Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Hyrynsalmi

Katon korjaus Hyrynsalmi – hyödyllisiä toimenpiteitä kattosi hyväksi. Kunnostamme vuoto-ongelmat ja mekaaniset vauriot sekä muut epäkohdat katon toimivuudessa. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties tarvitaan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjausta ja tiivistystä. Oman haasteensa tuovat niin ikään myrsky- tai lumivauriot, jotka saattavat iskeä yhdessä hetkessä uuteen ja terveeseenkin kattoon. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten alas tuleva lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Kun katto vuotaa, syynä voivat olla myös astetta arkisemmat rasitukset; sammal, lehtiroska, sadevedet, uv-säteily, lika sekä lämpötilanvaihtelut. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huoltoa laiminlyödään, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mittavia virheitä. Katonkorjauspalvelumme hoitaa taidolla kaikki katon korjaukset Hyrynsalmella, vesivahinkojen ja vuotovaurioiden kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin.

Kokeneet ammattilaisemme suorittavat tyylillä katon korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset; kattovuodon tiivistykset ja aluskatteen korjaukset sekä kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot. Käsissämme kunnostuu kohde kuin kohde katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme pelti-, tiili- sekä huopakatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Hoidamme sujuvasti omakotitalon, kesämökin sekä autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Kattotyöt kuuluvat henkilöasiakkaan verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea tarpeen mukaan joustavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy Hyrynsalmen ohessa muukin Kainuu; Puolanka, Ristijärvi, Suomussalmi, Paltamo sekä Kuhmo. Toteutamme korjaukset taitavin ottein ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein ja työmenetelmin aina kattosi parasta ajatellen. Hanki siis kattotöihin luotettavat tekijät talosi hyvinvointia takaamaan – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Hyrynsalmella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Hyrynsalmessa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Hyrynsalmella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Hyrynsalmen alueella!

Huopakaton korjaus Hyrynsalmi, kattosi tarpeet ja tilanne huomioiden

Huopakaton korjaus Hyrynsalmi – palveluksessasi parhaat asiantuntijamme. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve näkyy yleensä katepinnan reikinä ja kulumina. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus iskevät varsinkin vanhempaan huopaan, ja huopia nakertavat sammaleen juuret sekä auringon kuivattava uv-säteily. Kermin päältä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu vuosien varrella pois, ja kun huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, riski vaurioille kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia tai repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa kohdattuaan myrskyvahinkoja, joiden suuruus voi vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin kattorakenteisiin. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky muutoin vahingoitti kattoa.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Hyrynsalmella, katollesi turvallisin menetelmin sekä vaurioiden laajuuden mukaan. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, sekä leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit, jotta katepinta päästään tasoittamaan. Varmistamme aina, että paikkauksessa palautetaan kattosi tekninen toimivuus, ja suoritamme taiten myös tasakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset. Käsiimme voit uskoa varmoin mielin haastavimmatkin korjaustyöt, kuten osaamista vaativat huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi teemme Hyrynsalmella huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Hyrynsalmi – pitävät kiinnikkeet ja tiiviit liitokset

Peltikaton korjaus Hyrynsalmi, tuloksena katolle turvaa ja tiiveyttä. Peltikaton korjaustarve saattaa liittyä myrskyn tai lumen tekemiin tuhoihin. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas rännit tai kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat niin ikään lujille sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, sadevedet, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet höllentyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi kyse olla joskus myös aluskatteen ja yläpohjan haasteista – ehkäpä aluskate on mekaanisesti vaurioitunut, kulunut tai väärin asennettu. Vielä eräs valitettava vaaratekijä on kattoa riipivä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio tuhoaa hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Hyrynsalmella aloitetaan tilannekartoituksella, jossa selvitämme ongelmien laajuuden ja luonteen sekä tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme huolella pohjatyöt, kuten lian- sekä ruosteenpoiston, niin että työnjäljestä saadaan siisti sekä kestävä ja lopputuloksesta pitkäikäinen. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarpeen tullen kattopeltien lisäkiinnitykset, jos pellit on alkujaan asennettu liian harvaan. Saat meiltä peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset Hyrynsalmella, ja vaihdamme kastuneet eristevillat sekä lahovaurioiset rakenteiden puuosat. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat peltikaton kunnostukset myös kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Hyrynsalmi – taitavat ammattilaisemme hoitavat homman

Tiilikaton korjaus Hyrynsalmi, pikkupaikkauksista rakennekorjauksiin. Myös tiilikaton kohtaloksi saattavat koitua äkilliset myrskyvahingot. Ehkä tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tiilikaton korjaustarve syntyy yleensä kuitenkin pikkuhiljaa ympäristön rasituksissa, kun tiiliä kuluttavat sammal ja lumi sekä jatkuva pakkasrapautuminen. Sammal syö tiilestä mineraaleja sekä ujuttaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto huokoistuu lisää ja sitoo kosteutta itseensä, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, kate heikentyy kerta kerralta. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä tarkistaa yläpohjan tilanne – ehkäpä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä tai paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Hyrynsalmella hoidetaan toimestamme, tarvittiinpa rikkinäisten kattotiilien vaihtoa tai laajempaa rakenteiden korjausta. Ajoissa tehdyt kunnostukset ehkäisevät isommat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja homehaitat sekä ennenaikaiset remontit. Toteutamme tiilikaton aluskatteen paikkaukset ja yläpohjan kunnostukset, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Hyrynsalmella viimeistellään kattotiilten pintakäsittelyllä, niin että kärsinyt kate saa pitävän suojauksen säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Hyrynsalmi, tärkeää kattosi toimivuutta ajatellen

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Hyrynsalmi – elinehto kattosi toimivuudelle. Aluskate poistaa tihkuvan kosteuden, ennen kuin se ehtii päätyä rakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, syynä voi olla sään sekä ajan tekemä nakerrus, joskus myös äkillinen mekaaninen vaurio tai virhe katon alkuperäisessä asennuksessa. Pienikin vuoto voi käydä kohtalokkaaksi, jos vesi pääsee etenemään yläpohjassa; tällöin on tuloksena kosteusvaurioita ja vaarallisia sisäilmaongelmia. Meiltä saat peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Hyrynsalmella, katollesi turvallisin ammattiottein sekä ensiluokkaisilla tuotteilla.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja kunnostamme laajemmat vauriot, sekä hoidamme yläpohjan saneeraukset sekä parannukset eristykseen ja ilmanvaihtoon. Meiltä sujuu aluskatteen korjaus ja paikkaus myös haastavien elementtien kohdalta, muun muassa jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme aluskatteen ylösnostot sekä toteutamme tiivistämisen savupiippuun, ja huolehdimme jiireihin saumaukset, pellitykset ja laudoitukset viimeisen päälle. Lisäksi teemme Hyrynsalmella aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset läpiviennin kohdalta; kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattovalokuvun ja kattoikkunan kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Hyrynsalmi – korjaus tarjoaa rakenteille parhaan turvan

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Hyrynsalmi – korjaus tukee kattosi kokonaisvaltaista turvaa. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin liittyy myös huomattava vuotoriski. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Hyrynsalmella, paras keino estää vakavammat vauriot on kutsua kattopalvelumme paikalle. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoluukun, savupiipun ja kattoikkunan kohdalta, samoin kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Toteutamme kärsineiden tiivistysten vaihdot ja kuluneiden suojapeltien uusimiset. Asennamme myös puuttuvat tiivistekappaleet ja uupumaan jääneet ylösnostot.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Hyrynsalmella, ja samalla saat meiltä muutkin korjaukset katon terveyttä tukemaan. Valitse siis katollesi edullinen ja tehokas ammattipalvelu kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt