Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Äänekoski

Katon korjaus Äänekoski – kokeneilta tekijöiltämme saat laatupaikkaukset, joilla varmistetaan kattosi tiiveys ja turva. Korjaustarvetta tuottavat niin sään ja ajan kulutukset kuin yhtäkkiset mekaaniset vauriotkin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, jolloin täytyy kenties toteuttaa katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Toisissa kohteissa voi tulla kyseeseen astetta kattavampikin kunnostus, kuten painavan lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjaus. Ehkä ongelmia syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Kattoa verottavat vuosien saatossa myös sään- ja lämpötilanvaihtelut, kosteus, lika, sammal ja lehtiroska sekä paahtava auringon uv-säteily. Vähitellen tiilikate murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä virheet katon alkuperäisessä asennuksessa. Ajoissa tehty katon kunnostus sen sijaan säästää monelta murheelta. Nykyinen katto saa pidemmän käyttöiän sekä paremman toimintavarmuuden.

Toteutamme moitteettomat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Äänekoskella, katepinnan yksittäisistä kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun tiivistykset ja paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Käsiimme voit jättää kaikenlaiset kohteet riippumatta katon mallista tai materiaalista – paikkaamme huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Suoritamme sujuvasti niin omakotitalon, autotallin, -katoksen kuin mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Keski-Suomi, kuten Kannonkoski, Konnevesi, Viitasaari, Saarijärvi, Uurainen ja Laukaa. Palvelemme korjauksissa ammattiottein ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä menetelmin aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Tuloksena on tiivis ja tyylikäs katto sekä kokonaisvaltainen toimivuus – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Äänekoskella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Äänekoskella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Äänekoskella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Äänekosken alueella!

Huopakaton korjaus Äänekoski, täydellä osaamisella kattosi parhaaksi

Huopakaton korjaus Äänekoski – pitävän ja pitkäikäisen paikkausjäljen saat helposti ja huokeasti kauttamme. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu tyypillisesti katepinnan kulumiin. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat etenkin vanhempaa huopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermejä pääsevät osaltaan kuivattamaan myös ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Katteeseen voi muodostua reikiä, kulumia, repeämiä, painumia tai kupruja, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen ja läpivientien kohdalta, sammaleen juurten sekä lumikuorman vuoksi tai myrskyvaurioiden toimesta. Kenties myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Meiltä saat huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Äänekoskella, katepinnan kunnostuksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme huolella kohteelle sopiviksi, jotta lopputulos on siisti ja pitkäikäinen sekä kattosi kannalta optimaalinen. Kun kysymys on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit pullistumien tasoitusta varten. Toteutamme Äänekoskella myös huopakaton alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä paikkaus luonnistuu!

Peltikaton korjaus Äänekoski, pitämässä rakenteet terveinä ja turvassa

Peltikaton korjaus Äänekoski – paikkauksilla parannat kattosi turvaa, kun jätät työt pätevien osaajiemme käsiin. Kunnostamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton vaaroihin kuuluvat arkiset sään ja ajan kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi vaurioita syntyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – vaikkapa aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Tai sitten katon ovat päässeet yllättämään äkilliset myrskyvahingot, jotka saattavat tehdä tuhoisaa jälkeä uudella ja terveelläkin katolla. Kenties rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Äänekoskella aloitetaan tilannekartoituksesta, sekä huolella hoidetuista pohjatöistä, kuten lian- ja ruosteenpoistosta. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Äänekoskella. Kattopeltisepiltämme hoituvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Äänekoski – toteutamme taidolla niin pienet kuin suuret paikkaukset

Tiilikaton korjaus Äänekoski, tiivistämme kattosi ongelmakohdat osaavin ja kokenein ammattiottein. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua vaikkapa myrskyvauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve on kuitenkin tulosta pidemmän aikavälin kulutuksista, kun kattoa järsivät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Äänekoskella kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin kate ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Äänekoskella, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen viimeistelynä pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kate pystyy jatkossakin pitämään puolensa kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Äänekoski – kunnostukset lunastavat lisää käyttövuosia katolle

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Äänekoski, kauttamme saat kattotyöt varmoin ottein ja vankalla kokemuksella toteutettuina. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, tyypillisiä syitä ovat sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Ehkä aluskate on asennettu väärästä suunnasta, väärinpäin tai väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on tehnyt katolla tuhojaan ja rikkonut samalla aluskatteen. Suoritamme täydellä ammattitaidolla niin pienet kuin suuretkin paikkaukset – peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Äänekoskella.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöitä tehtäessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä parannamme eristystä tai välikaton tuuletusta kohdekaton tarpeiden mukaan. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle, ja toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä suoritamme tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Äänekoskella läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattoluukun, kattovalokuvun sekä viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Äänekoski – korjaus on meiltä yksilöllinen palvelu kattosi tilanteen mukaan

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Äänekoski – korjaus hoitaa toimivuuden takaisin kohdilleen, kun laitat asialle pätevät ammattilaisemme. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen sekä aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Äänekoskella, pelasta katto vakavammilta vahingoilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Uusimme kuluneet suojapellit ja vanhuuttaan hapertuneet tiivisteet. Samoin asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Meiltä löydät parhaan avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Äänekoskella, ja suoritamme siististi muutkin korjaukset kattosi tueksi ja turvaksi. Kunnostettu katto palvelee pidempään ja pitää turvassa rakenteet – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt