Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Lumijoki

Katon korjaus Lumijoki – kokeneelta kattopalvelultamme saat räätälöidyn toteutuksen kaikkiin kattosi paikkauksiin. Korjaustarvetta syntyy jokaiselle katolle jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties kaivataan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjausta ja tiivistystä. Uudemmassa kohteessa saattavat riittää pienet, yksittäiset paikkaukset, kun taas vanhempi katto voi vaatia osakseen jo astetta kattavampaa korjausta. Kattoa verottavat vuosien varrella monet ulkoiset tekijät; sammal, lehtiroska, kosteus, lumi sekä auringon paahtava uv-säteily. Lämpötilanvaihtelut pyrkivät haurastamaan katon ja sen läpivientien tiivisteet, ja ajan saatossa pelti ruostuu, huopa halkeilee ja tiili murentuu. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on huonolla tolalla. Tai kenties katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Äkillinen korjaustarve saattaa yhyttää uuden ja terveenkin katon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä ongelmia syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikiä.

Meiltä hoituvat mallikkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lumijoella, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Toteutamme kunnostukset kaikille kohteille katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta pulpetti- ja tasakattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit niin ikään hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksessa, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa osaavin ottein ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Pohjanmaa; Hailuoto, Liminka, Kempele, Oulu ja Siikajoki. Asiantunteva kunnostus säästää rahaa ja pitää kosteushaitat poissa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Lumijoella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Lumijoella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Lumijoella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Lumijoen alueella!

Huopakaton korjaus Lumijoki, huolellinen palvelu kattosi hyödyksi

Huopakaton korjaus Lumijoki – laadukkaat paikkaukset ammattilaistemme toimesta takaavat varman ja vesitiiviin tuloksen. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa muun muassa myrskyvahingot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy vähin erin ympäristön kulutuksissa, sillä mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu ajan saatossa pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa muodostua reikiä, painumia, kulumia, kupruja tai repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia syövät sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Lumijoella. Valitsemme kaikki paikkausaineet ja -menetelmät huolella vaurioille sopiviksi. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Saat meiltä Lumijoella tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten vaativat huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Lumijoki – vesitiivis katto edistää koko talon terveyttä

Peltikaton korjaus Lumijoki, tasokkaat kunnostukset toteutetaan katollesi huipputaitavan kattotiimimme voimin. Myös peltikaton kohtaloksi saattavat koitua myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattosillat, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös huomattavasti arkisemmat rasitukset, kun aurinko, pakkanen, vesi sekä jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpötilanvaihteluissa kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelmia löytyä myös yläpohjan tai aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Peltikaton perinteisiin vihollisiin kuuluu myös kattoa syövyttävä ruoste, ja erityisen hanakasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Lumijoella aloitetaan tunnollisista pohjatöistä, kuten lian ja ruosteen poistosta, niin että korjauksesta saadaan pitävä. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lumijoella. Kattopeltiseppiemme käsissä taipuvat myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Lumijoki, meiltä löytyy kattotöihin kokemus ja taito

Tiilikaton korjaus Lumijoki – katollesi pätevää ja huolellista palvelua kokeneilta kattoasiantuntijoiltamme. Vankkatekoinen tiilikään ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Muun muassa sammal ja jäkälä pyrkivät tarttumaan juurillaan tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella haastekerrointa kasvattaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoinen kate sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma löytyä yläpohjasta – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai ehkä rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Lumijoella ehkäisee vakavammat vauriot, kunhan korjauksiin ryhdytään hyvissä ajoin ennen katon vaipumista vaihtokuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Lumijoella viimeistellään kattotiilten pintakäsittelyllä, niin että katto saadaan jälleen pitämään puolensa kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lumijoki – tuntuvia kohennuksia kattosi terveyteen

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lumijoki, piinkovat ammattilaisemme tiivistävät kattosi taidolla ja tyylillä kuntoon. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, seurauksena voi syntyä mittavia kosteushaittoja, kuten ikäviä laho- ja homevaurioita tai vaarallisia sisäilmaongelmia. Tyypillisesti aluskatteen haasteet liittyvät sään ja iän tuomiin kulumiin, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheisiin tai äkillisiin mekaanisiin vaurioihin. Toteutamme ensiluokkaiset aluskatteen kunnostukset kaikenlaisissa kohteissa – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lumijoella.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja kunnostamme yläpohjan lahovauriot sekä uusimme kastuneet villat. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten kohennamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kattosi tapauksessa on tarpeen. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset ja pellitykset viimeisen päälle. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lumijoella läpiviennin kohdalta – kattoluukun, ilmanvaihtoputken, kattoikkunan, viemärintuuletusputken ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lumijoki – korjaus tehdään huolellisesti ja ensiluokkaisin tuottein

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lumijoki – korjaus lunastaa katollesi lisää käyttöaikaa, kun se toteutetaan ammattilaistemme toimesta. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lumijoella, kutsu paikalle pätevät tekijämme palauttamaan kattosi tiiveys. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme kärsineet suojapellit ja loppuunsa kuluneet tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lumijoella, ja samalla saat meiltä muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Ehjä ja energiatehokas katto varmistaa talosi kattavan hyvinvoinnin – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt