Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katto ilman aluskatetta voi olla pian vesivahingon valloittama – aluskate turvaa toimivan katon

Aluskate ei ole katolle mikään valinnainen lisäturva, vaan ilman aluskatetta ei ole toimivaa kattoa. Jos ei huomioida sellaisia avoimia rakenteita kuten grillikatoksia tai autokatoksia, pitäisi jokaisella asuttavalla rakennuksella muuten olla oikein asennettu ja teknisesti toimiva aluskate. Vesikatot eivät itsessään yleensä ole vesitiiviitä, vaan vaikka ne juoksevaa vettä pitävätkin, voi rakenneliitoksista, saumoista tai muista epäjatkuvuuskohdista tihkua kosteutta katteen alle. Aluskate ottaa vastaan tämän kosteuden ja ohjaa sen turvallista reittiä pois katolta, sekä lisäksi huolehtii sisältäpäin höyrystyvän kondenssiveden kuljettamisesta ulos rakenteista. Aluskatteen arvo tulee esille myös, kun pitää varmistaa sellaisten vuotoalttiiden yksityiskohtien tiiveys kuten läpiviennit tai kattojiirit. Ilman toimivaa aluskatetta vesi pääsisi nopeasti tekemään tuhoa katon alusrakenteissa ja kehittämään kalliita ja kokonaisvaltaisia lahovaurioita sekä homeongelmia.

Kun Plus Kattopalvelu asentaa aluskatteesi, on työ takuuvarman ammattitekijän käsissä. Valitsemme aina kullekin kohteelle parhaiten soveltuvan aluskatemateriaalin ja -mallin katon ominaisuuksien mukaan. Rakennamme katon oikeaoppisesti tietyssä järjestyksessä, jotta asianmukainen vesitiiveys saavutetaan kaikin puolin, ja luonnollisesti aluskatteesi tulee toimestamme tismalleen oikealle kireydelle ja oikeasta suunnasta asennettuna. Kattoasentajiemme saatua työnsä valmiiksi löytyy aluskatteesta siistit limitykset, kaikki tarvittavat tiivistykset, läpivientien ylösnostot, jiirien laudoitukset, piipunpellitykset ja niin edelleen. Lisäksi katon tuulettuvuudesta on huolehdittu harjalta räystäille saakka.

Aluskatteiden asennuksen lisäksi teemme tarpeen mukaan myös kaikki aluskatteiden korjaukset, vaihdot ja uusimiset kestävästi ja tyylikkäästi. Meillä kattosi saa kokonaisvaltaista palvelua, sillä minkä tahansa kattotyön tulemmekin tekemään, havainnoimme aina samalla koko katon yleiskuvaa ja tilannetta. Jos esimerkiksi aluskatetöiden yhteydessä huomaamme rännien kiinnityksissä tai kunnossa parannettavaa, saat siitä meiltä tiedon ja korjaus onnistuu edullisesti ja vaivattomasti toimestamme. Meiltä tilaamasi kattotyöt voit myös vähentää henkilöverotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä, ja sivustomme kautta on haettavissa joustavampaa rahoitusta isompia projekteja silmällä pitäen.

Oikein asennettuna aluskate on tehokas ja huokea henkivakuutus koko rakennukselle. Suomen sääolot, esimerkiksi neljä hyvin vaihtelevaa vuodenaikaa, tekevätkin aluskatteesta välttämättömän. Kun katon toimintakyky ja vedenpitävyys aluskatteen avulla varmistetaan, säilyvät rakenteet terveinä ja kuivina, ja remonttitarve vähenee katon käyttöiän vastaavasti pidentyessä. Tee siis fiksu sijoitus kattoosi ja varmista sille vesitiivis ja taidolla tehty aluskate. Tilaa meidät hommiin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme aluskatteen asennuksesta!

Katto ilman aluskatetta

Aluskatteet tiilikatoille, huopakatoille sekä peltikatoille laatutyönä asennettuina – olemme palveluksessasi!

Olipa kyseessä sitten tiilikatto, peltikatto tai huopakatto, tarvitsee katto aluskatteen täyden toimivuuden saavuttamiseksi. Erinomainen asia onkin, että aluskatteet ovat yleistyneet normaalikäytännöksi rakentamisessa, ja että nykyään katto kuin katto nauttii aluskatteen suomaa turvaa uudesta asti. Meiltä Plus Kattopalvelulta löytyy laaja kokemus sekä tietotaito aluskatteisiin ja niiden asennuksiin liittyen. Luovimme menestyksekkäästi materiaalien ja metodien monipuolisessa maailmassa ja valitsemme kullekin kattotyypille parhaiten soveltuvat tuotteet. Aluskatteet voivat olla hengittäviä kalvoja tai vahvistettuja muovikalvoja siinä missä bitumi- tai kartonkikermejäkin. Tukikerroksen materiaali saattaa olla polyesteriä, polypropeenia tai vaikka lasikuitua. Osa tuotteista soveltuu tiili- ja peltikatteille, huopa- eli bitumikatot taas kaipaavat erilaisia ominaisuuksia. Siinä missä yhdelle kohteelle sopii parhaiten kevytrakenteinen muovinen aluskate, tarvitaan toisella katolla ruodelaudoitusta ja sen päälle bitumikermiä. Myös aluskatteen kiinnitystavat vaihtelevat kattotyypin ja -materiaalin sekä kohteessa olevien alusrakenteiden mukaan.

Peltikatto vaatii aina aluskatteen toimiakseen tarkoituksenmukaisesti, sillä se ei pääsääntöisesti ole vesitiivis – ainoan poikkeuksen tästä tekee täydellisesti asennettu konesaumakatto, joka sekin tarvitsee aluskatteen erikoistilanteiden varalle. Peltikaton alusrakenne käsittää aluskatteen, ruodelaudoituksen sekä tuuletusrimat. Kuten aina aluskatteen asennuksessa, tarvitaan peltikatollakin vankkaa ammattitaitoa ja asiantuntemusta, jotta kate asennetaan oikeasta suunnasta aloittaen ja oikealle kireydelle vesitiiveyden varmistamiseksi. Peltikatolla aluskate tulee pystylaudoituksen ja ruodelaudoituksen väliin kateliuskat limitettyinä. Riittävän tuuletuksen peltikatolla on toteuduttava, joten ilmanvaihto on syytä hoitaa kuntoon niin räystäiden tuuletusaukkojen kuin katon harjankin osalta.

Myös tiilikatolla riittävä tuuletus on tärkeä tuuletusrimojen avulla järjestää, sillä sekin materiaalina kondensoi ilmankosteutta – tämä siis tarkoittaa, että rakennuksen sisältäpäin nouseva kosteus tiivistyy herkästi takaisin pisaroiksi katteen pintaan. Aluskate tulee avuksi tässäkin haihduttaen ja siirtäen kondenssiveden turvallisesti katolta pois. Aluskatetta tarvitaan tiilikatolla myös ulkoapäin saapuvan kosteuden vuoksi: tiilikatto pitää kyllä kiitettävästi alaspäin juoksevaa vettä, mutta limitetysti asennettujen kattotiilien välistä pääsee esimerkiksi tuulen mukana tulevaa vettä ja epäpuhtauksia kulkeutumaan vesikatteen alle. Tiilikatonkin aluskate on asennettava tietynsuuntaisesti ja varmaotteisen ammattilaisen toimesta. Materiaali vaikuttaa jälleen niin aluskatevalintaan kuin kiinnitysmetodeihinkin; esimerkiksi savitiilikaton alle vaaditaan perinteisesti bitumikermi.

Huopakatoistakin löytyy paljon variaatiota kohteen ja kattotyypin mukaan. Osa huopakatteista voi olla – oikein asennettuina ja kunnossapidettyinä – jopa seisovan veden vesitiiviitä. Näihin kuuluvat esimerkiksi tiivissaumainen, hitsattu bitumikermi sekä useampikerroksiset bitumikatteet. Sen sijaan monet huopakatot pitävät kyllä juoksevan veden, mutta täysin vesitiiveiksi niitä ei voida luokitella. Viimeksimainittuja ovat muun muassa rimakiinnitteinen bitumikermi, bitumiaaltolevyt sekä kattolaatoista asennettu palahuopakatto. Katon alapuoliset rakenteetkin sanelevat jälleen omalta osaltaan, millainen aluskate katolle kannattaa asentaa. Huopakatolla vesikatteen alle tehdään umpilaudoitus tai vanerointi, johon tulee asentaa vielä erillinen alushuopa eli aluskermi katteen vedenpitävyyttä varmistamaan. Olipa kattosi tiilikatto, peltikatto tai huopakatto, ei syytä huoleen. Plus Kattopalvelu osaa etsiä kattokohtaisesti aina parhaiten soveltuvan aluskateratkaisun sekä asentaa sen moitteettomasti ja kestävästi paikalleen yksityiskohtia myöten.

Onnistuuko aluskatteen asennus jälkikäteen?

Entä voiko aluskatetta asentaa jälkikäteen? Aluskatteen asennus jälkikäteen voi onnistua, mutta asiaa koristelematta, voi se olla haastava tehtävä. Kuitenkin aluskatteeton katto voi aiheuttaa ongelmia, joiden rinnalla nämäkin haasteet kalpenevat. Kattoja ja aluskatteita on erilaisia, joten parhaiten saat oman kattosi tilanteen selvitettyä kutsumalla meidät paikalle tutkimaan katon.

Aluskate sekä muut kattorakenteet asennetaan syystäkin aina tietyssä järjestyksessä, alhaalta aloittaen ja pikkuhiljaa ylöspäin edeten, jotta kaikki läpivientien ylösnostot, jiirit. limitykset, räystäät ja muut katon yksityiskohdat saadaan takuuvarmasti vesitiiveiksi. Jos aluskatteen suhteen on lähdetty oikomaan, on rakenteiden kuivana pysyminen ja sitä kautta koko talon terveys vaarassa.

Aluskatteen asennukseen jälkikäteen ei kannata ryhtyä kokemattomalla porukalla. Meiltä löytyy tietotaito kaikkiin aluskatetöihin, joten voit luottaa asiantuntemukseemme ja työn laadukkaaseen jälkeen. Aluskatteen asennuksessa on otettava huomioon lukemattomia asioita, joista yhtäkään ei voi oikeaista. Usein aluskatteen erinäiset patenttiratkaisut sekä tee-se-itse-toteutukset aiheuttavat vain huolta ja turhia lisäkuluja. Suosittelemme aina, että aluskate asennetaan kerralla kunnolla

Aluskatteen asennukset, huollot, korjaukset ja vaihdot saat tinkimättömällä taidolla ja tyylillä Plus Kattopalvelulta. Kattoammattilaisemme tekevät vaivattomasti vakuuttavaa jälkeä, ja sinä voit keskittyä nauttimaan lopputuloksesta: pitkäikäisestä ja turvallisesta katosta, joka tuulettuu kunnolla ja toimii oikein. Käytämme aina laadukkaita tuotteita ja materiaaleja, ja työllemme annamme laatutakuun. Toimiva aluskate on katteelle paras henkivakuutus, joten tee fiksu ja kustannustehokas ratkaisu tilaamalla meidät laittamaan kattosi kuntoon. Tästä se luonnistuu helposti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme aluskatetöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt