Peltikaton uusiminen – loistava sijoitus helposti huollettavaan kattoon

Peltikaton uusiminen ajoissa on tehokas tapa varmistaa rakennukselle suoja myös tuleviksi vuosikymmeniksi. Peltikaton suosio katemateriaalina on helppo ymmärtää, sillä se on kevyt ja kestävä, ja usein myös nopea ja huokea asennettava. Huoltotoimien suhteen peltikatto on hyvin kiitollinen pärjäten yleensä säännöllisellä puhdistuksella ja perushuoltokäynneillä. Kuitenkin aika jättää vääjäämättä jälkensä peltikatoista parhaimpiinkin, ja kun katepinta kuluu, maali rapistuu ja katteeseen iskee korroosio, tulee aika peltikaton uusimiselle.

Me Plus Kattopalvelulla tunnemme peltikatot paremmin kuin hyvin. Uramme aikana olemme asentaneet, korjanneet ja uusineet peltikattoja rakennuksesta riippumatta – meiltä saat uuden peltikaton niin omakotitaloon, rivitaloon, kerrostaloon, kesämökkiin, autotalliin kuin harrastehalliinkin. Uusimme jyrkät ja loivat katot, kahden lappeen katot ja monimutkaisemmat kattomuodot, olipa materiaalina profiilipeltikatto, lukkosaumakatto, konesaumakatto, alumiini- tai kuparikatto. Toimitamme laadukkaana avaimet käteen- palveluna sekä osittaiset että kokonaisvaltaiset kattoremontit kaikille peltikatoille.

Meillä kattoremontti alkaa aina katon tarvekartoituksella, sillä haluamme palvella kutakin kattoa yksilöllisesti. Kun kysyt meiltä tarjouksen peltikaton uusimisesta, tulemme paikan päälle tutkimaan kattosi tilanteen ja myös kuuntelemaan toiveesi kattoremontin suhteen. Jos olet haaveillut esimerkiksi aurinkopaneeleista, tehokkaammasta eristyksestä tai vaikkapa kattoikkunasta, on peltikaton uusimisen yhteydessä hyvä toteuttaa tällaiset parannukset.

Kun taloasi koristaa uusi peltikatto, kannattaa meidät muistaa jatkossakin. Kokonaisvaltaisen ja kohteen mukaan joustavan palvelumme periaate on käytössä kaikissa suorittamissamme kattotöissä: esimerkiksi kattohuollon yhteydessä teemme siinäkin katon yleistarkastuksen ja havainnoimme katon yleisilmettä ja yksityiskohtia sekä yläpohjan kuntoa. Meiltä saat aina kattavan tiedon peltikattosi tilanteesta.

Ammattilaisen uusiessa peltikattosi voit olla varma siitä, että työt tehdään heti kerrasta oikein ja homma hoituu maaliin saakka. Asiantunteva kattoasentaja myös havaitsee mahdolliset piilevätkin haastekohdat katolla, ja osaa hoitaa vaikeatkin epäkohdat kuntoon. Suorittamamme kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, joten muista hakea niistä sinulle kuuluva verohelpotus, mikäli teetät kattotöitä oman kotisi tai mökkisi katoille. Lisäksi sivujemme kautta on tarjolla joustavampi rahoitusvaihtoehto, jos isomman kattoprojektin haluaa mieluummin maksaa osissa.

Peltikaton uusiminen ajoissa kannattaa, sillä sen tuloksena pystytään välttämään vesivauriot ja homeongelmat sekä parantamaan talon energiatehokkuutta. Vasta-asennettu peltikatto on myös tyylikäs osa rakennuksen julkisivua, ja mikä parasta, on sillä oikein huollettuna taas vuosikymmenten käyttöikä saavutettavissa. Tee siis sijoitus tulevaisuuteen ja kunnosta peltikattosi ajoissa. Tilaa meidät tekemään työ – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltikaton uusimisesta!

Peltikaton uusiminen - Uusi peltikatto

Peltikaton uusimistyöt vesikaton, aluskatteen ja yläpohjan suhteen kokonaisvaltaisesti Plus Kattopalvelulta

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat peltikaton uusimistyöt kokonaisvaltaisesti paitsi vesikaton osalta, myös aluskatetta ja yläpohjaa myöten. Jokainen projekti suunnitellaan ja toteutetaan kohdekaton nimenomaiset tarpeet huomioiden: joskus peltikaton uusimisessa riittää pelkkä kattopeltien vaihto, joskus taas tarvitaan laajempia korjaustoimia myös peltikaton alapuolisiin rakenteisiin. Emme korjaa tarpeettomasti hyväkuntoisia katon osia, emmekä toisaalta jätä puuttumatta katon kannalta olennaisiin haastekohtiin. Alussa tehtävän kattotarkastuksen ansiosta pystymme varmistamaan, että kattoasi korjataan juuri sille tarpeellisessa määrin.

Meiltä luonnistuu osittainen kattoremontti vaihtamalla kattopellit uusiin, mikä voi olla järkevä toimenpide esimerkiksi tapauksissa, joissa kattopellit ovat ruostuneet tai reikiintyneet ennenaikaisesti tai ne olisivat perusteellisen maalauksen ja kunnostuksen tarpeessa. Monessa tilanteessa kattopeltien vaihdon lisäksi joudutaan kuitenkin uusimaan myös aluskate tai muita katon alapuolisia rakenteita. Yleensä aluskatteen ja vesikatteen käyttöiät ovat melko lailla linjassa keskenään, joten jos aluskatteen toimintavarmuudesta ei ole takeita, on se järkevää uusia kattoremontin yhteydessä. Suoritamme katolle tarpeen mukaan myös muut yläpohjaan liittyvät kattotyöt, esimerkiksi lahovaurioiden korjaukset, eristeiden uusimiset tai katon lisäeristykset, sekä ruodelaudoitusten, kattotuolien ja muiden välikaton osien korjaukset ja uusimiset.

Toisinaan katon saattaminen täyteen toimintakuntoon voi vaatia haastaviakin muutostöitä kattorakenteissa. Me Plus Kattopalvelulla osaamme ottaa tällaisetkin asiat huomioon ja suoriudumme taidokkaasti esimerkiksi notkahtaneen katon oikaisusta tai rakennemuutoksista katon tuulettuvuuden parantamiseksi. Peltikaton saneerauksen yhteydessä saat meiltä myös tarvittavat viimeistelevät käsittelyt, kuten pinnoitukset ja suoja-ainekäsittelyt. Lisäksi saat kauttamme katollesi asennettuina kaikki katon tarvitsemat kattovarustelut, esimerkiksi pieneläinesteet, katon kulkusillat, tikkaat, lumiesteet tai vaikka aurinkopaneelit. Kerro meille kattoa koskevat toiveesi, niin toteutamme ne laadukkaasti ja luontevasti!

Mitä maksaa uusi peltikatto ja mistä hinta muodostuu?

Mitä uusi peltikatto sitten maksaa? Peltikaton uusimisen hinta on luonnollisesti tärkeä tieto asiakkaalle, kun peltikattoremontti on omalla katolla ajankohtainen. Ei ole kuitenkaan olemassa yhtä tiettyä hintaa tai tarkkaa hintahaarukkaa, joka soveltuisi sellaisenaan jokaiseen kattoon. Kukin peltikattoprojekti on omanlaisensa, ja suunnitellaan sekä toteutetaan Plus Kattopalvelun toimesta yksilöllisesti. Jos katolle riittää selkeästi pelkkä kattopeltien vaihto, emme ala turhaan tekemään isompaa ja arvokkaampaa remonttia. Toinen katto taas voi toimiakseen vaatia laajojakin rakenteellisia korjauksia, jolloin kustannuksissa täytyy ottaa asia huomioon. Kokonaishintaan vaikuttavat katon senhetkisen kunnon lisäksi sen perusominaisuudet ja ympäristön olosuhteet, tarvittavan työn määrä ja luonne, sekä katon mahdolliset lisätarpeet ja asiakkaan toiveet.

Tietysti katon kunto on avainasemassa, kun peltikaton uusimisen hintaa määritetään. Vaatiiko katto vuotopaikkauksia? Korjataanko samalla savupiippua tai hormia? Miltä vaikuttavat vesikaton alapuoliset rakenteet: aluskate, kattotuolit, puurunko ja eristeet? Täytyykö tehdä lahovauriokorjauksia ja uusia myös yläpohjan rakenteita, vai ovatko ne lujia ja terveitä, niin että vesikaton uusiminen riittää? Toimiiko yläpohjassa riittävällä tasolla katon tuuletus ja eristys? Kuinka paljon tarvitaan esivalmisteluja ja purkutöitä, vai onko vanhaa vesikatetta esimerkiksi mahdollista jättää uuden alle? Ovatko kattoturvatuotteet tai lumiesteet päivityksen tarpeessa, tai halutaanko katolle uusia nykyaikaisia kattovarusteluja, kuten vaikkapa energiatehokkaat aurinkopaneelit?

Entä millaiset ovat työskentelyolosuhteet katolla? Onko kyseessä kovin haastava sijainti tai korkea rakennus, niin että täytyy hyödyntää esimerkiksi telineitä, henkilönostimia tai muita työkoneita? Jos katto on profiililtaan hyvin jyrkkä, on katolla työskentely hitaampaa. Samoin monimuotoinen katto, jossa on paljon läpivientien, jiirien, lippojen ja listoitusten kaltaisia yksityiskohtia, ottaa remontin suhteen enemmän aikaa kuin yksinkertainen kahden lappeen katto, jossa läpivientejä on vain muutamia. Peltikaton uusimisessa katemateriaalejakin on useammantyyppisiä: profiilipeltikattoja, lukkosaumakattoja sekä konesaumakattoja. Eri materiaalit vaativat eri määrän työtä ja ovat siten myös erihintaisia – tietysti niiden ominaisuuksissakin on keskinäistä vaihtelua esimerkiksi keskimääräisen käyttöiän suhteen.

Kaikki edellämainitut seikat täytyy ottaa huomioon, kun lasketaan hintaa peltikaton uusimiselle. Tarkan hinta-arvion saat pyytämällä meiltä tarjouksen, jolloin tulemme tekemään katollesi ilmaisen kartoituskäynnin. Tutkimme katon tilanteen ja kuuntelemme toiveesi remontin suhteen, ja näiden asioiden pohjalta teemme sinulle tarjouksen peltikaton uusimisesta. Peltikaton hinta on meillä aina kokonaishinta, joka sisältää avaimet käteen- palveluna kaikki peltikattoremontin vaiheet suunnittelusta toteutukseen ja viimeistelyihin saakka, sekä myös kaikki projektissa tarvittavat materiaalit, työvälineet ja työkoneet samoin kuin asiantuntevat asentajat ja taitavat peltisepätkin.

Uusi katto tarvitsee huoltoa siinä missä vanhempikin  – säännöllisillä huoltotoimilla käyttöikä pidemmäksi

Uusi peltikatto ei tarkoita missään nimessä huoltovapaata peltikattoa. Kun peltikaton uusiminen on tehty, vasta asennettu kate pidetään käyttökelpoisena ja pitkäikäisenä nimenomaan säännöllisillä huoltotoimilla. Tärkein peltikaton huoltotyö on sen säntillinen puhdistus. Mikäli katolle kertyvää lehtiroskaa ja muuta biomassaa ei siivota ajoittain pois, muhii katolla jatkuva kosteus ja katon kuivuminen voi käydä jopa mahdottomaksi. Seisova vesi peltikatolla ei tiedä hyvää, sillä ennen pitkää katepintaan iskee ruoste.

Peltikaton puhdistus katepinnan ja rännien siivouksella on suositeltavaa tehdä muutaman kerran vuodessa, esimerkiksi keväällä ja syksyllä. Samalla kun puhdistamme peltikattosi, tarkastamme sen kunnon läpikotaisin. Näin saat nopeasti tiedon mahdollisista muutoksista tai haastekohdista vaikkapa jiireissä, kattoturvatuotteissa, läpivienneissä, saumoissa tai katepinnassa. Hoidamme tarvittavat katon kiinnitykset ja tiivistykset, ja teemme ruosteenpoistot sekä paikkamaalaukset. Talvisin hoidamme lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä turvallisesti ja tehokkaasti. Katon keväthuollon yhteydessä varmistamme, ettei jäinen lumikuorma ole vaurioittanut katepintaa tai läpivientejä tai esimerkiksi aukonut saumoja.

Kun peltikatto tarvitsee perusteellisempaa pesua, toimitamme myös peltikattopesut ja sadevesijärjestelmän kattavat puhdistukset. Aikanaan kate voi kaivata uutta maalia tai pinnoitetta, jolloin suoritamme peltikaton huoltomaalauksen. Meiltä saat tarpeen mukaan myös muut peltikaton suoja-ainekäsittelyt, kuten ruosteenestokäsittelyn. Lisäksi kaikissa huolloissamme huomioidaan aina vesikaton alapuolisetkin rakenteet: teimmepä katolla perustavanlaatuista vuosihuoltoa tai tiettyä täsmätoimenpidettä, niin mikäli rakenteet sallivat pääsyn yläpohjaan, käymme katsomassa myös sen tilanteen. Jos yläpohjassa ovat vastassa esimerkiksi valumajäljet, lahovauriot, rikkinäinen tai irronnut aluskate, tai kastuneet villat, pystymme hoitamaan tällaisetkin epäkohdat pois päiväjärjestyksestä ja palauttamaan näin kattosi kuntoon myös pintaa syvemmältä.

Me Plus Kattopalvelulla palvelemme laaja-alaisesti ja laadukkaasti niin peltikaton kunnostuksissa, uusimisissa kuin huolloissakin. Peltikaton uusiminen on helppo tapa saada rakennukselle kelpo suoja vuosikymmeniksi eteenpäin. Meidän kanssamme kattoremontti hoituu jouhevasti, asiantuntevasti ja laadusta tinkimättä, ja kaikkiin suorittamiimme kattotöihin saat aina laatutakuun. Mikä on sinun peltikattosi tämänhetkinen tilanne? Onko peltikattosi uusimisen tarpeessa tai oletko epävarma sen nykykunnosta? Kutsu Plus Kattopalvelu katollesi, niin selvitetään asia yhdessä ja tehdään suunnitelma kattosi kohentamiseksi. Tästä se käy helposti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltikaton uusimisesta!