Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Karvia

Katon korjaus Karvia, hoidata katto laatupalvelulla kuntoon kattoammattilaistemme avulla. Korjaustarvetta syntyy jokaiselle katolle jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties kaivataan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmalla katolla riittävät yleensä yksittäiset, paikalliset korjaustoimet, kun taas vanhempi kohde saattaa vaatia jo astetta kattavampaa kunnostusta. Kattoa verottavat monentyyppiset sään- ja lämpötilanvaihtelut; kosteus, sammal, sadevedet, lehtiroska, pakkanen, jää sekä uv-säteily. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mittavia virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi nopeasti päätyä korjauskuntoon, mikäli siihen iskevät varoittamatta myrsky- tai lumivauriot. Kenties katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, tikkaat tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Ajoissa tehty katon korjaus ja paikkaus säästää monelta murheelta, kun yksittäiset epäkohdat saadaan kuntoon ennen niiden äitymistä isommiksi. Näin katto välttää kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit, ja tuloksena on parempi toimintakyky sekä rakenteille tiivis turva.

Hoidamme tyylikkäät katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Karviassa, sekä yksittäisen kattovuodon kunnostukset että lumi- ja myrskyvaurioiden korjaukset. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä kattoturvatuotteiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme tiili-, pelti- sekä huopakatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Toteutamme pätevästi niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset muihin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja korjaukset toteutetaan laadukkain tuottein sekä katollesi turvallisin menetelmin. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Satakunta; Jämijärvi, Kankaanpää, Siikainen, Pomarkku ja Merikarvia. Meiltä saat sujuvat ja siistit kunnostukset avaimet käteen- palveluna – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Karviassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Karviassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Karviassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Karvian alueella!

Huopakaton korjaus Karvia – paikkaamme reiät ja repeämät kuntoon

Huopakaton korjaus Karvia, hyvinvointia ja turvaa talosi rakenteille. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat yllättää muun muassa myrskyn tekemät vauriot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vioitti muilta osin. Toisaalta korjaustarve saattaa olla tulosta myös pidempiaikaisista kulutuksista, kun kattoa jäytävät lumikuorman paine ja huopia kuivattava uv-säteily. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus verottavat varsinkin vanhempaa kattohuopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu kermistä pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kattoon saattaa syntyä reikiä, repeämiä, kupruja, painumia ja kulumia, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta. Liitoksiin iskevät kyntensä esimerkiksi sammaleen ja jäkälän juuret.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Karviassa. Katsastamme vaurioiden laajuuden ja luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme nimenomaiset huopakaton paikkapalat, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit pullistumien tasoitusta varten. Saat meiltä Karviassa myös huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Karvia, sujuvalla palvelulla ja siistein lopputuloksin

Peltikaton korjaus Karvia – ammattilaisemme hoitavat homman kuin homman. Paikkaamme muun muassa ruostekohdat, reiät sekä vastaavat korroosion jäljet. Peltikaton haasteisiin lukeutuvat niin ikään sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys on mennyttä, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskate saattaa olla loppuunsa kulunut, vaurioitunut tai väärin asennettu. Tai kenties peltikaton ovat päässeet rikkomaan äkilliset myrskyvahingot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muutoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Karviassa aloitetaan tunnollisilla pohjatöillä, kuten lian ja ruosteen poistolla, niin että lopputulos on pitävä sekä pitkäikäinen. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Saat meiltä Karviassa myös peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Lisäksi kattopeltiseppämme hoitavat peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Karvia, tiivistämässä kattosi haastekohdat

Tiilikaton korjaus Karvia – täsmäpalvelu kattosi tarpeisiin. Tiilikatonkin saattavat päästä yllättämään myrskyn aiheuttamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset, tai sitten katolle syntyi kattavaa vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve kuitenkin muodostuu vähin erin ympäristön kulutuksissa, kun kattoa syövyttävät sammal ja lumikuorma sekä sään- ja lämpötilanvaihtelut. Sammal ja jäkälä käyttävät ravinnokseen tiilen sisältämiä mineraaleja, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun hapertunut tiili imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta. Ehkä kaivataankin tiilikaton aluskatteen korjausta, paikkausta ja tiivistystä Karviassa.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Karviassa on toimestamme yksilöllinen palvelu, jolla vältetään vakavammat kattovauriot ja turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös yläpohjan kunnostukset ja painuneen rakenteen oikaisut, tiilikaton myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kate pystyy jälleen pitämään puolensa ympäristön uhkia vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Karvia – rakenteille tiivis ja luotettava turva

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Karvia, ehkäisemässä kavalat kosteushaitat. Aluskatteen tehtävä on varjella rakenteet sekä ulkoa että sisältä tulevalta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, syntyy seurauksena ennen pitkää ikäviä ongelmia yläpohjaan, esimerkiksi valumajälkien, kastuneiden villojen sekä lahonneiden rakenteiden muodossa. Aluskatteen tiiveysongelmat voivat olla tulosta sään ja ajan tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Toteutamme niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Karviassa, katollesi turvallisin ammattiottein viimeistä piirtoa myöten.

Suoritamme aluskatteen reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto rakenteissa, joten kohennamme myös eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se kondenssiongelmien puolesta on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin kohteiden osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Toteutamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä hoidamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Karviassa läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken sekä viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Karvia – korjaus auttaa lunastamaan lisäaikaa katolle

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Karvia – korjaus hoitaa kattosi tehokkaasti kuntoon. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin liittyy selkeä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Karviassa, paras ratkaisu on pyytää paikalle pätevät kattoasiantuntijamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme aikansa eläneet tiivistykset ja uusimme kuluneet suojapellit. Asennamme myös puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Karviassa, ja toteutamme kattavasti muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Lopputuloksena on kaunis ja kestävä katto, joka säilyttää turvassa rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt