Katon korjaus Juva

Katon korjaus Juva, kattoammattilaistemme toteuttamiemme kattotöiden lopputuloksena on tyylikäs ja toimiva katto. Korjaustarvetta ilmenee jokaisella katolla ennemmin tai myöhemmin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties tarvitaan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjausta ja tiivistystä. Joskus riittävät täsmätoimet, kuten yksittäisen kattovuodon korjaus, kun taas toisinaan vaaditaan kattavampia kunnostuksia yläpohjan rakenteiden suhteen. Epäkohdat katolla voivat juontaa juurensa sään ja ympäristön kulutuksiin; katepintaa verottavat sammal, kosteus, lehtiroska ja lämpötilanvaihtelut. Vuosien kuluessa huopa haurastuu, pelti ruostuu ja tiili murentuu, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat myrsky- tai lumivauriot. Ehkä katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä katon, mökin tai talon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Toimestamme hoidetaan katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Juvalla, olivat ne luonteeltaan sitten täsmäpaikkauksia tai suuremman kokoluokan saneerausta. Teemme katon myrskyvaurioiden kunnostukset sekä vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Käsissämme kunnostuu kohde kuin kohde katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin, autotallin ja varaston katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Kattotöihin voi hakea joustavaa rahoitusta, ja ne kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Korjaukset tehdään meillä laadukkain tuottein ja avaimet käteen- periaatteella. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Etelä-Savo; Pieksämäki, Mikkeli, Puumala, Sulkava ja Rantasalmi. Meiltä saat katollesi parasta palvelua sekä loistavan, luotettavan lopputuloksen – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Juvalla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Juvalla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Juvalla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Juvan alueella!

Huopakaton korjaus Juva – tuloksena parempi tiiveys sekä toimivuus

Huopakaton korjaus Juva, meiltä saat pätevän kattoavun kaikkiin tilanteisiin. Korjaustarve saattaa kummuta vaikkapa äkillisistä myrskyvaurioista. Ehkä myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tavallisimmin huopakatto kuitenkin haurastuu pikkuhiljaa ympäristön kulutuksissa, kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, ja suojaava sirote hiutuu pois. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumat voivat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta. Selvää kieltään korjaustarpeesta puhuvat katepinnan vauriot ja muutokset; reiät, vekit, rypyt, kuprut, kulumat, painumat ja repeämät. Lisäksi kermien välinen kosteus voi synnyttää huopaan näkyvän pullistuman, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Juvalla. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme huolella vaurioiden mukaan. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Saat meiltä Juvalla tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samoin myös kaikki huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä pienet ja suuret huopakaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Juva, paikkaamme ruosteen ja korroosion jäljet

Peltikaton korjaus Juva – teemme sujuvin ottein kaikenlaiset paikkaukset. Peltikaton saattavat rikkoa esimerkiksi myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi tiputti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös arkiset ympäristön kulutukset, kun sadevedet, aurinko, pakkanen ja jää vuoroin pääsevät käsiksi kattoon. Toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin, jolloin kiinnikkeet höltyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelma löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – ehkäpä aluskate on vaurioitunut tai vanhuuttaan kulunut, tai jo alkujaan väärin asennettu. Peltikaton perinteisiin uhkiin lukeutuu myös kattoa reikiinnyttävä ruoste, ja erityisen hanakasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Juvalla on katollesi räätälöity palvelu, joten ensiksi tutkimme ongelman luonteen sekä katolle syntyneet vahingot. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme niin ikään huolella, jotta massaukset saadaan tarttumaan hyvin, ja työnjäljestä tulee pitävä. Mikäli reikä paikantuu kattopeltien kiinnikkeen tuntumaan, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa kattopeltien lisäkiinnitykset, jos pellit on alun pitäen asennettu liian harvaan. Saat meiltä Juvalla peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Lisäksi toteutamme peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Juva – ammattilaisemme hoitavat homman kuin homman

Tiilikaton korjaus Juva, pidentämässä nykykaton käyttökaarta. Lujatekoinen tiilikään ei ole immuuni ympäristön jatkuville kulutuksille. Esimerkiksi sammal ja jäkälä pureutuvat juurillaan tiukasti katteeseen, ja ne syövät tiilestä mineraaleja sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta aiheuttaa katolle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää saumavuotoja liitoksiin. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka toistuvissa lämpötilanvaihteluissa vuoroin jäätyy ja sulaa. Tämä tuhoisa kierre heikentää tiiliä kerta kerralta, niin että tiilikatto vuosien mittaan vähin erin pakkasrapautuu. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä tarkistaa yläpohjan tilanne – ehkäpä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, paikkausta ja tiivistystä Juvalla. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Juvalla ehkäisee vakavammat vauriot, kuten ikävät laho- ja kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Ajoissa tehtyinä riittävät yleensä hyvinkin paikalliset korjaustoimet, kuten irronneiden peltien kiinnitys sekä rikkinäisten kattotiilien vaihto. Suoritamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, jotta kärsinyt kate pystyy pitämään puoliaan kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Juva, tukemassa kattosi käyttövarmuutta

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Juva – vahvistamme kattosi vedenpitävyyttä. Aluskatteen tehtävä on suojella rakenteita tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat useimmiten sään sekä ajan tekemät kulumat, toisinaan myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Ehkä myrsky on päässyt iskemään kyntensä aluskatteen yksityiskohtiin, tai kenties aluskate on asennettu väärästä suunnasta, väärinpäin tai väärälle kireydelle. Meiltä saat katollesi laadukkaan palvelun kaikkiin aluskatteen korjauksiin – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Juvalla.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöiden yhteydessä huomioimme kattavasti myös yläpohjan kunnon ja tilanteen. Kunnostamme rakenteista kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja toteutamme parannukset eristykseen sekä tuuletukseen, jotta tehokas ilmanvaihto on taattu. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset vaativienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin viimeisen päälle saumaukset, laudoitukset ja pellitykset, ja toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme Juvalla aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset kaikkien läpivientien kohdalta; muun muassa kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Juva – korjaus kattaa niin tiivistykset kuin rakennepaikkaukset

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Juva – korjaus hoituu meiltä pikkupaikkauksista rakennemuutoksiin. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niiden tuoma vuotoriski on melkoinen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Juvalla, pyydä paikalle asiantuntevat ammattilaisemme palauttamaan kattosi tiiveys. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan savupiipun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja uusimme kärsineet suojapellit. Lisäksi toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä purku- ja korjaustyöt rakenteisiin.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Juvalla, ja samalla toteutamme muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Tiivis sekä turvallinen katto hoituu kokeneiden osaajiemme kautta – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta ja paikkauksesta!