Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Mustasaari

Katon korjaus Mustasaari – asiantuntevaa ja tyylikästä ammattipalvelua osaavilta tekijöiltämme kaikenlaisille katoille. Kohteeseen kuin kohteeseen syntyy korjaustarvetta jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, jolloin saattaa riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Toisissa kohteissa taas voidaan kaivata kattaviakin kunnostustoimia, kuten painavan lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Haasteita katolle tuottavat myös monet arkiset tekijät ympäristöstä: kosteus, sammal, lehtiroska ja uv-säteily sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Vuosien kuluessa tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet.

Meiltä hoituvat mallikkaasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Mustasaaressa, yksittäisistä katepinnan kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun sekä kattoluukun paikkaukset ja tiivistykset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Käsissämme taipuvat kunnostukset kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme pelti-, huopa- sekä tiilikatteet harjakatosta mansardi- ja aumakattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, tiivistykset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi suoritamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Toimialueeseemme kuuluu Mustasaaren ohessa muukin Pohjanmaa; Vaasa, Vöyri, Laihia, Maalahti ja Körsnäs. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta, ja ammattilaistemme korjauksia voit niin ikään hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksessa. Toteutamme kattotyöt laatutuottein ja avaimet käteen- periaatteella, asiakaslähtöisellä palvelulla aina kattosi parasta ajatellen. Lunasta siis katolle laadukkaat lisävuodet helposti ja huokeasti kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Mustasaaressa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Mustasaaressa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Mustasaaressa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Mustasaaren alueella!

Huopakaton korjaus Mustasaari, tunnollinen toteutus ja tasokas työnjälki hoituvat varmuudella kauttamme

Huopakaton korjaus Mustasaari – ammattilaisiltamme saat tunnollisen ja taitavan toteutuksen, mikä on tärkeää kattosi hyvinvoinnin kannalta. Huopakaton, eli bitumikaton epäkohdat löytyvät yleensä katepinnan kulumista. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermiä pääsevät lisäksi kuivattamaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Selkeinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan erilaiset epätasaisuudet: reiät, vekit, rypyt, repeämät, kuprut, kulumat ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi lisäksi näkyvästi pullistaa huovan, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai ehkäpä huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumoihin iskevät sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Mustasaaressa, aina katollesi turvallisin menetelmin sekä ensiluokkaisin tuottein. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme takaa katolle varman ja onnistuneen tuloksen. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin asennamme tarpeen mukaan erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit pullistumien tasoitusta varten. Toteutamme Mustasaaressa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten niin ikään huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Mustasaari – paikkaus kohentaa kiinnikkeistä pitävät ja peltien liitoksista tiiviit

Peltikaton korjaus Mustasaari, vahva kokemuksemme ja tietotaitomme varmistaa katollesi onnistuneen korjausjäljen. Peltikaton saattavat yllättää vaikkapa äkilliset myrskyvauriot. Kenties vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Arkisempiin peltikaton haasteisiin kuuluvat sään ja ympäristön kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma löytyä yläpohjasta – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa riipivä ruoste, ja korroosio iskee hanakasti etenkin hoitamatta jääneeseen kattoon.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Mustasaaressa edellyttää onnistuneet pohjatyöt. Poistamme alustasta ruosteen ja lian, jotta lopputulos on siisti sekä pitävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen tuntumasta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos pellit on alkujaan asennettu liian harvaan. Kattopeltiseppämme hoitavat myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset Mustasaaressa, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Mustasaari – ammattilaistemme kokemus sekä tietotaito palvelevat kattosi hyvinvointia ja etua

Tiilikaton korjaus Mustasaari, merkittäviä parannuksia kattosi tiiveyteen saat pätevien ja luotettavien osaajiemme toimesta. Vankkatekoinen tiilikattokaan ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön rasituksia. Muun muassa sammal ja jäkälä ujuttavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta aiheuttaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut tiili sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, on syytä katsastaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne – vaikkapa aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä. Tai ehkä tiilikatto rikkoutui äkillisesti, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Mustasaaressa kannattaa toteuttaa ajoissa, niin ettei katto pääse syyttä suotta vaipumaan vaihtokuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Mustasaaressa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaustöiden viimeistelynä pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kate saadaan jälleen pitämään puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Mustasaari, pitämässä rakenteet kosteudelta suojassa

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Mustasaari – taitavan ja varmaotteisen kattotiimimme käsissä kulunut kate saa uuden elämän. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa mittavan kokoluokan ongelmiin, joten paikkaukset on syytä toteuttaa välittömästi epäkohtien havaitsemisen jälkeen. Aluskatteen haasteet muodostuvat tyypillisesti sään ja iän tuomissa kulutuksissa, mutta joskus niitä synnyttävät myös asennusvirheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Olipa ongelmien syy mikä tahansa, meiltä saat laatuvarmat korjaustyöt – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Mustasaaressa.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä parannamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos ilmanvaihdon toimivuus sitä edellyttää. Palvelemme aluskatteen korjauksissa ja paikkauksissa kaikkien elementtien osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Mustasaaressa läpiviennin kohdalta; kattovalokuvun, kattoikkunan, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Mustasaari – korjaus mahdollistaa pidemmän elinkaaren sekä parempikuntoisen katon

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Mustasaari – korjaus pitää rakenteet terveinä ja kuivina, kun työn suorittaa sujuvaotteinen ammattitiimimme. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Mustasaaressa, tehokkaat ja turvalliset paikkaustoimet toteutetaan ammattilaistemme toimesta. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Meiltä saat asiantuntevan avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Mustasaaressa, ja samalla voimme toteuttaa muutkin korjaukset kohdekaton tilanteen mukaan. Kunnostukset säästävät aikaa ja rahaa sekä pidentävät kattosi elinkaarta – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt