Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Keuruu

Katon korjaus Keuruu – kun kattosi huutaa apua, meiltä takuuvarmat osaajat paikalle. Korjaustarpeen kokoluokka vaihtelee siinä missä kohteena olevat katotkin. Toisinaan riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon paikkaus, joskus taas kaivataan kattavampia töitä, kuten myrskyvaurioiden korjausta. Laadukkaat kunnostukset auttavat säästämään sekä rahaa että kattoa, ja ne pitävät poissa kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Kun katto vuotaa, yleisin syy ovat sään ja ympäristön kulutukset; katepintaa verottavat sammal, kosteus, lehtiroska ja auringon uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät haurastamaan läpivientien kiinnikkeet, ja tutuiksi tulevat myös ilmansaasteet sekä talven jää ja pakkanen. Aikaa myöten huopa halkeilee, tiili murentuu ja pelti ruostuu. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve voi päästä yllättämään uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle sattuvat äkkiarvaamatta myrsky- tai lumivauriot. Ehkä katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Toteutamme sujuvasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keuruulla, tarvittiinpa sitten rakennepaikkauksia tai päivitystä kattoturvatuotteisiin. Saat meiltä tyylipuhtaat katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä aluskatteen ja yläpohjan korjaukset. Suoritamme tiivistykset kaikkiin kohteisiin riippumatta katon mallista tai materiaalista – harja-, auma-, tasa- sekä taitekatoille pellistä tiileen ja palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä myös kaikkiin saarikohteisiin.

Palvelemme kattotöissä ammattitaidolla ja turvallisin tuottein sekä menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Keski-Suomi; Jämsä, Multia, Petäjävesi, Uurainen ja Äänekoski. Meillä teetetyt kattotyöt kuuluvat niin ikään kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Tehosta siis kattosi käyttövarmuutta ja turvaa rakenteiden hyvinvointi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Keuruulla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Keuruulla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Keuruulla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Keuruun alueella!

Huopakaton korjaus Keuruu, huolehtimassa kuntoon kuprut ja kulumat

Huopakaton korjaus Keuruu – kunnostus kattosi reikiin ja kulumiin. Huopakaton, eli bitumikaton tyypillisiin murheisiin kuuluvat katepinnan vauriot. Huopaa nakertavat vuosien varrella mekaaniset ja kemialliset rasitukset: sammaleen juuret, kosteus ja lumikuorma sekä kermejä kuivattava uv-säteily. Katteen ikääntyessä suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, jolloin halkeilua tapahtuu helpommin, ja kattovuodon riski kasvaa. Huopaan saattaa ilmestyä reikiä, repeämiä, kupruja, kulumia tai painumia, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta, tai kun katto on joutunut yllättäen kärsimään tuhoisan myrskyvahingon. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Keuruulla. Tutkimme vaurioiden laajuuden ja luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin kiinnitämme tarpeen tullen nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Toteutamme Keuruulla tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt ja rakenteisiin liittyvät korjaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä pienet ja suuret huopakaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Keuruu – pitävät paikkaukset parhaalla palvelulla

Peltikaton korjaus Keuruu, taidokkaat kunnostukset kattosi parhaaksi. Peltikaton saattavat yllättää vaikkapa myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikä. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tavallisimmin peltikaton kolhut ovat tulosta huomattavasti arkisemmista rasituksista, kun sadevedet, aurinko, pakkanen ja jää pääsevät vuoroin asuttamaan kattoa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tiiveys on katolta mennyttä. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, täytyy katsastaa yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskate voi olla loppuunsa kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Vielä eräs tyypillinen peltikaton uhka on kattoa nuoleva ruoste, ja korroosio rei’ittää herkästi etenkin hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Keuruulla edellyttää onnistuneet pohjatyöt. Irrotamme alustasta ruosteen sekä lian, jotta paikkauksesta tulee pitävä ja pitkäikäinen. Kun vauriot jäävät lieviksi ja paikallisiksi, riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, jos se kohdekaton kannalta on kätevämpää. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keuruulla. Kattopeltiseppämme hoitavat sujuvasti myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Keuruu – tuloksena tiivis ja pitkäikäinen katto

Tiilikaton korjaus Keuruu, tehokas apu katon haastekohtiin. Myös tiilikaton saattavat rikkoa vaikkapa myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy vähin erin ympäristön rasituksissa, kun kattoa syövät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal ja jäkälä käyttävät ravinnokseen tiilen sisältämiä mineraaleja, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää ja sitoo itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Kun tiilikatto vuotaa, voi vaurioita paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, paikkausta ja tiivistystä Keuruulla.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Keuruulla on tyypillisesti yksittäisiä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Tärkeää on, että kunnostukset toteutetaan riittävän hyvissä ajoin; näin vältetään vakavammat kattovauriot sekä isomman kokoluokan remontit. Saat meiltä myös painuneen rakenteen oikaisut ja tiilikaton yläpohjan paikkaukset, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Keuruulla viimeistellään pintakäsittelemällä kärsineet tiilet, jotta katto saa jälleen asiaankuuluvan suojan kosteuden ja kasvuston uhkilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Keuruu – korjaajiltamme löytyy kattava tietotaito

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Keuruu, parantamassa yläpohjan tiiveyttä ja turvaa. Aluskatteella on tärkeä tehtävä suojata rakenteet tihkuvalta kosteudelta. Jos vesi ehtii päätyä eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin, seuraa siitä ennen pitkää lahovaurioita ja vaarallisia sisäilmahaittoja. Aluskatteen epäkohdat ovat yleensä tulosta sään ja iän tuomista kulumista; joskus niitä synnyttävät myös asennusvirheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Meiltä saat taitavan ja tyylikkään korjauksen, kun aluskate vuotaa Keuruulla – toteutamme sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Kunnostamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä kohennamme eristystä ja välikaton tuuletusta ilmanvaihdon toimivuutta varten. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset siististi kaikista kohteista, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Hoidamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiirien saumaukset, pellitykset sekä laudoitukset viimeisen päälle. Lisäksi saat meiltä aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Keuruulla läpiviennin kohdalta, kuten kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keuruu – korjaus auttaa hankkimaan lisäaikaa katolle

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keuruu – korjaus pitää rakenteet parhaassa suojassa. Läpivienteihin liittyy merkittävä vuotoriski niiden puhkaistessa vesikatteen ja aluskatteen. Pahimmillaan falskaava läpivienti ohjaa kosteuden huonetilaan tai rakenteisiin, jolloin tilanne pääsee ajan mittaan äitymään kattavaksi kosteusvaurioksi. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keuruulla, pelasta kattosi pahemmilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä vuotavan kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kärsineet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit, sekä asennamme aluskatteen ylösnostot ja läpivientien tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Keuruulla. Suoritamme mallikkaasti muutkin yksittäiset korjaukset kattosi tueksi. Pidä siis rakenteet priimakunnossa ja kattosi toimivuus kohdallaan – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt