Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kärsämäki

Katon korjaus Kärsämäki, kokeneilta tekijöiltämme tasokkain tuottein ja onnistunein tuloksin. Korjaustarvetta syntyy jokaisella katolla mallista tai materiaalista riippumatta. Aluksi kyseessä saattavat olla pienet, paikalliset epäkohdat, joihin riittää yleensä katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos ongelmien kuitenkin annetaan muhia itsekseen pidemmän aikaa, syntyy yhä vakavampia vaurioita, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Tyypillisesti katto vuotaa arkisten sään ja ympäristön rasitusten seurauksena, kuten sammaleen, kosteuden, lehtiroskan sekä uv-säteilyn toimesta. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä päätyä korjauskuntoon, mikäli siihen iskevät varoittamatta myrsky- tai lumivahingot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Kattopalvelultamme saat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kärsämäellä, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet, oli katon malli tai materiaali mikä tahansa – harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Toteutamme taidokkaasti omakotitalon, autotallin, varaston ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Pohjanmaa; Pyhäjärvi, Haapajärvi, Siikalatva, Haapavesi sekä Pyhäntä. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Palvelemme kattotöissä asiakaslähtöisesti laatutuottein sekä -menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi parasta ajatellen. Meiltä saat kattotyöt luotettavin ottein ja loistavalla lopputuloksella – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kärsämäellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kärsämäellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kärsämäellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kärsämäen alueella!

Huopakaton korjaus Kärsämäki – tilkitsemme vuodot ja vauriokohdat

Huopakaton korjaus Kärsämäki, paikkaukset toteutetaan huolellisella palvelulla ja onnistuneesti osaajiemme kautta. Huopakatto, eli bitumikatto joutuu kohtaamaan muun muassa myrskyn tekemiä tuhoja. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tavallisimmin huopakaton haasteet löytyvät kuitenkin mekaanisista ja kemiallisista rasituksista, jotka jättävät vääjäämättä jälkensä etenkin vanhempaan kattohuopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta kuluu pikkuhiljaa pois, ja ikääntymisen sekä uv-säteilyn kuivattaessa kattoa halkeilun riski kasvaa. Huopaan saattaa ilmestyä reikiä, repeämiä, kulumia, painumia tai kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia rikkovat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kärsämäellä, pienistä katepinnan täsmäpaikkauksista tulitöihin ja myrskyvaurioiden korjauksiin. Samakin ongelma voi eri katoilla vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on katollesi paras mahdollinen. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme erityiset huopakaton paikkapalat, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Toteutamme Kärsämäellä tarvittaessa myös huopakaton alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Kärsämäki – ihanteellinen tulos syntyy taitavissa käsissämme

Peltikaton korjaus Kärsämäki, pitämässä kattosi hyvässä voinnissa, kun paikkaustyöt suorittaa ammattitiimimme. Kunnostamme esimerkiksi korroosion jäljet, kuten reiät sekä ruostekohdat katteesta. Myös hyvin huollettu peltikatto joutuu kohtaamaan sään ja ympäristön kulutukset, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höltyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelmia piillä yläpohjassa – esimerkiksi aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Vielä eräs valitettava vaaranpaikka ovat peltikaton myrsky- ja lumivauriot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas rännit sekä kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kärsämäellä edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkauksesta saadaan pitävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kärsämäellä. Kattopeltisepiltämme hoituvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kärsämäki, tarkka ja taitava paikkaus hoituu kauttamme

Tiilikaton korjaus Kärsämäki – pitävällä paikkausjäljellä kaikenlaisiin kohteisiin pätevien ja kokeneiden tekijöidemme toimesta. Myös tiilikaton saattavat päästä rikkomaan myrskyn aiheuttamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai myrsky muulla tavoin vaurioitti kattoa. Yleisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy pidemmän ajanjakson kuluessa, kun tiiliä jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuva pakkasrapautuminen. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä kuljettaa kosteutta juurissaan, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka toistuvissa lämpötilanvaihteluissa vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkastaa myös aluskatteen ja yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskatteesta saattaa löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kärsämäellä kannattaa toteuttaa ajoissa, niin ettei katto pääse syyttä suotta ränsistymään remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Suoritamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kärsämäellä, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, niin että katto pystyy jälleen pitämään puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kärsämäki, paikkaus pitää vakavammat kattovauriot kaukana

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kärsämäki – tehostamme kattosi toimintakykyä hallitusti ja laadukkaasti yksityiskohtia myöten. Aluskatteella on tärkeä tehtävä suojata rakenteet tihkuvalta kosteudelta. Kun aluskate vuotaa, syy saattaa löytyä sään ja iän tuomista haasteista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa tai aluskate asennettu väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on päässyt riepottelemaan kattoa ja rikkomaan samalla aluskatteen. Oli miten oli, meiltä saat katollesi taidokkaat, laatuvarmat kunnostukset – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kärsämäellä.

Toteutamme aluskatteen reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja purkutöitä tehtäessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä kohennamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kärsämäellä sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, kattoikkunan ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kärsämäki – korjaus paikkaa reiät ja kunnostaa rakenteet

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kärsämäki – korjaus tekee katostasi turvallisemman, kun paikkaus tehdään tyylipuhtaasti ammattilaistemme toimesta. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä ja leikkauksia, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Pahimmillaan falskaava läpivienti voi päästää vedet joko huonetilaan tai rakenteisiin, jolloin tilanne äityy ennen pitkää kattavaksi kosteusvaurioksi. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kärsämäellä, kutsu paikalle kokeneet tekijämme palauttamaan kattosi tiiveys. Suoritamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme aikansa eläneet suojapellit ja kuluneet, kärsineet tiivisteet. Samoin asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kärsämäellä, ja samalla saat meiltä muutkin korjaukset kattosi tueksi ja turvaksi. Kunnostus säästää aikaa ja rahaa sekä säilyttää rakenteiden suojan – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta sekä paikkauksesta! 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt