Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Palotikkaat, hätäpoistumistikkaat eli turvatikkaat asennettuna mallikkaasti määräysten mukaan

Palotikkaat, toisin sanoen hätäpoistumistikkaat tai turvatikkaat asennetaan talon seinään kiinteästi. Rakenteeltaan ne ovat seinätikkaiden tyyliset, mutta siinä missä seinätikkaat auttavat juuri katolle nousussa, on palotikkaiden tehtävä nimensä mukaisesti taata talossa olijoille turvallinen hätäpoistumistie esimerkiksi tulipalon sattuessa. Yläkerran ikkunan alle tai sivuun asennettavat turvatikkaat eli palotikkaat voivat jopa pelastaa hengen tarjotessaan asianmukaisen poistumisreitin talosta vaaran uhatessa. Lain mukaan palotikkaat on asennettava, jos ikkuna on yli 3,5 m korkeudella maanpinnasta, ja ne sijoitetaan paikkaan, jonka alla on vaaraton, tasainen pudottautumisalue. Mikään ei estä asentamasta tikkaita myös alempana sijaitseville toisen kerroksen ikkunoille, ja tämä voi olla hyvinkin järkevä ratkaisu esimerkiksi perheen pienimpien turvallisuutta ajatellen. Vastuu huolehtia talon ja sen ympäristön turvallisuudesta samoin kuin asianmukaisista hätäpoistumisteistä on aina kiinteistön omistajalla.

Plus Kattopalvelu asentaa taloosi tyylikkäät, tukevat ja turvalliset hätäpoistumistikkaat samoin kuin muutkin kattoturvatuotteet. Kaikki lähtee meillä aina kohteen kartoituksesta ja sen pohjalta laaditusta työsuunnitelmasta. Laskemme tuotteille oikean mitoituksen ja suunnittelemme niiden toimivan sijoittelun rakennukseen. Otamme huomioon talon ulkovuorausmateriaalin, joka vaikuttaa tietysti tuotteiden kiinnitykseen. Asennamme tikkaat aina valmistajan ohjeita noudattaen ja huomioimme rakennusmääräykset, esimerkiksi tikkaille asetetun minimileveyden ja askelmien enimmäisvälin. Hätäpoistumistikkaita on saatavilla useissa eri malleissa ja väreissä ja ne voivat olla tarvittaessa hyvinkin huomaamattomat. Kiinteiden poistumistikkaiden lisäksi valikoimasta löytyy muun muassa avattavia tai laukaistavia tikasmalleja, joissa on myös se etu, ettei niihin pysty kiipeilemään tikkaiden ollessa lukitut. Turvatikkaiden sivuille voimme asentaa sivutangot tikkaille siirtymistä helpottamaan.

Palvelemme sinua ja kattoasi poikkeuksetta kokonaisvaltaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi, että kun asennamme taloosi poistumistikkaat, niin samalla tarkistamme veloituksetta katon yleisilmeen ja huolehdimme, että kaikki toimii kuten pitääkin. Jos taas ilmenee, että vaikkapa poistoputket tai katon pellitykset vaativat akuuttia huomiota, annamme myös edullisen tarjouksen mahdollisten epäkohtien kuntoon saattamisesta. Meillä teetetyt kattotyöt voit hyödyntää yksityisasiakkaan verotuksessa kotitalousvähennyksessä, ja lisäksi isomman korjaustarpeen iskiessä on sivustomme kautta haettavissa rahoitusta kattotöihin. Toimiva kattoturva on täysin välttämätön ja voi tiukan paikan tullen jopa pelastaa henkiä. Varmista, että talossasi on hyväkuntoiset, kevyet ja kestävät poistumistikkaat – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoturvatuotteista!

Palotikkaiden, hätäpoistumistikkaiden, turvatikkaiden asennus

Hätäpoistumistikkaat pelastavat vaaratilanteessa, esimerkiksi kun tulipalo syttyy

Kukaan ei takuulla halua joutua tilanteeseen, jossa hätäpoistumistikkaille tulee konkreettista käyttöä, mutta viisas talon omistaja varautuu hyvissä ajoin myös siihen mahdollisuuteen. Hätäpoistumistikkaat ovat huokea henkivakuutus perheellesi, työyhteisöllesi tai asiakkaillesi. Esimerkiksi tulipalon sattuessa on jokainen sekuntikin kallis, sillä rakennuksesta täytyy päästä poistumaan niin nopeasti kuin mahdollista leviävän liekkimeren tieltä. Turhia riskejä ei kannata jäädä ottamaan. Hätäpoistumistien on oltava vuoden jokaisena päivänä sataprosenttisen käyttökelpoinen ja kunnossa, ja myös reitti sille on pidettävä tarpeeksi lyhyenä sekä helppokulkuisena. Hätäpoistumistie kannattaa suunnitella ja toteuttaa ammattilaisen toimesta, jotta kaikkia määräyksiä varmasti noudatetaan ja tikkaat ovat tukevat ja turvalliset. Hätäpoistumistienä voidaan kaksikerroksisessa talossa käyttää esimerkiksi ikkunaa tai parveketta, jonka alle tai rinnalle asennetaan kiinteät ja kestävät palotikkaat eli turvatikkaat.

Hätäuloskäynteihin voidaan niin toivottaessa asentaa myös niin kutsutut poistumisputket. Vaakasuuntaisten poistumisputkien tarkoituksena on auttaa siirtymään palotikkaille sivusuunnassa ikkunasta. Ne voidaan asentaa tarvittaessa myös kulkua helpottaviksi askelmiksi ikkunan alapuolelle tai niistä voi olla hyötyä myös parvekkeen yhteydessä. Poistumisputkilla saadaan myös liitettyä kaksi ikkunaa samaan palotikkaaseen. Tavallisesti poistumisputket valmistetaan ovaaliputkesta ja ne asennetaan hätäuloskäyntien yhteyteen omilla kiinnikkeillään. Putkia voidaan tarpeen mukaan lyhentää tai jatkaa siten, että niille saadaan juuri kohteen mukaan toimiva mitoitus. Plus Kattopalvelu suunnittelee kattokohtaisesti mahdolliset poistumisputket sekä tartuntakahvat hätäpoistumisteille kulkemista helpottamaan. Jätä turvatikkaiden asennus meidän huoleksemme, niin talosi on taatusti parhaissa mahdollisissa käsissä.

Talon turvatuotteet täytyy tarkistaa säännöllisesti, jotta toimivuus hädän hetkellä on taattu

Hätäpoistumistikkaat ovat edullinen mutta tehokas panostus talon turvallisuuden parantamiseksi. Oikein asennettuina laadukkaat tikkaat voivat kestää hyvinä useita vuosikymmeniä, kunhan niiden kunto ja kiinnitykset tarkastetaan säännöllisesti. Kuten katon yleisenkin toimivuuden, myös kattoturvatuotteiden suhteen ajoittainen huolto ja ylläpito on tärkeää. Meiltä saat kaikkien kattoturvatuotteiden tarkistukset aina kevät- ja syyshuoltojen samoin kuin muidenkin kattotöiden yhteydessä. Samalla kun tutkimme katepinnan kunnon, läpivientien tiivistykset, rännien toimivuuden sekä yläpohjan tilanteen, käymme läpi myös kattoturvatuotteet sekä muut kattovarustelut.

Testaamme huoltokäynnillä kattoturvatuotteiden yleisen toimivuuden, ja katsastamme niistä erityisesti kiinnitykset, tiivistykset, sinkityksen sekä pintamaalin. Tyypillisimpiin ongelmiin tikkaiden suhteen kuuluu kiinnitysten löystyminen ja irtoaminen, tai tietysti myös itse kiinnityspinta on voinut kulua ja haurastua. Kiinnikkeitä kannattaa havainnoida varsinkin keväisin, sillä usein löystyminen tapahtuu talvella katolle kertyneen lumimassan rasitusten seurauksena. Kiristämme kiinnitykset ja teemme niihin tarvittavat tiivistykset. Mikäli talven lumikuorma on päässyt vääntämään tikkaita, on asia korjattava tai tikkaat vaihdettava asianmukaisiin. Kattoturvatuotteista saattaa paljastua myös maalivaurioita, joihin ruostumisen ehkäisemiseksi suoritamme paikkamaalaukset. Kattoturvatuotteiden, kuten palotikkaiden, huolto pidentää tuotteiden käyttöikää ja varmistaa niiden täyden toimivuuden.

Katon sekä kattoturvatuotteiden huollot saat tilattua Plus Kattopalvelulta joustavasti tarpeen mukaan, joskin nyrkkisääntönä voidaan pitää, että perustavanlaatuinen kattohuolto kannattaa teettää ainakin kaksi kertaa vuodessa: keväisin ja syksyisin. Tällöin katon ajankohtaisesta tilanteesta ollaan aina selvillä ja mahdollisiin epäkohtiin tai ongelmiin saadaan puututtua heti, niiden ollessa vielä pieniä. Tämä säästää sekä kattotöihin menevää aikaa että rahaa, eli säännöllinen huolto on myös taloudelliselta kantilta järkevin ratkaisu. Kokonaisvaltaisen palvelumme ansiosta voit luottaa siihen, että käyntimme jälkeen on katto kaikin puolin toimivassa kunnossa, turvallinen ja tiivis sekä valmis ottamaan vastaan tulevan vuodenajan haasteet.

Asennamme palotikkaat sekä kaikki kattoturvatuotteet taidolla ja turvallisesti

Hätäpoistumistikkaiden lisäksi on useita muitakin kattoa hyödyttäviä kattoturvatuotteita, joista osan on löydyttävä katolta aivan lainkin puitteissa. Rakennusmääräykset edellyttävät, että katolla työskentely on asianmukaisesti turvattu ja että esimerkiksi kaikkiin katolla sijaitseviin huoltoa vaativiin kohteisiin on järjestettynä yhtenäinen, turvallinen kulkutie. Peltikatto on usein liukas, tiilikatto jyrkkä, ja huopakatollakin kattoturvaa tarvitaan suojaamaan niin katepintaa ja kattorakenteita kuin katolla työskentelijääkin. Kun asennamme hätäpoistumistikkaat, voimme samalla päivittää myös muut kattoturvatuotteet ajan tasalle.

Katolle nousua helpottamaan asennamme sivu- tai päätyräystäille seinätikkaat eli talotikkaat. Räystäältä eteenpäin niiden luonnollisena jatkumona toimivat lapetikkaat tai kattoportaat sekä katon huoltosillat. Näin kulku harjalta lappeelle ja takaisin sekä myös harjansuuntainen liikkuminen saadaan turvallisemmaksi ja mielekkäämmäksi. Katolle voidaan sen tarpeista riippuen kiinnittää myös esimerkiksi turvakaiteet, kattopollarit eli ankkurikiinnikkeet sekä nousu- ja vaakaturvakiskot. Talven lumikuormaa silmällä pitäen toimitamme kaikille kattomateriaaleille kestävät ja pitkäikäiset lumiesteet sekä lumiaidat tukevasti asennettuina.

Autamme kaikissa muissakin kattovarusteluissa ja kattotöissä. Laitamme kuntoon piipunpellitykset, asennamme pieneläinesteet, uusimme rännit, vesikourut ja sadevesijärjestelmät sekä kiinnitämme katollesi vaikkapa aurinkopaneelit niin halutessasi. Meiltä luonnistuu kattohuolto, katon paikkaukset sekä vuotokorjaukset kuin myös isommatkin projektit ja saneeraukset sekä vesikaton että yläpohjan osalta. Suunnittelemme ja toteutamme kaikki kattotyöt kohteen mukaan räätälöitynä avaimet käteen- palveluna. Työllemme saat aina laatutakuun ja lopputulos on sekä tyylikäs että käytännöllinen.

Toimiva kattoturva säästää monelta turhalta kustannukselta ja voi lisäksi pelastaa jopa hengen hädän hetkellä. Tikkaiden tukevuutta ei kannata lähteä koettamaan vasta sitten, kun on tosi kyseessä. Huolehdi siksi siitä, että poistumistikkaat samoin kuin muut kattotuotteet ovat aina lujasti kiinnitetyt ja täydellisen toimivat. Kattoturvatuotteiden asennus, huolto ja korjaus helposti mutta ammattitaitoisesti Plus Kattopalvelulta – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme palotikkaiden asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt