Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Lemi

Katon korjaus Lemi, luotettavien ja kokeneiden korjaajiemme paikkaukset edistävät kattosi toimintakykyä. Korjaustarve yhyttää jokaisen katon jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi voi kyse olla falskaavista tiivisteistä tai muista paikallisista epäkohdista, jolloin saattaa riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Ajan myötä haasteet kuitenkin muuttuvat vähä vähältä isommiksi, ja tuloksena voi syntyä kosteushaittoja tai ikäviä sisäilmaongelmia. Kun katto vuotaa, tavallisin syy ovat sään ja ympäristön rasitukset: sammal, lumi, lika, lehtiroska sekä auringon uv-säteily. Jatkuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja vuosien vieriessä pelti ruostuu, tiili haurastuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla. Tai sitten katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve voi päästä käsiksi uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli paikalle sattuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat laatuvarmat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lemillä, pienistä katepinnan kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, aluskatteen ja rakenteiden kunnostukset samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Hoidamme kattotyöt kaikissa kohteissa riippumatta katon mallista tai materiaalista – huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta auma- ja taitekattoon. Toteutamme niin omakotitalon, autotallin, varaston kuin mökinkin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Etelä-Karjala; Luumäki, Savitaipale, Taipalsaari, Lappeenranta ja Imatra. Palvelemme korjauksissa osaavin ottein ja avaimet käteen- periaatteella, ensiluokkaisin tuottein sekä menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Tiivis, toimiva kattokokonaisuus on paras turva talon rakenteille – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Lemillä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Lemillä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Lemillä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Lemin alueella!

Huopakaton korjaus Lemi, tuloksena tiivis ja toimintakykyinen katto

Huopakaton korjaus Lemi – asiantunteva toteutus onnistuu meiltä. Huopakatto, eli bitumikatto saattaa kärsiä muun muassa myrskytuhoja. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tavallisempia tekijöitä huopakaton haasteissa ovat mekaaniset ja kemialliset rasitukset, jotka vievät vääjäämättä veronsa etenkin vanhemmanpuoleisesta huovasta. Kermistä aluksi löytyvä sirotekerros hiutuu ajan saatossa pois, ja ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, mikä kasvattaa halkeilun riskiä. Kattoon saattaa ilmestyä reikiä, kulumia, kupruja, painumia ja repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta. Liitoksia rikkovat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lemillä, katepinnan paikkauksista huopakaton tulitöihin ja myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti vaurioiden mukaan, mikä varmistaa räätälöidyn toteutuksen sekä toimivan lopputuloksen. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin asennamme ja mitoitamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki huopakaton höyrypussit kuprujen tasoitusta varten. Saat meiltä Lemillä myös huopakaton alushuovan, umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma hoituu!

Peltikaton korjaus Lemi – rautaisella osaamisella ammattilaistemme kautta

Peltikaton korjaus Lemi, ammattitaitoinen palvelu kattosi tarpeisiin toteutetaan kokeneiden tekijöidemme voimin. Paikkaamme esimerkiksi korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin kuuluvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen johdosta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös. Tällöin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi epäkohtia löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Ongelmaksi saattavat niin ikään muodostua peltikaton myrskyvauriot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Lemillä aloitetaan tilannekartoituksesta, sekä huolella hoidetuista pohjatöistä, kuten lian- ja ruosteenpoistosta. Tyypillisesti järkevimmäksi ratkaisuksi osoittautuu nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä suoritamme lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Saat meiltä niin ikään pienet ja suuret peltikaton yläpohjan paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä lahonneiden rakenteiden vaihdot. Kattopeltisepiltämme sujuvat Lemillä myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Lemi, tyylikäs kunnostus kruunaa katon

Tiilikaton korjaus Lemi – tuloksena turvaa ja hyvinvointia talolle, kun työn suorittaa tehokas laatutiimimme. Lujatekoinen tiilikattokaan ei ole immuuni sään ja ympäristön kulutuksille. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella huomattavaa haastetta tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteita notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoistunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai kenties äkillistä vahinkoa aiheutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Lemillä tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että korjaustöihin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin – näin vältetään vakavammat kattovauriot ja turhat, ennenaikaiset remontit. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lemillä, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus ja paikkaus viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että kate saa takaisin toimivan suojan säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lemi – pidämme katostasi parhaan huolen

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lemi, varmaotteiset ja taitavat osaajamme hoitavat kattosi tiiveyden kuntoon. Aluskatteen tehtävä on suojata rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa mittaviin katto-ongelmiin, esimerkiksi valumajälkien, lahovaurioiden sekä kastuneiden villojen muodossa. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat tavallisimmin sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Toteutamme turvalliset ja laadukkaat aluskatteen kunnostukset kaikissa kohteissa – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lemillä.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, huolehtien aina kaikki limitykset ja tiivistykset yksityiskohtia myöten kuntoon. Aluskatteen toimivuus edellyttää poikkeuksetta sujuvaa ilmanvaihtoa rakenteissa, joten kohennamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kattosi tapauksessa on tarpeen. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikilta osin kattoa, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun, sekä asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset ja pellitykset viimeisen päälle. Lisäksi saat meiltä aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lemillä myös läpiviennin kohdalta – kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken ja ilmanvaihtoputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lemi – korjaus takaa rakenteille ensiluokkaisen turvan

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lemi – korjaus hoitaa kuntoon kattosi haasteet, kun pyydät paikalle meiltä ensiluokkaiset tekijät. Läpivienteihin sisältyy merkittävä vuotoriski niiden puhkaistessa vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lemillä, kutsu paikalle taitavat osaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Toteutamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattovalokuvun tai ilmanvaihtoputken kohdalta, sekä kattoluukun, kattoikkunan, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lemillä, ja repertuaariimme kuuluvat laajalla skaalalla muutkin korjaukset kattosi hyväksi. Kunnostus säästää aikaa ja rahaa sekä säilyttää turvassa rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt