Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kuhmo

Katon korjaus Kuhmo – paikkaus palvelee kattoasi pitkällä tähtäimellä, joten pyydä paikalle pätevät ammattilaisemme. Korjaustarvetta syntyy niin ajan hampaan toimesta kuin sään ja ympäristön rasituksista. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Monissa kohteissa riittävät täsmätoimet, kuten yksittäisen kattovuodon paikkaus, mutta toisinaan saatetaan tarvita myös vaikkapa lumi- tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties vahinkoa syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Kattoa vaivaavat ajan mittaan myös arkiset ympäristön kulutukset, kuten kosteus, sammal, lehtiroska, siitepöly, pakkanen sekä uv-säteily. Jatkuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Ajoissa tehty katon kunnostus sitä vastoin säästää sekä rahaa että kattoa, kun vältetään katalat kosteusvauriot ja turhat, ennenaikaiset remontit. Meiltä saat korjaustyöt kaikille kohteille katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan.

Toteutamme tyylipuhtaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuhmossa, falskaavien tiivisteiden uusimisesta katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä aluskatteen ja rakenteiden paikkaukset, jiirien ja läpivientien tiivistykset samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Suoritamme sujuvasti omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa tarpeen mukaan joustavaa rahoitusta. Toiminta-alueeseemme sisältyy Kuhmon ohessa muukin Kainuu; Suomussalmi, Hyrynsalmi, Sotkamo, Paltamo ja Ristijärvi. Hoidamme korjaukset huolellisella palvelulla laatutuottein sekä -menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi parasta ajatellen. Takaa siis katolle täysi toimivuus ja rakenteille moitteeton suoja – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kuhmossa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kuhmossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kuhmossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kuhmon alueella!

Huopakaton korjaus Kuhmo, vahvistamassa katon turvaa ja toimintakykyä

Huopakaton korjaus Kuhmo – turvallinen palvelu kattosi tarpeisiin löytyy taitavien ja kokeneiden ammattilaistemme käsistä. Huopakatto, eli bitumikatto kärsii muun muassa myrskyn tekemistä vaurioista. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Tavallisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa ajan saatossa, sillä mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, halkeilua tapahtuu helpommin. Kattoon saattaa syntyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia tai repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia vaivaavat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Kuhmossa, katollesi soveltuvin menetelmin sekä ensiluokkaisilla tuotteilla. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia keskenään erilaisia ratkaisuja, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on onnistunut ja pitävä. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet palahuopakaton bitumipaanut, ja leikkaamme kuprut eli höyrypussit auki pullistumien tasoitusta varten. Toteutamme Kuhmossa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kuhmo, huolenpitoa kattosi hyväksi

Peltikaton korjaus Kuhmo – kauttamme saat kauniin ja kestävän paikkauksen, kun työt tehdään timanttisen kattotiimimme voimin. Myös peltikaton saattavat rikkoa äkisti myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös arkiset ympäristön kulutukset, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää pääsevät vuoroin asuttamaan kattoa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – kenties tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Vielä eräs perinteinen peltikaton uhka on kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen helposti korroosio puhkaisee hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kuhmossa toteutetaan yksilöllisesti toimestamme, joten ensiksi etsimme ongelmien sijainnin ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta; näin massaukset saadaan kunnolla tarttumaan, ja lopputulos on siisti sekä pitävä. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Kattopeltisepiltämme sujuvat Kuhmossa peltikaton yläpohjan paikkaukset, samoin lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt aina raivauksesta jälleenrakennukseen. Lisäksi hoidamme peltikaton korjaukset kaikissa saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Tiilikaton korjaus Kuhmo – kunnostus on täsmäpaikkauksia kattosi parhaaksi

Tiilikaton korjaus Kuhmo, asiantunteva ja huolellinen laatutyömme turvaa katollesi laadukkaan käyttöiän. Vankkatekoinen tiilikään ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Muun muassa sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiilikattoon, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä tuovat mukanaan kosteutta. Talvella omat vaikeutensa aiheuttaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto hapertuu lisää sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy sekä sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai ehkäpä tiilikaton ovat päässeet yllättämään äkilliset myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdille. Kenties tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuhmossa on yleensä yksittäisiä toimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Tärkeää on, että korjauksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin, jotta vältetään ikävämmät kattovauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuhmossa, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta katto saa takaisin toimintakyvyn ja rakenteet tiiviin suojan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuhmo, pitämässä yläpohjan parhaassa turvassa

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuhmo – kokeneet osaajamme hoitavat homman pätevin ottein ja täydellä tietotaidolla. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tulevaa kosteutta. Pienikin vuoto voi saada yläpohjassa aikaan mittavia kosteushaittoja, kuten valumajälkiä, kastuneita villoja sekä lahovaurioita rakenteiden puuosiin. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy yleensä sään ja iän tuomasta kulumasta, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Meille voit uskoa luottavaisin mielin kaikenlaiset aluskatteen korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuhmossa.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, aina katollesi turvallisin toimintatavoin jokaista yksityiskohtaa myöten. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten kohennamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kattosi tapauksessa on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin kohdalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuhmossa läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken ja kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuhmo – korjaus tehdään taidolla ja tuotetuntemuksella

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuhmo – luotettavien osaajiemme laadukas korjaus pitää rakenteet tiiviissä turvassa. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuhmossa, pelasta katto pahemmilta ongelmilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja ilmanvaihtoputken kohdalta, samoin kattoluukun, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme virttyneet tiivistykset ja vaihdamme kuluneet suojapellit. Lisäksi asennamme puuttuvat ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuhmossa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt