Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakaton vaihto peltikattoon tai tiilikattoon voi tehdä katosta pitkäikäisemmän

Oletko pohtinut huopakaton vaihtoa peltikattoon tai tiilikattoon? Olisiko tällainen vaihdos järkevää tehdä? Katemateriaalin valinnassa on usein kysymys henkilökohtaisista mieltymyksistä, sillä useassa tapauksessa monet erilaiset katteet voidaan saada toimimaan rakennuksessa hyvin, ja kaikissa katoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Enemmänkin katemateriaalin valintaa ohjaa, mitä osa-aluetta painotetaan: mennäänkö näyttävyyden vai hinnan perässä, halutaanko katteelle pisin mahdollinen käyttöikä vai kenties pienin mahdollinen huoltotarve? Katemateriaalia valitessa kannattaa kustannuksia laskea pitkälle aikavälille ja miettiä niitä monelta kantilta: kertasijoituksena jokin tietty katetyyppi voi tuntua arvokkaalta, mutta hinta usein korreloi laadun ja käyttöiän kanssa, joten jokin edullisempi katetyyppi taas saattaa vaatia tiheämpää huoltoa tai uusimista.

Katemateriaalin vaihto toiseen on joka tapauksessa mahdollista ja joissakin tilanteissa aivan järkevääkin. Meiltä Plus Kattopalvelulta onnistuu katemateriaalin vaihto, olipa sitten kyse huopakaton vaihtamisesta peltikattoon tai tiilikattoon tai toisinpäin. Me käsittelemme kattoa aina kokonaisuutena: huomioimme katon toimivuudessa niin aluskatteen, kattoruoteet, sadevesijärjestelmän, kattoturvatuotteet, jiiripellit kuin räystäslaudatkin. Kun esimerkiksi huopakatto vaihdetaan toiseen materiaaliin, vaikkapa painavampaan tiilikatteeseen, tarkastamme vanhojen rakenteiden kantavuuden, teemme tarvittavat lujitukset ja huolehdimme, että katon alapuolinen tuuletus toimii. Meiltä onnistuvat myös vaativat kattomuodon tai katon jyrkkyyden muutokset sekä katon rakenteiden oikaisutyöt.

Koska palvelemme kokonaisvaltaisesti, tarkistamme kattotöiden yhteydessä  katon kunnon harjatiivisteestä alkaen aina yläpohjan rakenteisiin saakka, ja mahdollisista huomioistamme annamme sinulle tiedon sekä voimme tehdä tarvittavat korjaukset. Ammattilaisen tekemänä homma hoidetaan varmasti kerralla oikein ja tuloksena on täysin toimintakykyinen katto. Tekemistämme kattotöistä voit myös hyödyntää kotitalousvähennyksen verotuksessa, ja lisäksi sivustollamme pystyy tarvittaessa hakemaan joustavampaa rahoitusta isoihin remontteihin. Vesitiivis ja tarkoituksenmukaisesti toimiva katto on arvokas suoja koko rakennukselle, ja niinpä katosta kannattaa pitää hyvää huolta. Hoida siis kattosi kuntoon ajoissa ja tilaa meiltä korkealaatuisesti toteutettu kattoremontti avaimet käteen- palveluna. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon vaihdosta!

Huopakaton vaihto peltikattoon tai tiilikattoon

Miksi huopakatto halutaan joskus vaihtaa peltikatoksi tai tiilikatoksi?

Miksi tai milloin huopakatto kannattaa muuttaa peltikatoksi tai tiilikatoksi? Kuten todettua, kyse on pitkälti mieltymyksistä ja siitä, mitkä katteen ominaisuudet ovat juuri omalle katolle olennaisia. Huopakatteen parhaina puolina pidetään yleisesti ottaen sen hiljaisuutta, keveyttä ja lujuutta – nykyaikainen huopakatto eli bitumikatto on erittäin sitkeä ja luja rakenteeltaan. Joustavuutensa ansiosta huopakatto sopii monentyyppisille katoille jyrkemmistä loiviin, ja valikoimaa löytyy niin sävyjen kuin kuvioinninkin puolesta: rullahuovalla ja bitumipaanuilla voidaan saada katolle aikaan useita erilaisia ilmeitä perinteisestä modernimpaan. Rullahuopa on lisäksi helppo ja nopeahko asennettava. Toisaalta taas huopakaton korjaus ja remontointi ovat yleensä työläämpiä kuin pelti- tai tiilikaton, sillä vanhan katteen purku on tavallisesti haastavaa ja hidasta. Huopakatteen keskimääräinen käyttöikä on myös muita katetyyppejä lyhyempi, noin 20-40 vuotta. Huopakatto vaatii säännöllistä huoltoa ja puhdistusta, sillä se kerää helposti sammalta. Lisäksi huopakatteen käsittelyssä on oltava varovainen, sillä sen suojaava sirotepinta kuluu ja voi vaurioitua suhteellisen herkästi huolimattomassa työskentelyssä.

Jos huopakatto vaihdetaan remontin yhteydessä peltikatoksi tai tiilikatoksi, on kate todennäköisesti pitkäikäisempi, sillä peltikatto kestää materiaalista riippuen 50 vuodesta jopa sataan vuoteen saakka, betonitiilikatto taas pysyy huollolla hyvänä keskimääräisesti noin 70 vuotta. Toisaalta tämä näkyy yleensä materiaalien hinnassa: tiilikatto tai konesaumakatto voi olla kertakustannuksena arvokkaampi, mutta on talon rakenteille pitkäaikainen ja kestävä suoja. Peltikate on melko kevytrakenteinen, tiilikate raskaampi. Peltikatto vaihdetaan huopakaton tilalle usein myös helppohoitoisuutensa takia; tiilikatto taas vaatii säännöllisiä suojakäsittelyjä, pinnoituksia ja kenties sammaleenpoistoakin. Tiilikatto on ääntä hyvin eristävä huopakaton lailla, peltikatosta taas voi sateella ja tuulella lähteä meteliä.

Se, mikä on paras katemateriaali omalle katolle, riippuu siis pitkälti siitä, mitä haetaan. Toivotaanko helppohoitoisuutta, pisintä mahdollista käyttöikää, hiljaista materiaalia vai näyttävyyttä julkisivulle? Kaikkia näitä ei välttämättä samassa paketissa aina saa, vaan katon toiveiden ja tarpeiden suhteen täytyy jotkin seikat priorisoida. Pohditko, mikä olisi paras katemateriaali juuri sinun katollesi, tai mietitkö olemassa olevan katteen vaihtoa toisenlaiseen? Kutsu Plus Kattopalvelu kartoituskäynnille. Tutkimme tarkoin katon tilanteen ja kuuntelemme asiakkaan toiveet, ja näiden pohjalta haemme ratkaisun siihen, mikä kattomateriaali sopii parhaiten sinun kattosi tapauksessa.

Uusi katto pidetään kunnossa laadukkaalla kattohuollolla

Kun uusi katto on valmis, on järkevää ja kustannustehokasta pitää se kunnossa säännöllisillä huoltotoimenpiteillä. Tunnollinen kattohuolto on edullisin tapa varmistaa katolle pisin mahdollinen käyttöikä. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat vaivattomasti kaikki kattosi tarvitsemat huoltotyöt katetyypistä riippumatta, olipa kyse sitten täsmätoimenpiteenä tehdyistä tiivistyksistä tai katon perustavanlaatuisesta vuosihuollosta. Parasta katon kannalta on, mikäli perushuolto tehdään ainakin kaksi kertaa vuodessa, yleensä keväisin ja syksyisin. Näin katon tilanne päästään tarkistamaan niin kesän siitepölykauden ja syysmyrskyjen jäljiltä kuin myös talvikauden lumen ja jään rasitusten väistyttyä. Säännöllinen kattohuolto paljastaa katon puutteet ja haastekohdat ajoissa ja ongelmat saadaan nitistettyä alkuunsa, ennen niiden kehittymistä isommiksi ja kalliimmiksi.

Meillä Plus Kattopalvelulla katon vuosihuoltoihin sisältyy aina katon perusteellinen puhdistus lehdistä ja roskista. Tiilikaton ja peltikaton puhdistamme harjaamalla, huopakatolla voimme tilanteesta riippuen hyödyntää myös ilmapuhallusta hellävaraisen puhdistuksen takaamiseksi. Samalla puhdistamme myös rännit ja tarkastamme niiden toimivuuden, kiinnitykset ja kaadot. Kattohuollon yhteydessä havainnoimme katepinnan kuntoa: löytyykö merkkejä korjaus- tai huoltotarpeesta, esimerkiksi ruostetta, sammalta, reikiä, repeämiä, kupruja tai painumia? Tarkistamme myös katon monet yksityiskohdat, kuten jiirit, saumaukset, läpiviennit ja kattoturvatuotteet, ja teemme tarvittavat tiivistykset ja kiinnitykset. Hoidamme kuntoon esimerkiksi tiilikaton rikkinäiset tiilet, huopakaton aukeilleet saumaukset ja peltikatteesta nousseet naulat.

Myös tarpeen mukaan tehtävät täsmähuollot sujuvat meiltä ammattitaitoisesti ja laadukkaasti toteutettuina. Teemme muun muassa katon kattavat pesut, sammaleenpoistokäsittelyt sekä katepinnan suojakäsittelyt. Suoritamme myös katon huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset, kun ne ovat ajankohtaisia. Meillä kattohuoltoon kuuluu aina myös vesikaton alapuolisten rakenteiden eli yläpohjan tarkistus. Mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme katsomassa, missä kunnossa ovat rakenteiden puuosat, näkyykö aluskatteessa vuotojälkiä, kastuneita eristevilloja tai muita hälyttäviä seikkoja.

Kun tarvitset katon huoltoa, korjausta tai kattoremonttia, Plus Kattopalvelu hoitaa työn. Autamme kattoasiassa kuin kattoasiassa, teemme laadukasta jälkeä hyvin valituilla materiaaleilla, ja annamme työllemme aina selkeän takuun. Toimiva katto on ylivertainen suoja säätä ja aikaa vastaan ja vaikuttaa viime kädessä koko rakennuksen kuntoon ja hyvinvointiin. Panosta siis kattoosi ja tee tarvittavat toimenpiteet ajoissa, niin että katto pysyy jatkossakin vesitiiviinä ja rakenteet sekä sisäilma terveinä. Oletko huolissasi tai epätietoinen katon tämänhetkisestä kunnosta? Oletko harkinnut katemateriaalin vaihtoa toisenlaiseen? Kutsu Plus Kattopalvelu paikalle, niin kartoitamme tilanteen ja takaamme kattosi toimintakyvyn. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt