Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Piipunhatun asennuksella piippu suojaan lumelta ja vedeltä ja käyttöikä pidemmäksi

Piipunhatun asennus on kustannustehokas ja toimiva tapa pitää hormit kunnossa ja maksimoida niiden käyttöikä. Piipunhattu on savupiipun yläpäähän asennettava kattovaruste, jolla piippu saadaan sateelta ja säältä suojaan. Hormiin päässyt kosteus rapauttaa sitä, ja vesi saattaa valua hormia pitkin myös asuintiloihin ja lattiarakenteisiin aiheuttaen hankalia kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia. Varsinkin, mikäli tulisija ei ole ympärivuotisesti säännöllisessä käytössä, on piipunhatun asennus paikallaan, sillä muuten piippu saattaisi pysyä pitkään kosteana ja sen rapautuminen siten kiihtyä. Rapautunut piippu saattaa pahimmillaan aiheuttaa jopa rakennuspalon. Asianmukainen piipunhattu suojaa piippua sadevedeltä ja lumelta. Kun hormi pysyy kuivempana eikä kosteuslukkoa pääse muodostumaan, syttyy tulisija helpommin, sen veto on parempi ja palaminen puhtaampaa.

Plus Kattopalvelu asentaa piipunhatut kaikille katoille savupiipun muodosta ja katon materiaalista riippumatta. Piipunhatun asennus on suhteellisen vaivaton ja nopea toimenpide, joka voidaan toteuttaa mihin vuodenaikaan tahansa. Meiltä luonnistuvat ammattitaidolla kaikki muutkin katon pellitystyöt, kuten peltilistoitukset, piipunjuuripellitykset, jiiripellit, päätypellit, räystäspellit ja niin edelleen. Pellitykset toteutetaan tarvittaessa kohteen mukaan mittatilaustyönä ja taitavan kattopeltisepän käsityönä. Samalla kun käymme katollasi laittamassa pellitykset kuntoon, katsastamme veloituksetta savupiipun ja katon läpivientien tilanteen sekä kattosi yleisen kunnon muutenkin. Tarkistamme, että kaikki katolla toimii moitteettomasti harjatiivisteestä aluskatteeseen saakka, ja mahdollisista korjaustarpeista saat meiltä edullisen tarjouksen työn toteutuksesta.

Kattoalan ammattilainen toteuttaa savupiipun sekä katon peltityöt sataprosenttisen vedenpitävästi, niin että katto on täysin tiivis ja toimintakykyinen säänvaihteluista, vedestä ja pakkasesta huolimatta. Plus Kattopalvelulla teetetyt kattotyöt saat myös hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä, mikä edullistaa projektia entisestään. Isompiin urakoihin on sivustomme kautta haettavissa joustavampi rahoitus. Kalliit ja ikävät kosteusvauriot ovat usein lähtöisin juuri savupiipusta valuneesta vedestä, joten piipunhatun asennus tuo selvää säästöä pitämällä katon hyväkuntoisena ja pidentämällä huomattavasti hormin käyttöikää. Vältä nokivesivuodot, piipun ennenaikainen rapautuminen ja kosteusvauriot asuintiloissa helposti ja huokeasti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme piipunhatun asennuksesta!

Piipunhatun asennus

Laadukkaat piipunhatut tarvittaessa täysin kohteen mukaan räätälöityinä

Piipunhattuja on nykypäivänä saatavilla laaja tuotevalikoima, josta jokaiselle katolle voi valita juuri sen sopivimman. Piipunhattuja on eri kokoisia ja eri muodoissa sekä väreissä, erilaisilla kiinnitysjaloilla. Piipunhatut voivat olla pituussäädettäviä ja osa saattaa olla esimerkiksi saranoitu nuohouksen helpottamiseksi, tai ne voidaan varustaa myös lintuverkolla, jotta lintujen pesiminen hormiin saadaan estettyä. Yleisimmin piipunhatut valmistetaan ruostumattomasta teräksestä, joka kestää hyvin vaativissa olosuhteissa piipun päässä niin kylmyyttä, kuumuutta, sateita, korroosiota kuin rikkipitoisia palokaasujakin. Materiaali ei vaadi pintakäsittelyä, mutta niin haluttaessa se voidaan maalata esimerkiksi katon sävyyn. Piipunhattu voidaan joissain tapauksissa valmistaa myös muusta materiaalista, esimerkiksi alumiinista, kuparista tai kuumasinkitystä ohutlevystä hieman kohdekaton hormista riippuen.

Sen lisäksi, että saatavilla on useita tehdasvalmistettuja vaihtoehtoja piipunhatuksi, voidaan piipunhattu tarvittaessa toteuttaa täysin asiakkaan ja kohdehormin tarpeisiin räätälöidysti. Valmiit ratkaisut eivät sovellu kaikkiin mieltymyksiin tai tarkoituksiin, ja tekemällä piipunhatun itse voimme vaikuttaa muun muassa sen ulkonäköön ja väriin. Onko kyseessä pyöreä metallipiippu vai ehkä neliskulmainen harkkopiippu? Piipun mallikin voi vaikuttaa siihen, mikä on paras ratkaisu juuri omalle katolle. Kun haluat kattosi ehdoilla suunnitellun, laadukkaan, toimivan ja jämäkän piipunhatun, ota meihin yhteyttä, niin tulemme mittaamaan piipun ja laatimaan suunnitelman. Toteutamme mittatilauksesta talosi turvaksi juuri oikean kokoisen, siistin ja yhtenäisen piipunhatun, joka mahdollistaa toimivan savukaasuvirtauksen ja hyvän vedon. Meillä teetetyn piipunhatun rakenne tai kiinnitys eivät petä, vaan piipunhattu on kestävää laatutyötä, joka palvelee hyvänä pitkään.

Piipunpellitys suojaa piipun sään rasituksilta sekä liitoskohdan vesivuodoilta

Savupiipun pellitys on kaikin puolin kannattava teko: se pidentää osaltaan niin piipun, hormin kuin katonkin käyttöikää ja ehkäisee samalla kosteuden ja säänvaihteluiden aiheuttamia vaurioita. Läpiviennissä, kuten savupiipussa, on aina pohjimmiltaan kyse kattoon tehtävästä reiästä, joten läpivienti täytyy suunnitella, asentaa sekä viimeistellä niin, että se on taatusti tiivis niin vesikatteen kuin aluskatteenkin osalta. Tällöin vältetään kosteusvauriot ja ilmanvaihto toimii asianmukaisesti. Piipun ja katon välinen sauma on yksi yleisimmistä vuotokohdista, joten savupiipun juuripellitystä voidaan pitää lähes välttämättömänä vesitiiveyden varmistamiseksi. Savupiipun pellitys suojaa liitoskohtaa sekä oikein toteutettuna varmistaa sen vedenpitävyyden pitkälläkin aikavälillä. Piipun voi aina, ja se kannattaakin, pellittää riippumatta varsinaisesta kattomateriaalista.

Meiltä saat piipunpellitykset taitavan kattopeltisepän toteuttamina niin pelti-, tiili- kuin huopakatoillekin. Pellitämme sekä perinteiset neliskulmaiset savupiiput että myös vaativammat kohteet, kuten pyöreät savupiiput tai kruunupiiput. Piipunpellitys toteutetaan aina mittatilaustyönä kohteen mukaan ja kuuntelemme asiakkaan toiveet muun muassa värin suhteen. Meiltä löytyy tarvittava erikoisosaaminen piipunpellityksiin liittyen ja noudatamme äärimmäistä tarkkuutta suunnittelussa ja mitoituksessa. Piipunpellitys piipun ympärille ei saa olla liian tiukka eikä toisaalta liian väljäkään, ettei kosteus pääse tiivistymään piipun ja pellin väliin. Käytämme aina laadukkaita saattopeltejä, tiivisteitä, massoja sekä läpivientikauluksia. Asennamme juuripelti-pystypelti-yhdistelmät suojaamaan piipun liitoskohtaa sekä ulkokuorta, ja viimeistelemme kokonaisuuden sopivalla piipunhatulla. Lopputulos on taatusti paloturvallinen sekä kaikin puolin toimiva.

Kauttamme luonnistuvat tietysti myös muut katon läpivientityöt ja pellitystyöt sekä kaikenkokoiset kattohuollot, -korjaukset ja -remontit. Missä tahansa kattoasiassa tai -ongelmassa voit kääntyä puoleemme ja saada ammattitaitoisen ja asiakaslähtöisen palvelun. Katon tiiveys ja toimivuus heijastuvat suoraan koko rakennuksen hyvinvointiin ja käyttöikään, joten on tärkeää pitää katosta parasta mahdollista huolta. Ryhdy tarvittaviin toimiin jo nyt. Kaikki katon peltityöt laaja-alaisella kokemuksella ja täydellä tietotaidolla toteutettuina – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt