Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikatteen uusimisella saadaan reilusti kuntoa ja käyttövuosia katolle

Vesikatteen uusiminen ajoissa antaa katolle lisää elinvuosia ja palauttaa rakennukselle suojan säätä ja aikaa vastaan. Ajan mittaan katteista parhaatkin kuluvat ja tulevat tiensä päähän: huopakatteen suojaava sirotepinta kuluu pois, tiilikatteessa voi olla sammalpeitettä tai yksittäisiä haljenneita tiiliä, ja peltikatteen pinta saattaa ruostua tai sen pinnoite hilseillä pois. Vesikatteen kunnosta on pidettävä ensiluokkaista huolta, sillä jos se ei pysty hylkimään likaa, kosteutta ja kasvustoa asianmukaisesti, seuraa siitä ennen pitkää vuoto- ja jopa homeongelmia syvemmälle rakenteisiin. Vesikatteen uusiminen voi pidentää katon käyttöikää jopa vuosikymmeniksi, ja tietysti vasta-asennettu kate myös kaunistaa rakennuksen julkisivua.

Plus Kattopalvelu toteuttaa vesikattoremonttisi kokonaisvaltaisesti taidolla ja tyylillä. Suoritamme työn aina kattavana avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä suunnitteluvaiheesta alkaen loppusiivoukseen saakka. Meillä on taito toteuttaa kaikki remontissa tarvittavat purku-, asennus- ja rakennustyöt, ja tuomme mukanamme työmaalle kaiken tarvittavan: laadukkaat materiaalit ja kattotuotteet, projektissa käytettävät työkalut ja koneet, ammattitaitoiset asentajat ja taitavat peltisepät. Olipa kattosi peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, jyrkkä tai loiva, matalalla tai korkealla, hoidamme homman. Teemme onnistuneesti kattoremontit kaikille kattomuodoille mansardikattoja ja aumakattoja myöten, ja rakennuksesta riippumatta: meille tuttuja remonttikohteita ovat kerrostalot, omakotitalot, rivitalot, kesämökit, hallit, maneesit, piharakennukset ja autotallit. Meidän kanssamme kattosi on aidosti hyvissä käsissä.

Kokonaisvaltainen katto-osaamisemme hyödyttää sinua merkittävästi: aina katolla käydessämme katsastamme katon yleiskunnon, joten vaikka olisit tilannut meidät tekemään pienenkin yksittäisen täsmätoimenpiteen, saat samalla kertaa katon tarkastuksen ilman lisäkustannuksia. Mikäli hälyttäviä haastekohtia katolla ilmenee, saat meiltä hyvän tarjouksen tarvittavasta työstä ja meillä on taito hoitaa asia kuntoon. Tekemiämme kattotöitä voit hyödyntää myös verotuksen yhteydessä kotitalousvähennyksessä, joka on yksityishenkilöille myönnettävä verohelpotus. Lisäksi tarjoamme tarvittaessa sivujemme kautta haettavan, joustavamman rahoitusmahdollisuuden kattoprojektille. Olennaista on hoitaa vesikate kuntoon ajoissa, ennen kuin kuluneen katon ongelmat näkyvät isompina ja kalliimpina haasteina. Toimi siksi heti, kun epäilet korjaustarvetta tai olet sen jo käytännössä havainnut, ja tilaa meidät tutkimaan kattosi tilanne. Hiotaan kate takaisin huippukuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Vesikaton uusiminen

Uusi vesikate viimeistellään nykyaikaisilla kattovarusteluilla

Katon uusimisen yhteydessä on erinomainen tilaisuus päivittää kohdekaton kattovarustelut nykypäivään. Olivatpa kattotuotteet miten laadukkaita hyvänsä, vuosien vieriessä ne kuluvat, ja niinpä niitä voi olla syytä huoltaa tai korvata uusilla vastaavanlaisilla. Tai voi olla, että jokin uusi, nykyaikainen kattovarustelu vielä puuttuu kokonaan katolta. Esimerkiksi ekologisten aurinkopaneelien suosio on kasvanut jatkuvasti, ja usein asennammekin niitä kattoremontin yhteydessä. Muita tarvittavia kattovarusteluja voivat olla esimerkiksi vesikourut, syöksytorvet, pellitykset, pieneläinesteet sekä läpiviennit, kuten kattoluukut, kattovalokuvut ja niin edelleen.

Yksi tärkeä tuoteryhmä vesikatteen varustelussa on kattoturvatuotteet. Kattoturvatuotteilla on tärkeä rooli henkilö- ja omaisuusvahinkojen estämisessä: lumiesteet huolehtivat siitä, että katolta ei putoa hallitsemattomasti suuria lumimassoja rakennuksen ympäristöön, ja katon kulkusillat sekä seinä-, palo- ja lapetikkaat mahdollistavat turvallisen liikkumisen katolla esimerkiksi kattohuollon yhteydessä. Kaikki kattoturvatuotteet, joita asennamme, ovat laadukkaita ja korroosionkestäviä. Kattovarustelujen uusiminen kannattaa tehdä nimenomaan kattoremontin yhteydessä, sillä kun katto on jo muutenkin aukaistu, käy niiden asennus helpommin ja nopeammin kuin erikseen omana projektinaan. Myös työn hinta jää edullisemmaksi kattoremontin yhteyteen tehtynä. Jos aprikoit, mitkä kattotuotteet ovat katollasi jo määräysten mukaan pakollisia, tai mistä kattovarusteluista juuri sinun kattosi hyötyisi eniten, kysy ihmeessä meitä apuun. Kartoitamme kattosi tilanteen tarkasti ja laadimme suunnitelman sille sopivimmista kattovarusteluista.

Milloin katon uusiminen on ajankohtaista?

Milloin katto kannattaa uusia? Huollon, korjauksen ja uusimisen tarve näkyy yleensä selvinä merkkeinä katolla. Tietenkään kaikki yksittäiset oireet eivät kerro katon kokonaisvaltaisesta huonokuntoisuudesta, ja joskus niistä selvitäänkin pienillä täsmätoimenpiteillä. Katon tilannetta on kuitenkin syytä tarkkailla. Jokaisella katemateriaalilla on oma suuntaa-antava laskennallinen käyttöikänsä, mutta se ei ole koko totuus. Esimerkiksi laadukkaalla kattohuollolla pystytään katon käyttöikää pidentämään, kun taas vaikkapa epäsuotuisat ympäristön olosuhteet (kuten kattoa varjostava puusto, josta lisäksi kulkeutuu paljon kosteutta muhittavaa lehtiroskaa katepintaan) voivat vaikuttaa käyttöikään lyhentävästi. Lyhyesti sanottuna katto kannattaakin uusia silloin, kun käyttöikä alkaa olla lopussa, eikä pelkillä huoltotoimilla enää saavuteta merkittäviä parannuksia tilanteeseen. Katon säännöllisillä kuntotarkastuksilla on avainrooli siinä, että korjaustarve havaitaan ajoissa.

Tehdessämme katon kuntotarkastusta kiinnitämme huomiota useisiin katon osa-alueisiin. Lähestyvästä kattoremontista kertovat katepinnassa näkyvät muutokset: peltikaton ruoste tai hilseilevä pinnoite, tiilikaton paksu sammalpeite tai haljenneet tiilet, tai huopakatteeseen ilmestyneet repeämät, painumat tai kuprut. Miltä katon tilanne näyttää muilta osin? Poistuvatko sade- ja sulamisvedet asianmukaista reittiä alas katolta? Ovatko katon saumat ja läpiviennit tiiviitä? Entä tarvitsevatko katon kiinnikkeet tai kattoturvatuotteet uusimista? Muodostuuko katonreunaan talvella jääpuikkoja, jotka kielivät lämpövuodoista? Miten katon tuuletus toimii? Tietysti päällyskatteen lisäksi on järkevää huomioida myös vesikaton alapuolisia rakenteita ja niiden kuntoa, sillä aluskatteen käyttöikä kulkee usein käsi kädessä vesikatteen vastaavan kanssa. Mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, tarkastamme senkin kunnon kattotarkastuksen yhteydessä, ja viimeistään vesikaton avaamisen jälkeen pääsemme tutkimaan tilanteen. Kartoitamme kokonaiskuvan aina huolellisesti ja selvitämme katon kunnon paljon pintaa syvemmältä.

Katto kannattaa luonnollisesti uusia ajoissa, ennen kuin haastekohdat johtavat varsinaisiin vuoto- tai jopa homeongelmiin. Suoritamme kattoremontit ympärivuotisesti, joten kattoremontin ajankohta on erittäin joustavasti järjestettävissä katon tarpeiden mukaan. Syksyllä tehty remontti valmistaa katon talven haasteisiin, keväällä suoritettu katon korjaus taas auttaa kattoa selviytymään sade- ja sulamisvesistä. Meiltä onnistuu jopa kattoremontti talvella vaivattomasti: vesikatteen puuttuminen ei poista lämpöä rakennuksesta, joten urakan aikana voi asua talossa tavalliseen tapaan. Joskus katon uusimistarve tulee eteen äkillisesti, esimerkiksi myrskyn vaurioitettua kattoa. Näissäkin tilanteissa Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki raivaus- ja remonttityöt ammattitaitoisesti sujuvana avaimet käteen- palveluna.

Olipa kattosi korjauksessa kyse pienestä täsmätyöstä tai kokonaisvaltaisesta kattosaneerauksesta, olemme oikea ratkaisu. Suoritamme työt turvallisesti, ripeästi ja laadukkaasti, ja lopputulos on myös tyylikäs katsella. Jatkossakaan et jää oman onnesi nojaan, vaan tarjoamme uudelle katolle myös laadukkaat ja kattavat huoltopalvelut, niin että se pysyy priimakuntoisena. Jos siis katollasi on selviä merkkejä korjaustarpeesta tai jos olet epävarma katon tämänhetkisestä tilanteesta, kutsu meidät paikalle. Kartoitetaan katon kunto ja räätälöidään sille sopivimmat korjaustoimenpiteet, niin että se saa jälleen loistaa roolissaan rakenteiden suojelijana. Varmista katollesi huippukuntoinen tulevaisuus ja ota yhteyttä – pyydä meiltä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt