Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tiilikaton vaihto peltikattoon tai huopakattoon keventää kattorakenteiden kuormaa

Tiilikaton vaihto peltikattoon tai huopakattoon onnistuu sujuvasti kattoremontin yhteydessä. Kun mietitään, mikä materiaali katolle olisi paras, on kyse suurelta osin henkilökohtaisista mieltymyksistä. Myös kohdekaton tarpeet voivat ajan myötä muuttua, jolloin voi olla järkevä ratkaisu vaihtaa kattomateriaalia. Monille katoille ei ole olemassa yhtä ja ainoaa oikeaa materiaaliratkaisua, vaan useampi erilainen kate voi toimia hyvin rakennuksessa, riippuen siitä mitä halutaan. Onko haussa modernimpi vai perinteinen ilme katolle ja julkisivulle? Kuinka tärkeää on katteen helppohoitoisuus? Valitaanko materiaali sillä silmällä, että katto säilyisi käytössä jopa satakin vuotta? Katemateriaalin valinnassa ja kustannuksia laskettaessa on hyvä tarkastella asiaa pitemmällä aikavälillä ja huomioida esimerkiksi remontti- ja huoltokustannukset mukaan. Jotkin katteet ovat edullisia hankkia ja asentaa, mutta ne täytyy uusia tiheämmin, kun taas kalliimman katteen käyttöikä voi olla yli kaksi kertaa pidempi. Kaikissa katoissa on omat hyvät ja astetta huonommat puolensa, ja pitkälti kyse on makuasioista.

Plus Kattopalvelu suorittaa katemateriaalin vaihdot onnistuneesti katolle kuin katolle, olipa katto sitten yksinkertainen kahden lappeen malli tai monimuotoinen mansardikatto. Meiltä luonnistuu tiilikaton vaihtaminen peltikattoon tai huopakattoon ja päinvastoin. Huomioimme katon kokonaisuutena harjalta räystäille saakka, ja ymmärrämme, että toimiva katto vaatii tuekseen laadukkaat kattoturvatuotteet, oikein asennetun aluskatteen, paloturvallisen piipunhormin ja niin edelleen. Aina katolla käydessämme tarkastammekin koko katon kunnon ja mikäli korjaustarvetta tai muuta erityistä ilmenee, saat meiltä siitä tiedon sekä edullisen tarjouksen asian hoitamisesta kuntoon.

Kun ammattilainen hoitaa katonvaihdon, on työnjälki laadukasta ja rakennusmääräysten mukaista. Meiltä saat myös tekemällemme työlle aina asennustakuun. Varmistamme kattoremontin yhteydessä,  että katon tuuletus ja eristys ovat riittävällä tolalla ja että rakenteet kantavat katon painon. Lisäksi pystymme tekemään haastavatkin katon rakenteiden muutostyöt, esimerkiksi muutokset kattomuodon tai jyrkkyyden suhteen sekä painuneen katon oikaisut. Plus Kattopalvelun tekemistä kattotöistä saat hyödynnettyä kotitalousvähennyksen verotuksessa, ja isommille remonteille tarjolla on joustavampi rahoitusmahdollisuus. Mikäli kattomateriaalin vaihto toiseen on järkevää tai jos pohdit, kannattaisiko esimerkiksi tiilikatto vaihtaa huopakattoon tai peltikattoon, tilaa meidät paikalle. Kartoitamme katon tilanteen, etsimme sille sopivimmat ratkaisut ja tehostamme sen toimintakykyä. Kun haluat parasta mahdollista kattopalvelua, valitse meidät – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon vaihdosta!

Tiilikaton vaihto peltikattoon tai huopakattoon

Miksi tai milloin tiilikatto kannattaa vaihtaa peltikattoon tai huopakattoon?

Miksi tiilikatto kannattaa joskus vaihtaa peltikattoon tai huopakattoon? Suurelta osin katemateriaalin valinta on kiinni ulkonäöllisistä seikoista ja omasta mausta, mutta tietysti samalla varmistetaan, että valitun katteen ominaisuudet tukevat parhaalla tavalla juuri oman katon tarpeita. Tiilikatto on todella suosittu katemateriaali Suomessa: se on tyylikäs, ääntä tehokkaasti eristävä, hengittävä, ja sopii perinteisyytensä puolesta yleensä hienosti maisemaan ja arkkitehtuuriin. Tiilikate kestää niin sateet, lumen, jään, auringonpaahteen kuin ilmansaasteetkin, ja on omiaan nostamaan koko rakennuksen arvoa. Betonitiilestä tehdyn katteen käyttöikä on parhaimmillaan 70 vuotta ja savitiilikaton jopa yli sata vuotta.

Toisaalta tiilikatolla on omat haastekohtansa, kuten kaikilla katoilla. Tiilikatto ei missään nimessä ole huoltovapaa, vaan saavuttaakseen vuosikymmenten käyttöiän se vaatii säännöllistä puhdistusta ja suojakäsittelyä sekä uudelleenpinnoituksen noin 30 vuoden päästä rakentamisesta. Vaihtelevista sääoloista aiheutuva pakkasrapautuminen koettelee tiilten kuntoa ja vesitiiviyttä. Sammalkaan ei ole tiilikatolla vieras näky, vaan myös sitä voidaan joutua katolta poistamaan ajoittain. Tiilikaton toimivuuden takaamiseksi kattomuodon on oltava melko jyrkkä, ja painavat tiilet vaativat paljon myös katon rakenteilta. Esimerkiksi lumenpudotuksesta on talvisin huolehdittava tunnollisesti, jotta katto ei käy liian raskaaksi. Muun muassa näiden seikkojen vuoksi tiilikate saatetaan joskus haluta vaihtaa keveämpään tai helppohoitoisempaan katteeseen.

Mikäli tiilikatto vaihdetaan peltikattoon tai huopakattoon esimerkiksi remontin yhteydessä, on katon ulkonäköön, kuten kattomuotoon samalla mahdollista vaikuttaa. Jos katosta halutaan loivempi, erityisesti huopakatto eli bitumikatto voidaan asentaa hyvinkin loivan profiilin katoille. Sekä peltikatto että huopakatto ovat materiaalina kevyempiä kuin tiilikatto, ja ne ovat tavallisesti myös edullisia ja nopeita asennettavia – toisaalta on hyvä muistaa, että käyttöikä molemmilla jää yleensä tiilikatteen vastaavaa lyhyemmäksi. Huopakatto on puhdistuksesta todella tarkka, peltikatto usein helppohoitoisempi. Huopakate kerää tiilikatteen lailla helposti sammalta, peltikatolla sitä esiintyy harvemmin. Huopakatto on hiljainen kattomateriaali, kuten tiilikattokin; peltikaton läpi taas kuuluvat helpommin sateen ropinat ja muut kolinat.

Omalle katolle sopivimman kattomateriaalin valinnassa täytyy siis miettiä, mitkä seikat painavat vaa’assa eniten. Esimerkiksi tiilikatto tai konesaumakatto voivat tuntua kertakustannuksena kalliilta, mutta ovat huomattavasti huopakatetta tai perinteistä peltikattoa pitkäikäisemmät, joten kustannuksetkin jakaantuvat paljon pidemmälle aikavälille. Kun pohditaan, mikä on omaan tilanteeseen paras katemateriaali, on hyvä asennuskustannusten lisäksi huomioida laskelmissa myös huolto- ja korjauskustannukset, joita jokaiselle katolle väistämättä jonkin verran tulee. Onko kattoremontti katollesi ajankohtainen? Mietitkö katemateriaalin vaihtamista toiseen tai aprikoitko, mikä kate olisi nappivalinta juuri sinun katollesi? Me Plus Kattopalvelulla autamme sinua mielellämme löytämään parhaat ratkaisut tilanteeseen. Pyydä tarjous, niin tulemme kartoituskäynnille. Otetaan selvää, mikä katetyyppi sinun rakennustasi parhaiten palvelee.

Laadukas kattohuolto siivittää katteen pitkään ikään ja toimintavarmuuteen

Paras keino varmistaa katolle pitkä käyttöikä ja täysi toimintakyky on suorittaa sille säännöllisesti sen tarvitsemat huoltotoimet. Laadukas kattohuolto on myös taloudellisesti järkevä tapa ehkäistä suurempia ja kalliimpia korjaus- sekä remonttitöitä: kun katto huolletaan asiantuntevan tahon toimesta säännöllisesti, mahdolliset puutteet ja alkavat ongelmat huomataan ajoissa, ennen kuin niistä kehittyy isompia haasteita katolle. Perustavanlaatuinen kattohuolto suositellaankin tehtäväksi yleensä ainakin kaksi kertaa vuodessa, kevät- ja syyshuoltona. Näihin vuodenaikoihin liittyvät suurimmat muutokset katon ympäristössä, joten on erinomaista, että katon tilanne päästään katsastamaan niin talven lumi- ja jääkuorman jäljiltä kuin myös kesän sateiden ja siitepölykauden sekä syysmyrskyjen mentyä. Plus Kattopalvelun katto-osaajat palvelevat kattoasi kaikissa huoltotöissä, niin katon vuosihuolloissa kuin täsmätoimenpiteissäkin.

Katon vuosihuollon yhteydessä suoritamme katolle aina perusteellisen puhdistuksen lehdistä, neulasista sekä muusta irtoroskasta. Tiilikaton ja peltikaton kohdalla tämä hoidetaan katon harjauksella, huopakatto voidaan puhdistaa joko erittäin varovaisella harjauksella tai hellävaraisella ilmapuhalluksella. Katon puhdistukseen sisältyy myös rännien siivous sekä niiden kiinnitysten ja kaadon tarkastus. Havainnoimme katon eri yksityiskohtia, joilla on katteen toimivuudelle iso merkitys. Tällaisia ovat muun muassa saumakohdat, kiinnikkeet, läpiviennit, jiirit sekä kattoturvatuotteet. Tutkimme tietysti myös itse katepintaa: onko havaittavissa reikiä, painumia tai kupruja, tai onko pinta kerännyt ruostetta tai sammalta itseensä? Suoritamme katolle tarvittavat tiivistykset ja kiinnitykset, ja vaihdamme rikkinäiset tiilet, käsittelemme aukeilleet saumakohdat, vaihdamme peltikatteesta törröttävät naulat kateruuveihin ja niin edelleen.

Perushuoltojen lisäksi teemme erilaiset katon huoltoon liittyvät täsmätoimenpiteet tarpeen mukaan. Aika ajoin katto saattaa kaivata esimerkiksi perusteellista pesua, sammaleentuhokäsittelyä tai muita katetyypin mukaisia suojakäsittelyjä. Kun aika ja erilaiset mekaaniset rasitukset ovat kuluttaneet kattopintaa merkittävässä määrin, teemme katolle huoltomaalauksen tai uudelleenpinnoituksen. Huoltopalvelumme ei myöskään rajoitu pelkästään vesikattoon, vaan huomioimme aina vesikaton alapuoliset rakenteet eli yläpohjankin. Jos rakenteet mahdollistavat pääsyn yläpohjaan, käymme huollon yhteydessä tarkistamassa, missä kunnossa ovat rakenteiden puuosat, aluskate ja eristevillat, ja tarkistamme, että katon eristys ja tuuletus toimivat asianmukaisesti.

Tarvitsipa kattosi sitten huoltoa, korjausta, katon vaihtoa tai laajempaa kattoremonttia, me Plus Kattopalvelulla hoidamme homman. Teemme katon vaihdot ja muut kattotyöt avaimet käteen- palveluna, laadukkailla välineillä ja materiaaleilla, ja annamme työlle täyden takuun. Katon toimivuus on avainroolissa koko rakennuksen kuntoa ja hyvinvointia silmällä pitäen, sillä se suojelee rakenteet ja sisäilman sekä auttaa lämmöneristyksessä. Kun siis ajatuksissasi on katon vaihto tai kattoremontti, tilaa meidät paikalle, niin varmistetaan kattosi toimivuus ja tyylikkyys jatkossakin. Toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt