Aluskatteen korjaus savupiipun kohdalta on tyypillinen korjaustyö katolla­

Aluskatteen korjaus savupiipun kohdalta on melko tavallinen kattotyö. Savupiipun läpivienti poikkeaa muista läpivienneistä muuratun rakenteensa ja kohtaamansa savun sekä tavallista suurempien lämpötilanvaihteluiden vuoksi. Savupiippu on aina toteutukseltaan haastava, joten usein aluskatteen vuoto paikantuu juuri siihen. Läpivienteihin kuuluvat savupiipun lisäksi muun muassa liesituulettimet, ilmanvaihtoputket ja viemärintuuletusputket, ja ne ovat yleensä ottaenkin katon heikoimpia lenkkejä – on tavallista, että mikäli aluskate vuotaa, se vuotaa juurikin niiden kohdalta. Jos aluskate vuotaa, on se suuri ongelma koko talon hyvinvointia ajatellen: nimenomaan aluskatteen pitäisi hoitaa niin ylhäältä ilmasta kuin alhaalta rakennuksestakin katolle tuleva kosteus, ja näin varmistaa katon vedenpitävyys ja rakenteiden kuivana pysyminen. Tiiveytensä ja toimintakykynsä menettänyt aluskate aiheuttaa ennen pitkään kosteusvaurioita, laho-ongelmia ja hometta, jolloin korjauskustannukset ja tarvittavan työn määrä nousevat täysin uusiin ulottuvuuksiin.

Kun aluskate vuotaa savupiipun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, apu löytyy Plus Kattopalvelulta. Meiltä saat aluskatteen korjaukset, tiivisteiden uusimiset, savupiipun ja muiden läpivientien korjaukset sekä kaikki läpivientien pellitystyöt. Jos tiiviste on pettänyt tai aluskate revennyt, teemme ensiapuna sääsuojauksen ja sen jälkeen tutkimme vauriot ja kartoitamme tarvittavat korjaustoimet. Palvelemme kattoasi aina kokonaisvaltaisesti: esimerkiksi jos kutsut meidät korjaamaan savupiipun läpivientiä, tarkistamme samalla muidenkin läpivientien tilanteen sekä katon yleisen kunnon ilman lisäveloitusta. Näin varmistetaan, että kattosi toimii kokonaisuutena moitteettomasti ja että sillä on kaikki edellytykset saavuttaa pisin mahdollinen käyttöikä laadukkaana ja luotettavana talon turvana.

Aluskatteen korjaus ajoissa suoritettuna on edullinen sijoitus katon hyvinvointiin sekä omaan mielenrauhaan. Kustannustehokkailla korjaustoimilla saadaan pidettyä isommat ja kalliimmat remonttitarpeet poissa, eikä kattoa tarvitse ruveta uusimaan ennen aikojaan. Tietysti, kun aluskatteen käyttöiässä tulee aikanaan raja vastaan, saat meiltä ammattitaidolla ja laatutyönä myös aluskatteen uusimiset ja vaihdot. Olipa kunnostustarve iso tai pieni, muistathan hyödyntää sen kotitalousvähennyksessä: Plus Kattopalvelulla teetetyt kattotyöt kuuluvat tuon yksityisasiakkaille myönnettävän verohelpotuksen piiriin. Tarvittaessa meiltä löytyy myös joustavampaa rahoitusta kattotöille. Aluskate on katon toiminnalle täysin välttämätön, joten sen korjauksen kanssa ei kannata jäädä aikailemaan. Hoida asia kuntoon nopeasti tilaamalla meidät paikalle, niin loppu hoituu kuin itsestään. Tilaa meiltä ilmainen kartoituskäynti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme aluskatteen korjauksesta!

Aluskatteen korjaus savupiipun kohdalta
Aluskatteen vuoto savupiipun kohdalta on suhteellisen yleinen ongelma.

Katto kuntoon viimeistä piirtoa myöten – uusimme myös ilmanvaihtoläpiviennit ja ilmanvaihtokoneiden pellitykset

Syyllinen ei tietenkään välttämättä ole aina aluskate, kun savupiippu tai jokin muu katon läpivienti vuotaa. Kyse voi olla itse läpiviennin huonosta kunnosta: kenties tiiviste on mennyt, tai ehkä piippuun on syntynyt esimerkiksi lumivaurioita menneen talven aikana. Tai ehkä läpiviennin alkuperäisessä asennuksessa on tehty virhe, jonka valitettavat vaikutukset nyt näkyvät pienellä viiveellä. Läpivienti voi myös yksinkertaisesti olla ajan hampaan piloille nakertama ja vuoto on syntynyt sitä kautta. Olipa ongelman alkulähde sitten aluskate tai läpivienti muuten, meillä saat kokonaisvaltaisella palvelulla hoidatettua asian kuntoon.

Jos katto vuotaa piipun juuresta, tarkistamme piipun juuripellit sekä piipun juuren tiivistykset. Mikäli esimerkiksi juuripellin sauma on lohjennut, tiivistämme sen materiaalille soveltuvilla käsittelyaineilla. Tarpeen mukaan uusimme läpivientien muutkin tiivisteet sekä suoritamme kaikki läpivientejä suojaavat pellitystyöt taitavan peltisepän laatutekemisellä. Lisäksi pellitämme muun muassa ilmanvaihtokoneet.

Kun läpivienti on ehtinyt niin iäkkääksi tai huonokuntoiseksi, ettei korjauksesta ole mainittavaa apua, saat meiltä ilmanvaihtoläpivientien uusimiset asiantuntemuksella toteutettuina. Kun työ tehdään jo asennusvaiheessa osaavin ottein ja huolella hioen, on läpivienneissä pienempi riski niiden hajoamiselle ja vuotamiselle. Jokaisen läpiviennin kohdalla on olennaista toteuttaa aluskatteen ylösnostot, eli esimerkiksi savupiipun läpiviennissä aluskate viedään hormia vasten ja kiinnitetään siihen tiiviisti, pelti- ja tiilikatolla erillisiä tiivistyskappaleita hyödyntäen. Huopakatolla piipun varteen nostetaan myös varsinainen päällyshuopa eli bitumikermi. Työ viimeistellään savupiipun pysty- ja juuripellityksillä, jotka hyvin tehtyinä varmistavat osaltaan läpiviennin ehdottoman vedenpitävyyden.

Plus Kattopalvelulla läpivientien korjaukset ja uusimiset sujuvat vaivattomasti ja varmaotteisesti. Saat kaikille tekemillemme asennustöille kattavan työtakuun, jonka ansiosta voit olla huoletta kattosi läpivientien suhteen. Jatkossa voimme toimittaa sinulle kokonaisvaltaisesti myös katon huoltotyöt edullisena ja laadukkaana palveluna, ja esimerkiksi katon kausihuollon yhteydessä tarkistamme aina myös läpivientien kunnon ja tiiveyden.

Kun aluskatteen korjaus ei enää riitä, asennamme uuden aluskatteen taidolla ja tyylillä

Loputtomiin aluskatteen korjaus ja paikkaus ei ole toimiva ratkaisu, vaan jokaisen katon kohdalla tulee myös se hetki, kun on aika aluskatteen uusimiselle. Kun aluskate on kauttaaltaan kulunut, reikiintynyt tai kosteuden haperruttama, käyvät sen kunnostuksen työmäärä ja kulut usein kohtuuttomiksi hyötyihin verrattuina. Yhä epävarmemmaksi tulee myös se, kuinka paljon korjauksilla enää voitetaan lisäaikaa aluskatteelle. Toiminnaltaan puutteellinen aluskate on huomattava riski katon rakenteille ja sitä myötä koko rakennuksen hyvinvoinnille, joten aluskatteen vaihto ja uusiminen kannattaa teettää mieluummin hieman ajoissa kuin liian myöhään. Jos vesikattoremontti on edessä, vaihdetaan tavallisesti myös aluskate siinä samalla – aluskatteen ja vesikatteen käyttöiät kulkevat jokseenkin käsi kädessä.

Uuden aluskatteen asentaminen vaatii melkoisesti taitoa. Aluskatteelle pitää jättää riittävästi elämisvaraa, mutta sitä ei saa asentaa liian kireälle eikä liian löysälle, jottei kate repeä tai ala pussittaa, tai katolle tuleva vesi ohjaudu vääriin paikkoihin. Uramme aikana olemme valitettavasti törmänneet myös lukuisiin tapauksiin, joissa aluskate on asennettu ei enempää eikä vähempää kuin täysin väärinpäin – mikä luonnollisesti rampauttaa pahasti katon toimintakyvyn ja luo otolliset olosuhteet kosteusvaurioille. Haastavia toteutettavia ovat myös katon monet yksityiskohdat, kuten jo aiemmin mainitut läpiviennit, sekä lisäksi katon jiirit, jotka vaativat omat laudoituksensa, sisätaitepeltinsä sekä kahdensuuntaiset aluskatteet.

Kun haluat välttää rakennusvirheet ja muut ikävät yllätykset, teetä aluskatteen asennus meillä Plus Kattopalvelulla. Laajan kattokokemuksemme ja jatkuvasti päivitetyn tietotaitomme avulla autamme valitsemaan juuri sinun katollesi sopivimman aluskateratkaisun, olipa kyseessä pelti-, tiili- tai huopakatto. Asennus suoritetaan kerralla nappiin ja katto rakennetaan oikeassa järjestyksessä ylhäältä käsin vesitiiveyden takaamiseksi. Teemme huolella kaikki kiinnitykset, tiivistykset ja limitykset, ja toteutamme jokaisen läpiviennin yhteyteen oikeaoppiset ylösnostot. Aluskatteen asennuksen yhteydessä tarkistamme, että riittävä tuuletus katolla onnistuu, ja voimme tehdä tarvittavat parantelut yläpohjaan esimerkiksi lisäeristyksellä tai muutoksilla kattorakenteisiin. Järjestämme aluskatteen projektin ajaksi säältä suojaan ja asennamme aluskatteen jälkeen ripeästi paikalleen myös itse vesikatteen.

Kun aluskate vuotaa savupiipun kohdalta tai mistä muusta paikasta tahansa, on tärkeää ryhtyä toimiin nopeasti, jottei lisävahinkoja aiheudu. Plus Kattopalvelulta saat joustavaa ja ammattitaitoista palvelua lyhyelläkin varoajalla, emmekä koskaan tingi työmme laadusta. Vaali toimivaa aluskatetta teettämällä sille säännölliset huollot ja tarvittavat korjaukset, niin se vastapalveluksena suojelee kattorakenteet ja asuintilat vuosiksi ja jopa vuosikymmeniksi eteenpäin. Täyden palvelun kattohuollon löydät meiltä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!