Katon korjaus Kinnula

Katon korjaus Kinnula, meiltä löytyy kattotöihin kokemus ja taito. Korjaustarve yhyttää jokaisen katon jossakin vaiheessa elinkaarta. Kenties katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai ehkä täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmassa kohteessa saattavat riittää pienet, paikalliset korjaukset, kun taas vanhempi katto saattaa vaatia astetta kattavampia toimia. Katon ongelmat voivat olla tulosta sään- ja lämpötilanvaihteluista, kun kosteus, sammal, lehtiroska, lumi sekä uv-säteily kuluttavat kattoa. Tilannetta pahentaa edelleen, jos katon huoltoa laiminlyödään, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli siihen iskevät odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, tikkaat tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Meiltä saat sujuvat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kinnulassa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot sekä aluskatteen ja rakenteiden paikkaukset, katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden kunnostukset sekä kattoturvatuotteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Hoidamme hallitusti omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen tai rantasaunaan sekä muihin asuin- ja ulkorakennuksiin. Lisäksi suoritamme katon korjaustyöt kaikissa saarikohteissa.

Toimialueeseemme sisältyy Kinnulan ohessa muukin Keski-Suomi; Kyyjärvi, Kivijärvi, Kannonkoski, Pihtipudas ja Viitasaari. Toteutamme korjaukset laatutuottein ja asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Ammattilaistemme kattotöitä voit niin ikään hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksessa, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa tarpeen mukaan joustavaa rahoitusta. Tee siis sijoitus kattosi tiiveyteen ja kokonaisvaltaiseen toimivuuteen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kinnulassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kinnulassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kinnulassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kinnulan alueella!

Huopakaton korjaus Kinnula – hoidamme kuntoon niin pienet kuin suuret haastekohdat

Huopakaton korjaus Kinnula, kaikenkokoiset korjaukset hoituvat kauttamme. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa vaikkapa myrskyvauriot. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Yleisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy pidemmän ajan kuluessa, kun kattoon iskevät monenlaiset mekaaniset ja kemialliset rasitukset. Huovan suojaava sirotepinta kuluu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat kermejä, riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, reikiä, kupruja, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta – saumat voivat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kinnulassa, katollesi turvallisin paikkausainein ja vaurioiden mukaisin menetelmin. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on katollesi paras mahdollinen. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Toteutamme Kinnulassa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samoin myös haastavat huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kinnula – parempi toimivuus palvelee kattoasi

Peltikaton korjaus Kinnula, pidämme kattosi tiiveydestä huolen. Myös peltikaton kohtaloksi saattavat koitua myrskyn tekemät vauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muutoin vioitti kattoa. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös huomattavasti arkisemmat rasitukset, kun vesi, aurinko, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta mennyttä. Jos peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa haasteita löytyä yläpohjasta – esimerkiksi aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Vielä eräs perinteinen peltikaton vihollinen on kattoa riipivä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kinnulassa edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että korjaustulos on siisti ja pitävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Saat meiltä kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kinnulassa. Kattopeltisepiltämme sujuvat tyylillä myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kinnula, kunnostamassa kuluneen tiilipinnan

Tiilikaton korjaus Kinnula – tapauskohtainen toteutus taidolla kauttamme. Vankkatekoinen tiilikin antaa lopulta periksi sään ja ympäristön kulutuksille. Muun muassa sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella haastekerrointa kasvattaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto haurastuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka toistuvissa lämpötilanvaihteluissa vuoroin jäätyy ja sulaa. Tätä tuhoisaa kierrettä kutsutaan tiilikaton pakkasrapautumiseksi, ja lopulta katepinta antaa periksi päästäen vedet lävitseen rakenteisiin. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä katsastaa myös yläpohjan kunto sekä tilanne – esimerkiksi aluskate saattaa olla mekaanisesti vaurioitunut tai asennettu väärälle kireydelle. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kinnulassa ehkäisee vakavammat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, tarpeettomat remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Kinnulassa viimeistellään kattotiilten pintakäsittelyllä, jotta kate pystyy jälleen kunnolla hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kinnula, tuemme kattosi kokonaisvaltaista terveyttä

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kinnula – kattosi kunto ja toimintakyky reilaan. Aluskatteen tehtävä on suojata rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavan kosteusvaurion, joten nopea reagointi on paikallaan, jotta vahingot saadaan minimoitua. Aluskatteen ongelmia voivat aiheuttaa sään ja ajan tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Ehkä aluskate on asennettu väärästä suunnasta, väärinpäin tai väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on tehnyt katolla tuhojaan rikkoen samalla aluskatetta. Olipa syy sitten mikä tahansa, meiltä saat tasokkaat kunnostukset – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kinnulassa.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta valumajäljet, kastuneet villat ja lahovauriot, sekä suoritamme parannukset eristykseen ja tuuletukseen, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavistakin kohteista, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset ja pellitykset viimeisen päälle, sekä huolehdimme kuntoon aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kinnulassa sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattoikkunan kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kinnula – korjaus sujuu siististi ja taidokkaasti kauttamme

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kinnula – korjaus tehostaa kattosi käyttövarmuutta. Läpiviennit muodostavat rakenteensa puolesta kattovuodon ja kosteusvaurion riskin. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kinnulassa, kutsu paikalle kokeneet osaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Suoritamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, samoin kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jääneet ylösnostot.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kinnulassa, ja repertuaariimme kuuluvat laajalla skaalalla muutkin katon korjaukset. Tuloksena on tiivis ja tyylikäs katto, joka kestää säätä sekä aikaa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!