Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kajaani

Katon korjaus Kajaani, tiivistämme huopa-, pelti- ja tiilikattosi taitavin ottein. Korjaustarve yhyttää jokaisen katon jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi kyse voi olla tiivistyksistä tai yksittäisen kattovuodon korjauksista, mutta jos tilanteen annetaan muhia itsekseen, ongelmien kokoluokka kasvaa. Ajoissa toteutettu kunnostus sitä vastoin ehkäisee vakavammat vauriot, kuten home-, laho- sekä kosteushaitat ja turhat, ennenaikaiset remontit. Kun katto vuotaa, syy saattaa löytyä arkisista ympäristön haasteista; veronsa vievät niin kosteus ja sammal kuin talven jää ja pakkanenkin. Toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja tutuiksi tulevat myös lika ja lehtiroska sekä auringon voimakas uv-säteily. Tilannetta hankaloittaa edelleen, jos katon huolto on huonoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvahingot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat tehokkaasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kajaanissa, olipa kyseessä sitten yksittäispaikkaus tai kattavat rakennekorjaukset. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä myrskyvaurioiden korjaukset. Käsissämme taipuvat kunnostukset katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Suoritamme sujuvat omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Kattotöitä voi hyödyntää verotuksen yhteydessä kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin mahdollisuus hakea joustavaa rahoitusta. Toimialueeseemme kuuluu Kajaanin ohessa muukin Kainuu; Paltamo, Puolanka, Hyrynsalmi, Ristijärvi sekä Sotkamo. Avaimet käteen- palvelumme toteutetaan aina laatutuottein, ammattitaitoisin menetelmin sekä kattosi parasta ajatellen. Tue siis katon turvaa ja hyvinvointia teettämällä kunnostukset kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kajaanissa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kajaanissa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kajaanissa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kajaanin alueella!

Huopakaton korjaus Kajaani – hallittu toteutus ammattilaistemme toimesta

Huopakaton korjaus Kajaani, pelastamme kuluneen kattohuovan. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve paikantuu yleensä katepinnan kohdalle. Huovasta ottavat mittaa muun muassa ikääntyminen ja uv-säteily, jotka vähin erin kuivattavat katepintaa sekä kasvattavat halkeilun riskiä. Huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa myös liitosten tai läpivientien kohdalta – saumoja nakertavat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Selvinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset; reiät, vekit, repeämät, rypyt, kuprut, kulumat ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi lisäksi näkyvästi pullistaa kattohuovan, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto saattaa kohdata äkillisen myrskyvahingon, jolloin tuhot vaihtelevat katepinnan naarmuista rikkinäisiin huopakattorakenteisiin. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli repi irti kattovarusteluja tai myrsky vahingoitti kattotuotteita.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Kajaanissa, yksittäisistä kattohuovan tiivistyksistä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin asennamme tarpeen tullen erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki, jotta pullistumat päästään tasoittamaan. Saat meiltä Kajaanissa huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi suoritamme huopakaton korjaustyöt kaikissa saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, hoidamme homman kuntoon!

Peltikaton korjaus Kajaani, räätälöity ratkaisu kattosi pulmiin

Peltikaton korjaus Kajaani – vahvalla taidolla kattosi tarpeisiin. Kunnostamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun pakkanen, aurinko, vesi sekä jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höllentyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta mennyttä. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma löytyä yläpohjasta – ehkäpä aluskate on ajan saatossa vaurioitunut, tai jo alkujaan väärin asennettu. Peltikatto saattaa niin ikään kärsiä myrskyn tai lumen tekemistä tuhoista, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi alustasta irti tikkaat sekä kattosillat, niin että peltiin tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kajaanissa edellyttää tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että lopputulos on pitävä sekä pitkäikäinen. Tavallisimmin korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kajaanissa, samoin kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin. Meiltä sujuvat niin ikään peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kajaani, kunnostamme sammaleen ja lumikuorman jäljet

Tiilikaton korjaus Kajaani – tehokasta palvelua katon tiiveyden turvaksi. Myös tiilikaton saattavat päästä yllättämään myrskyn tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa sään ja ajan kulutuksissa, kun kattoa jyrsivät sammaleen juuret, lumikuorma sekä lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate imee itseensä vettä, joka yhä uudelleen jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – ehkä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä tai paikkausta Kajaanissa.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kajaanissa on olennaista teettää ajoissa, jotta vältetään vakavammat kattovauriot ja suuremman kokoluokan remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta katteelle palautuu kunnollinen suoja säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kajaani – katolle lisää toimivuutta ja rakenteille suojaa

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kajaani, turvaamassa kattosi tulevia käyttövuosia. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, kyse on tavallisimmin sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Myrsky on saattanut tehdä tuhojaan ja rikkoa osittain aluskatteen, tai ehkä aluskate on asennettu väärästä suunnasta, väärinpäin tai väärälle kireydelle. Meiltä saat palvelukseesi luotettavat asiantuntijat kaikkiin aluskatteen paikkauksiin – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kajaanissa.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja purkutöitä tehtäessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon ja tilanteen. Korjaamme rakenteista valumajäljet, kastuneet villat ja lahovauriot, sekä suoritamme parannukset ilmanvaihtoon, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Hoidamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kajaanissa läpiviennin kohdalta – kattoluukun, ilmanvaihtoputken, kattoikkunan, viemärintuuletusputken ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kajaani – korjaus hoituu kauttamme kaikille kattokokonaisuuksille

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kajaani – korjaus on kattosi kannalta viisas ratkaisu. Läpiviennit muodostavat selkeän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Jos huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kajaanissa, käänny empimättä ammattilaistemme puoleen ja teetä ajoissa korjaukset. Toteutamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, samoin kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kärsineet suojapellit ja uusimme hapertuneet tiivisteet. Asennamme myös puuttuvat ylösnostot sekä läpiviennin tiivistekappaleet.

Meiltä löydät ratkaisun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kajaanissa, ja samalla suoritamme muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Tiivis, turvallinen katto säilyttää talosi parhaassa suojassa – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt