Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Keitele

Katon korjaus Keitele – taidokas katon kunnostus on tavaramerkkimme. Hoidamme huolella niin pikkupaikkaukset kuin vaativimmatkin muutostyöt. Ehkä katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties kaivataan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Useimmissa tapauksissa kyse on hyvinkin paikallisista toimista, mutta toisinaan täytyy teettää kattaviakin töitä, kuten lumi- tai myrskyvaurioiden korjaus. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Tyypillisesti korjaustarve on kuitenkin seurausta arkisista ympäristön kulutuksista, kun katepintaa verottavat kosteus, sammal, lehtiroska, jää sekä pakkanen. Lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan etenkin läpivientien tiivisteet, ja tutuiksi tulevat myös ilmansaasteet sekä auringon paahtava uv-säteily. Aikaa myöten huopa halkeilee, pelti ruostuu ja tiili murentuu. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Ajoissa tehty katon kunnostus sen sijaan säästää monelta murheelta; ikäviltä kosteus- ja lahohaitoilta sekä turhilta, ennenaikaisilta remonteilta.

Toteutamme kattavasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keiteleellä, yksittäisen kattovuodon kunnostuksista laajoihin rakenteiden korjauksiin. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä kattoturvatuotteiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kohteen kuin kohteen katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot pellistä tiileen ja palahuopaan. Suoritamme tyylipuhtaat omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset pihavarastoon ja rantasaunaan sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Savo; Kiuruvesi, Pielavesi, Vesanto, Tervo ja Rautalampi. Toteutamme korjaukset laatutuottein ja katollesi turvallisin menetelmin, avaimet käteen- periaatteella sekä räätälöidysti kattoasi palvellen. Tuloksena on tiivis ja toimiva katto sekä tyylikäs suoja talon rakenteille – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Keiteleellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Keiteleellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Keiteleellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Keiteleen alueella!

Huopakaton korjaus Keitele, paikkaamme niin päällikermin kuin alushuovankin ongelmat

Huopakaton korjaus Keitele – tuloksena kattava hyvinvointi katollesi. Huopakaton, eli bitumikaton haasteisiin kuuluvat muun muassa myrskyvahingot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli kattohuopia tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Toisaalta korjaustarve voi olla tulosta myös pidemmän ajanjakson kulutuksista, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan kattohuopaan. Kermistä löytyvä sirotepinta hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Tuloksena voi syntyä kupruja, kulumia, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta. Saumat saattavat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Keiteleellä, katollesi turvallisin käsittelyainein ja ammattitaitoisella palvelulla. Korjaukset räätälöidään alusta loppuun kohdekaton tilanteen mukaan, joten katsastamme vaurioiden luonteen sekä laajuuden ja suhteutamme korjaustoimet niihin. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet palahuopakaton bitumipaanut, ja viillämme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Saat meiltä Keiteleellä huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Keitele – ensiluokkaista palvelua ammattilaistemme toimesta

Peltikaton korjaus Keitele, kulunut ja kärsinyt peltipinta kuntoon. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostevauriot. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, sillä toistuvat muutokset aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet höllentyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma löytyä yläpohjasta – ehkäpä aluskate on kulunut ja kosteuden hapertama, tai jo alkujaan väärin asennettu. Vielä eräs valitettava mahdollisuus ovat peltikaton myrsky- ja lumivauriot, jotka saattavat tehdä tuntuvaa tuhoa uudella ja terveelläkin katolla. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi repi alustasta irti tikkaat sekä lumiesteet, niin että kattoon tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Keiteleellä aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- sekä ruosteenpoistolla. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Hoidamme Keiteleellä myös peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Kattopeltisepiltämme saat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Keitele – säilytä katon arvo ja asianmukainen toimivuus

Tiilikaton korjaus Keitele, turvaamassa kattosi pitkää ikää. Vankkatekoinen tiilikään ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Esimerkiksi sammal ja jäkälä ujuttavat juurensa tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta aiheutuu katon päälle kertyvästä lumikuormasta, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka toistuvissa lämpötilanvaihteluissa vuoroin jäätyy ja sulaa. Tätä tuhoisaa kierrettä sanotaan tiilikaton pakkasrapautumiseksi, ja lopulta katepinta antaa periksi päästäen vedet lävitseen rakenteisiin. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä katsastaa myös yläpohjan kunto sekä tilanne – ehkä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä tai paikkausta Keiteleellä. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Keiteleellä on ennen kaikkea toteutettava ajoissa, jotta vältetään ikävät kosteushaitat ja muut vakavammat vauriot. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Suoritamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta rapautunut kate saa taas pidettyä puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Keitele, kunnostus on taloudellinen sekä tehokas ratkaisu

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Keitele – tiivistämme kattosi viimeisen päälle. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, syy saattaa löytyä iän myötä syntyneestä kulumasta, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Kenties jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa tai aluskate asennettu väärästä suunnasta, tai sitten myrsky on päässyt tekemään tuhojaan aluskatteen ja yläpohjan suhteen. Toteutamme taitavasti ja tyylipuhtaasti kaikki aluskatteen kunnostukset – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keiteleellä.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, kastuneet villat sekä lahovauriot, ja kohennamme eristystä tai välikaton tuuletusta, kun se ilmanvaihdon toimivuudelle on tärkeää. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä huolehdimme kuntoon aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Keiteleellä sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta, kuten kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keitele – korjaus antaa nykykatolle lisää käyttövuosia

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keitele – korjaus palauttaa katollesi parhaan turvan. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keiteleellä, estä vakavampien vaurioiden syntyminen teettämällä kunnostukset kauttamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, samoin kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken ja tv-antennin kohdalta. Vaihdamme kuluneet suojapellit ja aikansa eläneet tiivisteet. Lisäksi asennamme puuttuvat ylösnostot ja läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keiteleellä, ja repertuaariimme kuuluvat muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Pidä siis katosta parasta huolta ja turvaa sen täysi toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt