Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Alavus

Katon korjaus Alavus – vakuuttava kädenjälki varmoilta tekijöiltämme. Korjausta tarvitaan, kun katto vuotaa tai kun muita haasteita toimivuudessa ilmenee. Vesi, lumi sekä lämpötilanvaihtelut laittavat katepinnan lujille, samoin lehtiroska, siitepöly, noki, tuhka, neulaset, sammal ja jäkälä. Pikkuhiljaa tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta hankaloittavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Uusi ja tervekin katto voi vaatia myrskyvaurioiden korjausta; ehkäpä puu kaatui talon, mökin tai katon päälle tai myrsky muutoin riepotteli kattoa. Erään huomattavan haasteen aiheuttaa talven painava lumikuorma – kenties lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Katto voi vuotaa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, mutta tarpeen saattavat olla myös aluskatteen korjaukset, jiirityöt tai rakennemuutokset. Kattokorjauspalvelumme etsii tilanteeseen kuin tilanteeseen parhaan mahdollisen ratkaisun, kaivattiinpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjausta.

Toteutamme taidolla kaikki katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Alavudella, oli kohteena sitten harjakatto, mansardi- tai aumakatto tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Teemme vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaukset sekä tiivistykset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä saneeraukset sadevesikouruihin. Hoidamme katon korjaukset omakotitaloon, autotalliin, kesämökille ja pihasaunaan, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Kuluihin on tarjolla sivujemme kautta joustavampaa rahoitusta, ja lisäksi korjaukset kuuluvat verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Etelä-Pohjanmaa; Alajärvi, Kuortane, Ähtäri ja Seinäjoki. Korjauta siis kattosi avaimet käteen- palveluna tyylikkäin ja turvallisin menetelmin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Alavudella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Alavudella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Alavudella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Alavuden alueella!

Huopakaton korjaus Alavus, huolellisena laatutyönä taitajiemme toimesta

Huopakaton korjaus Alavus, pidämme kattosi tiiveyden turvassa. Kun huopakatto tai palahuopakatto vuotaa, löytyy syy yleensä katepinnan erilaisista vaurioista. Haasteita tuottaa esimerkiksi uv-säteilyn aiheuttama kattohuopien kuivuminen, ja ajan myötä suojaava sirotepinta kuluu kermistä pikkuhiljaa pois. Mahdollisia ovat myös mekaaniset vauriot, kuten reiät, vekit sekä repeämät, samoin kosteuden aiheuttamat pullistumat eli niin kutsutut huopakaton höyrypussit. Tai kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui myrskyssä, kun puu kaatui talon päälle. Huopakaton saumakohtiin voivat päästä käsiksi myös sammaleen ja jäkälän juuret.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Alavudella – niin reikien paikkaukset, kulumien kunnostukset kuin halkeilleiden saumojen korjaukset. Tarpeen tullen asennamme vauriokohtiin erityiset huopakaton paikkapalat, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit tasoittaaksemme pullistumat katteesta. Huopakaton reikien paikkaus edellyttää timanttista ammattitaitoa, jotta kate saadaan takaisin täysin vesitiiviiksi myös silloin, kun huopaa leikataan auki. Kokeneilta ammattilaisiltamme saat huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin haastavat tasakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset tarpeen mukaan. Lisäksi teemme Alavudella huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset myös kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Alavus – hoidamme niin katepinnan kuin yläpohjankin haasteet

Peltikaton korjaus Alavus, kokeneet kattopeltiseppämme hoitavat homman. Peltikattoa voivat vaivata vuoto- ja tiiveysongelmat etenkin ruosteesta johtuen. Myös toistuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut aiheuttavat peltien edestakaista elämistä, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja lopulta vesitiiveys menetetään. Kun taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, täytyy tarkistaa yläpohjan tilanne – löytyykö aluskatteesta epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä? Peltikaton korjaus ja tiivistys voi tulla tarpeeseen myös myrskyvaurioiden johdosta, jotka saattavat iskeä kovalla voimalla uuteen ja terveeseenkin kattoon. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten alas tuleva lumikuorma riuhtaisi katolta tikkaat ja lumiesteet, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus Alavudella edellyttää kattavaa tilannekartoitusta, sekä huolella hoidettuja pohjatöitä, kuten lian- ja ruosteenpoistoa. Tyypillisesti vauriot osoittautuvat luonteeltaan hyvinkin paikallisiksi, jolloin riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus tai joskus yksittäisten kattopeltien vaihto. Kun reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä niin ikään kattopeltien lisäkiinnitykset, mikäli se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Hoidamme peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset, sekä yläpohjan kastuneiden eristevillojen ja lahovaurioisten rakenteiden vaihdot. Käsissämme taipuvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt Alavudella, sekä peltikaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Alavus – tyylikäs kokonaisuus kokeneissa käsissämme

Tiilikaton korjaus Alavus, vahvalla taidolla alusta loppuun. Lujatekoinen tiilikään ei pidä loputtomiin pintaansa kulutusta vastaan. Yleisimmin tiilikatto haurastuu hiljalleen pidemmän ajan kuluessa, kun kattoa nakertavat sammal ja lumi sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal ja jäkälä käyttävät ravinnokseen tiilen sisältämiä mineraaleja, ja lumi taas voi painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto kohtaa niin ikään pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoinen tiili imee itseensä vettä, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Tarpeen voi olla myös tiilikaton aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys, mikäli aluskate on kulunut ja kosteuden hapertama, tai jo alkujaan väärin asennettu. Kun tiilikatto vuotaa, syy saattaa löytyä äkillisistä myrskytuhoistakin, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkäpä tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Toteuta ajoissa tiilikaton korjaus, paikkaus sekä tiivistys Alavudella, ennen kuin katto ehtii syyttä suotta ränsistyä remonttikuntoon. Useimmiten tiilikaton korjaustarve osoittautuu varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Jos tiilet löytyvät yhä uudelleen murtuneina tietyiltä kohdin kattoa, saattaa se kertoa myös asennusvirheistä, jotka nekin hoidamme kuntoon. Kiinnitämme irronneet pellitykset sekä paikoiltaan liikkuneet tiilet, oikaisemme lumen alla painuneen rakenteen ja pintakäsittelemme kuluneen katteen. Saat meiltä Alavudella kattavasti myös tiilikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret tiilikaton korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Alavus – tärkeä työ kattosi hyvinvoinnin kannalta

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Alavus, välttämätön toimenpide kattosi hyvinvoinnin eteen. Aluskatetta tarvitaan suojelemaan rakenteet sekä ulkoa että sisältä tulevalta kosteudelta. Laadukas ja oikein asennettu aluskate tiivistää vuotoalttiit elementit katolta, niin ettei tihkuva vesi pääse kastelemaan eristeitä tai muita kattorakenteita. Jos aluskate vuotaa, syyksi saattaa paljastua kuluma tai mekaaninen vaurio, tai sitten aluskate on jopa saatettu asentaa väärinpäin tai väärälle kireydelle. Kattokorjauspalvelumme hoitaa Alavudella kaikki aluskatteen paikkaukset, niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Alavudella on syytä hoitaa ajoissa kuntoon, ennen kuin yläpohjaan ehtii kehittyä isompia ja ikävämpiä ongelmia. Taitavat tekijämme toteuttavat kunnostukset rakenteille turvallisin menetelmin, huolehtien kuntoon riittävät limitykset, tiivistykset sekä muut tärkeät yksityiskohdat. Meiltä hoituu tyylillä aluskatteen korjaus ja paikkaus muun muassa savupiipun kohdalta, siten että toteutuvat aluskatteen ylösnostot sekä huolellinen tiivistäminen savupiippuun. Suoritamme niin ikään aluskatteen korjaukset jiiristä ja sisätaitteesta, niin että kaikki laudoitukset, saumaukset ja pellitykset katsotaan asianmukaisesti kuntoon. Aluskatetta korjattaessa tarkistamme huolella myös yläpohjan ja eristeiden kunnon; näkyykö valumajälkiä, kastuneita villoja tai lahovaurion merkkejä rakenteissa. Hoidamme epäkohdat kuntoon sekä varmistamme ilmanvaihdon täyden toimivuuden, ja tarpeen mukaan voimme lisätä eristystä tai tuuletusta välikaton suhteen. Lisäksi meiltä sujuu aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys läpiviennin kohdalta – muun muassa kattoikkunan, kattoluukun, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken ja ilmanvaihtoputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Alavus – korjaus tuo katollesi turvaa ja toimintakykyä

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Alavus – korjaus pitää kattosi parhaassa iskussa. Läpiviennit ovat tyypillinen vuotokohta katolla, jollei suoranaista reikää katepinnasta löydy. Tiivistykset hapertuvat ja kuivettuvat ajan myötä, tai suojapellit saattavat falskata. Mahdollisia ovat myös asennusvirheet sekä erilaiset mekaaniset vauriot. Kattovuoto läpiviennin kohdalla täytyy hoitaa mahdollisimman nopeasti kuntoon, sillä muutoin pääsee kosteus tekemään tuhojaan sisätiloihin tai rakenteisiin. Toteutamme korjaukset laadukkailla tuotteilla ja ammattitaitoisin ottein, joten kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Alavudella, käänny empimättä puoleemme. Hoidamme virttyneiden tiivisteiden vaihdot ja kuluneiden suojapeltien uusimiset, tiivistekappaleiden asennukset, yläpohjan korjaukset sekä jo mainitut aluskatteen ylösnostot. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattovalokuvun ja kattoikkunan kohdalta, samoin kattoluukun, viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken sekä muun vuotavan läpiviennin kohdalta.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Alavudella, tai kun ilmenee muita epäkohtia katon tiiveyden ja toimivuuden suhteen. Lunasta siis katollesi arvokkaita lisävuosia teettämällä kunnostukset kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt