Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Laitila

Katon korjaus Laitila – katon kunnostus pitää rakennuksen parhaassa turvassa, kun laitat asialle kokeneet ja taitavat osaajamme. Jokainen katto vaatii korjaustoimia jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista paikallisista epäkohdista, jolloin riittää kenties katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos tilanteen annetaan kuitenkin muhia itsekseen pidemmän aikaa, syntyy yhä vakavampia vaurioita, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Kun katto vuotaa, yleisin syy ovat sään- ja lämpötilanvaihtelut; kosteus, lumi, jää ja pakkanen sekä auringon paahtava uv-säteily. Katepintaa kiusaavat sammal, lehtiroska, siitepöly, noki sekä tuhka, niin että vuosien kuluessa huopa hapertuu, pelti ruostuu ja tiili halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi äkisti joutua korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat myrsky- tai lumivauriot. Kenties ongelmia syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Toteutamme taitavasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Laitilassa, pienistä katepinnan kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä myrskyvaurioiden paikkaukset, aluskatteen ja rakenteiden kunnostukset samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kaikki kohteet, oli katon malli tai materiaali mikä tahansa – paikkaamme tiili-, huopa- sekä peltikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Saat meiltä moitteettomat omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi hoidamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Toteutamme korjaukset asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan telineitä ja työkoneita myöten. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Varsinais-Suomi; Mynämäki, Pyhäranta, Uusikaupunki, Taivassalo sekä Vehmaa. Turvaa siis rakenteiden hyvinvointi sekä kattosi tiiveys ja toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Laitilassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Laitilassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Laitilassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Laitilan alueella!

Huopakaton korjaus Laitila, taitavasti ja takuuvarmasti kauttamme

Huopakaton korjaus Laitila – katollesi kannattava täsmäpalvelu tarkkojen ja timanttisten tekijöidemme toimesta. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa vaikkapa myrskyvauriot. Ehkä myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tavallisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa ajan saatossa, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotekerros kuluu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, halkeilun riski kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia järsivät sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paino.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Laitilassa. Katsastamme vaurioiden laajuuden sekä luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit katepinnan tasoittamista varten. Saat meiltä Laitilassa huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Laitila – paikkaus toteutetaan asiantuntevasti toimestamme

Peltikaton korjaus Laitila, paikkaamme reiät ja ruostekohdat katteesta ensiluokkaisin taidoin ja luotettavin tuloksin. Korroosio iskee kyntensä etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin. Hyvin huollettu peltikattokin joutuu kohtaamaan jokapäiväiset ympäristön rasitukset, kun aurinko, pakkanen, lumi sekä jää pääsevät vuoroin asuttamaan kattoa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on mennyttä. Kun peltikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Tai sitten peltikatto on joutunut äkisti kohtaamaan tuhoisia myrskyvaurioita, jotka voivat olla kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Ehkä vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Laitilassa aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Useimmissa tapauksissa järkevä ratkaisu on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Laitilassa. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Laitila, selvitämme kattosi huolet sekä haastekohdat

Tiilikaton korjaus Laitila – luotettavana laatutyönä kattosi parhaaksi, kun työn hoitaa moitteettomasti kattokorjaustiimimme. Lujatekoinen tiilikattokin joutuu kärsimään sään ja ympäristön kulutukset. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä tuovat mukanaan kosteutta. Talvella omat haasteensa aiheuttaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyessään tiilikatto joutuu kohtaamaan pakkasrapautumisen ilmiön, kun huokoinen kate sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma paikantua yläpohjaan – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tiilikatto saattaa niin ikään kärsiä äkillisiä myrskytuhoja, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Laitilassa kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto pääsee tarpeettomasti ränsistymään remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan kunnostukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Laitilassa viimeistellään kattotiilten pintakäsittelyllä, niin että kulunut kate saadaan takaisin suojaan kosteuden ja kasvuston vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Laitila – kunnostus tukee kattosi täyttä hyvinvointia

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Laitila, kokeneiden tekijöidemme kunnostus palvelee parantamassa kattosi toimivuutta. Aluskatetta tarvitaan poistamaan rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, saattaa se johtua ajan sekä ympäristön kulutuksista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Kenties aluskate on asennettu väärästä suunnasta, väärinpäin tai väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on päässyt yllättämään katon ja tehnyt tuhoja yläpohjaan. Olipa syy sitten mikä tahansa, meiltä saat asiantuntevat korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Laitilassa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, huolehtien aina kaikista limityksistä ja tiivistyksistä viimeistä piirtoa myöten. Kunnostamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä suoritamme parannukset eristykseen ja tuuletukseen kattosi tarpeiden mukaan. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä hoidamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Laitilassa sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta – ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Laitila – korjaus on täsmäapu kattosi tilanteen mukaan

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Laitila – korjaus auttaa kattosi takaisin kuntoon, kun teetät paikkaukset varmaotteisten osaajiemme kautta. Läpiviennit sisältävät rakenteensa puolesta kattovuodon ja kosteusvaurion riskin. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Laitilassa, paras ratkaisu on pyytää paikalle kokeneet kattoammattilaisemme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä savupiipun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kärsineet suojapellit ja hauraiksi päässeet tiivisteet. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Meiltä löydät ratkaisun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Laitilassa, ja repertuaariimme kuuluvat muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Kunnostus säästää aikaa ja rahaa sekä varjelee talosi hyvinvoinnin – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt