Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Plus Kattopalvelu – laadukasta kattourakointia monipuolisella osaamisella

Onko kattosi vailla huoltoa, korjausta, asennusta tai remonttia? Monenlaista apua voidaan kaivata katolla sen elinkaaren aikana. Kenties sammal on vallannut tiilikatteen tai ruoste pinttynyt kattopeltiin. Rännit voivat olla tukossa lehtiroskasta tai katon tiivisteet hapertuneita lämpötilanvaihteluista. Entä puuttuuko katolta harjatiiviste, piipunhattu, lintuverkot tai lumiesteet? Repsottavatko katon pellitykset myrskyn jäljiltä tai vuotaako katto piipun juuresta vettä sisään? Onko katetta suojaava pinnoite vuosien varrella kulunut pois ja kaipaisi nyt uusimista? Tai ehkä nykyinen katto on jo käyttöikänsä loppumetreillä, ja seuraavaksi edessä on ryhtyminen kokonaisvaltaiseen kattosaneeraukseen. Olipa kattosi ikä, terveys ja tilanne mikä tahansa, Plus Kattopalvelusta löydät luotettavan urakoitsijan kattoasi auttamaan. Toteutamme kaikki kattotyöt avaimet käteen- palveluna ja laatutakuulla.

Tarjoamme ensiluokkaista, kokonaisvaltaista kattourakointia ja kattopalveluja kohteeseen kuin kohteeseen. Rakennamme ensikatot uudiskohteisiin sekä remontoimme vanhat katteet vaihtamalla ne osittain tai kokonaan uusiin tilanteesta riippuen. Asennamme kattoturvatuotteet, kunnostamme vesikaton alapuoliset rakenteet sekä teemme myrsky- ja lumivauriokorjaukset. Suoritamme katon puhdistukset, sammaleenpoistot, lumenpudotukset sekä kattokaivojen ja rännien jäänsulatukset. Mikäli on tarvetta muutostöille katon rakenteissa, toteutamme taitavasti myös sellaiset haastavat toimet kuten katon korottaminen tai notkolle painuneen katon oikaisu. Meiltä saat kattourakointia ympäri vuoden katon materiaalista ja muodosta sekä rakennustyypistä riippumatta. Tarjoamme palvelua kattavasti niin katon suunnitteluun, lupa-asioihin, toteutukseen kuin huoltoon ja korjaukseenkin liittyvissä asioissa, ja teemme mielellämme kanssasi yhteistyötä kattosi hyvinvoinnin eteen koko sen elinkaaren ajan.

Meille kattotöissä on aina kyse kokonaisvaltaisuudesta. Siksi, tilasitpa meidät sammalta irrottamaan tai saumoja tiivistämään, katsastamme aina kattotöiden yhteydessä läpi koko katon yleiskunnon. Näin varmistamme, että kaikki toimii kuten pitääkin, ja että kattosi on taatusti käyttökelpoinen käyntimme jälkeen. Jos jotain hälyttävää tulee tarkastuksessa esiin, saat meiltä asiasta tiedon sekä edullisen tarjouksen kunnostusten hoitamisesta. Kattotöiden kuluihin voi tarvittaessa hakea sivujemme kautta joustavampaa rahoitusta, jotta toimiva suoja rakennukselle ei jää siitä kiinni. Muistutamme asiakkaitamme myös aina hyödyntämään meillä teetetyt projektit verohuojennusten yhteydessä: yksityistaloudelle kotiin tai vapaa-ajan asuntoon tehdyt kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa, mikä edullistaa urakkaa entisestään.

Kun etsit kaikilla mittareilla laadukasta kattofirmaa, jolta saat laaja-alaisesti katon eri palvelut, olet tullut oikeaan paikkaan. Mikään projekti ei ole meille liian pieni tai suuri eikä liian vaikea toteuttaa. Ammattilaisemme hoitavat homman kerralla kuntoon, jälkiämme ei tarvitse kenenkään myöhemmin korjailla, ja kaikilla töillämme on laatutakuu. Ennaltaehkäisevillä huolloilla ja tarpeen mukaan suoritetuilla täsmäkorjauksilla varmistamme katollesi terveet rakenteet ja pitkän käyttöiän. Ja kun kattoremontin aika viimein koittaa, toteutamme taloosi tyylikkään ja toimivan, tuliterän kattokokonaisuuden. Kattourakointia pitkällä kokemuksella ja monipuolisella osaamisella – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

kattourakointia monipuolisella osaamisella

Kattofirma kaikenkokoiseen kattourakointiin, autokatoksesta perinnekartanoon

Jokainen katto on kohteena yksilöllinen, ja niinpä kattotöissä onnistuminen vaatii, että urakka räätälöidään katon materiaalin, muodon, jyrkkyyden sekä muiden ominaisuuksien mukaan. Plus Kattopalvelun kattoammattilaisilta löytyy laaja-alainen tietotaito sekä käytännön kokemus eri kattojen suhteen. Rakennamme katot kattomateriaalista, kattotyypistä ja rakennuksesta riippumatta mitä moninaisimpiin kohteisiin. Oli katto sitten jyrkkä tai loiva, suuri tai pieni, matala tai korkea, yksinkertainen kahden lappeen harjakatto tai monimuotoinen, vaativa taitekatto, meiltä löytyy asiantuntevat tekijät työhön. Käsissämme syntyvät yhtä lailla niin tasakatot, satulakatot, pulpettikatot, aumakatot kuin mansardikatotkin sekä niiden lukuisat eri variaatiot.

Katon materiaali vaikuttaa paljon urakassa käytettäviin tuotteisiin, työkaluihin sekä asennusmetodeihin. Muun muassa kattotuotteiden asennuksessa sekä jiirien ja läpivientien toteutuksessa käytetään huopakatolla eri tekniikoita kuin vaikkapa peltikatolla. Katon jyrkkyyskin vaikuttaa valittavissa oleviin katemateriaaleihin: esimerkiksi palahuopakatto tai tiilikate tarvitsevat toimivuutensa takaamiseksi jyrkemmän profiilin kuin vaikkapa hitsattava bitumikermi tai konesaumakatto. Tiilikaton kohdalla täytyy myös huomioida materiaalin painavuus tehtäessä rakenteiden lujuuslaskelmia. Meiltä löytyy vankka osaaminen eri katemateriaaleista käytännössä, ja voitkin turvallisin mielin luottaa siihen, että etsimme aina juuri sinun kattosi tarpeisiin sopivimman kateratkaisun. Tiilikatolle ladomme joko betonitiilet tai perinteisemmät savitiilet, huopakaton hitsaamme rullahuovasta tai kiinnitämme palahuovat paikoilleen, ja peltikaton toteutamme profiilipeltikatteesta, lukkosaumakatteesta, konesaumakatteesta tai vaikka kuparista niin halutessasi.

Myös erilaiset rakennustyypit tunnemme laidasta laitaan. Vaativimpia kohteita ovat tietysti erilaiset asutut ja / tai lämmitettävät rakennukset, sillä niiden kohdalla katon rakenne on monikerroksisempi ja sisältää vesikatteen sekä aluskatteen lisäksi myös eristyksen, yläpohjan ja usein myös läpivientejä. Kuitenkin myös erilaiset avoimet rakennelmat, vaikkapa auto- ja pyöräkatokset, on tarpeen tehdä huolellisesti hyvän rakennustavan mukaisiksi, jotta ne olisivat kestäviä, vesitiiviitä ja toimivia. Uusimme ja rakennamme katot omakotitaloihin, toimistorakennuksiin, rivitaloihin, kerrostaloihin, kesämökeille, maneeseihin, pihasaunoihin, liitereihin, autotalleihin sekä moniin muihin ulkorakennuksiin. Piharakennusten kattourakoinnin voimme toteuttaa joko varsinaisen asuintalon kattoremontin yhteydessä tai omana erillisenä projektinaan, kumpi vain kohteelle parempi. Teemme katon huollot, korjaukset, remontit sekä muut kattotyöt samalla pieteetillä kaikkiin kohteisiin leikkimökistä liikekiinteistöön.

Kattofirmaltamme saat alan osaavinta palvelua, ja meiltä löytyy monipuoliset tekijät kattotöihin erikoistuneista timpureista ja kirvesmiehistä käsityöammattia taituruudella toteuttaviin kattopeltiseppiin. Voit tilata meiltä mittatilaustyönä valmistetun piipunhatun tai erikoisrännit perinnetaloon. Asennamme kattovalokuvut ja rakennamme kattolyhdyt, toteutamme ullakon ja yläpohjan lisälämmöneristykset, varustamme kattosi pieneläinesteillä ja sadevesijärjestelmäsi sulanapitokaapeleilla. Viimeistelemme piipun sekä katon asianmukaisilla pellityksillä, ja asennamme valokatteet terasseille, pergoloihin ja pyöräkatoksiin. Kauttamme luonnistuvat turvallisesti myös haastavat ja erityisosaamista sekä -lupia vaativat mineriittikaton asbestipurkutyöt. Katto kuin katto, meiltä onnistuu!

Ammattitaitoinen kattopalvelumme hoitaa huollot ja korjaukset laidasta laitaan

Katon huolto ja korjaus ajoissa ja asiantuntevasti toteutettuina säästävät monelta suuremmalta kattourakalta. Kun teetät perustavanlaatuiset huoltotoimet kerran pari vuodessa, esimerkiksi kausihuoltona syksyisin ja keväisin, havaitaan mahdolliset ongelmakohdat niiden ollessa vielä alkutekijöissään. Tällöin myös niiden korjaus on huokeampaa ja helpompaa verrattuna siihen, että ongelman annettaisiin kehittyä hoitamattomana pidemmälle, kenties jopa lahovaurioiksi tai homeongelmiksi asti. Katon perushuoltoon tulisi kuulua aina vähintään katon puhdistus sekä sen tiiveyden tarkistus kattavasti. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kattavasti kaikki huoltotoimet katollesi kausihuolloista täsmätoimenpiteisiin.

Kun tulemme katollesi kevät- tai syyshuoltoa suorittamaan, puhdistamme lehdistä ja roskista katepinnan sekä rännit tai kattokaivot. Puhdistus täytyy toteuttaa aina katon ehdoilla: siinä missä esimerkiksi tiilikatto kestää hyvin harjausta, voi huopakaton sirotepinta kärsiä siitä merkittävää mekaanista vauriota, ja tämän vuoksi huopakaton kohdalla hyödynnämmekin katepinnan puhdistuksessa ilmapuhallusta. Tarkistamme rännien kiinnitykset ja kaadon sekä testaamme kattoturvatuotteiden toiminnan. Tarpeen mukaan suoritamme sammaleenpoistot, suojakäsittelyt, huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset sekä talvisin lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä.

Erityisellä huolella käymme läpi itse katepinnan. Havainnoimme, onko peltikatto hyvin kiinni, onko katteeseen kertynyt ruostetta, ja missä kunnossa maalipinta on. Huopakatolla hälytysmerkkejä voivat olla esimerkiksi auenneet tai halkeilleet saumat, merkittävät kulumat, reiät, repeämät tai kuprut katteessa. Entä löytyykö tiilikatolta haljenneita tiiliä tai pinttynyttä sammalta? Katsastamme läpi jiirit, saumat, läpiviennit sekä muut yksittäiset elementit katolla. Jos pääsemme esteettömästi vesikaton alapuolisiin rakenteisiin eli yläpohjaan, tarkastamme aluskatteen, eristeet sekä kattorakenteet silmämääräisesti vuotojen, kondenssiveden aiheuttamien vaurioiden sekä muiden ongelmien varalle.

Jos katolta löytyy huollon yhteydessä mainittavia epäkohtia, laitamme parhaat miehemme korjaustöihin. Oli kyse sitten pettäneestä tiivisteestä, hajonneesta aluskatteesta, puutteellisen tuuletuksen myötä lahonneista rakenteista tai lumen alla painuneesta katosta, meiltä saat aina ammattitaitoisen avun. Toteutamme katon vuotokorjaukset, reikien paikkaukset, ilmanvaihtoputkien eristykset, kastuneiden villojen vaihdot, lahovauriokorjaukset, katon energiaremontit, pellitysten korjaukset ja uusimiset, räystäslautojen, otsalautojen ja muiden talon puuosien kunnostukset, aluskatteen korjaukset, myrsky- ja lumivauriokorjaukset sekä rakennemuutokset. Tarvitsipa kattosi pientä täsmäpaikkausta tai kokonaisvaltaista kattosaneerausta, olemme palveluksessasi.

Katon kokonaisvaltaista huolenpitoa

Haluamme tarjota katollesi aina kokonaisvaltaista huolenpitoa. Palvelualttiuttamme kuvastaa hyvin etu, jonka tarjoamme jokaisen meiltä tilatun kattotyön yhteyteen – katon veloitukseton yleiskatsaus. Toisin sanoen aina kun kiipeämme katollesi, oli syynä sillä kertaa sitten puuttuvan harjatiivisteen asennus tai räystäslautojen maalaus, saat kaupan päälle ammattilaisemme toteuttaman arvion katon tilanteesta. Käymme kattoa läpi ja saat luotettavaa tietoa sen tilanteesta. Listaamme tarkastuksessa vastaan tulevat puutteet, vauriot ja ongelmat, ja usein esimerkiksi katon korjaustarve havaitaankin juuri kattotarkastuksen yhteydessä. Annamme sinulle mielellämme myös kustannustehokkaan tarjouksen epäkohtien hoitamisesta kuntoon. Voit tilata kattoammattilaisiamme kattavankin kuntotarkistuksen tekemiseen.

Kuten kattohuollon yhteydessäkin, on katon tarkastuksessa tärkeää havainnoida katepinnan kuntoa. Irvistävätkö saumat, onko katteessa halkeamia tai painumia, kulumia tai kupruja, reikiä tai repeämiä? Onko näkyvissä ruostetta tai sammalta, tai törröttääkö katosta nauloja? Tarvitaanko kiinnikkeiden uusimista, saumojen tiivistystä tai kenties lisäkiinnityksiä? Miltä vaikuttaa kattoläpivientien ja jiiritaitosten kunto? Ovatko lumiesteet, lapetikkaat, kattosillat ja muut kattoturvatuotteet hyvin kiinni alustassaan? Tarkastamme sadevesijärjestelmän vedenpitävyyden, mahdollisen sulatusjärjestelmän toimivuuden sekä muut kohdekaton kannalta olennaiset elementit.

Ratkaiseva osa katon hyvinvointia on myös vesikatteen alapuolisten rakenteiden eli yläpohjan kunto. Siksi, mikäli rakenteet tarjoavat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme katon tarkastuksen lomassa katsomassa myös, miltä siellä näyttää. Miltä katon ruoteet, kattotuolit ja runko vaikuttavat? Onko aluskate ehjä, siisti ja hyvin kiinnitetty? Näkyykö valumajälkiä, kastuneita villoja tai lahonneita puurakenteita? Tai ovatko hiiret tai oravat tehneet yläpohjassa tuhojaan esimerkiksi sotkettujen eristeiden tai nakerrellun höyrysulun muodossa? Varsinaisen katon kunnon lisäksi havainnoimme kattavasti myös rakennuksen olosuhteita ja ympäristöä. Jos esimerkiksi huomaamme, että katon välittömässä läheisyydessä kasvaa lahonpuoleinen puu, kirjaamme tällaisetkin seikat ylös.

Katon tarkastukset, huollot, korjaukset, asennukset, vaihdot ja remontit saat luotettavana laatutyönä Plus Kattopalvelulta. Näemme kattosi kokonaisuutena, ja vankka ammattitaitomme varmistaa, että käyntimme jälkeen sinulla on talosi suojana tyylikäs ja toimiva tulos työstämme. Olemme apunasi, kun katto kaipaa huoltomaalausta, jiirin korjausta tai lumenpoistoa. Silloinkin, jos myrsky tekee tuhojaan tai kate ajautuu vaihtokuntoon vanhuuttaan, saat meiltä ketterän ja korkealaatuisen kattopalvelun täydellä takuulla. Mitä aiemmin laitatat kattosi kuntoon, sitä helpommalla ja edullisemmalla projektilla hommasta selvitään. Varaa siksi ammattilaisemme ajoissa käyttöön – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattourakoinnista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt