Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kauhava

Katon korjaus Kauhava, laadukkaalla palvelulla kattosi parhaaksi huipputaitavien ammattilaisten voimin. Korjaustarvetta syntyy jokaiselle katolle jossakin vaiheessa elinkaarta. Kenties katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai ehkä täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Toisinaan riittävät täsmätoimet, kuten yksittäisen kattovuodon paikkaus, joskus taas vaaditaan kattavampia töitä, esimerkiksi lumi- tai myrskyvaurioiden korjausta. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Useimmiten korjaustarpeen takaa löytyvät arkiset ympäristön rasitukset, esimerkiksi sade- ja sulamisvesien, uv-säteilyn sekä lämpötilanvaihteluiden muodossa. Sammal, lehtiroska, siitepöly, noki sekä tuhka muhittavat kosteutta, ja tutuiksi tulevat myös ilmansaasteet sekä lumi, jää ja pakkanen. Vuosien kuluessa tiili murentuu, pelti ruostuu ja tiili halkeilee. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Ajoissa tehty katon kunnostus auttaa välttämään monet murheet, kuten ikävät kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, tarpeettomat remontit. Hoidamme hallitut laatukorjaukset kaikille kattomalleille ja -materiaaleille – huopa-, pelti- sekä tiilikatoille harjakatosta tasa- ja taitekattoon.

Toteutamme tyylipuhtaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kauhavalla, niin yksittäiset katepinnan kunnostukset kuin kattavat yläpohjankin korjaukset. Teemme katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset sekä kattoturvatuotteiden korjaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja varaston katon korjaukset, kunnostukset autotalliin ja pihasaunaan sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit niin ikään hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksessa, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä työmenetelmin aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Etelä-Pohjanmaa; Evijärvi, Isokyrö, Seinäjoki, Lapua ja Lappajärvi. Hanki siis katollesi parasta palvelua turvallisin ja tyylikkäin tuloksin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kauhavalla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kauhavalla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kauhavalla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kauhavan alueella!

Huopakaton korjaus Kauhava – huolenpito katosta on taloudellisesti viisasta

Huopakaton korjaus Kauhava, hoidamme kuprut ja kulumat kuntoon. Huopakaton, eli bitumikaton haasteisiin lukeutuvat muun muassa myrskyvauriot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Useimmiten huopakaton hapertavat pikkuhiljaa mekaaniset ja kemialliset rasitukset, jotka jättävät vääjäämättä jälkensä etenkin vanhempaan kattohuopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotekerros hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa syntyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumat voivat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Kauhavalla, kohteelle turvallisin käsittelyainein ja materiaalin mukaisilla menetelmillä. Samakin ongelma voi eri katoilla edellyttää tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on katollesi optimaalinen. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki pullistumien tasoitusta varten. Saat meiltä Kauhavalla huopakaton tulityöt ja tarpeen mukaan alushuovan vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kauhava, reiät ja ruostekohdat kuntoon raudanlujalla osaamisella

Peltikaton korjaus Kauhava – paikkaamme reiät ja tiivistämme liitokset. Korroosio ja ruoste jättävät jälkensä varsinkin hoitamattomaan kattoon. Hyvin huollettu peltikattokin joutuu kohtaamaan ympäristön monenlaiset kulutukset, ja toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Vielä eräs varteenotettava vaaranpaikka ovat peltikaton myrsky- ja lumivauriot, jotka voivat tehdä tuhoisaa jälkeä uudella ja terveelläkin katolla. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas rännit sekä kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kauhavalla edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkauksesta saadaan kestävä. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kauhavalla. Kattopeltiseppämme hoitavat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kauhava – tehokas täsmäapu rapautuneelle katolle

Tiilikaton korjaus Kauhava, taidokkaasti kokeneiden korjaajiemme toimesta. Lujatekoinen tiilikattokaan ei ole immuuni ympäristön jatkuville kulutuksille. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarraavat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella haastekerrointa kasvattaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma paikantua yläpohjaan – ehkäpä aluskate on asennettu väärälle kireydelle, tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kauhavalla tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että korjaukset toteutetaan riittävän hyvissä ajoin, niin että vältetään ikävät kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Kauhavalla, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, jotta kate saadaan jälleen kunnolla hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kauhava, kunnostamme vauriot laidasta laitaan

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kauhava – tuntuvia parannuksia kattosi tiiveyteen. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tulevaa kosteutta. Pienikin vuoto voi käydä kohtalokkaaksi veden päätyessä yläpohjaan, sillä seurauksena on ennen pitkää valumajälkiä, lahovaurioita ja kastuneita villoja. Kun aluskate vuotaa, syy saattaa löytyä sään sekä iän tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa, tai aluskate asennettu väärälle kireydelle. Tai sitten myrsky on tehnyt katolla tuhojaan ja rikkonut samalla aluskatteen. Meiltä saat kattavalla laatupalvelulla tasokkaat aluskatteen kunnostukset – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kauhavalla.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöitä tehtäessä silmäilemme lävitse myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Moitteeton ilmanvaihto on aluskatteen toimivuudelle ensiarvoisen tärkeää, joten kohennamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin kohteiden osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kauhavalla hoituu meiltä myös läpiviennin kohdalta, kuten kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kauhava – korjaus estää isommat ja vakavammat ongelmat

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kauhava – korjaus pitää rakenteet terveinä ja turvassa. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin niiden puhkaistessa vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kauhavalla, pelasta kattosi vakavammilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, samoin kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme aikansa eläneet tiivistykset ja kolhuja kokeneet suojapellit. Asennamme myös puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Meiltä löydät ratkaisun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kauhavalla, ja toteutamme tyylikkäästi muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Tiivis ja toimiva kattokokonaisuus pitää rakenteet varmassa turvassa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt