Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kaustinen

Katon korjaus Kaustinen, huomioimme kattosi tarpeet ja tilanteen asiantuntevalla otteella. Korjausten luonne sekä laajuus vaihtelevat siinä missä kohteena olevat katotkin. Joskus voi riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon paikkaus, toisinaan taas kaivataan laajempia töitä, kuten aluskatteen tai yläpohjan korjausta. Uudemmalta katolta löytyy yleensä lähinnä paikallisia epäkohtia, kun taas vanhemmassa kohteessa saatetaan vaatia jo kattaviakin kunnostustoimia. Toisaalta tuliterä, tervekin katto voi äkisti joutua korjauskuntoon, mikäli kohdalle sattuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Kun katto vuotaa, tavallisin syy ovat kuitenkin arkiset rasitukset; kosteus, sammal, lika, lehtiroska sekä talven jää ja pakkanen. Toistuvat lämpötilanvaihtelut hapertavat etenkin läpivientien tiivisteet, ja tutuiksi tulevat myös ilmansaasteet, siitepöly sekä auringon uv-säteily. Vuosien vieriessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme taidolla katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kaustisella, katepinnan pienistä täsmäpaikkauksista kattaviin rakennemuutoksiin. Teemme kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden kunnostukset sekä myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kaikki kohteet riippumatta katon mallista tai materiaalista – paikkaamme huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Suoritamme siististi niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Kattotyöt kuuluvat kaiken lisäksi verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toteutamme korjaukset asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, laatutuottein sekä turvallisin menetelmin kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Keski-Pohjanmaa; Kokkola, Toholampi, Lestijärvi, Halsua sekä Veteli. Varmista siis katolle täysi tiiveys ja kokonaisvaltainen toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kaustisella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kaustisella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kaustisella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä.

Huopakaton korjaus Kaustinen – täsmäpalvelu kattosi parhaaksi

Huopakaton korjaus Kaustinen, katollesi turvaa ja toimintakykyä. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve liittyy tavallisesti katepinnan muutoksiin. Etenkin vanhempaa huopaa kuluttavat mekaaniset sekä kemialliset rasitukset, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermiä kuivattavat myös ikääntyminen sekä auringon paahtava uv-säteily, jolloin katteen elastisuus heikentyy ja halkeiluriski kasvaa. Huopaan voi ilmestyä reikiä, repeämiä, kulumia, painumia ja kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia nakertavat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Eräs ikävä mahdollisuus ovat myös huopakaton äkilliset myrskyvahingot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin kattorakenteisiin. Kenties myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset, tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kaustisella, yksittäisen vuotokohdan kunnostuksesta myrskyvaurioiden korjauksiin. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja käsittelemme massalla kuntoon pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Suoritamme Kaustisella myös tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten vaativat huopakaton tulityöt ja alushuovan tai umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja homma kuin homma, meiltä korjaus luonnistuu!

Peltikaton korjaus Kaustinen, taitavien ammattilaistemme taidonnäyte

Peltikaton korjaus Kaustinen – pidämme kattosi parhaassa iskussa. Peltikatonkin saattavat rikkoa äkisti myrskyn tai lumen tekemät tuhot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi alustasta irti tikkaat sekä kattosillat, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös arkisemmat ympäristön kulutukset, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet höltyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, haasteita voi löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Vielä eräs tyypillinen peltikaton uhka on kattoa nuoleva ruoste, ja korroosio turmelee tehokkaasti etenkin hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kaustisella aloitetaan kattavista pohjatöistä, kuten lian- ja ruosteenpoistosta, niin että paikkausjälki on siisti sekä pitävä. Useimmissa tapauksissa järkevä ratkaisu on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä joskus myös yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Hoidamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kaustisella. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kaustinen, paikkaus palvelee kattoasi pitkällä tähtäimellä

Tiilikaton korjaus Kaustinen – hoidamme kattosi tiiveyden kuntoon. Myös tiilikaton kohtaloksi voivat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tyypillisesti korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa pidemmän ajan kuluessa, kun kattoa jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvän tiilikaton haasteeksi muodostuu myös pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut tiili imee itseensä vettä, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne. Esimerkiksi aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kaustisella tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Tärkeää on, että korjauksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin, niin että katto välttää ikävät kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kaustisella, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus ja paikkaus viimeistellään pintakäsittelemällä kärsineet tiilet, niin että kulunut kate saadaan jälleen hylkimään kosteuden ja kasvuston vaaroja.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kaustinen – kunnostus vaatii varmaa ja kokenutta tekijää

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kaustinen, edistämässä kattosi täyttä vesitiiveyttä. Aluskatteen tehtävä on varjella rakenteet sekä ulkoa että sisältä tulevalta kosteudelta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa osoittautua varsin kohtalokkaaksi, sillä seurauksena voi syntyä valumajälkiä, lahovaurioita ja kastuneita villoja. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat yleensä iän sekä sään tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Meiltä saat aluskatteen kunnostukset kaikentyyppisille katoille sekä kohteille – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kaustisella.

Hoidamme aluskatteen reikien paikkaukset ja kärsineiden vuotien vaihdot, aina katollesi turvallisin menetelmin ja huolehtien limitykset sekä tiivistykset kuntoon. Purkutöitä tehtäessä silmäilemme läpi myös yläpohjan rakenteiden tilanteen, ja toteutamme tarvittavat muutostyöt, kuten parannukset eristykseen ja tuuletukseen. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme Kaustisella aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kaustinen – korjaus tuo tuloksena turvaa ja toimivuutta katollesi

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kaustinen – korjaus auttaa kattoa kestämään pidempään. Läpiviennit muodostavat huomattavan vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Kaustisella, kutsu paikalle pätevät osaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, samoin savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme virttyneet tiivistykset sekä aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot ja puuttuvat tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kaustisella, ja toteutamme taidolla muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Hanki siis katolle laadukasta palvelua ja paras tiiveys sekä toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt