Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Seinätikkaiden, eli talotikkaiden asennus helpottaa, kun katolle kiivetään huoltotöihin

Seinätikkaat eli talotikkaat ovat tarpeellinen kattovarustelu jokaiselle kiinteistölle ja asuinrakennukselle, jonka katolle on turvallisesti päästävä. Kyseessä on tikkaat, jotka asennetaan talon seinälle ja jotka yltävät maan tasalta räystäille asti. Seinätikkaiden luonnolliseksi jatkeeksi voidaan sitten asentaa lapetikkaat, kattoportaat tai kattosillat. Seinätikkaita nimitetään joskus nousutikkaiksi, sillä niiden tarkoitus on nimenomaan helpottaa nousua katolle ja kulkemista sieltä pois. Turvallinen katolla liikkuminen on tärkeää ja lainkin mukaan välttämätöntä järjestää esimerkiksi nuohoojaa, katonpesijää, rännien puhdistajaa, lumityöläistä tai antennin asentajaa silmällä pitäen. Paitsi että seinätikkaat ja muut kattoturvatuotteet helpottavat huoltotöitä ja suojelevat kattotyöntekijän henkeä, toimivat ne myös hätäpoistumisreitteinä vaaran uhatessa.

Plus Kattopalvelu asentaa laadukkaat ja turvalliset tikasratkaisut kaikenkokoisiin rakennuksiin seinämateriaalista riippumatta. Meillä on kokemusta peltielementti- ja eristerappausseinistä siinä missä tiili-, puu- sekä betoniseinistäkin, ja erityyppisiä työkohteita meillä on ollut aina kesämökeistä kerrostaloihin saakka. Toimitamme katollesi sään- ja korroosionkestävät, rakennusmääräysten mukaiset seinä- ja talotikkaat nopealla asennuksella ja toimivalla lopputuloksella. Suunnitteluvaiheessa huomioimme, että tuotteiden mitoitus on taatusti oikea ja kiinnityskohdat mietitty tarkkaan. Toisinaan hyödynnämme myös sivutikkaita ja liukutikkaita, aina kohteen ominaisuuksien ja tarpeiden mukaan räätälöidysti.

Samalla kun asennamme seinätikkaat ja muut kattoturvatuotteet, luomme kattavan yleissilmäyksen katollesi ja tarkistamme, että kaikki elementit siellä toimivat kuten pitääkin. Tästä katsastuksesta ei luonnollisesti tule mitään lisäveloitusta, vaan saat kuntotarkastuksen maksuttomana palveluna kattotöiden yhteydessä. Jos jotain akuuttia huollettavaa tai korjattavaa katolla ilmenee, annamme sinulle siitä tiedon sekä saat edullisen tarjouksen epäkohtien kunnostamisesta. Haluamme palvella sinua ja kattoasi kokonaisvaltaisesti ja varmistaa, että katolla on käyntimme jälkeen kaikki hyvin jokaista yksityiskohtaa myöten.

Kattoturvatuotteiden, kuten seinätikkaiden, asennus on rahallisesti pieni panostus, mutta sillä saavutetaan suuri hyöty kattohuollon tehostuessa ja turvallisuuden parantuessa. Ennen kaikkea toimiva kattoturva tuo mielenrauhaa, jota ei pysty edes rahassa mittaamaan. Kun asennutat seinätikkaat meillä, olet samalla oikeutettu hyödyntämään kattotyöt kotitalousvähennyksessä yksityisasiakkaan verotuksessa. Isompia projekteja varten voi sivustomme kautta hakea joustavampaa rahoitusta niin halutessaan. Älä anna minkään horjuttaa kattosi kokonaisvaltaista hyvinvointia, vaan panosta turvalliseen katon käyttöliittymään nyt. Meidän toimestamme se käy sujuvasti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme seinätikkaiden asennuksesta!

Seinätikkaiden asennus

Kattoturvatuotteiden, kuten seinätikkaiden, asennutus sekä kunnossapito on lakisääteinen asia

Seinätikkaiden, kuten muidenkin kattoturvatuotteiden, pakollisuutta säätelee laki. Lain mukaan talon omistajan on järjestettävä turvallinen, kiinteä kulkutie katolla oleviin säännöllistä huoltoa tai muuta käyntiä vaativiin kohteisiin. Näitä voivat hieman katosta riippuen olla esimerkiksi rännit, savupiiput, ilmanvaihtoluukut sekä kattoluukut. Erityisiä vaaranpaikkoja ovat tietysti poikkeuksellisen jyrkät tai korkeat katot, ja katolla liikkumiseen liittyvät riskit ovat suurempia sadesäällä ja talvikaudella. Katolle nousu on kuitenkin aina turvallisuusriski, joten kannattaakin oman kattonsa suhteen tehdä kaikkensa, ettei sillä liikkuville pääsisi sattumaan hengenvaarallisia läheltä piti-tilanteita tai jotain vieläkin ikävämpää. Vastuu katon ja sen ympäristön turvallisuudesta, tarvittavien kattotuotteiden löytymisestä sekä niiden kunnossapidosta on aina kiinteistön omistajalla.

Seinätikkaiden kiinnityksessä tulee huomioida aina seinän materiaali. Joissakin tapauksissa jalat asennetaan etukäteen, esimerkiksi eristerappausseinän tai tiiliseinän kohdalla jalat tulisi asentaa aina runkorakenteisiin saakka. Toisissa kohteissa voi riittää pitävä pintakiinnitys, tai esimerkiksi peltielementtiseinään kiinnitys tehdään sille erikseen suunnitellulla seinätikkaan kiinnityslevyllä. Seinätikkaan asennuksessa kannattaa huolehtia varsinkin yläkaarten kiinnityksestä. Vaikka itse tikkaat olisikin asennettu jämäkästi paikoilleen, tulee myös yläkaarten päiden olla kiinnitettyinä esimerkiksi kattosiltaan tai lapetikkaisiin. Jos kiinnityspistettä ei ole, suosittelemme käytettäväksi yläkaarten tukisarjaa. Tukikaarten eli paluukaarten avulla yläkaaretkin saadaan tukeviksi ilman että vesikatteeseen tarvitsee tehdä reikiä.

Voimme asentaa seinätikkaat valintasi mukaan joko pääty- tai sivuräystäille. Yleensä järkevin sijoituspaikka on katon päädyssä, jolloin talvella katepintaan kertyvät lumimassat eivät pääse vääntämään tikkaita ja rasittamaan niiden kiinnityksiä. Jos tikkaat päädytään ulkonäöllisistä tai käytännön syistä asentamaan sivuräystäälle, kannattaa ne suojata lumiesteillä molemmilta puolin. Seinätikkaiden mitoituksessa on otettava huomioon, että tikkaiden alimman askelman tulee jäädä maasta noin metrin verran. Jos talon lähistöllä liikkuu lapsia, jotka saattaisivat kiipeillä tikkaille, on tikkaat hyvä suojata joko saranamallisella kiipeilyesteellä tai poisnostettavalla kiipeilyestelevyllä. Kiipeily voidaan estää myös esimerkiksi liukutikkaalla. Mikäli seinätikkaiden korkeus ylittää 8m, on se varustettava nousukiskolla tai selkäkaarella eli -suojuksella, ja jos tikkaat ylittävät 10 m korkeuden, tulee niistä löytyä myös lepotaso.

Kattoturvatuotteiden asianmukainen toimivuus varmistetaan säännöllisillä huolloilla

Yhtä tärkeää kuin on kattoturvatuotteiden asentaminen oikein, on myös niiden kunnossapito ja huolto pitkän käyttöiän ja parhaan toimivuuden saavuttamiseksi. Katon säännöllinen huolto auttaa huomaamaan ongelmakohdat jo varhaisessa vaiheessa ja näin niihin saadaan puututtua ajoissa. Katon kausiluonteinen perushuolto on paikallaan ainakin pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Kun tilaat meiltä minkä tahansa kattotyön, niin asiakaslähtöiseen palveluumme kuuluu, että katolla käydessämme tarkastamme samalla sen yleiskunnon ja tilanteen. Tutkimme läpi muun muassa katepinnan, rännit, läpiviennit ja saumaukset, aluskatteen ja yläpohjan sekä tietenkin kattoturvatuotteet.

Testaamme aina kattoturvatuotteiden toimivuuden sekä tarkistamme niiden kiinnitykset, tiivistykset, sinkityksen ja pintamaalin. Vaihdamme vääntyneet tikkaat tai lumiesteet asianmukaisiin, kiristämme löystyneet kiinnitykset ja uusimme haperoituneet tiivistykset. Jos tuotteet ovat kärsineet maalivaurioita, teemme niille paikkamaalaukset näin ehkäisten ruostevaurioita ja pidentäen tuotteiden käyttöikää. Kokonaisvaltaisella kattohuoltopalvelullamme haluamme varmistaa, että käyntimme jälkeen ei katollasi ainakaan mitään suoraan havaittavissa olevia ongelmia ole, ja että se on valmis kohtaamaan tiiviinä ja täysin toimintakykyisenä tulevan vuodenajan haasteet.

Katon huollon lisäksi palvelemme sinua kokonaisvaltaisesti myös muissa kattotöissä, kuten vuotokorjauksissa, paikkauksissa sekä isommissa remonteissa niin vesikatteen kuin yläpohjankin osalta. Lisäksi saat kauttamme asennettuina katollesi seinätikkaiden oheen myös muut kattoturvatuotteet, esimerkiksi kattopollarit, turvakaiteet, nousu- ja vaakaturvakiskot, lumiesteet, palo- ja lapetikkaat sekä kattosillat. Toteutamme katollesi myös piipunpellitykset, rännien ja vesikourujen uusimiset tai tarpeen mukaan vaikka aurinkopaneelien asennukset. Kattoasiassa kuin kattoasiassa saat meiltä ensiluokkaista ja osaavaa palvelua.

Seinätikkaiden sekä muiden kattoturvatuotteiden asennus sujuvoittaa kattohuoltoa, ehkäisee tapaturmia ja varjelee henkilövahingoilta. Toimi siksi ajoissa ja toteuta katollesi tarvittavat parannukset kattoturvan takaamiseksi. Seinätikkaiden asennus kestävästi, kiinteästi ja turvallisesti Plus Kattopalvelulta – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattovarusteluista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt