Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Peltisepänliike palveluksessasi – katon peltityöt taitavien takojien ammattityönä

Osaavan peltisepän palveluksia tarvitaan katolla kuin katolla. Peltisepäntyöt vaativat tarkkuutta ja taituruutta, jotta katon, piipun, räystäiden sekä muiden kohteiden pellitykset mitoitetaan ja asennetaan millilleen oikein, niin että katolle elintärkeä vesitiiviys pystytään saavuttamaan. Peltisepäntaitoja ei voi oppia mistään koulun teoriatunneilta, vaan kyse on perinteisestä käsityöammatista, joka sisäistetään käytännön kokemuksen kautta. Plus Kattopalvelu on laadukas peltisepänliike kaikkiin kattotöihin. Meiltä löytyy kokeneet, perinteistä käsityötaitoa edustavat kattopeltisepät, joille mikään katon peltityö ei ole liian haastava. Ammattilaistemme käsiin voit uskoa huolettomin mielin korjausta vaativat uniikit peltituotteet, perinnetalot sekä muut erikoisemmat kohteet. Samalla pätevyydellä peltisepänliikkeemme asentaa ja varustelee myös modernit uudisrakennusten katot. Räätälöimme peltityöt aina kohderakennuksen henkeä ja omistajan toiveita kunnioittaen, joten lopputulos sointuu poikkeuksetta sulavasti julkisivuun.

Peltisepänliikkeemme hoitaa kattojen rakennus- ja uusimistyöt, kattoturvatuotteiden asennukset, peltikattojen maalaukset ja kunnostukset sekä muut tarvittavat kattohuoltotyöt. Käsissämme taipuvat niin monimuotoiset profiilipeltikatot, modernit lukkosaumakatot kuin perinteiset, erityisosaamista vaativat konesaumakatotkin. Uusimme vanhat katot ja tarvittaessa asennamme esimerkiksi konesaumakaton myös aiemman huopakatteen tai profiilipeltikaton tilalle. Päteviltä peltisepiltämme saat piipunpellitykset, piipunjuuripellitykset ja piipunhatut, ikkunoiden pellitykset sekä julkisivupellitykset. Asennamme seinällenostopellit, liitoslistat, tippapellit, räystäs- sekä reunapellit. Valmistamme, asennamme ja korjaamme konesaumakaton jalkarännit eli pystykourut sekä rännien syöksytorvet ja vesikourut. Peltisepänliikkeemme toteuttaa pystyvästi kaikki katon peltityöt, niin että katto paitsi näyttää viimeistellyltä, myös toimii tarkoituksenmukaisesti pienintä yksityiskohtaa myöten.

Ymmärrämme hyvin, että katolla kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten kohtelemme kattoasi aina kokonaisuutena. Haluamme varmistaa, että katto palvelee sinua kaikin puolin, joten jokaisen meiltä tilatun kattotyön yhteyteen tarjoamme samalla veloituksettoman katon yleiskatsauksen. Kun siis tulemme kiinnittämään repsottavaa ränniä tai asentamaan puuttuvaa harjatiivistettä, katsastamme samalla läpi katon muiltakin osin: miltä näyttää katepinta, toimiiko vedenpoisto, missä kunnossa ovat läpiviennit. Mikäli rakenteissa on pääsy yläpohjaan, käymme tarkistamassa myös sen tilanteen. Jos jotain akuuttia korjaustarvetta tulee ilmi, saat meiltä asiasta tiedon ja voimme antaa kustannustehokkaan tarjouksen kunnostustöistä. Näin varmistumme siitä, että käyntimme jäljiltä kattosi toimii kaikilta osin kuten pitääkin.

Kattopeltisepän tietotaidosta hyötyy koko katto, oli kyseessä sitten katon huolto, korjaus tai remontti. Ammattilaistemme toimesta kattosi peltien kiinnitykset ovat taatusti oikein, peltien saumat tiiviit ja limitykset toimivat. Koska peltisepänliikkeemme on kattoalan rekisteröity ammattilainen, kuuluvat meillä teetetyt kattotyöt myös kotitalousvähennyksen piiriin yksityistalouden verotuksessa. Lisäksi sivustomme kautta on mahdollista hakea tarvittaessa joustavampaa rahoitusta kattotöiden kuluihin, joten isommatkaan urakat eivät rasita kukkaroa kohtuuttomasti. Älä siis aikaile, vaan tilaa taitavat ja kokeneet kattopeltiseppämme katollesi. Kaikki katon peltityöt laadukkaasti ja vaivatta – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltisepäntöistä!

Peltisepänliike - Katon peltityöt

Kattoremontit ja uuden katon asennukset kokeneilta kattopeltisepiltämme

Peltikaton toteutus on syytä teettää aina kokeneella kattopeltisepällä, joka hahmottaa kokonaisuuden ja pystyy näin huomioimaan kaikki mahdolliset peltikaton asennukseen liittyvät haastekohdat. Esimerkiksi kattoprofiilin jyrkkyys sekä vaatimukset katon äänieristävyydestä voivat vaikuttaa siihen, valitaanko toteutukseen profiilipeltikate, lukkosaumakate vai konesaumakate. Asennus- ja kiinnitystavoissakin on katekohtaisia eroja. Siinä missä profiilipeltikatto ruuvataan kiinni ruoteisiin, jolloin katteeseen syntyy luonnollisesti reikiä, asennetaan saumakatot puolestaan ilman näkyviä reikiä. Lukkosaumakatolle riittää harvempi ruodejako, konesaumakatto taas edellyttää tiheämpää laudoitusta. Taitavilla kattopeltisepillämme on kaikki nämä ja monet muut tarpeelliset tiedot hallussa, niin että työn lopputuloksesta saadaan taatusti kerralla onnistunut. Meiltä saat ammattitaitoisen asennuksen tai remontin niin profiilipeltikatolle, konesaumakatolle, lukkosaumakatolle kuin konesaumakatollekin.

Erityisesti konesaumakatto vaatii asentajaltaan enemmän – työssä tarvitaan niin osaamista, taitoa kuin erikoistyökalujakin varmasti vesitiiviin lopputuloksen saavuttamiseksi. Konesaumakatto on kestävä, kaunis ja helppohoitoinen ja sopii tiiveytensä ansiosta loivallekin kattomuodolle. Kertapanostuksena se on arvokkaampi kuin muut peltikatot, mutta kannattaa huomioida, että myös sen käyttöikä voi yltää jopa 100 vuoteen lukkosaumakaton ja profiilikaton vaatiessa vaihtoa tyypillisesti noin 50 vuoden kohdalla. Peltiseppämme asentavat paikoilleen niin sinkityt kuin maalipinnoitetutkin konesaumakatot valintasi mukaan, ja katemateriaalina voi olla vaikkapa alumiini, teräs tai kupari. Käsityötaitoamme hyödyntäen toteutamme onnistuneesti sellaisetkin vaativat yksityiskohdat kuten harjasaumat, läpiviennit sekä jalkarännit. Konesaumakaton kohdalla on myös erityisen tärkeää huolehtia katon asianmukaisesta tuuletuksesta. Peltikattoasiantuntijoidemme työmoraali on korkea: vaikka varsinaiset saumat jäävät konesaumakatolla lopulta peltien alle piiloon, toteutamme ne aina viimeisen päälle, ettei vesivuotoja tai kosteusvaurioita pääse katolla syntymään.

Lähes kaikilla katoilla tarvitaan ainakin jossain määrin peltisepän osaamista. Kattopeltiseppämme ovat valmiina palvelukseen, oli kyseessä sitten peltikatto, tiilikatto tai huopakatto. Kun katolle ryhdytään tekemään ja kiinnittämään esimerkiksi räystäspeltejä, seinällenostopeltejä, vesikouruja sekä kattotuotteita, kannattaa mukana asennuksessa olla aina kokonaisvaltaista osaamista peltisepäntöistä. Kattopeltisepän käsityötaito nousee arvoon arvaamattomaan esimerkiksi piipunpellitysten kohdalla, jotka meillä toteutetaankin aina peltisepän käsityönä ja mittatilaustyönä kohteen mukaan. Piipun ja katon välinen sauma on yksi katon yleisimmistä vuotokohdista, joten ammattitaitoisesti toteutettu piipunjuuripellitys säästää monelta vauriolta. Samoin oikein mitoitettu piipun pystypelti tiivistää piipun ja suojaa sitä säältä. Piipunhatulla taas estetään lumen ja veden pääsy hormiin ja näin kosteus ei pääse rapauttamaan hormia. Tällaisissa yksityiskohdissa korostuu peltisepäntyön laatu ja tärkeys, kun asianmukaiset pellitykset parantavat katon kuin katon toimivuutta ja auttavat pidentämään sen käyttöikää.

Kattoturvatuotteiden asennus ja tarkistus peltikaton toimivuutta parantamaan

Kattopeltiseppiemme toimesta saat paikalleen asennettuina myös peltikaton kattoturvatuotteet. Peltikatto on usein todella liukas alusta, ja entistä riskialttiimpi siitä tulee märkänä, esimerkiksi sateella tai kattopesun myötä. Peltikatolta myös lumi voi helposti humahtaa alas itsekseen, vaikka kyseessä olisi suhteellisen loivakin katto. Kun keväinen aurinko lämmittää peltikatteen pintaa, lumilaatan alle sulaa nopeasti pieni vesikerros, joka lisää riskiä lumen hallitsemattomalle putoamiselle. Sama ilmiö voi aiheutua myös talon sisätiloista yläpohjaan ajautuneen lämmön seurauksena. Mitä korkeampi katto, sitä suurempia ovat tietysti myös riskit. Peltikatolla tarvitaan lumiesteitä henkilö- ja omaisuusvahinkojen estämiseksi. Samoin asianmukaiset kattotuotteet tuovat turvaa peltikatolla liikkujalle, ja niiden ansiosta huollettavat kohteet, kuten savupiiput ja kattoluukut, ovat huomattavasti helpommin saavutettavissa. Peltikatolle asennettaviin kattoturvatuotteisiin voivat kuulua muun muassa katon huoltosillat, kattopollarit, nousu- ja vaakaturvakiskot, lape- eli kattotikkaat, lumiesteet, seinätikkaat sekä palo- eli poistumistikkaat hätätilanteita varten.

Peltikaton kattoturvatuotteiden asennuksessa kannattaa turvautua osaavan peltisepänliikkeen apuun. On olennaista, että kattovarustelut ovat juuri oikein ja kestävästi asennetut, etteivät ne petä kattotyöntekijän alla tai irtoa talven lumimassan vyöryessä katolta alas. Eri peltikatetyypeillä myös kattotuotteiden asennus- ja kiinnitystavat vaihtelevat. Esimerkiksi lapetikkaat tulevat erilaisilla kiinnityksillä niin profiilipeltikatolle, lukkosaumakatolle kuin konesaumakatollekin ja myös niiden kiinnityskohdat eroavat toisistaan – toisinaan käytetään keskikiinnikkeitä, toisinaan taas korokejalkoja. Samoin lumiesteet tai kattosillat asennetaan profiilipeltikatolle ruuvaamalla tai poraamalla kattopellin läpi, kun taas saumakatteisiin ei tehdä vastaavanlaisia reikiä, vaan kiinnitysmetodi on jälleen omanlaisensa. Peltisepänliikkeemme ammattitekijät ovat selvillä eri katetyyppeihin liittyvistä ohjeistuksista ja ominaisuuksista, joten kattoturvatuotteet asennetaan katollesi taatusti tiiviisti ja toimivasti.

Peltikaton huoltotyö voi sisältää mm. kattoturvatuotteiden kiinnitykset. Kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristys on varsin tyypillinen huoltotyö peltikatolla. Kattotuotteiden ruuvit voivat löystyä etenkin talvella lumikuorman rasitusten alla, tai sitten hitaammin vuosien varrella. Joka tapauksessa huonosti alustassa kiinni oleva kattotuote on selkeä turvallisuusriski ja voi aiheuttaa paljon vahinkoa käyttäjälleen tai ympäristölleen. Kiristämme kattotuotteiden kiinnitykset ja vaihdamme vääntyneet tikkaat tai lumiesteet. Mahdollisiin maalivaurioihin suoritamme paikkamaalaukset, niin että ruostevaurioita ei pääse syntymään ja tuotteiden käyttöiästä saadaan kaikki irti. Tietysti, mikäli jokin kattotuote kaipaa uusimista, tai katolta uupuu kokonaan jokin tarpeellinen kattovarustelu, suoritamme katollesi myös kattoturvatuotteiden päivitykset ja vaihdot. Kattopeltiseppiemme toimittamat kattotuotteet ovat aina lujuusluokaltaan hyväksyttyjä, standardien mukaisia, sään- ja korroosionkestäviä sekä turvallisiksi testattuja.

Peltisepäntaito on ajankohtainen myös katon huolto- ja korjaustöissä

Osaavaa peltiseppää kaivataan myös erinäisissä katon huolto- ja korjaustöissä. Kun kattoon iskevät kiinni sammal, ruoste, lehtiroska, sade- ja sulamisvedet, pakkanen, lumi ja jää, auringon uv-säteily sekä monet muut kuluttavat tekijät katon ympäristöstä, on selvää, että kate tarvitsee säännöllistä huoltoa ja tarkastusta selviytyäkseen. Tiivisteet hapertuvat, saumat alkavat irvistää, kiinnitykset löystyvät ja maalipinta kärsii. Plus Kattopalvelulta saat avun kaikkiin katon huolto- ja korjaustöihin sekä kokeneet peltikattoammattilaiset käyttöösi. Meillä on kokemusta kaikenkokoisista projekteista, ja teemme myös katon perusteelliset vuosihuollot niin sovittaessa.

Katon korjaustapauksissa tarvittavien peltitöiden koko ja luonne vaihtelevat aina pienistä täsmäpaikkauksista laaja-alaisiin kattosaneerauksiin saakka. Kattopeltiseppämme toteuttavat katon vuotokorjaukset ja -paikkaukset, kattopeltien ruosteenpoistot, saumaukset sekä vaihdot, myrsky- ja lumivauriokorjaukset, puuttuvien harjatiivisteiden asennukset sekä rännien ja vesikourujen korjaukset. Tiivistämme ja korjaamme kattoikkunat, vaihdamme räystäspellit ja -laudat, kiinnitämme ja vaihdamme irronneet peltilistat, päätypellit ja seinällenostopellit. Tiivistämme vuotavat läpiviennit ja korjaamme ja saumaamme kattojiirit. Hallitsemme peltikattotyöt myös pintaa syvemmältä, joten tulemme avuksesi yhtä lailla aluskatteen korjauksissa, yläpohjan lisäeristyksissä, huonokuntoisten villojen vaihdossa, lahovauriokorjauksissa sekä painuneen katon oikaisuissa ja muissa rakenteiden muutostöissä. Kokeneet kattoammattilaisemme hoitavat tilanteen kuin tilanteen tyylillä ja taidolla.

Tietysti useimmat peltikatteeseen syntyvät reiät, kulumat, kolhut ja muut vauriot voitaisiin estää säännöllisellä ja osaavalla katon huollolla. Vähintään keväisin ja syksyisin katolle on hyvä teettää perustavanlaatuiset huoltotoimet. Peltikaton huoltoon kuuluu meillä aina katon ja sadevesijärjestelmän puhdistus liasta, roskista ja kasvustosta, kattopeltien kiinnikkeiden tarkistus, vaihto ja tarvittaessa lisääminen sekä katon tiiveyden tarkistaminen. Käymme läpi saumat, jiirit ja läpiviennit, käsittelemme alkavat ruostekohdat ja tarkistamme kattotuotteiden toiminnan. Saat meiltä myös peltikaton huoltomaalaukset, sammaleenpoistot, lumenpudotukset ja jäänsulatukset. Säännöllinen, asiantunteva huolto ehkäisee suurempia remontteja ja antaa näin konkreettisia lisävuosia peltikatteen elämään.

Laadukkaat peltisepäntyöt nostavat katon toimivuuden täysin uudelle tasolle. Katto kiittää, kun kaikki on kunnossa, tiiviisti limitetty ja hyvin kiinnitetty räystäspelleistä piipunhattuun saakka. Käsityötaidolla tehty katto näyttää huolitellulta ja toimii talon turvana pitkälläkin aikavälillä. Olipa kattosi profiilipeltikatto, saumapeltikatto, tiilikatto tai vaikka huopakatto, varmista katollesi kestävät pellitykset tilaamalla peltisepänliikkeen palvelut meiltä. Parasta peltisepäntaitoa katollesi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon peltitöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt