Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tiilikaton aluskate ja tiilikaton huoltotyöt – tavoitteena terve tiilikatto

Tiilikattoa pidetään Suomen olosuhteisiin sopivana, kestävänä ja kauniina katemateriaalina. Säännöllisesti huollettuna tiilikatto kestääkin pitkään, mutta hoitamattomana ongelmia saattaa ilmetä jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa.

Tiilikaton aluskate on katon kestävyyden ja terveyden turvaamisen kannalta välttämätön. Tiilikaton aluskatteen tekninen käyttöikä on yleensä yhtä pitkä kuin varsinaisen katemateriaalin, mutta säännöllinen huoltaminen on aluskatteen pitkäaikaisuuden säilyttämisen kannalta tarpeellista.

Oikein ja hyvin hoidettuna tiilikatto voidaankin pitää yhtenä kestävimmistä kattoratkaisuista. Kestävyydestään huolimatta tiilikaton kunto olisi hyvä tarkastaa ja huollattaa aina vähintään puolivuosittain keväällä ja syksyllä. Aktiivisesti toteutetuilla korjaus- ja huoltotoimenpiteillä voidaan jo varhain todeta tiilikatolla piilevät pienimmätkin ongelmakohdat, ennen kuin ne ovat kerenneet aiheuttamaan laajempia vaurioita. Kestävä tiilikatto onkin kokonaisuus, joka saadaan aikaan katemateriaalin ja aluskatteen yhteistoiminnalla, sekä säännöllisesti tehtävillä kunnossapito- ja huoltotoimenpiteillä.

Plus Kattopalvelun ammattilaiset toteuttavat kaikki korkealaatuiset kattotyöt pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla. Meiltä hoituvat kaiken ikäisten tiilikattojen korjaukseen, huoltoon tai asennukseen liittyvät työvaiheet – aina kattotiilien vaihtotöistä koko katon täydelliseen saneeraukseen.

Meille on tärkeää, että kaikki asiakkaamme ovat tyytyväisiä suorittamme kattotyön lopputulokseen. Plus Kattopalvelun ammattilaiset suorittavat jokaisen pienimmänkin huoltotoimenpiteen yhteydessä katon kokonaisvaltaisen tarkastuksen. Kattoasiantuntijamme suorittaman tarkastuksen ansiosta myös kaikki mahdolliset pienet ja piilevätkin ongelmat ilmenevät jo ennen kuin kasvavat suuremmiksi ongelmiksi.

Mahdollisista korjaustarpeista ja -suunnitelmista keskustelemme aina reilusti asiakkaan kanssa ja annamme tarjouksen mahdollisesti tarvittaviin kattotöihin. Plus Kattopalvelun työt toteutetaan takuutyönä ja tilauksen yhteydessä laaditun sopimuksen mukaisesti.

On hyvä huomioida, että kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kaikkien kattotöidemme teettäminen nopeallakin aikataululla on mahdollista joustavan rahoitusmahdollisuuden ansiosta.

Plus Kattopalvelun tarjoama rahoitus mahdollistaa kattotyökustannusten suorittamisen joustavasti kuukausierissä.

Plus Kattopalvelu on markkinoiden luottavin ja paras katto- ja ulkoverhoustöiden asiantuntija. Jätä yhteydenottopyyntö tai ole rohkeasti yhteydessä myyntitiimimme!

Tiilikaton aluskate

Aluskate tiilikatolle kattokokonaisuuden turvana

Tiilikatoissa tulee aina olla aluskate, jonka teknisesti tulisi kestää ulkopäin tulevan kosteusrasituksen varsinaisen rakennuskatteen käyttöiän ajan. Tilikaton aluskatteella on kattorakenteiden terveinä säilymisen kannalta monipuolinen tehtävä. Aluskatteen tärkein tehtävä onkin koko kattokokonaisuuden toimivuuden turvaaminen.

Kaikissa tiilikatoissa on tiivistettyjä ja tiivistämättömiä saumoja, jotka eivät ole vedenpitäviä altistuessaan ulkopäin tuleville kaatosateille tai lumikuormalle. Plus Kattopalvelun asentama tiilikaton aluskate suojaakin kattoa niihin kohdistuvilta sade- tai sulamisvesien aiheuttamilta vahingoilta, jotka uhkaavat rakenteita.Tiilikatolle asennettu toimiva aluskate huolehtii myös sisäilmasta, sekä pitää rakenteet kuivina ja estää sisältäpäin tiivistyneen kosteuden jäämisen rakenteisiin.

Puuttuuko sinun vanhasta tiilikatostasi aluskate? Onko rakennuksessa huono sisäilma? Näkyykö katon rakenteissa kosteutta?

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin hoidetaan homma kuntoon!

Tiilikaton aluskatteen korjaus tai uusinta kannattaa tehdä ajoissa

Tiilikaton aluskatteen tulisi aina olla yhtä kestävä kuin varsinaisen katemateriaalin. Aluskatteen korjaus tai uusiminen tulee kuitenkin usein ajankohtaiseksi, myös ennen kuin varsinainen vesikate on tullut käyttöikänsä päähän.

Jos aluskate on päässyt pahasti kostumaan tai reikiintymään, ovat vauriot voineet vahingoitta vanhaa aluskatetta niin, että se ei enää täytä sille asetettua vaativaa tehtävää.

Tämän vuoksi kattoalan ammattilaistemme toteuttamat aluskatteen kunnon tarkastukset tulevat säännöllisesti tarpeeseen. Tämän ansiosta aluskatteessa ilmenevät puutteet saadaan kiinni jo aikaisessa vaiheessa ja niihin päästään reagoimaan ennen kuin laajempia ongelmia on kerennyt ilmetä.

Jos aluskatteessa todetaan kuntotarkastuksen yhteydessä pieniä reikiä tai repeämiä, on aluskate mahdollista paikata, ilman että kokonaan uuteen vaihtaminen olisi tarpeellista. Korjaustoimenpidettä ei kuitenkaan suositella kuin väliaikaiseksi ratkaisuksi.

Jos vanha aluskate on kuitenkin kärsinyt niin, että siinä on havaittavissa laajalti revenneitä riekaleita, repsottamista tai kostumista suurelta alueelta on aluskatteen uusiminen kokonaisuudessaan paikallaan.

Plus Kattopalvelun ammattilaisten suorittama aluskatteen uusinnan jälkeen aluskate on luottavasti kestävä, eikä yksittäisten paikkausten suorittamiselle ole enää jatkossa tarvetta.

Tarvitseeko sinun vanha aluskatteesi korjausta? Oletko epävarma aluskatteesi kunnossa? Pyydä meidät tarkastamaan aluskatteesi kunto, jolloin tarkastamme samalla koko katon peruskunto.

Ota yhteyttä myyntitiimiimme tai jätä yhteydenottopyyntö

Meiltä saat kaikki tiilikattosi kattotyöt ammattitaidolla ja luotettavasti

Tiilikaton aluskatteen korjauksen ja vaihdon lisäksi, toteutamme laaja-alaisesti kaikki kattotyöt pienemmistä huoltotoimenpiteistä, aina laajempiin kunnossapito- ja korjaustöihin.

Myös katon uusimiset ja kattoremontit sujuvat meiltä sovitun aikataulun puitteissa, jotka toteutetaan asiantuntijamme tekevän suosituksen, sekä asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Tekemämme korjaus, huolto, -ja kunnossapitotoimenpiteet on mahdollista tehdä kaiken ikäisille tiilikatoille.

Perinteiseen tiilikaton joka vuotisiin huoltotöihin kuuluvat, sekä vesikorujen puhdistus kuin myös sammaleen ja jäkälän poisto. Vesikourujen puhdistuksen yhteydessä myös katolta siivotaan bioroskat. Tämä huoltotoimenpide tulisikin tehdä aina keväisin ja syksyisin.

Yhtä tärkeä vuosihuoltotöihin kuuluva toimenpide on katon pesu ja pinnoituksen puhdistus sinne kertyneestä eloperäisestä materiaalisista, kuten sammalesta tai jäkälästä.

Sammaleen itiöt sitovat kosteutta itseensä ja jäätyessään aiheuttavat katolle ongelmia. Tiilen pintakerroksen alle levittäytynyt sammal ja kosteus voivatkin aiheuttaa kattotiilien halkeilua. Ammattilaistemme tekemä pesu ja pinnoitus olisi siis hyvä suorittaa hyvissä ajoin. Tavallisiin tiilikatolle tehtäviin korjaustoimenpiteisiin kuuluvat myös rikkinäisten kattotiilien vaihtotyöt.

Plus Kattopalvelun kaiken tekemisen lähtökohtana on laadukas ja asiantunteva osaaminen, sekä vuosien varrella karttunut vahva käytännön kokemus alalta – unohtamatta tietenkään asiakkailtamme saamaamme palautetta.

Kattoremonttehin erikoitunut rakennusalan ammattilaisemme pystyvät hoitamaan kaikki haasteellisimmatkin kattotyöt alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt