Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Salo – Onko tarvetta huopakattosaneeraukselle?

Huopakattoremontin tarve voi tulla eteen yllättäen. Voi olla, että kattosi on vaurioitunut syysmyrskyssä niin, että se on parempi purkaa ja uusia. Pienet repeämät eivät vielä tarkoita sitä, että on aloitettava huopa- tai palahuopakattoremontti, mutta esimerkiksi puun kaatuminen katon päälle voi johtaa aivan erilaiseen lopputulokseen.

Joskus huopakattoremontin tarve on tiedossa pidemmän aikaa. Oikean ajankohdan omakotitalon, autotallin tai vaikka saunamökin huopakattoremontille tietää esimerkiksi katon ikää pohtimalla. Yleisesti ottaen huopakatto kestää korkeintaan 40 vuotta, ja palahuopakatto vähän tätä vähemmän. Jos mitään yllättävää ei satu ja katon yleiskunnosta huolehditaan muun muassa huoltotoimenpiteiden avulla, voi huopakattoremontti Salossa alkaa vasta noin 40 vuoden kuluttua huopakaton asentamisesta.

Jos tiedät kattosi olevan käyttöikänsä päässä tai olet tietoinen siitä, että bitumikaton kunto on heikentynyt ennen aikojaan, ole tarkkana. Heikkokuntoinen huopakatto voi vuotaa, ja huopakattovuoto voi johtaa kosteusvaurioiden syntymiseen. Mitä enemmän katon alla on korjattavaa ja uusittavaa, sitä enemmän huopakaton uusiminen voi maksaa. Katto kannattaa uusia sen ollessa vielä mahdollisimman tiivis – näin asiakkaan ei tarvitse maksaa ylimääräisistä kunnostustöistä.

Vaikka katon alla olisi laho- ja homevaurioita, teemme omakotitalon tai vaikka kesämökin huopakattoremontin todella kilpailukykyisellä hinnalla sekä timanttisella ammattitaidolla. Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin hinta lasketaan katon (ja asiakkaan; tämä voi haluta jotain, millä katosta saisi entistä toiminnallisemman tai esimerkiksi turvallisemman) todellisten tarpeiden perusteella. Tulemme paikan päälle tarkastamaan, mitä kaikkea on tehtävä kattosaneerauksen yhteydessä, ja kuinka edullisesti voisimme suorittaa urakan alusta loppuun saakka.

Teemme huopakattoremontteja, huopakattokorjauksia, huopakattohuoltoja ja muita huopakattotöitä myös Salon naapurikunnissa, joita ovat Koski Tl, Kemiönsaari, Lohja, Marttila, Paimio, Raasepori, Sauvo ja Somero. Näilläkin paikkakunnilla tapahtuvat huopakattotyöt voi maksaa rahoituksella, mitä voi hakea kotisivujemme kautta yhteistyössä kanssamme toimivalta rahoituslaitokselta. Yksityisasiakas voi hakea myös kotitalousvähennystä, minkä myötä huopakattoremontin tai jonkin muun urakan hinta laskee entisestään.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Salossa voi edetä hyvinkin nopeasti

Monet asiakkaat lykkäävät huopakaton tai palahuopakaton uusimista hinnan takia. Kuten edellä totesimme, meidän kauttamme voi saada esimerkiksi omakotitalon huopakattoremontin Saloon hyvin kohtuullista korvausta vastaan. Hintaa ei siis tarvitse etukäteen pelätä.

Toinen tyypillinen syy lykätä huopakaton tai palahuopakaton uusimista on ajatus siitä, että kattoremontti olisi jotenkin työläs. Ihmisillä on usein kädet täynnä työtä: ansiotyöt, kotityöt, työmatkat ja lastenhoito vievät paljon aikaa, ja harrastaakin pitäisi. Ajatus materiaalien hankkimisesta ja kuljettamisesta, rakennustelineiden pystyttämisestä ja työmaa-alueen siivoamisesta ei varmasti houkuttele.

Juuri siksi kannattaa tilata kattofirma, joka tekee autotallin huopakattoremontin (paritalon huopakattoremontista puhumattakaan) avaimet käteen -pakettina. Avaimet käteen -periaate tarkoittaa sitä, ettei asiakkaan tarvitse tehdä mitään, ei edes sitä loppusiivousta.

Me otamme vastuullemme koko huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin, jotta sinä voisit unohtaa koko asian siksi aikaa, kun katollasi ahkeroimme.

Kolmas syy pitkittää kattoremonttia voi olla se, että asiakas pelkää urakan kestävän koko kesän. Ajatus kesästä paketti- ja kuorma-autojen, jätelavojen ja rakennustelineiden keskellä voi tuntua ikävältä. Taas yksi hyvä syy valita meidät uusimaan huopakattoa tai palahuopakattoa Salossa: meidän kattourakkamme etenevät todella nopeasti. Olemme kokeneita ammattilaisia, jotka ymmärtävät suunnitelmallisuuden ja varautumisen merkityksen. Koska kaikki kattourakkamme suunnitellaan huolellisesti etukäteen, etenee urakka nopeasti: paikan päällä on oikea määrä ammattilaisia, kalustoa, materiaaleja ja työkaluja, ja kaikki tietävät oman paikkansa ja omat tehtävänsä.

On mahdollista, että huopakatto saadaan uusittua jo parissa päivässä. Jos kyseessä on pinta-alaltaan suuri katto, millä on paljon yksityiskohtia, voi aikaa kulua hieman enemmän. Myös kosteusvauriot katon alla voivat pidentää huopakattoremontin kestoa, mutta silti puhutaan päivistä eikä viikoista – saati sitten kuukausista! Alkutarkastuksen jälkeen osaamme antaa tarkan arvion siitä, kauanko huopakaton uusiminen kestää, joten ota yhteyttä sopiaksesi kanssamme alkukatselmuksesta.

Normaalista poikkeava omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti

Normaali mökin huopakattoremontti Salossa voisi edetä näin: alkutarkastus, vanhan katon purku, kattorakenteiden kunnostus, uuden huopakaton asennus, katon varustelu, lopputarkastus ja loppusiivous. Aina mökin, omakotitalon tai esimerkiksi saunarakennuksen huopakattoremontti ei etene normaalia kaavaa pitkin. Mukaan voi tulla esimerkiksi märkien villojen vaihto. Joskus joitain työvaiheita voidaan ohittaa. Hyväkuntoisia kattorakenteita ei tarvitse korjailla, eikä aina tarvitse edes purkaa vanhaa kattoa pois tieltä. Alkutarkastuksen jälkeen tiedämme, voidaanko sinunkin mökkisi huopakattoremontti toteuttaa asentamalla uusi vesikatto suoraan vanhan katon päälle, vai onko huopakattoremontti tehtävä jollain toisella tavalla.

Huopakattoremonttiin voidaan yhdistää myös kattomuodon muokkaaminen. Aikanaan kovin suositut tasakatot ovat tänä päivänä melko epätoivottuja. Me voimme muokata tasakatosta harjakaton tai vaikkapa aumakaton. Jos haluat, voidaan kattoa korottaa. Katon korotukselle on pääsääntöisesti kaksi syytä: halu tehostaa välikaton tuulettumista tai halu ottaa kylmä ullakko asuinkäyttöön.

Uuden vesikatteen ei tarvitse olla samanlainen vanhan kanssa. Tiivissaumakatteen tilalle voidaan asentaa palahuopakate, ja palahuopakate voidaan korvata kolmiorimakatteella. Huopakatto voidaan korvata myös jollain peltikatteella. Jos haaveilet tiilikatosta, pitänee kattorakenteita ensin vahvistaa, sillä tiilikatto on paljon huopakattoa (tai peltikattoa) painavampi. Paritalon tai vaikkapa autotallin huopakattoremontti voi johtaa katon värin muuttumiseen, ja samalla päivittyy koko rakennuksen ulkonäkö. Voimme myös asentaa katollesi sellaisia läpivientejä, joita siellä ei ole ennen ollut, kuten kattoikkunoita tai vaikka kattoluukun.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt