Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Keminmaa

Katon korjaus Keminmaa, viisas sijoitus koko talon turvaan. Korjaustarve yhyttää jokaisen katon jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties kaivataan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjausta ja tiivistystä. Uudemmassa kohteessa voi riittää paikallinen korjaus, kuten yksittäisen kattovuodon paikkaus, kun taas vanhempi katto saattaa vaatia jo astetta kattavampia toimia. Haasteita katolle syntyy yleensä arkisten rasitusten toimesta, kuten sade- ja sulamisvesien, uv-säteilyn sekä lämpötilanvaihteluiden takia. Katepintaa verottavat sammal, siitepöly, lehtiroska, noki sekä tuhka, ja tutuiksi tulevat myös ilmansaasteet sekä talven jää ja pakkanen. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla, tai jos katon alkuperäisen asennuksen yhteydessä on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli siihen iskevät äkkiarvaamatta myrsky- tai lumivauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Meiltä saat tyylipuhtaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keminmaassa, yksittäisistä katepinnan kunnostuksista myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset sekä aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä kunnostukset kattoturvatuotteisiin. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin.

Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja toteutamme korjaukset luotettavana laatutyönä avaimet käteen- periaatteella. Toimialueeseemme kuuluu Keminmaan ohessa muukin Lappi; Kemi, Tornio, Tervola, Ranua sekä Simo. Hanki siis katollesi parasta palvelua ja talosi rakenteille turvaa – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Keminmaassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Keminmaassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Keminmaassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Keminmaan alueella!

Huopakaton korjaus Keminmaa – asiantunteva kunnostus kattosi kulumiin

Huopakaton korjaus Keminmaa, tilkitsemme vauriot taitavasti kuntoon. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu yleensä katepinnan kulumiin. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus iskevät varsinkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermiä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin katteen elastisuus heikentyy, ja riski halkeilulle kasvaa. Huopaan saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta; niitä voivat haperruttaa sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Poissuljettu vaihtoehto eivät ole myöskään huopakaton myrskyvauriot, joiden tuhot vaihtelevat katepinnan naarmuista rikkinäisiin kattorakenteisiin. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vioitti kattotekniikkaa.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Keminmaassa. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme huolella vaurioille sopiviksi. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin asennamme tarpeen mukaan erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit katepinnan tasoitusta varten. Hoidamme Keminmaassa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt sekä alushuovan tai umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Keminmaa – terveyttä ja turvaa kattosi rakenteille

Peltikaton korjaus Keminmaa, laatuvarmalla toteutuksella kaikenlaisiin kohteisiin. Peltikattokin saattaa kärsiä muun muassa myrskyn aiheuttamia vaurioita. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muutoin vahingoitti peltikattoa. Kattopellit joutuvat kuitenkin lujille myös arkisten rasitusten toimesta, kun vesi, aurinko, pakkanen ja jää pääsevät vuoroin asuttamaan kattoa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, ongelmia voi paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Vielä eräs tyypillinen peltikaton vaiva on kattoa syövyttävä ruoste, ja korroosio iskee tehokkaasti etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Keminmaassa aloitetaan kattavalla tilannekartoituksella. Selvitämme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja lopputulos on mahdollisimman pitävä. Jos reikä paikantuu kattopeltien kiinnikkeen kohdalle, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin. Tarpeen mukaan suoritamme myös kattopeltien lisäkiinnitykset, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Kattopeltisepiltämme saat siististi ja sujuvasti myös yläpohjan vauriosaneeraukset, sekä peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keminmaassa. Hoidamme niin ikään varmoin ottein peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Keminmaa, tiivistykset tehdään taidolla toimestamme

Tiilikaton korjaus Keminmaa, järkevä palvelus kattosi parhaaksi. Vankkatekoinen tiilikään ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Muun muassa sammal ja jäkälä upottavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta aiheuttaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate sitoo itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä tarkistaa yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskate voi olla loppuunsa kulunut, vaurioitunut tai väärin asennettu. Tai sitten tiilikattoon ovat päässeet iskemään äkilliset myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Keminmaassa tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että korjaustöihin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin – näin katto ei pääse syyttä suotta ränsistymään remonttikuntoon. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keminmaassa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kate pystyy jälleen kunnolla hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Keminmaa, varmistamassa vesitiiviin ja turvallisen katon

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Keminmaa – katollesi varmaa turvaa ja tiiveyttä. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Jos vesi pääsee vuotamaan yläpohjaan aluskatteen vaurioiden takia, on seurauksena kastuneita eristeitä sekä lahonneita rakenteiden puuosia. Aluskatteen ongelmat voivat olla tulosta sään ja ympäristön kulutuksista, toisinaan myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Meiltä saat laadukkaat aluskatteen kunnostukset kaikentyyppisissä kohteissa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keminmaassa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, aina riittävin limityksin sekä tiivistyksin jokaista yksityiskohtaa myöten. Riittävä ilmanvaihto on aluskatteen toimivuudelle ensiarvoisen tärkeää, joten kohennamme myös eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset jiiristä ja sisätaitteesta, sekä muistakin haastavista kohteista, kuten vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot ja huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, sekä asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Keminmaassa hoituu meiltä myös läpiviennin kohdalta; ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keminmaa – korjaus suojaa kavalilta kosteushaitoilta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keminmaa – korjaus antaa katollesi laadukkaat käyttövuodet. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten vuotoriski on niiden suhteen ilmeinen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Keminmaassa, paras ratkaisu on kutsua paikalle pätevät asiantuntijamme. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kärsineet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit, sekä asennamme läpivientien tiivistekappaleet ja jo mainitut aluskatteen ylösnostot.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keminmaassa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt