Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon jiirin eli kulmaliitoksen asennus, korjaus ja uusiminen ammattitaidolla

Katon jiirit ovat haastava ja erityisosaamista vaativa työalue niin toteutuksen, huollon kuin korjauksenkin kannalta. Katon jiirillä tarkoitetaan kohtaa, jossa kaksi eri lapetta kohtaavat, ja jiiriä voidaankin nimittää myös kulmataitokseksi tai kulmaliitokseksi. Jiirejä muodostuu katolla esimerkiksi kohtiin, joissa päälappeesta ulkonee erityinen lippa vaikkapa parveketta, kattoikkunaa tai kattolyhtyä silmällä pitäen. Näissä katon taivekohdissa liikkuvat ja kasaantuvat yleensä katon suurimmat lumi-, jää- ja vesimäärät. Katon jiirikohdat joutuvat siis poikkeuksellisen kovalle rasitukselle, joten äärimmäisen tarpeellista on saada tehtyä jiireihin tiiviit, vedenpitävät liitokset. Jos esimerkiksi painava nuoskalumi tai runsaat syyssateet pääsevät tihkumaan vetenä jiirin saumojen kautta rakenteisiin, on tästä katolle haitallisia ja kalliita seurauksia, pahimmillaan jopa homevaurioiden muodossa.

Me Plus Kattopalvelulla tiedostamme katon jiirikohtien riskit ja haasteet. Olemme uramme varrella toteuttaneet menestyksellisesti katon jiiritöitä niin isommille kuin pienemmille rakennuksille, yksinkertaisemmista kattomuodoista alkaen aina monimutkaisiin mansardikattoihin asti. Teemme jiirityöt peltikatolle, huopakatolle ja tiilikatolle tarkasti rakennusmääräysten mukaan ja katteen erityispiirteet huomioiden. Meillä kyse on aina kokonaisvaltaisuudesta: samalla kun teemme katon jiirityöt, tarkistamme ilmaiseksi katon ja yläpohjan yleiskunnon ja varmistamme, että ne ovat kaikin puolin toimintakykyiset. Saat meiltä tiedon mahdollisista korjaustarpeista ja muista huomioista, ja annamme sinulle myös edullisen tarjouksen, jos kattotöitä tarvitaan.

Katon jiirikohtien lujuus ja toimivuus on tärkeässä roolissa niin katon vesitiiviyttä kuin koko rakennuksenkin kuntoa ajatellen. Oikein toteutetut jiirit minimoivat vuotoriskit ja varmistavat vedenpoiston tarkoituksenmukaisen toiminnan. Kun kattosi jiirit asentaa ammattilainen, on työnjälki kerrasta priimaa. Teemme kaikki tarvittavat suunnittelut, pohjatyöt, limitykset ja tiivistykset sekä mitoitamme jiirilistat aina nimenomaisesti kohteen mukaan. Tekemistämme kattotöistä voit hyödyntää kotitalousvähennyksen verotuksessa, ja isompiin projekteihin on sivustollamme tarjolla myös rahoitusmahdollisuus. Varmista katollesi tiiviit taitokset ja täysi toimivuus tilaamalla meidät paikalle. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon jiiritöistä!

Katon jiirin asennus, korjaus ja uusiminen

Plus Kattopalvelu hoitaa jiirit peltikatolle, tiilikatolle ja huopakatolle

Teemme katon jiirien asennukset, korjaukset ja uusimiset niin peltikatoille, tiilikatoille kuin huopakatoillekin. Yleensä ottaen jiirejä ei tehdä suoraan ruodelautojen päälle, vaan jiirin tarvitsema kiinnityspinta ja alustan tuulettuvuus varmistetaan tekemällä jiirin koko leveydelle ja pituudelle pystysuora laudoitus. Tämä umpilaudoitus tehdään katemateriaalista riippumatta, ja sen tarkoituksena on antaa kovalle rasitukselle joutuvalle jiirikohdalle tukeva pohja. Kun laudoituksessa käytettävän puutavaran mittoja ja tuuletusrakojen kokoa suunnitellaan, on tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita.

Kun jiiri on toteutettu asiantuntevasti ja oikein, on sen alla kaksi päällekkäistä aluskatetta. Suoraan jiirin alla on harjansuuntainen aluskate, jonka alle tuodaan vielä molemmilta lappeilta jatketut aluskatteet. Näin saadaan varmistettua, että jos jiirin läpi pääsee vettä tihkumaan, ohjautuu se pois katolta eikä päädy rakenteisiin aiheuttamaan vesivahinkoja. Peltikatolla ja tiilikatolla jiireissä käytetään tavallisesti jiiripeltiä eli jiirilistaa, joka auttaa sade- ja sulamisvesiä ohjautumaan taitekohdista ränneihin. Huopakaton jiiri taas tehdään yleensä alus- ja pintakermillä, sillä pellitys sisätaitteissa voisi aiheuttaa kohtuutonta rasitusta huovalle lämpölaajenemisensa vuoksi. Niin huopakaton, tiilikaton kuin peltikatonkin jiirit kohtaavat vuodenaikojen vaihdellessa suurta rasitusta ja ovat alttiita vuoto-ongelmille, joten ne on ensiarvoisen tärkeää tehdä ja asentaa ammattitaitoisesti. Plus Kattopalvelu hoitaa katon jiirien asennukset, huollot ja korjaukset tyylillä ja taidolla katteesta riippumatta ja takuutyönä.

Jiirityöt kannattaa jättää ammattilaiselle, jotta tuloksena on tiiviit taitokset

Jiirityöt ovat yksi haastavimpia osa-alueita katon rakennuksessa ja remontoinnissa. Katon jiiritöiden onnistunut toteutus edellyttää laaja-alaista asiantuntemusta ja mielellään myös lujaa käytännön kokemusta katon rakennustöistä. Monelle ammattilaisellekin katon jiirien asennus ja korjaus voivat tuottaa päänvaivaa: tarvitaan huolellista suunnittelua sekä ammattitaitoa niin aluskatteen, laudoitusten, peltitöiden kuin saumaustenkin suhteen. Jiirien toteutuksessa on huomattava riski tapahtua kalliiksi käyviä rakennusvirheitä, joten jos aprikoit oman tietotaitosi riittävyyttä, on jiirityöt varsin todennäköisesti kannattavaa jättää asiantuntijan tehtäviksi. Näin lopputulos on taatusti vesitiivis, rakennusmääräysten mukainen ja laatutakuulla varustettu. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kokeneet kattoasentajat palvelukseesi jiirien asennukseen, korjaukseen ja uusimiseen.

Teemme suunnittelut ja pohjatyöt aina kohdekaton tilanteen huomioon ottaen. Purkutöiden määrä voi vaihdella esimerkiksi sen mukaan, tarvitseeko kattoremontin yhteydessä uusia vanhoja jiirinpohjia, ja jos, niin missä määrin. Jiiripellit on valmistettava tarkasti katon mittojen mukaan ja huolehdittava niiden sulautumisesta muuhun julkisivuun. Esimerkiksi peltikatolla jiiripeltien asennuksen yhteydessä täytyy monessa tapauksessa muotoilla ja leikata myös itse kattopeltejä, mikä myös vaatii asentajalta erityisosaamista. Useimmiten jiiri joudutaan valmistamaan kahdesta tai kolmesta jiiripellistä, jolloin asennuksessa on noudatettava äärimmäistä huolellisuutta jiirien limitysten ja tiivistysten suhteen. Jiirin oikeaoppisella limityksellä varmistetaan, etteivät harjalta räystäälle valuvat sade- ja sulamisvedet pääse jiiripeltien saumakohdista sisälle rakenteisiin vaan jatkavat matkaansa asianmukaista reittiä ränneihin. Noudatamme jiirien asennuksessa aina valmistajan antamia ohjeita tarvittavien limitysmatkojen sekä tiivistysmassojen käytön suhteen.

Liittyivätpä kattosi tämänhetkiset tarpeet sitten jiirien korjaukseen, asennukseen, huoltoon tai johonkin aivan toiseen kattotyöhön, me Plus Kattopalvelulla olemme valmiit palvelemaan. Varmistamme kattosi vesitiiviyden ja toimivuuden niin säitä kuin mekaanista rasitustakin vastaan. Toimiva katto on kullanarvoinen, ja asiantuntevasti tehdyt huollot ja täsmäkorjaukset säästävätkin vuosien varrella pitkän pennin, kun katon käyttöikä saadaan maksimoitua ja remonttitarve pidettyä maltillisena. Ennen kaikkea terveinä pysyvät talon rakenteet ja sisäilma, ja rakennus on energiatehokas ja turvallinen sekä miellyttävä asua. Kun siis tarvitset kattotöille osaavaa toteuttajaa, kutsu meidät paikalle, niin hoidamme homman maaliin! Toimi heti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt