Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kuortane

Katon korjaus Kuortane, kokeneiden ja osaavien tekijöidemme paikkaus auttaa parantamaan katon käyttövarmuutta. Katto kuin katto kohtaa ikääntymisen haasteet sekä sään ja ympäristön kulutukset. Aluksi ongelmat ovat kenties tihkuvuotoja tai muita yksittäisiä epäkohtia, mutta jos haasteiden annetaan kehittyä pitkään, myös korjausten kokoluokka kasvaa. Ajoissa tehty katon kunnostus auttaa välttämään kosteusvauriot, samoin ikävät home- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Kun katto vuotaa, syy löytyy yleensä mekaanisista ja kemiallisista rasituksista; katepintaa verottavat sammal, kosteus, lehtiroska sekä auringon uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät nakertamaan läpivientien tiivisteet, ja ajan saatossa tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa yhyttää uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvahingot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, tikkaat tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat tyylikkäät katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuortaneella, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta aluskatteen ja rakenteiden korjauksiin. Teemme kattoturvatuotteiden kunnostukset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet riippumatta katon mallista tai materiaalista – harja-, tasa-, pulpetti- ja taitekatot pellistä tiileen sekä palahuopaan. Suoritamme sujuvasti omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin.

Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Etelä-Pohjanmaa; Seinäjoki, Lapua, Alajärvi, Alavus sekä Ähtäri. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ja ensiluokkaisin tuottein, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Ammattilaistemme kattotöitä voit niin ikään hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksessa, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Turvaa siis kattosi tulevat käyttövuodet ja talosi kattava hyvinvointi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kuortaneella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kuortaneella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kuortaneella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kuortaneen alueella!

Huopakaton korjaus Kuortane – kokenut ja pätevä apu löytyy kauttamme

Huopakaton korjaus Kuortane, hyvinvoiva katto suojelee rakenteet, kun paikkaus tehdään toimestamme taidolla ja tyylillä. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu yleensä katepinnan kulumiin. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermiä pääsevät kuivattamaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia tai repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumat saattavat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta. Poissuljettu vaihtoehto eivät ole myöskään äkilliset myrskyvahingot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin kattorakenteisiin. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Kuortaneella, katepinnan paikkauksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti vaurioiden mukaan, jotta paikkauksen tulos on siisti ja pitävä sekä kohdekaton kannalta optimaalinen. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin asennamme tarpeen tullen nimenomaiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki pullistumien tasoitusta varten. Saat meiltä Kuortaneella myös huopakaton umpilaudoituksen ja alushuovan vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Kuortane – varmista paras tuki kattosi rakenteille

Peltikaton korjaus Kuortane, korjaajiltamme saat kattotyöt parhaalla palvelulla ja kattokohtaisin ottein. Peltikaton saattavat rikkoa esimerkiksi myrskyn aiheuttamat vauriot. Ehkä vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa. Peltikaton laittavat niin ikään lujille arkiset ympäristön kulutukset, kun sään- ja lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelmia löytyä yläpohjasta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa reikiinnyttävä ruoste, ja erityisen hanakasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kuortaneella aloitetaan tilannekartoituksesta, sekä huolella hoidetuista pohjatöistä, kuten lian ja ruosteen poistosta. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuortaneella. Taitavat ammattilaisemme hallitsevat täysin myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kuortane, toimintavarmuus on ensiarvoisen tärkeää

Tiilikaton korjaus Kuortane – tehokas ja taloudellinen toteutus kauttamme auttaa hoitamaan epäkohdat kuntoon. Myös tiilikaton kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat tuhot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Useimmiten korjaustarve on kuitenkin tulosta pidemmän aikavälin haasteista, kun kattoa kuluttavat sammal ja lumikuorma sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita ja upottaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää ja sitoo itseensä kosteutta, joka säänvaihteluiden vaikutuksesta vuoroin jäätyy ja sulaa. Tätä tuhoisaa kierrettä kutsutaan tiilikaton pakkasrapautumiseksi, ja lopulta katepinta antaa periksi päästäen vedet lävitseen rakenteisiin. Kun tiilikatto vuotaa, voi haasteita paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille. Esimerkiksi aluskate voi olla virheellisesti asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuortaneella kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii syyttä suotta vaipua vaihtokuntoon. Tyypillistä on, että korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Meiltä saat myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuortaneella, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kate saadaan jälleen pitävästi suojattua säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuortane, täsmäpaikkaukset pelastavat kattosi tiiveyden

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuortane – osaava paikkaus tukee yläpohjan täyttä terveyttä, joten jätä työ kokeneiden taitajiemme käsiin. Aluskatteen tehtävä on varjella rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, saattaa se johtua sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa, tai aluskate asennettu väärälle kireydelle. Tai sitten myrsky on tehnyt katolla tuhojaan ja rikkonut samalla aluskatteen. Olipa syy sitten mikä tahansa, meiltä saat asiantuntevat korjaustyöt – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuortaneella.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta valumajäljet, kastuneet villat sekä lahovauriot, ja kohennamme eristystä sekä välikaton tuuletusta ilmanvaihdon toimivuuden takaamiseksi. Meiltä saat aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavistakin kohteista, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuortaneella sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta, kuten kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattoluukun, viemärintuuletusputken ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuortane – korjaus on tapauskohtaista palvelua taidokkain ottein

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuortane – korjaus pitää kattosi tiiveydestä huolta, kun se toteutetaan varmaotteisten osaajiemme voimin. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuortaneella, kutsu paikalle kokeneet osaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Hoidamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä kattoluukun, kattovalokuvun, savupiipun, kattoikkunan tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kuluneet suojapellit ja aikansa eläneet tiivisteet. Asennamme myös läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuortaneella, ja saat meiltä sujuvasti muutkin korjaukset kattosi tueksi ja turvaksi. Laadukas kunnostus säästää rahaa ja säilyttää suojassa rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt