Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kaavi

Katon korjaus Kaavi, laadukkaalla palvelulla kohteeseen kuin kohteeseen. Korjaustarpeen luonne ja laajuus vaihtelevat siinä missä kattojen ominaisuudetkin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties tarvitaan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Toisissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on yksittäisen kattovuodon paikkaus, joskus taas vaaditaan kattavampia töitä, kuten myrskyvaurioiden korjausta. Ehkä katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Myös monet arkiset tekijät saattavat koitua katon kohtaloksi; katepintaa verottavat sammal, kosteus, lehtiroska, lumi sekä jää. Toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja tutuiksi tulevat myös ilmansaasteet sekä auringon paahtava uv-säteily. Korjaustarvetta edistää entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Ajoissa tehty katon kunnostus sitä vastoin säästää monelta murheelta, kuten home-, kosteus- ja lahohaitoilta sekä turhilta, ennenaikaisilta remonteilta.

Toteutamme taidolla katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kaavilla, katepinnan yksittäisistä kunnostuksista kattaviin rakennekorjauksiin. Teemme kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden kunnostukset sekä aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Käsissämme taipuvat korjaustyöt katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta pulpetti- ja tasakattoon. Suoritamme sujuvasti omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi hoidamme katon korjaustyöt kaikissa saarikohteissa. Ammattilaistemme kattotyöt kuuluvat niin ikään kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa laadukkain tuottein ja asiantuntevin menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Savo; Rautavaara, Kuopio, Siilinjärvi, Tuusniemi ja Leppävirta. Panosta siis katon täyteen toimivuuteen ja talosi turvaan sekä hyvinvointiin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kaavilla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kaavilla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kaavilla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kaavin alueella!

Huopakaton korjaus Kaavi – huolenpito katosta on taloudellisesti viisasta

Huopakaton korjaus Kaavi, huokea täsmäapu katepinnan haasteisiin. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve syntyy yleensä pidemmän ajan kuluessa. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan kattohuopaan, ja suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, jolloin kermi päätyy altistumaan vaurioille. Lisäksi huopia pääsevät kuivattamaan ikääntyminen sekä uv-säteily, ja kun katteen elastiset ominaisuudet heikentyvät, riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa muodostua reikiä, repeämiä, kulumia, painumia tai kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia jäytävät sammaleen juuret, sekä talvella lumikuorman paine. Eräs ikävä mahdollisuus ovat myös huopakaton myrskyvahingot, jotka saattavat tehdä selvää jälkeä uudesta ja terveestäkin katosta. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kaavilla. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme huolella vaurioille sopiviksi. Tiivistämme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme palahuopakaton irronneet bitumipaanut, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki, jotta katepinta saadaan tasoitettua. Saat meiltä Kaavilla huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Suoritamme siististi myös huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kaavi, paikkaamassa ruostuneet ja kolhuiset pellit

Peltikaton korjaus Kaavi – turvaamme kattosi toimintakyvyn. Peltikaton voivat päästä yllättämään vaikkapa myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Kenties lumi pudotti rännit tai repi alustasta kattotikkaat, niin että peltiin tuli reikä. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös arkiset ympäristön kulutukset, kun vesi, pakkanen, aurinko ja jää pääsevät vuoroin asuttamaan kattoa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin, jolloin kiinnikkeet höltyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on mennyttä. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkä aluskate on kulunut ja kosteuden hapertama, tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Peltikaton uhkiin lukeutuu niin ikään kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kaavilla on toimestamme yksilöllinen palvelu, jossa kartoitetaan tarkasti kattosi tilanne ja räätälöidään korjaukset sen mukaan. Myös pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme poikkeuksetta huolella, jotta massaukset saadaan tarttumaan hyvin, ja korjauksesta tulee pitävä. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa kattopeltien lisäkiinnitykset, jos pellit on alun pitäen asennettu liian harvaan. Suoritamme Kaavilla peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, yläpohjan kastuneiden villojen vaihdot ja rakenteiden lahovauriopaikkaukset. Lisäksi kattopeltisepiltämme sujuvat peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset niin ikään saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kaavi, pidämme kattosi toimivuutta yllä

Tiilikaton korjaus Kaavi – tunnollinen kunnostus palvelee kattoasi. Tiilikatonkin saattavat rikkoa muun muassa myrskyn aikaansaamat tuhot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten tiilikatto kuitenkin haurastuu pikkuhiljaa sään ja ajan kulutuksissa, kun kattoa rasittavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuva pakkasrapautuminen. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä ujuttaa juuriaan katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto huokoistuu lisää sitoen kosteutta itseensä, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, kate heikentyy kerta kerralta. Kun tiilikatto vuotaa, voi ongelmia löytyä vesikatteen ohella myös yläpohjasta – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kaavilla tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Tärkeää on, että korjaustöihin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin; näin vältetään vakavammat kattovauriot sekä turhat, tarpeettomat remontit. Toteutamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Kaavilla viimeistellään kattotiilten pintakäsittelyllä, jotta kate pystyy jälleen kunnolla hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kaavi, terve katto tuo rakenteille suojan

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kaavi – katollesi laadukas ja luotettava paikkaus. Aluskatteen tehtävä on pelastaa rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto voi aiheuttaa yläpohjassa kattavan vesivahingon, joten korjaukset kannattaa teettää välittömästi ongelmien havaitsemisen jälkeen. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat useimmiten sään sekä ajan tuomat kulumat, joskus myös yksittäiset asennusvirheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Toteutamme katollesi varmoin ottein kaikki aluskatteen paikkaukset – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kaavilla.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, katollesi turvallisin laatutuottein ja täydellä ammattitaidolla. Purkutöitä tehtäessä tarkastamme läpi myös yläpohjan kunnon ja tilanteen, sekä varmistamme, että katolta löytyy toimiva ilmanvaihto. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavistakin kohteista, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä tunnollisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset ja pellitykset viimeisen päälle. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kaavilla hoituu toimestamme myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kaavi – korjaus vähentää kattovuodon ja kosteusvaurion riskiä

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kaavi – korjaus tehdään toimestamme sujuvin ottein. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, ja muodostavat siksi selkeän vuotoriskin. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kaavilla, paras ratkaisu on pyytää paikalle pätevät kattoammattilaisemme. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kuluneet suojapellit sekä aikansa eläneet tiivisteet. Asennamme myös puuttuvat tiivistekappaleet sekä puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kaavilla – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt