Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Luoto

Katon korjaus Luoto – Laadulla toteutetut katon kunnostustyöt taidokkailta kattoammattilaisiltamme. Korjaustarvetta löytyy monenkokoista ja -luontoista siinä missä kohteena olevia kattojakin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, jolloin saattaa riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Toisissa kohteissa puolestaan kaivataan astetta kattavampia toimia, kuten painavan lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Arkisempia haasteita katolle tuovat sään ja ympäristön kulutukset: sammal, lehtiroska, lämpötilanvaihtelut, kosteus sekä auringon uv-säteily. Vuosien vieriessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Laadukas kunnostus sitä vastoin ehkäisee kosteus-, home- ja lahohaitat. Katto saa pidemmän käyttökaaren sekä paremman toimintavarmuuden.

Toteutamme neuvokkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luodossa, katepinnan paikallisista kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun sekä kattoluukun korjaukset ja tiivistykset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot pellistä tiileen ja palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja varastoon sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaustyöt kaikissa saarikohteissa.

Palvelemme korjauksissa osaavin ottein ja avaimet käteen- periaatteella, asiakaslähtöisesti ja laatutuottein aina kattosi tarpeiden mukaan. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan hiomakoneista henkilönostimiin. Toimialueeseemme kuuluu Luodon ohessa muukin Pohjanmaa; Kruunupyy, Pietarsaari, Pedersören kunta, Uusikaarlepyy ja Vöyri. Turvallinen sekä tehokas kattokorjaus luonnistuu helposti ja huokeasti kauttamme – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Luodossa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Luodossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Luodossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Luodon alueella!

Huopakaton korjaus Luoto, kunnostukset auttavat kattoasi kestämään

Huopakaton korjaus Luoto – timanttinen työnjälki osaajiemme toimesta takaa parhaan lopputuloksen. Huopakatto, eli bitumikatto saattaa kärsiä muun muassa myrskytuhoja. Ehkä myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tavallisesti huopakattoa verottavat kuitenkin huomattavasti arkisemmat rasitukset, kuten sammal, kosteus ja lumikuorma sekä auringon paahtava uv-säteily. Kermistä aluksi löytyvä suojaava sirote hiutuu vähä vähältä pois, ja kun huopa kuivuu ikääntymisen myötä, halkeilua tapahtuu helpommin. Huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta, tai sitten katepintaan muodostuu vaurioita, kuten reikiä, painumia tai repeämiä. Lisäksi kermien väliin päässyt kosteus voi näkyvästi pullistaa kattohuovan, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus sekä tiivistys Luodossa. Katsastamme vaurioiden laajuuden sekä luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Samakin ongelma saattaa eri katoilla vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on paras mahdollinen. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa kuprut eli huopakaton höyrypussit. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Saat meiltä Luodossa huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä pienet ja suuret huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Luoto – pitävä paikkaus ja tyylipuhdas työnjälki pätevien kattotaituriemme toimesta

Peltikaton korjaus Luoto, paikkaus mahdollistaa pitkäikäisen ja käyttövarman katon, kun asialla ovat ammattiosaajamme. Käsittelemme kuntoon esimerkiksi reiät ja ruostekohdat sekä muut korroosion jäljet. Hyvin huollettukin peltikatto joutuu kohtaamaan sään ja ajan tuomat rasitukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä. Vielä eräs valitettava mahdollisuus ovat peltikaton myrsky- ja lumivauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi alustasta irti tikkaat sekä lumiesteet, niin että kattoon tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Luodossa aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme lisäkiinnitykset kattopelteihin sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luodossa. Käsissämme saat varmoin ja vakuuttavin ottein myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Luoto – tehokas palvelu kattosi parhaaksi järjestyy asiantuntijoiltamme

Tiilikaton korjaus Luoto, tiivistämme kattosi luotettavalla palvelulla yksityiskohtia myöten. Myös tiilikaton saattavat päästä yllättämään äkilliset myrskyvahingot. Kenties katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tavallisimmin korjaustarve on kuitenkin tulosta arkisista ympäristön kulutuksista, kun tiiliä jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuva pakkasrapautuminen. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä ujuttaa juuriaan katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto myös haurastuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka toistuvissa lämpötilanvaihteluissa vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, ongelmia voi löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – esimerkiksi aluskate saattaa olla kulunut, vaurioitunut tai jo alkujaan virheellisesti asennettu.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Luodossa ehkäisee vakavammat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luodossa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, jotta kate saadaan jälleen asianmukaisesti suojaan sään ja sammaleen uhkilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Luoto, huolehtimassa kattosi rakenteille suojan

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Luoto – huolehdimme kattosi vesitiiveyden kuntoon, jotta rakenteet pysyvät turvassa. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa etenkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Laadukas, oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin vesi ehtii eristeisiin tai muihin kattorakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat tyypillisesti sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Aluskatteen paikkaukset saat laajalla skaalalla osaavien ammattilaistemme kautta – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luodossa.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja purkutöitä tehtäessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja parannamme eristystä tai yläpohjan tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien kohdalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Luodossa sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Luoto – korjaus maksaa itsensä takaisin pidempänä elinkaarena

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Luoto – korjaus auttaa kattoasi pysymään kunnossa, kun työ tehdään taidokkaasti kauttamme. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joihin liittyy selkeä vuotoriski. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Luodossa, viisas ratkaisu on pyytää paikalle pätevät ammattikorjaajamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja uusimme kärsineet suojapellit. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Meiltä löydät ratkaisun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Luodossa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt