Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakaton, peltikaton ja tiilikaton saumaus sekä tiivistys suojaa kattorakenteet vesivuodoilta ja lahovaurioilta

Katon saumaus ja tiivistys on katolle kuin katolle elintärkeä huoltotyö. Ilman tiivistä kattoa ei myöskään voi olla toimivaa kattoa. Jos katon tiivistykset ovat puutteellisia, väärin toteutettuja tai heikkokuntoisia, aiheutuu siitä katolle ja kiinteistölle ajan kanssa isoja ongelmia. Ensiksi kattoon syntyy vesivuoto, ja kun kosteus pääsee etenemään kattorakenteisiin ja eristevilloihin saakka, on seurauksena kosteusvahinkoja ja sisäilmaongelmia, home- sekä lahovaurioita. Tällaisia ikäviä ja kalliita katto-ongelmia voidaan ehkäistä ja estää ajoissa tehdyllä katon saumauksella ja tiivistyksellä. Katolla oleviin, tiivistystä vaativiin elementteihin kuuluvat muun muassa läpiviennit, jiirit, harjatiivisteet, katteen kiinnitykset, kattopeltien tai -huopien saumakohdat, kattokaivot, erilaiset liitokset sekä vesikourut.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kaikki katon saumaus- ja tiivistystyöt asiakaslähtöisenä avaimet käteen- palveluna. Olipa kyse peltikatosta, tiilikatosta tai huopakatosta, on meillä tarvikkeet, työkalut ja tietotaito toteuttaa huoltotoimet juuri sinun kattosi vaatimalla tavalla. Meiltä löytyy laaja kokemus kattojen tiivistyksistä ja saumauksista niin omakotitaloissa, rivitaloissa, kerrostaloissa, kesämökeillä, autotalleissa kuin maneeseissa ja halleissakin. Huolehdimme katostasi kokonaisvaltaisesti, eli kaikkien huoltotöiden yhteydessä suoritamme samalla katon  yleiskatsauksen, ja mahdollisista korjaustarpeista saat meiltä tiedon ja edullisen tarjouksen kunnostuksista. Sivustomme kautta on kattotöihin haettavissa joustavampaakin rahoitusta, ja meillä teetetyt työt voi yksityisasiakas hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla.

Katon vedenpitävyys voidaan saavuttaa vain, jos kaikki katteelle olennaiset yksityiskohdat ovat kunnossa ja täysin tiiviit. Mitä enemmän katolta löytyy saumakohtia, jiirejä, läpivientejä ja listoituksia, sitä enemmän huoltoa ja huomiota katto vaatii. Teettämällä katon tiivistykset ja huollot ajoissa voit kuitenkin onnistua pitämään sen tehokkaasti toimivana. Kun kutsut meidät paikalle, saa kattosi korkealaatuisen mutta samalla kustannustehokkaan kattopalvelun. Katon huoltotyöt vaivattomasti toteutettuina ja vahvalla ammattitaidolla – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon saumauksesta ja tiivistyksestä!

Huopakaton, peltikaton ja tiilikaton saumaus sekä tiivistys

Läpivientien taidokas tiivistys savupiippujen suojapellityksistä putkiläpivientien kaulusten asennuksiin

Läpivientien huolellinen tiivistys on erittäin tärkeää katon vesitiiveyden ja toimivuuden kannalta, sillä rakenteensa vuoksi katon läpivientikohdat muodostavat suuria vuotoriskejä. Läpiviennit ovat käytännössä kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joista tarpeelliset kattoelementit viedään vesi- ja aluskatteen läpi, ja molemmat kerrokset täytyy saada tiiveiksi. Katon tiivistettäviin läpivienteihin voivat kuulua muun muassa savupiiput, kattoluukut, kattoikkunat ja -valokuvut, alipainetuulettimien, liesituulettimen ja huippuimurin putket, viemärintuuletusputket sekä muut ilmanvaihdon putket. On oleellista valita kuhunkin kohteeseen oikea läpivienti oikeanlaisilla tuotteilla sekä asentaa ja tiivistää se oikein.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat läpivientien asennus-, suojaus-, tiivistys- ja pellitystyöt kaikille katemateriaaleille ja rakennustyypistä riippumatta. Oli kyseessä sitten savupiippu tai ilmastointihormi, valitsemme kohteelle sopivimman läpiviennin, käsittelyaineet sekä tiivisteet ja toteutamme asennuksen ammattitaitoisesti. Teemme läpiviennin tiivistystyöt molemmilta puolilta katepintaa ja lisäksi asennamme aluskatteeseen oman ratkaisunsa. Valitettavan usein törmäämme läpivientien osalta puutteellisesti tehtyihin aluskatetöihin, jotka helposti aikaansaavat läpiviennin vuotovaurion. On esimerkiksi olennaista suorittaa jokaisen läpiviennin kohdalla niin kutsuttu läpiviennin ylösnosto. Tällä tarkoitetaan aluskatteen nostamista ylös läpivietyä kappaletta vasten niin, ettei aukkokohdasta pääse vesi ujuttautumaan rakenteisiin. Läpivientien tiivistys sekä aluskatteen ylösnostot ovat katon tiiveydelle elinehto.

Eri läpivienteihin, kattotuotteisiin ja putkiin on jokaiseen olemassa omat läpivientinsä ja tiivistysmetodinsa. Joitakin läpivientejä on saatavilla valmiina kokonaisuuksina, kun taas toisinaan läpiviennin tiiviiksi saaminen vaatii soveltamista tiivistysteipeillä ja -massoilla sekä ammattilaisen taitavaa kättä. Erityisesti ilmanvaihtoputkien kohdalla voidaan vaatia pientä askartelua laadukkaan lopputuloksen takaamiseksi, vaikka osaan putkista valmiita läpivientikauluksia onkin. Myös savupiipun läpivienti on usein haastava tehtävä piipun mallista ja muodosta riippuen. Piipun ja katon välinen sauma on yksi tavallisimpia katon vuotokohtia, ja piipun epätasainen pinta sekä suuret lämpötilanvaihtelut tekevät tiivistyksestä vaativamman. Savupiippu tiivistetään vesikatteen puolelta piipun juuri- ja suojapellityksellä, joka estää sade- ja sulamisvesien kulun saumakohdasta rakenteisiin. Plus Kattopalvelulla savupiipun läpiviennin tiivistys toteutetaan aina mittatilaustyönä ja pellityksen tekee taitava kattopeltiseppä.

Katon tiivistystuotteet ja metodit valitaan kohdekaton tarpeiden ja katemateriaalin mukaan

Katon saumaus ja tiivistys täytyy toteuttaa aina katemateriaalin ehdoilla. Eri katteet vaativat erilaisia tuotteita, tarvikkeita ja metodeja tiiveyden varmistamiseksi. On tärkeää tiedostaa, että useimmat katot eivät ole luonteeltaan täysin tiiviitä, vaan ne pitävät juoksevaa vettä olematta kuitenkaan seisovan veden tiiviitä. Tällöin tiivistetyistäkin saumoista voi tihkua vettä läpi, kun niihin kohdistuu tarpeeksi vedenpainetta. Tällaisia niin kutsuttuja epäjatkuvia katteita, jotka vaativat alleen aluskatteen, ovat oikeastaan kaikki peltikatot (poikkeuksena konesaumakatto), tiilikatot sekä useimmat huopakatoistakin. Hyväkuntoinen aluskate toimii kattorakenteen vedeneristeenä ja suojaa katon alapuoliset rakenteet kosteudelta. Mitä vähemmän katto kuitenkin päästää vettä lävitseen, sen parempi, joten ajoittaiset katon tiivistystyöt ehkäisevät vuotovaurioita ja ylläpitävät katon toimintavarmuutta.

Katon, sen läpivientien sekä saumausten tiivistys vaatii vankkaa tietotaitoa ja osaamista katteen jyrkkyydestä, kattomuodosta ja -materiaalista, sillä huolimattomasti tehtynä esimerkiksi läpivienti voi vuotaa helposti. Katon vedenpoisto on suunniteltava huolella, ettei käy vaikkapa niin, että vesi jää seisomaan saumakohtiin. Huopakaton, eli bitumikaton, kohdalla käytämme katteen tiivistyksessä saumamassaa ja bitumiteippejä. Peltikaton tiivistyksen yhteydessä tarkistamme, että katteen kiinnikkeet ovat ehjiä ja etteivät pellit irvistä. Tiilikatolla katsastamme tiilten kunnon sekä niiden limityksen. Myös katon tiivistystöiden ajankohta voi vaikuttaa käytettäviin metodeihin. Esimerkiksi uudella huopakatolla asennamme katon läpiviennit huopakerrosten väliin, kun taas jälkiasennuksessa käytämme erilaisia huopaläpivientejä.

Katon tiiveyttä on hyvä tarkastella säännöllisesti, jotta mahdolliset ongelmat havaitaan jo varhain. Aina katon perushuollon yhteydessä käymmekin läpi taitekohdat, saumaukset, jiirit ja läpiviennit sekä tietysti myös itse katepinnan. Vuodenaikojen myötä tapahtuvat muutokset rasittavat erityisesti juuri katon tiivisteitä sekä muita vastaavanlaisia yksityiskohtia. Esimerkiksi, vaikka katto ei kesällä vuotaisi, voi tilanne olla talvella täysin toisenlainen, kun katolle kertynyt tonnien painoinen lumimassa aiheuttaa painetta katon saumoihin ja yrittää työntää alle sulaneen veden pienimmästäkin raosta sisään. Me Plus Kattopalvelulla hoidamme kattosi kuntoon kokonaisvaltaisesti, ja aina kattohuollon yhteydessä tarkistamme ja tiivistämme katteen saumat, jiirit sekä läpiviennit.

Harjatiiviste ja ulkotaitetiiviste varjelee rakenteet tuiskulumelta, sateelta sekä roskilta

Peltikaton ja tiilikaton kohdalla katon tiivistykseen tulisi liittyä olennaisena osana harjatiiviste. Hengittävä harjatiiviste asennetaan nimensä mukaisesti pelti- tai tiilikaton harjalle sekä esimerkiksi aumakaton ulkotaitteisiin – joskus tätä tiivistettä kutsutaankin myös ulkotaitetiivisteeksi. Harja- ja ulkotaitetiiviste voidaan valmistaa muun muassa alumiinista, muovista tai sinkitystä teräsreikälevystä. Harjatiiviste jarruttaa harjan läpi puhaltavaa tuulta ja suojaa näin harjan alustaa poikittaissateilta ja tuiskulumelta sekä näiden aiheuttamilta kosteusvaurioilta. Samalla harjatiiviste estää roskien, kuten siitepölyn, neulasten ja lehtien kulkeutumisen aluskatteen päälle. Hengittävää harjatiivistettä voidaan lisäksi hyödyntää myös ilmanohjaimena varmistamassa katon tuuletuksen toimivuutta. Tuulettuvan harjatiivisteen asennus katolle on siis erittäin hyödyllistä ja suositeltavaa, ja joissain olosuhteissa sen käyttö voi olla jopa lähes pakollista – näin esimerkiksi, mikäli kattopellissä on voimakas aaltokuvio, jolloin katteen muoto päästää veden ja lumen harjapellin alle tavallistakin helpommin.

Kun valitsemme ja asennamme kattosi harjatiivisteen, varmistamme, että se todella sopii juuri sinun katollesi eikä esimerkiksi estä katon tuulettumista. Väärin valittu harja- ja ulkotaitetiiviste ei välttämättä toimi tarkoituksenmukaisesti, jolloin osa vedestä ja lumesta voi päästä tiivisteen ohi. Katolle asennetun harjatiivisteen kunto on syytä tarkistaa aina katon kuntotarkastuksen ja perushuollon yhteydessä, sillä ajan kuluminen sekä muutokset sääolosuhteissa ja lämpötiloissa rasittavat harjatiivisteitä siinä missä muitakin katon tiivisteitä. Joskus harjatiivisteet ovat lisäksi voineet joutua lintujen nokkimiksi, mikä edesauttaa tiivisteen vaihtotarvetta. Harjatiivisteen ja ulkotaitetiivisteen asennus katolle kannattaa, jotta katon tuuletus varmentuu ja kosteusvauriot saadaan pidettyä poissa. Lisäksi harjatiiviste vähentää aluskatteen puhdistustarvetta tulevaisuudessa, kun oksia ja muita roskia ei pääse sinne kulkeutumaan ja kertymään. Hoidamme harja- ja ulkotaitetiivisteen asennuksen pelti- ja tiilikatolle puolestasi laadukkaana ammattityönä.

Kattopeltien kiinnitysnaulojen tai ruuvien tiivistyksellä saadaan peltien saumoista pitävät

Peltikaton tiivistyksessä katepeltien kiinnikkeillä on merkittävä rooli. Aiemmin peltikatot kiinnitettiin tyypillisesti nauloilla, kun muitakaan vaihtoehtoja ei ollut. Katenaulojen huono puoli kuitenkin on, että ne pumppautuvat herkästi ylös esimerkiksi lämpötilanvaihteluiden myötä, jolloin ne alkavat vuotamaan. Samalla pellit pääsevät liikkumaan ja kiinnitysreiät laajenevat. Heikoilla kiinnikkeillä olevat kattopellit rämisevät kovassa tuulessa ja kiinnitykset löystyvät entisestään, jolloin pelti voi irrota kokonaan esimerkiksi myrskyssä. Lisäksi, mikäli pelti pääsee hiemankin katepinnasta nousemaan, on sauman vedenpitävyys menetetty ja riski vesivuodolle ilmeinen. Nykyään saatavilla on peltikaton kiinnitykseen nauloihin verrattuna kestävämpi ja toimintavarmempi ratkaisu, nimittäin kateruuvit. Mikäli omalta peltikatolta vielä löytyy perinteiset katenaulat, kannattaa ne katteen tiiveyden ja toimintavarmuuden puolesta vaihdattaa kateruuveihin.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat peltikaton kattopeltien kiinnitysnaulojen tai ruuvien tiivistykset asiantuntevana ammattityönä. Poistamme vanhat kiinnikkeet kattoa vahingoittamatta ja peltiä vääntämättä, ja asennamme tilalle laadukkaat ja kestävät kateruuvit kunnon tiivisteillä. Siinä tapauksessa, että katolta jo löytyy kateruuvit, ja niiden tiivisteet ovat vain haperoituneet ajan myötä, uusimme ruuvit tarvittavilta osin. Uudet kattoruuvit asennetaan samoihin reikiin, joihin entiset naulat tai ruuvit olivat asennettuina. Varmistamme, että uusi ruuvi on vanhaa kiinnitystä paksumpi ja että sen kiinnityskannan tiiviste on edellistä tiivistettä isompi. Tällöin ruuvi kiinnittyy varmasti lujasti ruodelaudoitukseen ja tiivistää reiän paremmin, jolloin katto pysyy jatkossakin vedenpitävänä.

Käytössämme on aina ensiluokkaiset kateruuvit, jotka asentuvat vaivattomasti paikoilleen ja joiden korroosionkestävyys on hyvä. Peltikaton kiinnityksiä ja tiivistyksiä uusiessamme voimme samalla asentaa tarpeen mukaan myös lisäkiinnityksiä, mikäli katepellit on aiemmin kiinnitetty liian harvaan. On tärkeää varmistautua siitä, että työssä käytetään oikeanlaisia kateruuveja ja katteelle soveltuvaa kiinnitystiheyttä, sillä se voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, pysyykö valmistajan myöntämä kattopeltien materiaalitakuu voimassa. Kun jätät kattopeltien kiinnitysnaulojen ja ruuvien asennuksen ja tiivistyksen meidän huoleksemme, on lopputulos varmasti priimalaatua ja pitkäikäinen.

Rännien tiivistys takaa, ettei vesi valu seinille tai perustuksiin

Katon saumauksen ja tiivistyksen yhteydessä on hyvä huolehtia kuntoon myös rännien tiivistykset. Pienikin tihkuvuoto putkissa aiheuttaa nopeasti isoja ongelmia: kun vesi ei pääse häiriöttä poistumaan katolta tarkoituksenmukaista reittiä, kastuvat helposti ulkoseinät, ikkunanpuitteet sekä jopa talon yläpohjarakenteet. Pitkin seiniä valuva vesi voi pilata maalipinnan, ja kastuneeseen julkisivuun saattaa ilmaantua tummentumia. Pakkasten tultua jäätynyt julkisivu voi jopa irtoilla ja rapista pois. Jos vuotavaan ränniin ei reagoida ennen kuin rankkasateet tulevat, ongelmat pahenevat. Salaojitukset eivät pysty siirtämään vettä riittävässä tahdissa ilman toimintakuntoisia rännejä, jolloin vettä voi päätyä litratolkulla niin kulkuväylille kuin ikävimmillään talon sokkeleihinkin. Mikäli perustukset pääsevät vettymään, on käsissä kallis ja mittava kosteusvaurio.

Rännit ja syöksyputket voivat vuotaa saumoistaan tai sitten ränni on saattanut ruostua puhki esimerkiksi putkiin kertyneen lian myötä. Voi olla, että kourun saumaa ei ole saatu asennettaessa täysin tiiviiksi, ja vuotokohta syntyy siihen. Tai sitten käyttöikä alkaa olla lopussa ja jatkosaumat ovat kärsineet ajan mittaan tapahtuvasta kulumisesta, esimerkiksi saumojen tiivisteaineiden kuivumisesta. Tavallisesti ränniin ilmaantuu ensin pieni tihkuva saumavuoto, joka asteittain pahenee, ellei asiaan puututa.

Usein on mahdollista tehdä olemassa oleville kouruille saneeraus, niin ettei sadevesijärjestelmää tarvitse lähteä uusimaan ennen aikojaan. Tällöin paikkaamme reiät, tiivistämme väljiksi päässeet saumat sekä tarkistamme vesikourujen kaadon. Samassa yhteydessä käymme läpi rännien kiinnitykset ja vaihdamme esimerkiksi ruostuneet kiinnikkeet hyväkuntoisiin. Tietysti, jos rännissä oleva reikä on pahanlaatuinen ja jos putki muutenkin on heikossa kunnossa, voi olla kannattavinta vaihtaa se suosiolla uuteen. Tämäkin onnistuu meiltä huolellisesti toteutettuna laatutyönä. Markkinoilla on nykyään saatavilla myös saumatonta vesikourua, jonka myötä rännien tihkuvuodot saumoista saadaan jätettyä historiaan ja haasteita katon tiivistyksen suhteen on ainakin yksi vähemmän.

Kattoikkunan tai kattoluukun tiivistys vähentää vuotoriskiä

Katon saumauksessa ja tiivistyksessä tulee huomioida mahdolliset kattoluukut, kattoikkunat sekä kattovalokuvut. Nämä kaikki ovat merkittäviä vuotoriskejä katolla, sillä kyseessä ovat suurikokoiset läpiviennit. Kattoluukku tai kattoikkuna voi vuotaa sisälle asuintiloihin tai katon rakenteisiin – oikein ikävässä tapauksessa jopa molempiin. Kun vuoto tulee asunnon sisälle, on se tavallisesti nopeasti havaittavissa ja vuotokohta pystytään paikantamaan helposti. Yleensä ongelma löytyy tällöin kattoluukun tai kattoikkunan omista tiivisteistä, jotka vuosien aikana ovat hapertuneet vaihtokuntoon. Jos taas vuoto löytyy ulkopuolelta läpiviennin kohdalta ja vesi on päässyt kattorakenteisiin, on tilanne haastavampi. Oli vuodon syy sitten mikä tahansa, voit kääntyä puoleemme, niin tutkimme vaurioalueen sekä autamme tiivistämään kattoluukut, kattovalokuvut sekä kattoikkunat.

Kattoluukun tai kattoikkunan tiivisteiden täytyy toimiakseen olla joustavia ja kimmoisia. Vuosien vieriessä tiivisteet menettävät joustavuuttaan ja ne saattavat hapertua, halkeilla tai murentua. Kovettuneen tiivisteen vedeneristyskyky on heikentynyt. Tiivisteitä kuluttaa ajan hammas samoin kuin monet ulkoiset rasitukset: lumi, jää, vesi, lämpötilanvaihtelut sekä auringon uv-säteily. Kattoluukun tai kattoikkunan omien tiivisteiden vaihto ammattilaisen toimesta on huokea ja helpohko huoltotoimi. Tavallisesti valmistajalta on edelleen saatavilla ikkunoiden tai luukkujen alkuperäisiä tiivisteitä, jolloin vanhat tiivisteet saadaan kätevästi vaihdettua uusiin, täydellisesti istuviin ja toimiviin. Mikäli alkuperäisiä tiivisteitä ei ole mahdollista käyttää, hoidamme tiivistyksen esimerkiksi elastisella saumausmassalla, joka ei kovetu. Toteutamme kattoluukun ja kattoikkunan tiivistykset aina laatutuotteilla ja siistillä työnjäljellä.

Jos itse läpivienti vaatii paikkausta kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta, on työ astetta hitaampaa ja haastavampaa, etenkin jos vesi on jo edennyt rakenteisiin ja kenties kosteusvaurioksi asti. Jos vaikuttaa siltä, että vettä on päässyt rakenteisiin, täytyy kattoikkunaa tai -luukkua ympäröiviä rakenteita purkaa sekä tutkia niiden kunto ja mahdolliset lahovauriot. Teemme tarvittavat korjaukset rakenteisiin ja selvitämme, mikä vuodon on saanut aikaan – puuttuva ylösnosto, hajonnut aluskate tai ehkä jokin muu mekaaninen vaurio? Mikäli katon yhdessä läpiviennissä todennetaan vuoto, on lisäksi parasta käydä samalla läpi muidenkin läpivientien kunto ja tilanne lisävahinkojen ehkäisemiseksi.

Kun savupiippu vuotaa, on aika tarkistuttaa pellitykset ja piipunhattu

Katon tiivistyksessä akilleen kantapääksi osoittautuu usein savupiippu. Piippu voi vuotaa hormiin, aluskatteeseen tai yläpohjaan. Savupiippu kohtaa paljon suurempia lämpötilanvaihteluja kuin muut läpiviennit, ja tämä synnyttää kondenssivettä. Mikäli kondenssivettä pääsee kertymään tarpeeksi, saattaa se alkaa valua alas pitkin hormia ja aiheuttaa siellä ongelmia, muun muassa pakkasrapautumista. Piipun ja hormin vesivuotoon voi löytyä syy myös puutteellisista kattovarusteluista. Hormia vedeltä ja lumelta suojaava piipunhattu saattaa puuttua kokonaan tai olemassa olevassa piipunhatussa ei ole kaatoa, joka estäisi siihen kondensoituneen veden tippumista hormiin. Tai sitten piipunpellitys on epätiivis: joko juuripelti päästää vettä lävitseen, tai pystypellitys on väärin mitoitettu ja sen sisäpinnoille tiivistyy kondenssivettä.

Tiivistämme piipunjuuren sekä tutkimme piipunpellitysten tilanteen. Meiltä saat tarkasti mitoitetut ja huolellisesti toteutetut piipun juuripelti-pystypeltiyhdistelmät taitavien kattopeltiseppien tekeminä. Piipunpellitys ei saa olla liian tiukka eikä liian väljä, jotta vältytään vuoto- ja kondenssiongelmilta, ja asianmukaisesta ylösnostosta on samoin syytä muistaa huolehtia. Viimeistelemme kokonaisuuden laadukkaalla ja tukevalla piipunhatulla, joka pitää hormin turvassa lumelta ja vedeltä ja joka kestää hyvänä niin kylmyyden, kuumuuden kuin kosteudenkin. Kondenssivesikaadolla varustetun, oikein mitoitetun sekä asennetun piipunhatun saat kauttamme joko tehdasvalmisteisena tai mittatilaustyönä toteutettuna.

Kattosi tiiveys on pitkälti synonyymi kattosi kunnolle, joten tutkimme sen perusteellisesti kaikkien vuosihuoltojen sekä kattotarkastusten yhteydessä. Kun vuodenajat vaihtuvat ja aikaa kuluu, katto sekä sen saumat joutuvat yhä uudelleen lujille ulkoisten rasitusten vuoksi. Lämpötilanmuutokset kuluttavat tiivisteitä ja massoja, ja tiivistykset voivat kovettua vanhuuttaan eivätkä enää pidä. Myös talven painava lumikuorma aiheuttaa painetta saumoihin, taitekohtiin ja tiivistyksiin, samoin rakenteisiin pyrkivät sade- ja sulamisvedet. Aina kun käymme katollasi, tutkimme samalla kattavasti katon yleiskunnon. Tarkastamme läpiviennit, saumat, tiivistykset ja kiinnitykset, jiirit, pellitykset sekä katepinnan. Varmistamme, että harjatiiviste on paikoillaan, ja katsastamme läpi rännien tiiveyden ja toimivuuden. Jos meillä on pääsy yläpohjaan, käymme myös siellä tarkastamassa tilanteen.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat ammattitaitoisena laatutyönä kaikki huollot, korjaukset ja kunnostukset, joita kattosi tiiveyden eteen tarvitaan. Tiivistämme saumat ja läpiviennit, asennamme harjatiivisteet ja paikkaamme rännit. Asennamme ja vaihdamme tiivisteet kattoluukkuihin ja -ikkunoihin sekä varmistamme katteen kiinnitysten pitävyyden. Haastavatkin työt, kuten savupiipun läpiviennin tiivistys ja pellitys tai vuotavan jiirin korjaus, onnistuvat meiltä. Tiivis katto pitää rakenteet terveinä ja vuoto-ongelmat poissa, eikä suurempiin remontteihin tarvitse ryhtyä ennen aikojaan. Kun me toteutamme kattosi tiivistyksen, on lopputulos sekä ajan että katseenkestävä. Tartu siis toimeen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon saumauksesta ja tiivistyksestä!

 

 

 

 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt