Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattosillan eli kulkusillan asennus tuo katolla työskentelyyn turvaa ja mielekkyyttä

Kattosilta, eli katon kävelysilta on kattoon asennettava turvavaruste, joka mahdollistaa harjan suuntaisen liikkumisen katolla työskenneltäessä. Kattosiltaa voidaan nimittää myös huoltosillaksi tai nuohoussillaksi, ja sen tarkoitus onkin helpottaa huollettavien kohteiden – esimerkiksi savupiipun, ilmanvaihtokoneen tai kattoluukun – saavutettavuutta katolla. Kattosilta voidaan asentaa luonnolliseksi jatkeeksi seinä- ja lapetikkaille tai se voidaan sijoittaa myös hätäpoistumistien yhteyteen. Kattosiltaan voi lisätä myös vaakakiskon ja näin silta voi toimia turvaköyden kiinnityspisteenä. Kattosilta helpottaa jyrkällä tai liukkaalla katolla työskentelyä ja liikkumista, ja erityisesti se tuo turvaa sadesäällä sekä talvisin. Loppupeleissä kattosilta suojelee katolla työskentelevien henkeä, joten kyse on merkittävästä asiasta.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kattosillat ammattitaidolla asennettuina niin pelti-, tiili- kuin huopakatoillekin katon muodosta ja rakennuksen tyypistä riippumatta. Käytämme aina ensiluokkaisia, sään- ja korroosionkestäviä tuotteita, jotka on testattu hyväksytyiksi rakennusmääräysten mukaisesti. Asennamme kattosillat, kuten muutkin tarvittavat kattoturvatuotteet, kerrasta oikein ja jämäkästi. Katteen vesitiiveys ei vaarannu kiinnitystöiden yhteydessä ja varustelut on suunniteltu juuri sinun kattosi tarpeita ajatellen. Samalla kun käymme katollasi kattosillat asentamassa, silmäilemme veloituksetta läpi koko katon yleiskunnon, ja mahdollisista huolto- tai korjaustarpeista tuomme tiedon sinulle sekä annamme edullisen tarjouksen työn suorittamisesta. Haluamme varmistaa, että kattosi on käyntimme jälkeen kaikin puolin täysin toimiva kokonaisuus, jolla on edellytykset palvella pitkään tehtävässään talon turvana.

Kattoturvan kohdalla ei kannata tinkiä laadusta, vaan kattotuotteet tulisi asennuttaa vain asiantuntevalla alan ammattilaisella. Näin ei tarvitse pelätä katon tai sen rakenteiden vaurioitumista työn ohessa tai kattotuotteiden yhtäkkistä irtoamista alustasta – puutteellisella tietotaidolla suoritettu asennus sen sijaan voi aiheuttaa ikäviä ja turhia kattokustannuksia myöhemmin riskien realisoituessa. Plus Kattopalvelu toteuttaa kattotuotteiden asennukset erinomaisella hinta-laatusuhteella, ja palveluamme edullistaa entisestään se, että meillä teetetyt kattotyöt saa yksityisasiakas hyödyntää myös kotitalousvähennyksen merkeissä verotuksessa. Lisäksi katon isompia remontteja varten on sivustomme kautta haettavissa joustavampaa rahoitusta.

Puuttuuko sinun katoltasi kattosillat tai jokin muu olennainen kattovaruste? Tai löytyykö katolta tällä hetkellä antiikkiset tuotteet, jotka olisi materiaalinsa tai muiden ominaisuuksiensa puolesta syytä päivittää nykystandardeihin? Mitä tahansa kattoturvaan liittyvää apua tarvitsetkin, käänny puoleemme. Huolehdimme kattosi turvavarusteet kuntoon sujuvana laatutyönä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattosiltojen asennuksesta!

Kattosillan eli kulkusillan asennus

Kattosillan asennusta edellytetään laissa katolla työskentelyn turvaamiseksi

Kattosiltojen, kuten muidenkin kattoturvatuotteiden, pakollisuutta säädellään laissa. Kun katon jyrkkyys ylittää tietyn pisteen, on kattosillat välttämätöntä asentaa katolla liikkuvien sekä siellä työskentelevien turvallisuuden parantamiseksi. Katolle voi olla kulkua monesta syystä: sinne saatetaan nousta lunta pudottamaan, piippua nuohoamaan, kattoa huoltamaan ja tarkastamaan tai vaikka antennia asentamaan. Kattotyöntekijöille on oltava turvallinen reitti, jota pitkin katolla pääsee liikkumaan – tämä paitsi pienentää onnettomuusriskiä, myös lisää työn mielekkyyttä. Vastuu katon sekä sen ympäristön turvallisuudesta on aina kiinteistönomistajalla. Paitsi että katolta tulee löytyä tarvittavat kattotuotteet, on niiden toimivuudesta huolehdittava säännöllisillä huolloilla; kattoturvatuotteista täytyy tarkistaa säännöllisesti ainakin kiinnitykset ja tiivistykset, pintamaali sekä sinkitys.

Mitä laissa sitten tarkalleen ottaen määrätään kattosilloista? Niihin pätevät samat määräykset kuin lape- ja seinätikkaisiinkin. Turvallinen, helppokulkuinen ja katkeamaton reitti on järjestettävä katolla sijaitseville, säännöllistä käyntiä vaativille kohteille. Näihin kuuluvat muun muassa ilmanvaihtolaitteet, savupiiput, kattoluukut sekä muut vastaavat elementit katolla. Kattosiltaa, lapetikasta, kattoporrasta tai askeltasoja on käytettävä katolla, jonka kaltevuus on 1:8 tai jyrkempi, eli toisin sanoen kahdeksan metrin matkalla katto nousee yhden metrin tai enemmän. Erityisen korkeissa rakennuksissa tarvitaan lisäksi kiinnityskaiteet eli vaakakiskot turvaköysiä silmällä pitäen. Plus Kattopalvelu on aina selvillä ajankohtaisista rakennusmääräyksistä sekä turvallisuusvaatimuksista, joten voit jättää asian meidän huoleksemme. Kartoitamme, mitkä kattotuotteet juuri sinun katollesi ovat olennaisia, ja suunnittelemme niistä toimivan ja turvallisen kokonaisuuden katolla työskentelyä tukemaan.

Toimivat kattosillat tiilikaton, peltikaton ja huopakaton turvaksi katemateriaali huomioiden

Plus Kattopalvelu asentaa tukevat ja taatusti turvalliset kattosillat kaikille kattokaltevuuksille ja rakennustyypeille omakotitaloista rivitaloihin, kerrostaloihin ja kesämökkeihin. Kattosiltojen pituus samoin kuin työn haastavuus ja kestokin vaihtelevat. Tärkeää on, että kulkusilta on jämäkkä ja riittävän leveä, eikä putoamista tarvitse pelätä. Kattosillalla liikkujan täytyy voida luottaa sillan pysyvän taatusti asennuskulmassaan. Usein kattosillan pinta on valmistettu karheaksi tai rosoiseksi, koska liukastumisen riski halutaan minimoida. Jotta kattosillan toimivuus voidaan taata myös talvella, tulee sillä lisäksi olla hyvä lumenläpäisykyky.

Kattosiltaa tarvitaan kaikilla kattomateriaaleilla. Etenkin peltikatto on liukas jalansija ja turvallinen liikkuminen sillä vaatii kaiken mahdollisen avun. Tiilikatto on yleensä kaltevuudeltaan niin jyrkkä, että kattosillat ovat pakollisia sille jo lainkin mukaan. Huopakatolla ei välttämättä kattosiltoja aina käytetä, etenkään jos katto on hyvin loiva. Kuitenkin esimerkiksi palahuopakatto alkaa usein olla jo jyrkempää mallia, jolloin kattosillasta on merkittävää hyötyä katolla työskenneltäessä. On hyvä huomata, että katolla liikkuvien lisäksi kattosillan käyttö voi suojella myös itse katepintaa: esimerkiksi pehmeään huopaan jää herkästi painumia, jos kävellään suoraan katolla keskellä kuumimpia kesähelteitä.

Kattosiltojen asennus sekä kiinnitys riippuu aina katon materiaalista. Profiilipeltikatolla kattosillat ruuvataan tai porataan kattopellin läpi, jonka jälkeen läpimenoreiät tiivistetään. Saumakatteeseen, kuten kone- tai lukkosaumakatteeseen, puolestaan ei tehdä reikiä, vaan kattotuotteiden kiinnikkeet puristetaan vastarautojen kanssa kiinni katteen pystysaumoihin. Tiilikatolla kattoturvatuotteet asennetaan apupuukiinnikkeillä ruoteisiin kiinnitettyihin apupuihin, ei koskaan suoraan ruoteeseen tai katteen läpi. Huopakatolla täytyy kiinnittää erityistä huomiota katteen pysymiseen vesitiiviinä, ja paras tapa kiinnittää kattotuotteet on hyödyntää asennuspalkkia tai -levyä eli niin kutsuttua huopakaton alusrautaa. Huopakaton alusrauta tulee joko huopien väliin tai päälle riippuen kohdekaton kunnosta ja iästä. Plus Kattopalvelun kattoammattilaisilla on laaja kokemus kattosiltojen kiinnityksestä erityyppisiin kohteisiin ja erinomaiset valmiudet asentaa kattotuotteet kunnialla katolle kuin katolle.

Nuohoussilta on nuohoojaa varten asennettu kattosilta

Joskus kattosillasta kuulee puhuttavan nuohoussiltana. Nuohous onkin yksi tavallisimmista kattotöistä, joissa kattosiltaa säännöllisesti hyödynnetään. Tulisijojen ja savuhormien säännöllinen puhdistus takaa niiden toimivuuden. Samalla nuohouksella pystytään ehkäisemään myös nokipaloja, kun nuohooja havainnoi mahdollisia tulipalon vaaraa aiheuttavia vikoja. Nuohoussillaksi kattosiltaa kutsutaan lähinnä, mikäli savupiippu on katon ainoa varsinainen työkohde. Nuohoussiltaa kannattaa toki silti hyödyntää kaikissa katolla tehtävissä töissä, muun muassa katon pesussa ja puhdistuksessa, vuotopaikkauksissa, kuntotarkastuksessa, kattohuolloissa ja niin edelleen.

Asennamme ja huollamme kattosiltojen lisäksi kaikki muutkin kattoturvatuotteet sekä kattovarustelut. Näihin voivat kuulua esimerkiksi seinä- ja palotikkaat, lapetikkaat tai kattoportaat, katon turvakaiteet, nousu- ja vaakaturvakiskot, lumiesteet sekä ankkurikiinnikkeet eli kattopollarit. Toimitamme katollesi tarpeen mukaan myös muun muassa rännit, vesikourut ja syöksytorvet, piipunpellitykset, pieneläinesteet tai vaikka aurinkopaneelit. Puoleemme voit kääntyä myös silloin, kun kattosi tarvitsee korjausta, huoltoa tai isompaakin kattoremonttia. Kunnostamme taidokkaasti niin vesikatteet kuin yläpohjatkin sekä kaikkea siltä väliltä.

Toimiva kattoturva on kaikkien etu. Katepinta välttyy vaurioilta ja kattotyöntekijän henkeä ja terveyttä arvostetaan asianmukaisesti. Edullinen sijoitus kattosiltoihin tekee katolla työskentelystä turvallisempaa, tehokkaampaa ja mielekkäämpää, ja asunnon omistaja täyttää velvollisuutensa turvallisuusmääräyksiä noudattaen. Kattoturvaan kannattaa panostaa nyt, eikä vasta, kun on sattunut ensimmäinen läheltä piti- tilanne tai jotain vielä pahempaa. Laita kattoturva ajoissa kuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattosiltojen asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt