Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Oulu – Kattoremontti ei ole edessä usein

Omakotitalon huopakattoremontti ei ole edessä kovin usein. Palahuopakatto voi kestää jopa 30 vuotta, ennen kuin se on aika uusia. Tiivissaumakatto uusitaan kenties vasta 40 vuoden kuluttua sen asentamisesta. Sama juttu autotallin huopakattoremontin tai vaikka kesämökin huopakattoremontin kanssa: huopakattoremonttia tai palahuopakattoremonttia voi joutua odottamaan todella pitkään, jos katosta pitää hyvää huolta. Huolenpito tarkoittaa muun muassa katon puolivuosittaista puhdistamista, sammaleiden poistamista ja kattotarkastuksia, joiden perusteella kaikki korjaustoimenpiteet osataan tehdä ajoissa.

Kun mökin, saunarakennuksen, paritalon tai jonkin muun rakennuksen huopakattoremontti Oulussa muuttuu ajankohtaiseksi, ota yhteyttä meihin, niin laskemme parhaan tarjouksen katon purkamisesta ja vaihtamisesta. Tulemme paikan päälle selvittämään sen, mitä huopakattosaneeraus sillä kertaa edellyttää, kauanko siihen menee aikaa ja millaisia ylimääräisiä töitä siihen voitaisiin yhdistää. Alkutarkastus kertoo, voidaanko huopakattoja asentaa kaksi päällekkäin. Näin voidaan toimia, jos vanha bitumikatto rakenteineen on vielä suhteellisen hyvässä kunnossa.

Alkutarkastus kertoo myös sen, onko katon alla kosteusvaurioita, mitkä pitää laittaa kuntoon kattoa vaihdettaessa. Lahot puurakenteet on vaihdettava uusiin ja terveisiin. Märissä eristeissä voi olla hometta. Ne on purettava ja uusittava heti, olipa homekasvustoja jo ehtinyt syntyä tai ei. Tarvittaessa voimme myös muokata katon muotoa huopakattoremontin yhteydessä. Pulpettikatosta voi kuoriutua vaikka aumakatto, ja tasakatto voi ”syntyä uudestaan” harjakattona.

Ota yhteyttä myös Oulun naapurikunnissa eli Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella, Pudasjärvellä, Tyrnävällä ja Utajärvellä, jos sinulla on tarvetta uudelle upealle huopakatolle.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Oulussa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Oulussa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Oulun alueella!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Oulussa sisältää myös katon varustelun

Teemme kaikki omakotitalojen, mökkien, paritalojen ja muiden rakennusten huopakattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, ettei asiakkaan tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa yhteyttä. Tuon yhteydenoton jälkeen me hoidamme kaiken aina loppusiivoukseen ja -tarkastukseen saakka.

Kuten edellä todetaan, voidaan huopakaton uusiminen joissain tilanteissa tehdä niin, ettei vanhaa kattoa pureta ensin. Silloin riittää, että puramme kattovarusteet, tasoitamme ja puhdistamme vanhan katon pinnan ja alamme sitten asentaa uutta kattoa vanhan katon päälle. Kun uusi huopakate on paikoillaan, aloitetaan katon varustelu.

Katon varustelu kuuluu olennaisena osana myös ”perinteisiin” huopakattoremontteihin. Mitä kaikkea uudelle huopakatolle pitää asentaa? Katolle tarvitaan ainakin rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet, joita pitkin huopakaton korjaajat, huoltajat, nuohoojat ja esimerkiksi antennin korjaajat pääsevät liikkumaan katolla turvallisesti ja sujuvasti.

Huopakatto tarvitsee myös sadevesijärjestelmän, jotta sade- ja sulamisvedet saataisiin pois katolta. Sadevesijärjestelmästä vesi jatkaa matkaansa esimerkiksi sadevesiputkia pitkin. Jotta sadevesijärjestelmä – eli kattokaivot tai rännit ja alastuloputket – toimisivat moitteettomasti ympäri vuoden, tulee ne puhdistaa kahdesti vuodessa Oulussa.

Omakotitalon, paritalon tai vaikkapa huvilan huopakatolle voidaan asentaa myös aurinkopaneeleja, kattoikkuna tai kattoluukku, kattovalokupu sekä erilaisia ilman vaihtumiseen liittyviä hormia sekä putkia. Kun annat ammattilaistemme asentaa läpiviennit, tulee niistä erittäin tiiviitä – asentamamme kattoikkuna ei vuoda sateella, eikä asentamastamme ilmanvaihtoputkesta tipu kondenssivettä. Totta kai tilanne voi muuttua, sillä vuosien aikana katto joutuu kohtaamaan erilaisia rasituksia. Siksi kaikki katot kannattaa tarkastaa usein – näin mahdolliset paikkaus- tai huoltotoimenpiteet päästään tekemään tarpeeksi aikaisessa vaiheessa.

 Huopakaton, palahuopakaton korjaus ja paikkaus – Bitumikatto kuntoon avullamme

Huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus Oulussa on meille tuttua puuhaa. Tiedämme, miten erilaiset huopakatot saadaan kuntoon – mutta myös sen, milloin bitumikaton kunnossa esiintyviin ongelmiin pitää reagoida uusimalla katto. Meiltä saat oivallisen tarjouksen omakotitalon, kesämökin, mökin, autotallin tai saunarakennuksen huopakaton tai palahuopakaton korjauksesta sekä paikkauksesta. Huopakatto lakkaa vuotamasta piipun juuresta tai viemärintuuletusputken kohdalta, ja kaikista muistakin liitoskohdista tulee todella tiiviitä.

On melko tavallista, että huopakaton läpivienti vuotaa. Kyse voi olla siitä, että huopakaton kattoikkuna tai kattoluukku vuotaa, tai että huopakatto vuotaa antennin juuresta. Huopakatossa voi olla myös korjaamista vailla olevia reikiä. Palahuopakatosta on voinut irrota paanu tai pari. Myös sisätaitteiden kanssa voi olla ongelmia. Ota yhteyttä meihin, niin ongelmat saadaan pian pois päiväjärjestyksestä. Ratkaisemme myös isommat ongelmat, kuten sen, mitä tehdä painuneelle tai kaatuneen puun alle jääneelle katolle.

Huopakaton tai palahuopakaton korjauksen voi vähentää verotuksessaan niin sanottuna kotitalousvähennyksenä, jos on yksityisasiakas. Katon paikkauksen, jonkin katon kuntoa kohentavan kattohuollon tai huopakattoremontin voi maksaa myös rahoituksella, ja yhteistyökumppanimme on valmiina sinulle sellaisen järjestämään. Kyseistä rahoitusta voi hakea kotisivujemme kautta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt