Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Ulkokattoremontti – ulkokaton saneeraus auttaa kattoa pitkäksi aikaa eteenpäin

Ulkokattoremontti eli ulkokaton saneeraus on jokaiselle katolle välttämätön toimenpide ennemmin tai myöhemmin. Ulkokatolla viitataan niin sanottuun vesikattoon, katon uloimpaan kerrokseen, joka suojaa kattoa ja rakenteita sateelta. Ulkokatto kohtaa vuoden mittaan monenlaista rasitusta: on värejä haalistavaa auringonpaahdetta, pakkasrapautumista aiheuttavia lämpötilanvaihteluita, katepintaa kuluttavaa lunta ja jäätä, kattoa likaavaa nokea, siitepölyä sekä lehtiroskaa ja niin edelleen. Kulunut katto ei suojaa kosteudelta ja lialta enää ensiluokkaisesti, ja mikäli katteessa on pahaksi päässyttä korroosiota tai jopa reikiä tai repeämiä, voivat ne aiheuttaa tuhoisia vesivuotoja aina rakenteisiin saakka. Ajoissa suoritettu ulkokattoremontti ehkäisee vuoto- ja homeongelmat, pienentää tulevia huolto- ja korjauskustannuksia, ja palauttaa katteelle sen kauneuden.

Plus Kattopalvelulla ulkokattoremontti hoidetaan laadukkaana avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä alusta loppuun saakka. Remontoimme kaikki katot materiaalista, kattomuodosta ja rakennuksen korkeudesta riippumatta: uusimme pelti-, tiili- ja huopakatot omakotitaloihin, kerrostaloihin ja rivitaloihin, kesämökkeihin, piharakennuksiin ja autokatoksiin, halleille, varastoille ja maneeseille.

Ulkokattoremontti lähtee liikkeelle tarjouspyynnöstä, jonka myötä kattoammattilaisemme tulee paikan päälle kartoittamaan katon kunnon ja tilanteen, jotta remontti saadaan räätälöityä kohdekaton tarpeiden mukaiseksi. Asiakkaalta saamiemme tietojen ja toiveiden sekä kattotarkastuskäynnillä havaittujen asioiden pohjalta teemme suunnitelman ulkokattoremontista. Toteuttamamme remontti on sinulle vaivaton – hoidamme urakan kaikki vaiheet purkutöistä loppusiivoukseen saakka, ja tuomme työmaalle kaiken tarvittavan: ammattitaitoisen työvoiman, laadukkaat kattotuotteet ja -materiaalit, sekä tarvittavat työkalut ja koneet naulaimista henkilönostimiin.

Kun ammattilainen hoitaa ulkokattosi remontin, homma tehdään kerralla turvallisesti ja oikein, ja saat työlle reilun takuun. Palvelumme on aina kokonaisvaltainen, eli vaikka kapuaisimme katolle jonkin pienen nimenomaisen huoltotoimen johdosta, katsastamme samalla katon kunnon kokonaisuutena ja ilmoitamme, mikäli hälyttävää korjaustarvetta ilmenee. Kaikki Plus Kattopalvelun tekemät kattotyöt kuuluvat verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, kun asiakkaana on yksityinen henkilö. Lisäksi tarjoamme joustavamman rahoitusvaihtoehdon, joka on haettavissa sivustomme kautta, mikäli remonttikustannukset halutaan jakaa muutamaan erään.

Ulkokaton kunto on ratkaisevassa roolissa koko rakennuksen turvallisuutta ajatellen, joten siihen todella kannattaa panostaa. Jos siis epäilet katteen kuntoa tai jos olet havainnut siinä selviä merkkejä korjaustarpeesta, kutsu meidät katollesi kartoittamaan tilanne tarkemmin. Hoidetaan ulkokattosi ajan tasalle ja varmistetaan siten sille pitkä, huolettomampi käyttöikä. Toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjous ulkokattoremontista!

Ulkokattoremontti - ulkokaton saneeraus

Onko katteessa kulumaa tai vuotaako vettä sisään? On aika ryhtyä toimeen!

Ulkokattoremontin ajankohtaisuudesta voivat kertoa monet ulkoiset merkit katteessa. Tavallisia viitteitä lähestyvästä remontista tai vähintään voimakkaasta huoltotarpeesta ovat esimerkiksi seuraavat näkyvät muutokset katepinnassa: peltikatteen maalipinta on voimakkaasti haalistunut tai lähtenyt hilseilemään pois, tai kattopellissä on ruostetta; huopakatteessa on kupruja, repeämiä tai painumia, ja sen suojaava sirotepinta on kulunut pois; tiilikatolle on asettunut pinttynyttä sammalta tai useita yksittäisiä tiiliä on haljennut esimerkiksi pakkasrapautumisen myötä. Ulkokattoremontti tarvitaan, kun katteen materiaalikohtainen suositusikä on täyttynyt tai kun pelkillä huoltotoimenpiteillä ei enää saavuteta merkittävää parannusta katon tilanteeseen.

Ulkokattoremontin mahdollinen ajankohtaisuus selviää parhaiten ammattilaisen tekemässä kattotarkastuksessa. Meillä Plus Kattopalvelulla kartoituskäynti on sinulle ilmainen, joten voit huoletta kutsua meidät ottamaan selvää katon tilanteesta. Kattotarkastuksessa kiinnitämme huomiota itse katepinnan kunnon lisäksi moniin katon olennaisiin yksityiskohtiin: ovatko kattotuotteiden kiinnitykset kunnossa? Entä läpiviennit ja katon saumaukset sekä kiinnitykset – ovatko ne aikansa eläneet tai päästävätkö ne jopa vettä lävitseen? Entä katon jiirikohdat ja pellitykset? Muodostuuko katonreunaan talvisin jääpuikkorivistö, joka kertoisi katossa olevasta lämpövuodosta? Missä kunnossa on katon tuulettuvuus? Mikäli rakenteet sallivat pääsyn yläpohjaan, havainnoimme myös aluskatetta, eristeitä sekä alusrakenteita valumajälkien tai muiden ongelmien varalta.

Ulkokaton kuntoon vaikuttavat monet asiat, kuten rakennuksen sijainti ja ympäristön olosuhteet. Tämän vuoksi pelkästään katemateriaalin laskennallisen käyttöiän perusteella ei kannata tehdä lopullisia johtopäätöksiä, vaan katon perusteellinen kuntokartoitus on ylivoimaisesti paras tapa selvittää ulkokattoremontin tarve. Ulkokaton kuntoa voi ylläpitää ja remonttitarvetta näin siirtää tuonnemmaksi etenkin laadukkaan ja säännöllisen kattohuollon avulla – siksi hyödyt suuresti myös tarjoamistamme katon huoltopalveluista.

Plus Kattopalvelulta ammattitaitoisesti ja laadukkaasti sekä katon uusimiset että kattoa jatkossa tukevat huollot

Plus Kattopalvelu remontoi ja uusii kattosi timantinkovalla ammattitaidolla. Katon uusimisen jälkeen emme kuitenkaan jätä sinua oman onnesi nojaan, vaan meiltä saat kattavasti myös katon toimintaa tukevat ja elinikää pidentävät kattohuollot. Katolle hyödyllisiä ovat etenkin katon säännöllinen kevät- ja syyshuolto: syksyllä varmistetaan katon kunto talvea varten ennen ensimmäisiä lumia, ja keväällä tarkistetaan sade- ja sulamisvesiä silmällä pitäen, miten kate on selviytynyt lumen ja jään rasituksista. Kun huoltotoimet ovat säännöllisiä, katon ongelmat pystytään havaitsemaan varhaisessa vaiheessa, ennen kuin ne kehittyvät isommiksi ja kalliimmiksi korjata. Katon kuntotarkastusten ja määräaikaisten vuosihuoltojen lisäksi saat meiltä tietysti tarvittaessa myös yksittäiset kattohuollon täsmätoimenpiteet nopealla aikataululla.

Suoritamme katon kattavat pesut ja puhdistukset täsmäpesuaineilla ja katemateriaalille sopivilla menetelmillä, ja samassa yhteydessä siivoamme rännit sekä tarkistamme niiden kiinnitykset ja kaadot. Käymme läpi kattotuotteiden ja läpivientien kiinnitykset ja tiivistykset, ja teemme niihin tarvittavat parannukset. Tarkastamme myös katon jiirikohdat ja muut saumakohdat. Tarpeen mukaan muun muassa uusimme kateruuvit, teemme katteelle lisäkiinnitykset, vaihdamme rikkinäiset tiilet pois katolta, suoritamme peltikatteen ruosteenpoistot, asennamme katon kaikki tarvittavat pellitykset, paikkaamme pienet reiät katteessa, kunnostamme hormin ja niin edelleen.

Talvisin suoritamme lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta ja ränneistä. Teemme katoille myös esimerkiksi sammaleenpoistokäsittelyt, suoja-ainekäsittelyt, huoltomaalaukset sekä uudelleenpinnoitukset. Kattohuollon yhteydessä tarkastamme lisäksi vesikaton alapuoliset rakenteet, mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy. Näin katon tilanteesta saadaan laajempi kuva, ja mikäli esimerkiksi aluskate on irtoillut tai rikkinäinen, mikäli rakenteiden puuosat kaipaavat uusimista tai mikäli eristeet ovat kastuneet tai vaihtokunnossa, pystymme hoitamaan tällaisetkin asiat kuntoon.

Kun uskot kattosi käsiimme, sitä palvellaan ensiluokkaisesti, oli kyseessä sitten kattosaneeraus tai kattohuolto. Tuomme kaiken tarvittavan mukanamme, pidämme kiinni sovitusta aikataulusta, ja viime töiksemme siivoamme jälkemme. Remontti etenee turvallisesti ja laadukkaasti, ja työllämme on takuu. Sinun osaksesi jää nauttia valmiista lopputuloksesta: suojaavasta katosta, joka kestää jopa vuosikymmeniä eteenpäin, ja jota myös kelpaa katsella. Kun siis huomaat tai epäilet korjaustarvetta katollasi, tee sille paras mahdollinen palvelus ja kutsu meidät laittamaan katto kuntoon. Toimi ajoissa, jotta pääset valitsemaan sopivimman ajankohdan saneeraukselle – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt