Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti Itä-Suomi

Huopakattoremontti Itä-Suomi, olisiko jo remontin paikka? Jos omakotitalosi, mökkisi, kalamajasi tai vaikkapa autotallisi kaipaisi uutta puhtia, ota yhteyttä kattoremonttipalveluumme – kauttamme saat huopakattoremontit koko Itä-Suomen alueella graniitinlujalla kokemuksella!

Tässä muutamia merkkejä, joista tiedät huopakattoremontin Itä-Suomessa sijaitsevassa kohteessasi olevan luultavasti jo paikallaan:

 • Kattosi kitisee jatkuvasti huoltojen ja korjausten perään. Esimerkiksi kasvustontuhokäsittelyn ja katon paikkauksen ei tulisi olla jokavuotisia operaatioita.
 • Kattohuopien kiinnitykseen käytetyt naulat ovat ”pumppautuneet” ylös. Katenaulojen takaisin naulaus ei ole hyvä idea, sillä naulat ovat tehneet kattohuopiin reikiä.
 • Katto painui lumitaakan alla. Joissain tapauksissa notkahtaneiden kattorakenteiden oikaisu kiilaamalla voi olla mahdollista, mutta yleensä painuneen katon remontointi on varmempi ratkaisu.
 • Kattosi ikä on +40 vuotta. Edes hyvälaatuinen, oikein asennettu ja asianmukaisesti huollettu bitumikate ei palvele juurikaan neljääkymmentä vuotta kauemmin.
 • Katon välistä kulkeutuu ”perunakellarin hajua”. Joskus esimerkiksi salakavala vuoto tai yläpohjan tuuletusongelmat saattavat aiheuttaa hometta katon väliin ja silloin huopakattoremontti on todennäköisesti kannattava investointi.

Toimialueemme kattaa esimerkiksi nämä paikkakunnat: Kuopio, Joensuu, Mikkeli, Savonlinna, Varkaus, Iisalmi, Siilinjärvi, Pieksämäki, Kontiolahti ja Lieksa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Itä-Suomessa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Itä-Suomessa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Itä-Suomen alueella!

Palahuopakattoremontti Itä-Suomi – miksi tilaisit meiltä? 7 hyvää syytä!

Palahuopakattoremontti Itä-Suomi, miksikö kääntyisit asiassa juuri meidän puoleemme? Keksimme ainakin seitsemän hyvää syytä!

Huopa- tai palahuopakattoremontti Itä-Suomessa kannattaa tilata meiltä, koska…

 • …meiltä tiedät saavasi rahoillesi varmaa vastinetta. Vuosien varrella olemme saneeranneet lukemattomia huopa- ja bitumikattoja, onnistuen korkein arvosanoin kerta toisensa jälkeen.
 • …vankan kokemuksemme ansiosta pystymme pitämään laadun korkealla ja kulut matalalla. Kun sävelet ovat selvät, työtunteja ei pala turhaan ”tupakointiin” ja materiaalien ylijäämäkin pysyy minimissään.
 • …otamme mielellämme käsittelyymme kaikki tontillasi olevat rakennukset ja katetut rakennelmat (sekä asuin- että piharakennukset). Tyypillisiä remonttikohteitamme ovat esimerkiksi omakotitalot, vapaa-ajan asunnot, varastot, autotallit, piha- ja rantasaunat sekä liiterit.
 • …palvelualttiit asiantuntijamme ovat valmiit hurauttamaan avuksesi jopa sinne saaressa sijaitsevalle mökillesi!
 • …tarvittaessa voit hakea kauttamme myös joustavaa remonttirahoitusta.
 • …työmme kelpaa kotitalousvähennykseen.
 • …kattoremontin jälkeen voit tilata meiltä myös huollot uudelle katollesi.

Kun huopa- tai palahuopakattoremontti Itä-Suomessa sijaitsevassa kohteessasi tulee ajankohtaiseksi, ota siis rohkeasti yhteyttä kattoremonttipalveluumme! Tavoitat asiantuntijamme kätevästi sekä soittamalla että sähköisesti.

Huopakaton uusiminen Itä-Suomi, vaiheet 1–3: suunnittelu, materiaalihankinnat ja pohjatyöt

Huopakaton uusiminen Itä-Suomi, alkaa aina suunnittelusta. Huolellinen suunnittelu on projektin kulmakiviä, sillä ilman vedenpitävää ”sotasuunnitelmaa” huopakaton uusiminen Itä-Suomessa sijaitsevassa kohteessasi menisi takuulla mönkään.

Suunnitteluvaiheessa tutustumme kohteeseesi sekä arvioimme vanhan katon kunnon ja kunnostustarpeet. Luonnollisesti kartoitamme myös omat toiveesi uuden katon suhteen herkin tuntosarvin.

Suunnitteluvaiheen jälkeen seuraa toinen, vähintäänkin yhtä olennainen työvaihe. Nimittäin materiaalien hankinta. Ellei muuta sovita, hankimme puolestasi tarvittavan määrän toiveidesi mukaisia kattohuopia, kattotuotteita, eristeitä ym. tykötarpeita ja pidämme huolen, että ne löytävät tiensä remonttikohteeseen sopivasti h-hetkeä varten.

Kun suunnittelu ja materiaalihankinnat on vedetty yli tehtävälistalta, valmistelemme kohteesi remonttia varten. Siis esimerkiksi pystytämme rakennustelineet ja suojaamme ympäristön.

Kun kaikki tämä on tehty, voidaan huopakaton uusiminen Itä-Suomessa sijaitsevassa kohteessasi polkaista käyntiin toden teolla. Suunnitteluvaiheen, materiaalihankintojen ja muiden pohjatöiden jälkeen seuraavat vaiheet 4 ja 5 eli purkutyöt ja uuden katon asennus.

Palahuopakaton uusiminen Itä-Suomi, vaiheet 4 ja 5: purkutyöt ja uuden katon asennus

Palahuopakaton uusiminen Itä-Suomi, edellyttää useimmiten vanhan katon purkua – osittain tai kokonaan. Puramme pois vanhan katon kaikilta niiltä osin kuin sen terveydessä on sanomisen varaa.

Usein huopa- tai palahuopakaton uusiminen Itä-Suomessa voidaan toteuttaa uusimalla vain kattohuovat ja -tuotteet. Syvempiin kattorakenteisiin ei siis välttämättä tarvitse koskea ollenkaan.

Joissain tapauksissa huopa- tai palahuopakaton uusiminen Itä-Suomessa voidaan toteuttaa jopa niin, että katto saneerataankin vain osittain. Hyvällä tuurilla urakka voidaan rajata vain yhden lappeen alalle tai vaikkapa jonkin tietyn läpiviennin tuntumaan.

Toisaalta on tietysti paljon niitäkin tilanteita, joissa vanha katto on purettava kokonaan pois eristevilloja myöten. Mitään huonokuntoisia osia ei kannata piilotella uuden katteen alle.

Entä purkutöiden jälkeen? Sitten seuraa tietenkin urakan kohokohta eli uuden katon asennus. Asennamme valintasi mukaiset kattohuovat tai -laatat, ja kruunaamme kokonaisuuden uusilla kattotuotteilla.

Voilà! Nyt talosi, mökkisi tai piharakennuksen huopakattoremontti on onnellisesti päätöksessään. Lopuksi vielä siistimme paikat, niin pääset saman tien nauttimaan uudesta katostasi täysin siemauksin.

Huopakattoremontin yhteydessä pellitämme piipun, suoritamme tarvittavat korjausmuuraukset ja kruunaamme kokonaisuuden uudella piipunhatulla

Huopakattoa remontoitaessa on hyvä tiedostaa, että ”huopakatto” ei suinkaan tarkoita vain kattohuopia. Katto on monimutkainen kokonaisuus, joka koostuu monista pienemmistä palasista. Jos osa kokonaisuudesta ontuu, ei katto pysty suoriutumaan virastaan odotusten mukaisesti.

Kattohuopien ohella tuohon kokonaisuuteen kuuluu esimerkiksi savupiippu. Savupiippu on suurikokoinen läpivienti, jonka huono kunto voi aiheuttaa ongelmia koko katolle – vaikka vesikate olisi vastikään uusittu. Itä-Suomessa valitettavan moni katto kärsii tälläkin hetkellä savupiipun oikuttelusta.

Jotta näin ei pääsisi käymään, huopakattoremontin yhteydessä kunnostamme tarvittaessa myös savupiipun kattopinnan yläpuolisilta osin. Samoin piipun pellitys ja piipunhatun asennus kuuluu hintaamme ilman muuta. Näillä toimenpiteillä varmistamme, että savupiippu ei esimerkiksi jää vuotamaan ja typistä tällä tavalla uuden kattosi elinkaarta.

Huomaa, että kauttamme saat Itä-Suomessa myös täysin uniikit, mittatilaustyönä valmistetut piipunhatut. Räätälöity piipunhattu tuo pilkettä kattosi silmäkulmaan, ja samalla suojaa savuhormia ennenaikaiselta rapautumiselta ja hormivuodoilta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt