Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikattoremontti on vanhan katon pelastus

Ajoissa suoritettu vesikattoremontti on tehokas tapa palauttaa talosi suoja, ennen kuin huonokuntoisen katon seurauksena vettä pääsee katon alle tekemään laajoja tuhojaan. Ajan hampaan jäljet näkyvät väistämättä laadukkaimmissakin katoissa: tiilikate pakkasrapautuu, halkeilee tai sammaloituu; peltikate ruostuu tai sen maalipinta hilseilee; huopakatteen aluksi ensiluokkainen sirotepinta kuluu pois. Kun vesikatteen kunnossa tapahtuu muutoksia, heikentyy sen tarjoama suoja kosteutta ja likaa vastaan. Mikäli vesikatetta ei kunnosteta ajoissa, voi katolla ilmetä vuoto-ongelmia, mikä taas edesauttaa rakenteiden kastumista ja homehtumista ja huonontaa sisäilman kuntoa. Vesikattoremontin avulla saa uutta kattoa vuosikymmeniksi, ja uusi, julkisivuun tyylikkäästi istuva kate on myös omiaan nostamaan koko rakennuksen arvoa.

Plus Kattopalvelun kanssa vesikattoremontin toteuttaminen on helppoa. Suoritamme vesikattoremontin kokonaisvaltaisena avaimet käteen-palveluna, joka sisältää kaikki remontin vaiheet aina alkukartoituksesta lähtien toteutukseen ja loppusiivoukseen saakka. Meille tuttuja ovat eri katemateriaalit ja kattomuodot, ja liikumme tottuneesti niin loivilla kuin jyrkilläkin katoilla. Remontoimme ja uusimme vesikatot rakennuksesta riippumatta: omakotitalojen, rivitalojen, kerrostalojen, kesämökkien, piharakennusten, autotallien, maneesien ja hallien kattoremontit onnistuvat kaikki meiltä. Olipa kyseessä yhden lappeen täsmäkorjaus tai perusteellinen kattosaneeraus, hoidamme homman, ja tuomme mukanamme työmaalle kaiken tarpeellisen: ensiluokkaiset työkalut ja materiaalit, turvalliset henkilönostimet ja telineet sekä muut mahdolliset työkoneet, laadukkaat kattotuotteet sekä ammattitaitoisen työvoiman.

Meillä jokainen kattoremontti räätälöidään rakennuskohtaisesti. Käymme paikan päällä tekemässä kuntokartoituksen katolle, ja kuulemme mielellämme asiakkaan toiveita ja ajatuksia kattoremontista. Kuulemiemme asioiden ja tekemiemme havaintojen pohjalta laadimme suunnitelman ja tarjouksen kattoremontista.

Kun taloa koristaa uusi katto, kannattaa muistaa meidät myös jatkossa kokonaisvaltaisen palvelumme vuoksi. Vaikka meidät olisi tilattu katolle jonkin pienen huoltotoimen tekemiseksi, tarkastamme katteen yleiskunnon silloinkin, joten saat meiltä aina ajankohtaista tietoa katon tilanteesta ja mahdollisista haastekohdista. Pystymme myös suorittamaan minkä tahansa toimenpiteen katon saamiseksi kuntoon.

Kun ammattilainen korjaa kattosi, jälki on kerralla laadukasta, remontilla on takuu, ja työt suoritetaan turvallisesti ja oikein. Tekemämme kattotyöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa. Lisäksi sivujemme kautta pystyy tarvittaessa hakemaan joustavampaa rahoitusta isoihin projekteihin. Vesikattoremontti kannattaa teettää ajoissa, ennen kuin ongelmat ehtivät katteen alle rakenteisiin asti, sillä usein ne ovat tämän jälkeen jo vaikeampia ja kalliimpia korjattavia. Jos siis olet epävarma vesikaton tämänhetkisestä kunnosta tai jos olet huomannut siinä selviä kulumisen merkkejä tai muita haasteita, tilaa Plus Kattopalvelu kartoittamaan tilanne. Varmistetaan katollesi pitkä ja laadukas elämä myös jatkossa – ota yhteyttä ja pyydä tarjous vesikattoremontista!

Vesikattoremontti palauttaa talosi suojan

Mikä vaikuttaa kattoremontin ajankohtaan, kestoon ja hintaan?

Mistä sitten tietää, milloin vesikattoremontti on omalla katolla ajankohtainen? Entä kauanko remontti kestää ja paljonko kattoremontti maksaa? Jokainen katto on yksilö niin ominaisuuksiensa kuin haasteidensakin puolesta, joten yhtä yleispätevää vastausta näihin kysymyksiin ei ole. On kuitenkin suuntaviivoja ja samoja määrittäviä tekijöitä, joiden avulla kattoremontin hintaa ja kestoa voi arvioida ja remontin ajankohtaisuutta harkita.

Milloin on aika ryhtyä kattoremonttiin? Lyhyesti sanottuna kattoremontti on ajankohtainen, kun pelkillä huoltotoimilla ei enää saavuteta merkittäviä parannuksia katon tilanteeseen. Jokaisella katemateriaalilla on oma laskennallinen käyttöikänsä, mutta sitä ei pidä tuijottaa sokeasti, sillä esimerkiksi kattohuollon määrä ja laatu sekä kattoa ympäröivät olosuhteet voivat osaltaan vaikuttaa katteen kunnossa pysymiseen. Katepinta antaa yleensä merkkejä lähestyvästä kattoremontista: huopakatteessa voi olla repeämiä, painumia tai kupruja; kattopellissä ruostetta tai maalin hilseilyä; tiilikatteessa halkeamia tai itsepintaista sammalta. Mikäli katolta löytyy jotakin edellä mainituista, on vähintään syytä tehdä kattava katon kuntotarkistus remonttitarpeen varalta.

Ammattilaisen suorittama katon perusteellinen kuntotarkastus antaa lisää viitteitä siitä, tarvitaanko remonttia vai ei. Tarkistuksessa tutkimme paitsi katepinnan kuntoa, myös katon eri yksityiskohtia. Missä kunnossa ovat saumaukset ja katon kiinnikkeet sekä kattoturvatuotteiden kiinnitykset? Ovatko läpiviennit tiiviit ja jiirikohdat kunnossa, vai vuotaako jostain vettä läpi rakenteisiin? Ohjautuvatko sade- ja sulamisvedet asianmukaista reittiä pois katolta? Notkuuko katonreunalta talvisin jääpuikkorivistöjä, eli onko syytä epäillä lämpövuotoja? Onko katon tuuletus kunnossa? Mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy, täytyy sekin tarkistaa valumajälkien, revenneen tai irronneen aluskatteen tai lahonneiden puuosien varalta. Plus Kattopalvelu tarkastaa kattosi tilanteen kattavasti ja laatii havaintojen pohjalta suunnitelman mahdollisista tarpeellisista toimista.

Vesikattoremontin kesto vaihtelee muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, riippuen projektin laajuudesta ja haastavuudesta. Esimerkiksi remontoitava kokonaispinta-ala, rakennuksen korkeus ja katon jyrkkyys sekä katolla olevien yksityiskohtien määrä vaikuttavat urakan kestoon. Myös vesikattoremontin hinta riippuu katon ominaisuuksista ja remontin luonteesta: hintaa määrittävät osaltaan esimerkiksi katon koko, käytettävä katemateriaali, purkutöiden määrä, remontin yhteydessä uusittavat kattotuotteet, sekä sellaisten yksityiskohtien kuten läpivientien, jiirien ja lippojen lukumäärä. Vesikattoremontin hinta on joka tapauksessa edullinen verrattuna sillä koko rakennukselle saavutettaviin hyötyihin, ja remontin keston ei tarvitse vaikuttaa jokapäiväiseen elämään, sillä vesikattoremontin aikana talossa voi asua tavalliseen tapaan.

Estä kattosi ennenaikainen vanheneminen – tilaa meiltä säännölliset kattohuollot

Kun vesikatto on uusittu tai remontoitu, on tietenkin tarkoituksenmukaista, että se pysyy priimakuntoisena mahdollisimman pitkään. Säännöllisellä ja tunnollisella kattohuollolla on avainasema katon toimintakyvyn säilyttäjänä, ja hyväkuntoisen katon pitäminen hyväkuntoisena on aina helpompaa ja edullisempaa kuin suurempien huolto- ja kunnostustöiden tekeminen pitkään laiminlyödylle katolle. Plus Kattopalvelulta saat kattavasti laadukkaat kattohuollot, ja suoritamme katolle niin perustavanlaatuiset kuntotarkastukset, vuosihuollot, syys- ja keväthuollot kuin nimenomaiset täsmätoimenpiteetkin. Katto hyötyy suuresti yleisimpien huoltotoimien tekemisestä kaksikin kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin – näin katto sekä siivotaan syksyllä talvipakkasia varten että kunnostetaan keväällä ennen runsaimpia sateita.

Teemme katolle pesut sekä katepinnan puhdistukset irtoroskista ja lehdistä materiaalista riippuen joko harjaamalla tai puhaltimen avulla. Siivoamme samalla rännit ja tarkistamme niiden kiinnitykset ja kaadon. Katsastamme katon yksityiskohdat, kuten läpiviennit, kattotuotteet, jiirit ja saumaukset, ja teemme tarvittavat tiivistykset ja kiinnitykset. Tietysti tarkkailemme myös itse katepintaa ja sen kuntoa, vaihdamme tarvittaessa kateruuvit ja teemme lisäkiinnityksiä, uusimme pellityksiä, teemme ruosteenpoistoa, vaihdamme rikkinäiset tiilet uusiin ja paikkaamme pienet repeämät huopakatteessa ammattitaitoisesti.

Suoritamme katolle tarpeen tullen myös tuloksellisen sammaleenpoiston ja talvisin lumenpudotukset ja jäänsulatukset, aina itse katepintaa vaurioittamatta. Meillä on taito tehdä tyylikkäästi myös katon huoltomaalaukset, uudelleenpinnoitukset sekä suojakäsittelyt. Mikäli vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, eli yläpohjaan, on esteetön pääsy, tarkastamme lisäksi rakenteet, aluskatteen ja eristeet vuotojen tai muiden ongelmien varalta. Voit olla varma, että kattosi on huoltokäsittelymme jälkeen entistä ehompi ja täysin valmis kohtaamaan sään ja ajan mukanaan tuomat haasteet.

Kun etsit vaivatonta tapaa toteuttaa vesikattoremontti, Plus Kattopalvelu on oikea ratkaisu. Voit luottaa ensiluokkaiseen ammattitaitoomme ja laadukkaaseen työnjälkeen, koska annamme hyvillä mielin työlle reilun takuun. Vesikattoremontin jälkeen kosteus pysyy poissa rakenteista, sisäilma terveenä, ja katto kauniina. Jos siis olet havainnut remonttitarvetta vesikatossa tai jos olet epävarma kattosi tämänhetkisestä kunnosta, älä aikaile vaan pyydä meidät apuun. Teemme sinulle ilmaisen kartoituskäynnin katolla ja tutkimme tilanteen huolellisesti, minkä jälkeen laadimme suunnitelman katon palauttamiseksi huippukuntoon. Tee paras mahdollinen palvelus katollesi ja varmista sille pitkä, laadukas käyttöikä – ota yhteyttä ja pyydä tarjousta kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt