Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Lestijärvi

Katon korjaus Lestijärvi – laatuvarma toteutus onnistuu tyylikkäästi kokeneiden kattoammattilaistemme toimesta. Korjaustarve voi olla kaikkea yksittäispaikkauksista kattaviin rakennekorjauksiin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai sitten ongelmia syntyy yhdessä hetkessä lumi- tai myrskyvaurioiden toimesta. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Tavallisimmin haasteet kuitenkin muodostuvat pikkuhiljaa ympäristön kulutuksissa, kun kattoa vaivaavat sammal, lehtiroska, kosteus, lika sekä siitepöly. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja tutuiksi tulevat niin pakkanen ja jää kuin myös auringon paahtava uv-säteily. Vuosien vieriessä tiili murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet.

Toteutamme varmoin ottein katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lestijärvellä, yksittäisen kattovuodon kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun paikkaukset sekä tiivistykset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin lumi- tai myrskyvaurioiden korjaukset. Käsissämme taipuvat kunnostukset katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme pelti-, tiili-, huopa- sekä palahuopakatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Repertuaariimme kuuluvat omakotitalon, kesämökin, autotallin ja varaston katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä menetelmin aina kattosi parasta ajatellen. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Keski-Pohjanmaa; Toholampi, Kokkola, Kaustinen, Halsua sekä Perho. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Laadukas, ajoissa tehty kunnostus sitä paitsi säästää rahaa sekä kattoa, kun yksittäiset epäkohdat eivät pääse paisumaan kosteus- tai lahovaurioiksi. Vahvista kattosi vedenpitävyyttä ja pidä näin turvassa rakenteet – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Lestijärvellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Lestijärvellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Lestijärvellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Lestijärven alueella!

Huopakaton korjaus Lestijärvi – hiomme kattosi toimivuuden kohdilleen

Huopakaton korjaus Lestijärvi, korjaajamme hoitavat kaikki paikkaustyöt siististi ja sujuvasti katollesi. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu yleensä kuluneeseen katepintaan. Kermejä nakertavat vuosien varrella mekaaniset ja kemialliset rasitukset, kuten kosteus, pakkanen ja lumikuorma sekä auringon paahtava uv-säteily. Iän myötä kuivuessaan kattohuopa alkaa halkeilla aiempaa helpommin, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Huopakaton korjaustarpeesta kertovat esimerkiksi reiät, painumat ja repeämät, joskus jopa suoranaiset pullistumat eli niin sanotut huopakaton höyrypussit. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia saattavat rikkoa muun muassa sammaleen ja jäkälän juuret. Poissuljettu vaihtoehto eivät ole myöskään huopakaton myrskyvahingot, jotka voivat saada aikaan tuntuvaa tuhoa uudella ja terveelläkin katolla. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vioitti kattotekniikkaa.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lestijärvellä, huolella valituilla käsittelyaineilla sekä vaurioiden mukaisin menetelmin. Samakin ongelma saattaa eri katoilla vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on paras mahdollinen. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja käsittelemme massalla kuntoon pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki kuprujen tasoitusta varten. Toteutamme Lestijärvellä huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Lestijärvi – pätevät peltiseppämme paikkaavat kattosi

Peltikaton korjaus Lestijärvi, kattosi tiiveys ja toimivuus varmistetaan huolellisesti ammattilaistemme toimesta. Paikkaamme esimerkiksi korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Peltikattoa vaivaavat niin ikään arkiset sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, sadevedet, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelmia paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – ehkäpä aluskate on mekaanisesti vaurioitunut, tai jo alkujaan väärin asennettu. Vielä eräs valitettava vaaranpaikka ovat äkilliset myrsky- ja lumivauriot, jotka voivat olla kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Lestijärvellä edellyttää onnistuneet pohjatyöt. Irrotamme alustasta ruosteen ja lian, niin että paikkaustulos on tiivis ja pitävä. Useimmissa tapauksissa järkevimmäksi ratkaisuksi osoittautuu peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lestijärvellä. Kattopeltisepiltämme luonnistuvat tyylillä myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Lestijärvi, vakuuttavin taidoin ammattilaistemme toimesta

Tiilikaton korjaus Lestijärvi – kokeneiden tekijöidemme taitava toteutus uudistaa kattosi toimivuuden. Tiilikatonkin saattavat rikkoa muun muassa myrskyn tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tavallisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy vähin erin ympäristön rasituksissa, kun kattoa kuluttavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja sekä ujuttaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto joutuu kohtaamaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate sitoo kosteutta, joka yhä uudelleen jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties aluskate on kulunut ja kosteuden hapertama, tai asennettu väärälle kireydelle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Lestijärvellä toteutetaan sujuvasti toimestamme, rikkinäisten kattotiilien tai suojapeltien vaihdosta myrskyvaurioiden korjauksiin. Olennaista on, että kunnostuksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin; näin vältetään vakavammat kattovauriot ja turhat, ennenaikaiset remontit. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lestijärvellä, samoin painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, niin että kate saa takaisin pitävän suojauksen säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lestijärvi, varmistamassa ehjän ja vesitiiviin katon

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lestijärvi – korjaajamme hoitavat rakenteiden suojauksen timanttisella ammattitaidolla. Talon hyvinvointia on varjeltava turvaamalla rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa vakavia kattohaasteita, kuten kosteus-, home- sekä lahohaittoja ja vaarallisia sisäilmaongelmia. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy yleensä sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Viimeistä piirtoa myöten toimiva aluskate hoituu ammattilaistemme toimesta – teemme peltikaton ja tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset Lestijärvellä.

Suoritamme yksittäisten reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä rakenteen. Paikkaamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja kohennamme myös välikaton eristystä ja tuuletusta ilmanvaihdon toimivuutta ajatellen. Meiltä saat aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa kattoelementin osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lestijärvellä läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lestijärvi – korjaus tukee kattosi varmatoimisuutta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lestijärvi – korjaus hoidetaan tyylikkäästi ja täydellä varmuudella kattoasiantuntijoidemme toimesta. Läpiviennit muodostavat rakenteensa puolesta merkittävän riskin kattovuodoille ja kosteusvahingoille. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Lestijärvellä, taloudellinen ratkaisu on pyytää paikalle osaavat ammattilaisemme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä kattoluukun, savupiipun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme falskaavat tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Samoin asennamme aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Meiltä löydät kattavan avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lestijärvellä. Samalla voimme toteuttaa muutkin yksittäiset korjaukset kattosi tueksi. Tuloksena on parempi toimintavarmuus sekä pitkä, huoleton käyttöikä – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt