Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Karstula

Katon korjaus Karstula, katollesi laatutyönä ja loistavin lopputuloksin. Korjaustarvetta syntyy ajan mittaan katon mallista tai materiaalista riippumatta. Aluksi kyse voi olla tiiveysongelmista tai muista paikallisista epäkohdista, jolloin riittävät yleensä täsmätoimet, kuten yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos haasteiden kuitenkin annetaan kehittyä katolla omia aikojaan, vauriot äityvät vakavammiksi, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Kun katto vuotaa, yleisin syy ovat sään ja ympäristön kulutukset; kattoa verottavat niin sammal, kosteus, lehtiroska kuin auringon uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät rikkomaan läpivientien tiivisteet, ja korjaustarvetta edistävät myös kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä joutua korjauskuntoon, mikäli siihen iskevät odottamattomat myrsky- tai lumivauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui talon, mökin tai katon päälle myrskyssä, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Meille voit uskoa varmoin mielin kaikenlaiset katot sekä kohteet – teemme omakotitalon, autotallin, -katoksen, mökin sekä varaston katon korjaukset. Paikkaamme pätevästi katot kaikissa muissakin asuin- ja ulkorakennuksissa, sekä suoritamme katon korjaustyöt niin ikään saarikohteissa.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat taidolla katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Karstulassa, olipa kyseessä sitten yksittäispaikkaus tai laajempi rakenteiden korjaus. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä lumi- tai myrskyvaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta mansardi- ja aumakattoon. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Palvelemme korjauksissa laadukkain tuottein ja asiakaslähtöisellä otteella, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme sisältyy Karstulan ohessa muukin Keski-Suomi; Kyyjärvi, Kivijärvi, Kannonkoski, Saarijärvi sekä Multia. Korjaukset ovat tehokas ja edullinen ratkaisu kattosi tiiveyttä turvaamaan – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Karstulassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Karstulassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Karstulassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Karstulan alueella!

Huopakaton korjaus Karstula – tarkka työnjälki ja tiivis tulos kauttamme

Huopakaton korjaus Karstula, huolellisella toteutuksella yksityiskohtia myöten. Huopakaton, eli bitumikaton haasteet paikantuvat yleensä katepinnan kulumiin. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermiä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja riski halkeilulle kasvaa. Selvinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset; reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut, kulumat ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi lisäksi näkyvästi pullistaa kattohuovan, ja pahimmillaan tällainen niin sanottu höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai ehkäpä huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumoja nakertavat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli irrotti huopia katolta tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Karstulassa. Valitsemme aina paikkausaineet ja -menetelmät tarkasti vaurioiden mukaan. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Suoritamme Karstulassa huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin erityisen haastavat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Karstula, parhaalla palvelulla ja laatutuottein

Peltikaton korjaus Karstula – meiltä siistit ja pitävät paikkaukset. Kunnostamme muun muassa korroosion jäljet, kuten katteen reiät sekä ruostekohdat. Peltikatto kohtaa päivästä toiseen myös sään- ja lämpötilanvaihteluja, ja aurinko, vesi, pakkanen sekä jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höltyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Tai sitten peltikattoon ovat päässeet iskemään äkilliset myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muuten vioitti peltikattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Karstulassa edellyttää tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että korjaustulos on siisti ja kestävä. Tyypillisesti parhaaksi ratkaisuksi osoittautuu nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset tarpeen mukaan. Lisäksi hoidamme Karstulassa peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset myös saaresta löytyvissä kohteissa.

Tiilikaton korjaus Karstula – tiiveys on katollesi elinehto

Tiilikaton korjaus Karstula, tukemassa kattosi täyttä hyvinvointia. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten tiilikaton korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa, kun kattoa jäytävät sammal ja lumikuorma sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä tarraa juurillaan katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilen sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa kyse olla yläpohjan ongelmista – ehkä aluskate on asennettu virheellisesti tai kärsinyt mekaanisen vaurion.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Karstulassa tarkoittaa yleensä täsmätoimia. Kiinnitämme irronneet pellitykset sekä vaihdamme rikkinäiset kattotiilet. Olennaista on, että korjaustoimet toteutetaan riittävän hyvissä ajoin, niin ettei katto pääse tarpeettomasti ränsistymään remonttikuntoon. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Karstulassa viimeistellään pintakäsittelemällä kärsineet tiilet. Näin kulunut kate saadaan takaisin turvaan sään ja sammaleen kulutukselta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Karstula, pitämässä kunnossa yläpohjan rakenteet

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Karstula – asiantuntevaa apua kattosi ehdoilla. Aluskatteen tehtävänä on suojella rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto voi aiheuttaa suurta vahinkoa veden päätyessä yläpohjaan, joten korjaukset kannattaa teettää välittömästi vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Aluskatteen haasteet saattavat muodostua sään ja ajan rasitusten myötä, ja joskus niitä synnyttävät myös asennusvirheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Meiltä saat sujuvat ja siistit aluskatteen kunnostukset laajalla skaalalla – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Karstulassa.

Hoidamme aluskatteen reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, katollesi turvallisin tuottein ja menetelmin sekä yksityiskohtia myöten. Korjaamme kuntoon valumajäljet, kastuneet villat sekä lahovauriot, ja varmistamme moitteettoman ilmanvaihdon aluskatteen toimivuutta varten. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä huolehdimme aluskatteen ylösnostoista ja tarkasta tiivistämisestä savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Karstulassa sujuu meiltä myös läpivientien kohdalta, kuten kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken ja kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Karstula – korjaus tehdään toimestamme tyylikkäin ottein

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Karstula – korjaus auttaa tiivistämään niin vesikatteen kuin rakenteet. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Pahimmillaan falskaava läpivienti voi ohjata vedet sisätiloihin tai rakenteisiin, jolloin tilanne äityy ennen pitkää kattavaksi kosteusvaurioksi. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Karstulassa, turvallinen ratkaisu on kutsua paikalle osaavat asiantuntijamme. Teemme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Karstulassa, ja suoritamme sujuvasti muutkin korjaukset kattosi terveyden tueksi. Laadukas kunnostus turvaa tiiveyden ja kattavan toimintavarmuuden – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt