiilikaton uusimisen hinta vaihtelee kohteen ominaisuuksien ja työn vaativuuden mukaan. Projektit rakentuvat siis tapauskohtaisesti ja aina kulloisenkin katon tarpeisiin vastaten.

Yhdelle katolle tiilikaton kunnostus voidaan toteuttaa osittaisena kattoremonttina pelkät kattotiilet vaihtamalla. Toisessa kohteessa uusimistarve ulottuu myös vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, ja voidaan tarvita esimerkiksi uusi aluskate tai laajoja lahovauriokorjauksia. Joskus yksinkertaisesti korvataan vanha tiilikatto uudella, joskus taas ollaan vaihtamassa esimerkiksi peltikaton tai huopakaton tilalle tiilikatto, jolloin rakenteiden lujittaminenkin täytyy muistaa ottaa huomioon. Usein materiaalina on huokeampi betonitiili, toisinaan katto rakennetaan arvokkaammasta savitiilestä. Näistä ja monista muista syistä pohja-, purku- ja asennustöiden määrä vaihtelee paljonkin tiilikattojen välillä ja tämä vaikuttaa myös projektin lopulliseen hintaan.

Katon malli, koko, jyrkkyys ja korkeus ovat nekin kaikki tiilikaton uusimisen hinnassa huomioitavia tekijöitä. Monimuotoinen mansardikatto on hitaampi ja vaativampi toteuttaa kuin perinteinen kahden lappeen harjakatto. Remontoitava kokonaispinta-ala vaikuttaa tietysti paitsi työn määrään, myös materiaalin menekkiin. Jos katto on jyrkkä tai rakennus kovin korkea, voidaan työssä tarvita avuksi rakennustelineet, tai saatetaan käyttää erilaisia työkoneita, kuten henkilönostimia. Jyrkemmällä katolla työskentely on haastavampaa ja työhön menee enemmän aikaa. Urakka etenee hitaammin myös siinä tapauksessa, että katolla on paljon huomioon otettavia tai purkamista vaativia yksityiskohtia esimerkiksi erilaisten lippojen, läpivientien, lyhtyjen, pellitysten, jiirien ja kattotuotteiden muodossa. Lisäksi katon uusimisen yhteyteen sovitut viimeistelyt sekä muut kattotyöt huomioidaan hinnassa: teemme valmistuneelle katolle muun muassa tiilikaton suojakäsittelyt sekä pinnoitukset ja asennamme kaikki tarvittavat kattovarustelut.

Kaikesta tästä koostuu tiilikaton uusimisen kokonaishinta. Kun haluat tarkemman hinta-arvion juuri sinun kattosi tilanteesta, pyydä meiltä tarjous, niin kattoammattilaisemme tulee tekemään ilmaisen kartoituskäynnin katollesi. Tutkimme katon kunnon niin vesikatteen kuin yläpohjankin osalta ja kuuntelemme, millaisia toiveita sinulla on uuden katon suhteen – onko ajatuksena esimerkiksi lisätä samalla talon energiatehokkuutta tai parannella kattovarusteluja? Saamiemme tietojen perusteella laskemme sinulle urakasta kustannustehokkaan tarjouksen, joka sisältää meillä aina koko paketin kaikkine työvaiheineen, materiaaleineen ja välineistöineen sekä asiantuntevaa työvoimaa myöten. Tiilikaton uusimisen hinta on edullinen panostus koko rakennuksen tulevaisuuteen, ja vastineeksi saat lujan ja kestävän katon, joka säilyttää tyylinsä ja suojelee taloa jopa 70 vuotta eteenpäin.

Uusi katto ei pärjää itsekseen – ylläpidä kattoa asianmukaisilla tiilikaton huolloilla

Kun tiilikaton uusiminen on tehty, on olennaisen tärkeää ylläpitää sen kuntoa säännöllisillä huoltotoimilla. Uusikin katto sammaloituu ja sitä myötä rappeutuu nopeasti, mikäli sen pintaa ei puhdisteta tunnollisesti lehdistä, neulasista ja muusta ylimääräisestä biomassasta. Roskaantunut katto myös sitoo enemmän vettä itseensä, ja kun kosteus pääsee ajan kanssa imeytymään tiileen, niin lämpötilanvaihtelujen avustamana se pakkasrapauttaa eli heikentää tiilikatetta jatkuvasti. Pahimmillaan seurauksena on tiilien murenemista ja halkeilua sekä siitä seuraavia vesivuotoja katon alapuolisiin rakenteisiin.

Sammaleen ja roskan lisäksi myös runsas lumikuorma on riski tiilikaton kunnolle. Tiilikatto on jo itsessään raskas, ja tonnien painoinen lumimassa sen päälle voi esimerkiksi vioittaa rakenteita tai aiheuttaa vesivuotoja katteeseen. Siksi tiilikaton hyvään huoltoon kuuluu olennaisena osana ajoissa tehty lumenpudotus talvisin. Tiilikaton muut perushuoltotoimet kannattaa teettää kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syysmyrskyjen jälkeen siivotaan katto lehtiroskasta ja varmistetaan, että se on valmis talven koitoksiin; keväällä taas tarkistetaan, ovatko tiilet pysyneet paikallaan ja läpiviennit, jiirit ja muut katon saumakohdat säilyneet tiiviinä.

Me Plus Kattopalvelulla toimitamme myös kaikki tiilikaton huoltotyöt pitäen kattosi tiiviinä ja toimivana. Suoritamme katon harjaukset, pesut ja puhdistukset sekä rännien siivoukset ja niiden toimivuuden tarkistukset. Katolla ollessamme käymme läpi myös pellitykset, jiirit, kattoturvatuotteet sekä saumaukset ja teemme tarvittavat kiinnitykset ja tiivistykset. Tutkimme kattotiilien kunnon ja ehjyyden ja vaihdamme rikkinäiset tiilet. Hoidamme katon lumityöt, sammaleenpoistot, suojakäsittelyt sekä uudelleenpinnoitukset ja suoritamme tarpeen mukaan muutkin tiilikaton korjaukset.

Kun haluat, että tiilikaton uusiminen tapahtuu tehokkaasti ja taitavasti, Plus Kattopalvelu on oikea ratkaisu. Kunnioitamme sovittua aikataulua ja hoidamme työt jouhevasti, ensiluokkaisilla materiaaleilla ja laatutakuulla. Jatkossakin palvelemme sinua samalla ammattitaidolla ja asiakaslähtöisyydellä kaikissa tiilikaton korjauksissa ja huolloissa, joita kattosi elinkaaren aikana tulee vastaan. Tiilikaton uusiminen varmistaa talollesi suojan vuosikymmeniksi eteenpäin pitäen rakenteet terveinä ja julkisivun tyylikkäänä. Älä siis aikaile, vaan teetä ajoissa tiilikattoremontti, joka hyödyttää sinua ja kattoasi. Tilaa tästä kattosi mukaan räätälöidyt tiilikattotyöt – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme tiilikaton uusimisesta!

Uusi tiilikatto kestää aikaa ja katseita

Uusi tiilikatto kohentaa talosi ilmettä ja nostaa sen arvoa. Kauniisti ikääntyvä tiilikatto sopii niin puu- kuin kivitaloihinkin ja sen hinta on kilpailukykyinen muihin kattomateriaaleihin verrattuna. Ja koska tiilikaton käyttöikä on pidempi kuin esimerkiksi peltikatolla, elinkaarikustannukset jakautuvat pidemmälle ajalle.

Perinteinen tiili on aaltomainen, mutta saatavilla on tasaisiakin malleja sekä monia eri värisävyjä. Suosituimmat värit ovat tosin edelleen punainen, harmaa ja musta.

Uusi tiilikatto palvelee taloasi jopa vuosikymmenten ajan, kunhan tarkastukset ja huollot tehdään säännöllisesti. Säännöllinen huolto kasvattaa katon käyttöikää sekä pienentää tulevia kustannuksia. Kun korjaus- ja huoltotoimenpiteet tehdään ajoissa, piileviin ongelmiin voidaan tarttua ennen kuin ne ovat ehtineet aiheuttaa enempiä vaurioita katollesi. Olisi hyvä käydä tsekkaamassa tiilikaton tilanne kahdesti vuodessa, jotta mahdolliset vuodot ja kosteusvauriot havaitaan ennen kuin tilanne pääsee liian pahaksi. Kurjimmillaan kosteusvauriot voivat vaarantaa koko talon käytettävyyden sekä asukkaiden terveyden.

Tiilikatossa tulee olla laadukas aluskate, jonka tulisi kestää ulkoapäin tulevaa kosteutta koko varsinaisen katteen käyttöiän ajan. Tiilikaton aluskatteella on tärkeä tehtävä kattokokonaisuuden terveyden kannalta; se suojaa kattoa sade- ja sulamisvesien aiheuttamalta vahingolta. Se pitää rakenteet kuivina estäen kosteuden jäämisen rakenteisiin. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että aluskate on aivan yhtä vahva kuin varsinainen katemateriaalikin.

Kun aluskatteen kunto tarkistetaan säännöllisesti, ongelmiin ehditään puuttua ajoissa. Jos aluskatteessa todetaan pienehköjä reikiä tai repeämiä, ne on usein mahdollista paikata, ilman että koko katetta on välttämätöntä vaihtaa. Mutta jos reiät, repeämät ja kosteat alueet ovat laajoja, koko aluskatteen uusimista suositellaan.

Uusi tiilikatto on talosi kruunu, jota kelpaa ihastella vielä vuosienkin päästä. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin suunnitellaan yhdessä talollesi täydellinen tiilikatto!

Onko talon katolla rikkinäisiä kattotiiliä tai tarviiko se muuta huomiota?

Katon korjaus ja kaikki muutkin pienet ja suuret kattotyöt on saatavissa kätevästi Plus Kattopalvelusta. Oli tarpeenasi sitten katon paikkaus, kattohuolto tai kokonainen kattoremontti/katon uusiminen, Plus Kattopalvelun ammattilaiset hoitavat homman laadukkaasti ja luotettavasti.

Meiltä onnistuu kaikki kattotyöt, joita tarvitaan, jotta sinun tiilikattosi kestäisi upeana seuraavallekin sukupolvelle. Tällaisia töitä ovat muun muassa vuotavan tiilikaton korjaus, tiilikaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, rikkinäisten kattotiilien vaihtotyöt, tiilikaton aluskatteen korjaus- ja uusintatyöt sekä tiilikaton piipunpellitys.

Myös vesikourujen puhdistus on tärkeää katon toimivuuden ja turvallisuuden kannalta. Vesikourujen tarkoituksena on ohjata sade- ja sulamisvesi pois katolta niin, ettei se pääse kosketuksiin talon rakenteiden kanssa. Rännien puhdistus kannattaa tehdä ainakin kaksi kertaa vuodessa. Kun rännit tyhjennetään lehdistä ja roskista, vesi pääsee virtaamaan vapaasti eikä jää ruostuttamaan vesikouruja tai valumaan paikkoihin, joihin sen ei tulisi päästä. Rännien säännöllinen puhdistaminen pitää sadevesijärjestelmän kunnossa ja suojelee tiilikattoasi haitallisilta kosteusongelmilta.

Kun rännit puhdistetaan säännöllisesti, samalla on helppo katsastaa vesikourujen kunto. Kun mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa, ne eivät pääse muodostumaan vakaviksi ongelmiksi, jotka usein veisivät turhaan aikaa ja rahaa.

Yksi tärkeimmistä tiilikaton ylläpitotöistä on katon pesu- ja pinnoitustyöt. Oikeilla menetelmillä ja aineilla tehty katon puhdistus ja pinnoitus estää tehokkaasti sammaleen kasvun katollesi.

Sammaleen itiöt sitovat kosteutta, ja jos sammal pääsee levittymään tiilen pintakerroksen alle, tämä voi aiheuttaa kattotiilien halkeilua. Pahimmillaan villiintymään päässyt sammalkasvusto voi aiheuttaa katollesi haitallisia kosteusvaurioita.

Katon korjaus- ja huoltotyöt ovat järkevä ja taloudellinen keino jatkaa katon käyttöikää. Tärkeintä on, että ongelmiin puututaan tarpeeksi ajoissa, oikeilla välineillä ja vahvalla ammattitaidolla. On täysin turhaa riskeerata oma turvallisuutensa ja lähteä yksin katolle kiipeilemään, kun voit pyytää Plus Kattopalvelun apuun! Meillä on käytössämme aina ajantasaistettu tietotaito, oikeat välineet, laadukkaat materiaalit ja työstään innostuneet tekijät, jotka hoitavat homman kuin homman luotettavasti, turvallisesti ja tehokkaasti.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt