Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kankaanpää

Katon korjaus Kankaanpää, tavoitteena pidempi ikä ja parempi toimivuus. Korjaustarvetta syntyy jokaisella katolla jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi voi riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus, mutta jos ongelmien annetaan kehittyä pidempään, haasteiden kokoluokka kasvaa. Ajoissa tehty katon kunnostus sitä vastoin ehkäisee vakavammat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Kun katto vuotaa, syy saattaa löytyä hyvinkin arkisista kulutuksista; katepintaa verottavat kosteus, lumikuorma, uv-säteily, pakkanen ja jää. Lämpötilanvaihtelut pyrkivät haurastamaan etenkin läpivientien tiivisteet, ja tutuiksi tulevat myös sammal ja lehtiroska sekä syövyttävät ilmansaasteet. Korjaustarvetta jouduttaa entisestään, jos katon huolto on huonolla tolalla, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä päätyä korjauskuntoon, mikäli kohdalle sattuvat äkkiarvaamatta myrsky- tai lumivauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai sitten lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Ammattilaisiltamme sujuvat kaikki katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kankaanpäässä, yksittäisistä katepinnan kunnostuksista kattaviin rakennekorjauksiin. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin lumi- ja myrskyvaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – pelti-, huopa- sekä tiilikatteet harjakatosta auma- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Meillä teetetyt kattotyöt kuuluvat verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy Kankaanpään lisäksi muukin Satakunta; Pori, Pomarkku, Jämijärvi, Siikainen ja Karvia. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä työvälinein aina kattosi tarpeiden mukaan. Paranna siis katon turvaa sekä kuntoa teettämällä paikkaukset kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kankaanpäässä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kankaanpäässä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kankaanpäässä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kankaanpään alueella!

Huopakaton korjaus Kankaanpää – laadukkaat paikkaukset parantavat kattosi

Huopakaton korjaus Kankaanpää, tiivistämme kattohuovan viimeisen päälle. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu yleensä katepinnan kulumiin. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus jäytävät etenkin vanhempaa huopaa, ja kun kermistä kuluu sen sirotepinta, joutuu kate vaurioille alttiiksi. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa sammaleen syömistä saumoista, tai kun tuhojaan ovat tehneet paahtava uv-säteily sekä talven lumikuorman paine. Selkeinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset; reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut, kulumat ja painumat. Myös kermien väliin päässyt kosteus voi synnyttää huopaan näkyvän pullistuman, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto on joutunut kärsimään yllättäviä myrskytuhoja, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky muuten vahingoitti kattoa.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Kankaanpäässä, tarvittiinpa yksittäisiä täsmäpaikkauksia tai myrskyvaurioiden korjausta. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki huopien tasoitusta varten. Saat meiltä Kankaanpäässä huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, käsissämme homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Kankaanpää, pitämässä kiinnikkeistä ja liitoksista huolen

Peltikaton korjaus Kankaanpää – kunnostamme kaikenlaiset kulumat ja kolhut. Myös peltikaton saattavat rikkoa esimerkiksi myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi repi mukanaan alas rännit sekä kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös arkiset ympäristön kulutukset, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelma paikantua myös yläpohjan tai aluskatteen tienoille – esimerkiksi aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Vielä eräs tyypillinen peltikaton uhka on kattoa syövyttävä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio tuhoaa hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kankaanpäässä aloitetaan tunnollisilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla, niin että korjausjälki on siisti sekä kestävä. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kankaanpäässä. Lisäksi saat meiltä peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kankaanpää, tukemassa kattosi tiiveyttä ja turvaa

Tiilikaton korjaus Kankaanpää – loistavalla palvelulla ja laadukkain ottein. Lujatekoinen tiilikään ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön rasituksia. Esimerkiksi sammal ja jäkälä ujuttavat juuriaan yhä syvemmälle tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä tuovat mukanaan kosteutta. Talvella huomattavaa haastetta tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteita notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkäpä kaivataankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai kenties tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kankaanpäässä ehkäisee vakavammat vauriot, kunhan korjauksiin ryhdytään hyvissä ajoin, ennen katon vaipumista vaihtokuntoon. Useimmiten tiilikaton korjaustarve osoittautuu varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Kankaanpäässä viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että hapertunut kate saadaan kunnolla suojattua kosteuden ja kasvuston vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kankaanpää – toimintavarmuus on ensiarvoisen tärkeää

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kankaanpää, varmista paras tuki kattosi rakenteille. Aluskatteen tehtävä on suojata yläpohjaa tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat yleensä arkiset ympäristön kulutukset, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa, tai aluskate asennettu väärästä suunnasta, tai sitten myrsky on aiheuttanut kohtalokkaan vaurion aluskatteeseen ja yläpohjaan. Meiltä saat osaavat ja onnistuneet toteutukset kaikkiin aluskatetöihin – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjauksiin, paikkauksiin ja tiivistyksiin Kankaanpäässä.

Suoritamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöitä tehtäessä silmäilemme tarkkaan myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Kunnostamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja kohennamme eristystä sekä välikaton tuuletusta, jos se kattosi tapauksessa on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset myös haastavanpuoleisista kohteista, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme aluskatteen ylösnostot sekä huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, ja toteutamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kankaanpäässä myös läpiviennin kohdalta, muun muassa kattoluukun, kattovalokuvun, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kankaanpää – korjaus antaa täsmäavun katon haastekohtiin

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kankaanpää – korjaus auttaa parantamaan katon käyttövarmuutta. Läpiviennit sisältävät rakenteensa puolesta kattovuodon ja kosteusvaurion riskin. Pahimmillaan falskaava läpivienti voi päästää vedet sisätiloihin tai rakenteisiin, joten nopea reagointi on paikallaan, jotta vahingot saadaan minimoitua. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kankaanpäässä, kutsu paikalle pätevät osaajamme tekemään tarvittavat korjaukset. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kankaanpäässä, ja samalla toteutamme muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Tuloksena on katolle täysi tiiveys ja rakenteille kattava turva – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt