Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakaton uusiminen – uusi huopakatto sopii kaikille kattomuodoille ja rakennustyypistä riippumatta

Huopakatto nauttii katemateriaalina laajaa suosiota, eikä ihme – istuuhan se monennäköiseen maisemaan, ja sen pystyy asentamaan yhtä lailla niin monimuotoisille, haastaville katoille kuin ehdotonta vedenpitävyyttä edellyttäville tasakatoillekin, minimikaltevuudeltaan jopa 1:80 saakka. Huopakatto eli bitumikatto suo myös runsaasti vaihtelun varaa, sillä katto voidaan asentaa esimerkiksi yksinkertaisesta rullahuovasta tai sävyjen ja kuvioiden suhteen varioivasta palahuovasta. Lisäksi huopakatto on materiaalina hiljainen, kevyt ja kestävä, ja edullinen sekä nopeasti asennettava kattohuopa toimiikin tehtävässään talon suojana yleensä keskimäärin 20-40 vuotta. Aikanaan laadukkainkin huopakatto kuitenkin kuluu siihen pisteeseen, että huollot ja korjaukset eivät enää riitä palauttamaan katon toimintakykyä. Huopa menettää joustavuutensa ja halkeilee, katteen suojapinnan alla oleva bitumi paljastuu, ja huopa reikiintyy tai sammaloituu. Tällöin vaarassa ovat myös umpilaudoitus ja yläpohjan rakenteet, ja tilanne voi eskaloitua nopeasti laajoiksikin kosteusvaurioiksi ja homeongelmiksi, jotka ovat kalliita ja isotöisiä korjata.

Kun huopakaton huolto ja korjaus eivät enää vaikuta toivotussa määrin katon kuntoon, tai kun vanhan katteen ylläpitokustannukset käyvät kohtuuttoman suuriksi, on aika suorittaa huopakaton uusiminen. Plus Kattopalvelulta saat aina osaavaa palvelua riippumatta siitä, oliko kyseessä rivitalo vai kesämökki, jyrkkä vai loiva katto, palahuopa- vai rullahuopakatto. Uusimme huopakatot, palahuopakatot ja bitumikermikatot kaikille rakennuksille ja kattotyypeille. Meiltä luonnistuu ammattitaidolla myös katon vaihto toiseen katetyyppiin, esimerkiksi peltikaton vaihto huopakattoon. Laaja kokemuksemme ja asiantuntemuksemme takaa huopakaton oikeanlaisen käsittelyn turvallisesti ja kattoa vaurioittamatta: kaikki työvälineet, käsittelyaineet ja tiivistysmassat valitaan huopakatolle sopiviksi, ja taituruutta vaativat tehtävät, kuten huovan aukileikkaus, kiinnitykset ja limitykset, tehdään kerralla nappiin.

Huopakaton uusiminen lähtee meillä liikkeelle aina kattavasta kattotarkastuksesta, sillä suunnittelemme ja toteutamme jokaisen projektin kattokohtaisesti. Tutkimme katon tilanteen ja kuuntelemme myös asiakkaan toiveet, ja saamiemme tietojen ja tekemiemme havaintojen pohjalta hahmottelemme kohdekatolle sopivimman ratkaisun huopakaton toteuttamiseksi. Huopakaton uusimisen yhteydessä on loistava tilaisuus tehdä katon hyväksi tarpeelliset parannukset: voimme esimerkiksi lisätä yläpohjan eristystä tai asentaa puuttuvat kattoturvatuotteet. Jos olet haaveillut vaikkapa aurinkopaneeleista tai kattoikkunasta, kannattaa tällaiset toiveet tuoda remontin yhteydessä julki. Kokonaisvaltainen palvelu on läsnä, mitä tahansa töitä katollasi teemmekin: aina katolla käydessämme katsastamme katon yleiskuvan ja varmistamme, että kaikki toimii asianmukaisesti.

Huopakaton uusiminen on suositeltavaa teettää ajoissa, kun ongelmat rajoittuvat vielä vesikatteeseen ja ovat helpompitöisiä ja kustannuksiltaan edullisempia korjata. Mikäli aluskate on päästänyt vettä lävitseen ja vesikaton alapuoliset rakenteet ovat päässeet huonoon kuntoon, on projekti jo suurempi. Mutta ei syytä huoleen, sillä uusimme kattavasti myös huopakaton yläpohjan lahovauriotöineen ja eristeiden vaihtoineen. Isommille projekteille on olemassa joustavampi rahoitusmahdollisuus, jota pystyy halutessaan hyödyntämään, ja lisäksi täytyy tietenkin muistaa, että meillä Plus Kattopalvelulla teetetyt kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa. Tärkeää on, ettei remonttia lykätä aiheettomasti ja näin kasvateta korjaustarvetta turhaan isommaksi. Toimi ajoissa kattosi hyvinvoinnin takaamiseksi ja tilaa meidät paikalle tutkimaan tilanne, niin uusitaan huopakatto takaisin tuliteräksi. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakaton uusimisesta!

Huopakaton uusiminen - uusi huopakatto
Uusi huopakatto rakentumassa

Plus Kattopalvelu uusii huopakatot, palahuopakatot ja bitumikermikatot kattavasti ja laadulla

Huopakatto on kattomateriaalien moniottelija, sillä siitä löytyy katolle kuin katolle sopiva variaatio. Nykyään huopakatosta puhuttaessa tarkoitetaan tavallisesti bitumikattoa, joskin huopakatoilla on takanaan pitkä ja vaiheikas historia. Alkujaan niin kutsuttu huopakatto saattoi tarkoittaa tervattuja, aluslaudoitukseen naulattuja paperiarkkeja, siitä taas siirryttiin pikkuhiljaa raakahuopaan ja sitten lasikuituhuopaan, kunnes 1970-luvulla löydettiin kestävän kumibitumin oivallisuus. Nykyisin huopakaton ytimen raaka-aineena onkin juuri kumibitumi, jolla on loistava pakkasenkesto, lujuus ja elastisuus. Materiaalin voi sitten katolleen asennuttaa monessa eri muodossa: toiset suosivat niin sanottua rullahuopaa, joka on moderni ja varsin vähäeleinen vaihtoehto, kun taas toiset teettävät katosta perinteiseltä näyttävän, bitumipaanuista rakennetun palahuopakaton. Meille voit luottaa minkä tahansa kattoremontin, sillä olipa kattosi materiaali huopa, palahuopa tai bitumikermi, löytyy katto-osaajiltamme taito ja kalusto laittaa se kuntoon rakenteista lähtien.

Plus Kattopalvelun toimesta huopakaton uusiminen tapahtuu aina avaimet käteen- periaatteella ja takuutyönä. Paljon riippuu nykyisen vesikaton sekä sen alapuolisten rakenteiden kunnosta, joten ennen huopakaton uusimista teemme katolle kattavan kuntokartoituksen. Jos esimerkiksi vanha huopakate kupruilee tai on irti alustastaan, niin joko teemme kattohuovalle tarvittavat tasoitustyöt tai puramme kokonaan vanhan katteen – huovan kunnosta riippuen. Asennamme uuden katteen sekä suoritamme sille viimeistelevät pinta- ja suojakäsittelyt. Tiivistämme katon saumat, reuna-alueet sekä läpiviennit, ja huolehdimme kauniit ja kestävät pellitykset katolle. Toimitamme katollesi asennettuina myös päivitetyt kattoturvatuotteet sekä muut uudet kattovarustelut: vesikourut, aurinkopaneelit, pieneläinesteet, kattosillat, lumiesteet, turvakiskot, tikkaat ja niin edelleen.

Mikäli huopakatto on vuotanut ja kosteus on ehtinyt alusrakenteisiin tekemään tuhojaan, ei hätää. Tarvitsipa korjausta tai uusimista sitten yläpohjan eristeet, ruodelaudoitus, kattotuolit tai mikä tahansa muu osa-alue huopakatolla, tulemme avuksesi. Vaihdamme kastuneet villat, remontoimme lahovaurioiset puurakenteet ja asennamme ehjän, uuden aluskatteen irronneen tai reikiintyneen tilalle. Korjaamme notkahtaneet katot ja toteutamme toivomasi parannukset yläpohjaan esimerkiksi eristystä lisäämällä sekä tuuletusta parantamalla.

Huopakaton uusiminen – minkähintainen projekti kyseessä ja miten hinta rakentuu?

Mitä huopakaton uusiminen sitten maksaa? Huopakaton uusimisen hinta on jokaisen remonttia suunnittelevan luonnollinen kiinnostuksen kohde, joten sitä kysytään meiltä usein. Tarkkaa, yksiselitteisesti kaikille katoille käyvää vastausta ei kuitenkaan ole olemassa, sillä niin projektin luonne, tarvittavan työn määrä kuin toteutuksen haastavuuskin vaihtelevat suuresti kohdekattojen välillä. Siinä missä huopakaton uusiminen on jollekin katolle pelkkä huopien vaihto, tarkoittaa se toisessa kohteessa samalla laajoja lahovauriokorjauksia. Toteutamme huopakaton uusimisen aina täysin katon tarpeiden mukaan ja tapauskohtaisesti, joten saadaksesi tarkemman hinnan kysy meiltä tarjous, niin tulemme katsastamaan kattosi.

Havainnoimme katon kuntoa ja tarpeita sekä kuuntelemme sinulla olevat toiveet, ja näiden pohjalta laskemme huopakaton uusimisesta juuri sinun katollesi räätälöidyn tarjouksen. Kattokohtainen palvelumme on asiakkaan etu: kaikki oleellinen on työsuunnitelmassa huomioitu, eikä mukana toisaalta ole kohdekaton kannalta epäolennaisia töitä, joista syntyisi turhia kustannuksia. Huopakaton uusimisen hinnassa huomioidaan muun muassa katon koko, kattomuoto ja -profiili, rakennuksen sijainti ja korkeus, jotka kaikki vaikuttavat osaltaan esimerkiksi materiaalimenekkiin sekä työn kestoon. Jyrkillä tai sijainniltaan hankalammilla katoilla voidaan tarvita apuun rakennustelineitä tai työkoneita, esimerkiksi henkilönostimia. Tällaisen kaluston käyttö huomioidaan huopakaton uusimisen kustannuksissa.

Myös työn määrä kohteissa vaihtelee ihan jo senkin mukaan, asennetaanko esimerkiksi palahuopaa vai rullahuopaa – bitumisten kattolaattojen asennus vie enemmän aikaa ja on työläämpää. Samoin urakan kestoa ja vaativuutta lisää, mikäli katto on kovin monimuotoinen, esimerkiksi jos taitekohtia on runsaasti. Kaikenlaiset katon yksityiskohdat, kuten pellitykset, jiirit, kattokuvut ja läpiviennit, vaikuttavat ratkaisevasti työn määrään. Huopakaton uusimisen yhteydessä on voitu sopia myös muista kattotöistä ja parannuksista katolle. Esimerkiksi kattoturvatuotteiden päivitys, uusien kattovarustelujen asennus tai yläpohjan rakenteisiin liittyvät työt (katon korotus, eristyksen lisääminen, tuuletuksen parannus ja niin edelleen) tuovat oman lisänsä uuden huopakaton hintaan. Kuitenkin edullisin ja kätevin ratkaisu on hoitaa tällaiset työt kuntoon huopakattoremontin yhteydessä, sillä niiden teettäminen jälkikäteen omana erillisenä projektinaan on huomattavasti hintavampaa.

Meillä Plus Kattopalvelulla huopakaton uusimisen hinta on aina pakettihinta, johon sisältyy avaimet käteen- toteutus projektille kaikkine välineineen ja yksityiskohtineen. Kun saat meiltä tarjouksen, on siihen laskettu mukaan kaikki suunnittelu-, pohja- ja purkutyöt sekä itse asennukset niin vesikatteen kuin tarvittaessa aluskatteenkin osalta. Hintaan kuuluu riittävä suojaus projektin ajaksi, taitavat rakennusalan ammattilaiset, laadukkaat materiaalit ja tuotteet, ammattitason työvälineet, muu tarvittava kalusto, viimeistelevät suojakäsittelyt, työmaan siivous, purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus ja hävitys, kattava lopputarkastus sekä luonnollisesti takuu. Uusi huopakatto onkin hintansa arvoinen ja maksaa itsensä takaisin toimiessaan talolle vesitiiviinä ja kestävänä suojana tulevien vuosikymmenten ajan.

Uusi huopakatto säilyy pitkään priimana, kun tilaat meiltä ajoissa huopakaton huoltotoimet

Uusi, vasta-asennettu huopakatto ei missään nimessä tarkoita huoltovapaata kattoa. Huopakaton karhea sirotepinta kerää melko helposti itseensä roskaa, sammalta ja talvisin lunta, joten huopakate todella hyötyy ja nauttii säännöllisistä puhdistus- ja muista huoltotoimista. Mikäli katon huolto laiminlyödään, rappeutuu uusikin katto nopeasti ja lika ja kosteus saavat katepinnassa vallan. Hoitamattomana katto sammaloituu, jolloin liitokset aukeilevat ja kattohuopa aikaa myöten reikiintyy. Tästä seuraa ensin vesivuotoja, jotka tilanteen pahentuessa kehittyvät edelleen kalliiksi kosteusvaurioiksi ja homeongelmiksi rakenteissa asti. Jotta huopakaton kunnon romahtaminen saadaan estettyä, on ammattilaisen säännöllisesti tekemä kattohuolto paras lääke. Huopakate suojaa taloa keskimäärin 20-40 vuotta, joten hyvin hoidetulla kattohuollolla on merkittävä vaikutus katon elinkaaren pidentäjänä.

Aina kun kiipeämme katollesi tekemään minkä tahansa meiltä tilatun huoltotyön, tarkastamme samalla kattosi yleisilmeen ja katsomme, että kokonaisuus on kunnossa. Perustavanlaatuiset huoltotoimet olisi hyvä teettää huopakatolle minimissään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin – tällöin katon voinnista ollaan koko ajan selvillä ja siinä mahdollisesti tapahtuviin muutoksiin pystytään reagoimaan nopeasti, jolloin korjaustoimetkin pysyvät pieninä ja edullisina. Huopakatto pärjää pitkälle jo sillä, että kattopinta puhdistetaan lehdistä ja roskista, rännit siivotaan, ja katon tiiveys esimerkiksi reuna-alueiden, saumojen, jiirien ja läpivientien osalta tarkistetaan. Huopakattoammattilainen osaa suorittaa katon puhdistuksen ja muut huoltotyöt huolellisesti valituilla välineillä ja tarvittavaa varovaisuutta noudattaen, niin ettei herkälle kattopinnalle aiheudu vahinkoa.

Katolla ollessamme katsomme läpi katepinnan, että se on ehjä ja tasainen, ja tarkistamme kattotuotteiden ja sadevesijärjestelmän kiinnitykset ja toiminnan. Mikäli rakenteet sen sallivat, kurkkaamme aina huoltokäynnin yhteydessä myös yläpohjan tilannetta umpilaudoituksen tai vaneroinnin osalta. Suoritamme huopakatolle myös muut, tarpeen mukaan tehtävät huoltotyöt, muun muassa lumenpudotukset ja jäänsulatukset, sammaleenpoistot, suojakäsittelyt, huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset. Meiltä saat kaikki huopakaton huolto- ja korjaustyöt korkealaatuisesti ja asiantuntemuksella toteutettuina.

Huopakattosi huolenpidon ja remontoinnin voit varauksetta uskoa meidän käsiimme. Uusimme ja huollamme huopakatot joustavuudella ja asiakaslähtöisyydellä katemateriaalin erityispiirteet huomioon ottaen. Laadukkaasta huopakattopalvelusta on tuloksena pitkäikäinen, toimintavarma kate, joka pitää toivotusti kosteuden ja lian loitolla ja lämmön sisällä. Onko huopakattosi uusimisen tarpeessa? Onko kattopinta aikansa elänyt tai katolla selkeitä vuotoriskejä? Ulottuuko remonttitarve myös yläpohjaan ja kattorakenteisiin? Mikä tahansa kattosi tilanne sitten onkin, ei huolta – Plus Kattopalvelu on apunasi. Tilaa meidät paikalle, niin kartoitamme katon kunnon ja etsimme sille sopivat täsmälääkkeet. Toimi ajoissa huopakattosi hyväksi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt