Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kitee

Katon korjaus Kitee – lisää varmuutta kattosi toimivuuteen tilaamalla kattoasiantuntijamme paikalle. Korjaustarvetta voi löytyä laidasta laitaan katon kunnosta ja ominaisuuksista riippuen. Aluksi voi kyse olla tiiveysongelmista tai muista yksittäisistä epäkohdista, mutta jos tilanteen annetaan itsellään kehittyä, vauriot äityvät pahemmiksi. Laadukas kunnostus pitää poissa kosteus-, home- sekä lahohaitat, jolloin suuremman kokoluokan remontteihinkaan ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan. Kun katto vuotaa, tavallisin syy ovat ympäristön erilaiset rasitukset; kosteus, sammal, lehtiroska, uv-säteily sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on huonolla tolalla, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty merkittäviä virheitä. Toisaalta korjaustarve voi päästä yllättämään uuden ja terveenkin katon, mikäli kohdalle osuvat varoittamatta lumi- tai myrskyvahingot. Kenties katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, tikkaat tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Meiltä saat korjaukset taidolla ja tyylillä kaikentyyppisiin kohteisiin – paikkaamme pelti-, huopa- sekä tiilikatteet harjakatosta mansardi- ja taitekattoon.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme laadukkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiteellä, tarvittiinpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai lumi- sekä myrskyvaurioiden korjausta. Teemme kattoturvatuotteiden kunnostukset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa. Ammattilaistemme kattotyöt kuuluvat verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Karjala; Joensuu, Rääkkylä, Tohmajärvi, Heinävesi ja Liperi. Suoritamme korjaukset osaavin ottein ja ensiluokkaisilla tuotteilla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi parasta ajatellen. Pidä siis kattosi toimintakyvystä ja talosi rakenteista huolta – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kiteellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kiteellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kiteellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kiteen alueella!

Huopakaton korjaus Kitee, laadukkaat kunnostukset tiivistävät kattosi

Huopakaton korjaus Kitee – kuprut ja kulumat katteesta kuntoon. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu yleensä juuri katepintaan. Kattoon iskevät ajan mittaan monet mekaaniset ja kemialliset rasitukset, jotka kuluttavat kermistä suojapintaa ja altistavat huovan vaurioille. Lisäksi katetta kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, ja kun huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, halkeilua tapahtuu helpommin. Katosta voi löytyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumoja jäytävät sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Eräs varteenotettava vaihtoehto ovat myös huopakaton myrskyvauriot, jotka saattavat tehdä tuhoisaa jälkeä uudella ja terveelläkin katolla. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakatolta pellitykset.

Meiltä sujuvat huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiteellä. Valitsemme kaikki paikkausaineet ja -menetelmät huolella katteelle sopiviksi. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme tarpeen mukaan huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Toimestamme saat taitavat tasakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiteellä, samoin niin ikään huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kitee – paikkaamme kolhuiset ja kuluneet pellit

Peltikaton korjaus Kitee, kattoasi hyödyttävä laatupalvelu. Myös peltikattoon saattavat päästä käsiksi myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas rännit sekä kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikä. Peltikaton haasteisiin kuuluvat kuitenkin myös arkisemmat sääolosuhteet, kun katolla käyvät niin aurinko, sadevedet, pakkanen, lumi kuin jää. Toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin, jolloin kiinnikkeet höltyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, vaurioita voi löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla loppuunsa kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Tämän lisäksi peltikaton vihollisiin lukeutuu kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio tuhoaa hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kiteellä edellyttää tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkausjälki on mahdollisimman pitävä. Useimmissa kohteissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset Kiteellä. Saat meiltä niin ikään peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kitee – kattava turva rakenteiden parhaaksi

Tiilikaton korjaus Kitee, parannamme kokonaisvaltaista toimivuutta. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Yleisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy vähin erin ympäristön kulutuksissa, kun kattoa jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuva pakkasrapautuminen. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja upottaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka lämpötilanvaihteluissa jäätyy ja sulaa heikentäen katon kuntoa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne. Esimerkiksi aluskatteesta saattaa löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kiteellä ehkäisee isommat remontit, kunhan korjaustöihin ryhdytään hyvissä ajoin, ennen katon vaipumista vaihtokuntoon. Tyypillistä on, että korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiteellä, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen kattotiilten pintakäsittelyllä, jotta haurastunut kate saadaan jälleen hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kitee, pitämässä kattosi tiiveyden kohdillaan

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kitee – ammattilaisemme toteuttavat kunnostukset huolella. Aluskatteella on elintärkeä tehtävä poistaa tihkuva kosteus rakenteista. Jos vesi pääsee tiivistymään eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin, on tuloksena ennen pitkää kosteushaittoja, lahovaurioita ja kastuneita villoja. Kun aluskate vuotaa, on siis tärkeää teettää välittömät korjaukset ja paikkaukset, olipa syynä sitten ajan tuoma kuluma, asennusvirheet tai mekaaniset vauriot. Meiltä saat kaikki aluskatteen kunnostukset asiaankuuluvalla taidolla – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiteellä.

Hoidamme aluskatteen reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot. Kattotöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Uusimme huonokuntoiset eristykset ja vaihdamme kastuneet rakenteet, sekä kohennamme välikaton ilmanvaihtoa, jos aluskatteen toimivuus sitä vaatii. Aluskatteen korjaus ja paikkaus sujuu meiltä kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme aluskatteen ylösnostot sekä hoidamme tiivistämisen savupiippuun, ja toteutamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Saat meiltä aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiteellä myös läpiviennin kohdalta – kattoluukun, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken ja kattoikkunan kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kitee – korjaus on katollesi räätälöity palvelu

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kitee – korjaus tekee kattosi turvasta täydemmän. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Falskaava tai toimimaton läpivienti voi ohjata vedet sisätiloihin tai rakenteisiin, jolloin tilanne pääsee pahimmillaan äitymään kattavaksi kosteusvaurioksi. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kiteellä, kutsu paikalle pätevät ammattilaisemme estämään isommat vahingot. Toteutamme katon korjaukset vuotavan kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Asennamme puuttuvat ylösnostot ja vaihdamme kärsineet tiivisteet, sekä toteutamme paikkaukset rakenteisiin, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen.

Meiltä löydät avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kiteellä, ja toteutamme taidolla muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Tuloksena on tiivis ja toimiva kokonaisuus, joka suojaa talosi rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt