Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Outokumpu

Katon korjaus Outokumpu – toimintavarmuus on ensiarvoisen tärkeää, joten anna työ kokeneiden katto-osaajiemme käsiin. Korjaustarpeen luonne sekä laajuus vaihtelevat siinä missä kohteena olevat katotkin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, jolloin riittää yleensä katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Toisissa kohteissa puolestaan kaivataan astetta kattavampia toimia, kuten painavan lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Useimmiten katon haasteet liittyvät astetta arkisempiin rasituksiin, kun katepintaa verottavat sammal, kosteus, lehtiroska sekä uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja vuosien vieriessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Korjaustarvetta edistää entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla, tai jos katon alkuperäisen asennuksen yhteydessä on tehty kohtalokkaita virheitä.

Meiltä saat laatuvarmat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Outokummussa, yksittäisistä katepinnan kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun paikkaukset sekä tiivistykset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Käsissämme taipuvat kunnostukset katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Karjala; Heinävesi, Liperi, Polvijärvi, Kontiolahti ja Joensuu. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme osaavan työvoiman sekä ammattitason välineet. Toteutamme korjaukset laatutuottein ja avaimet käteen- periaatteella, asiakaslähtöisellä palvelulla aina kattosi parasta ajatellen. Tuloksena on katolle turvaa ja toimivuutta sekä talolle kattava hyvinvointi – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Outokummussa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Outokummussa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Outokummussa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Outokummun alueella!

Huopakaton korjaus Outokumpu – pitävät kunnostukset pätevästi kauttamme

Huopakaton korjaus Outokumpu, meiltä saat huolellisen laatutoteutuksen kaikentyyppisiin kohteisiin. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa vaikkapa myrskyvahingot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Yleisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy vähitellen ympäristön kulutuksissa, sillä mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu ajan saatossa pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Selkeinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan muutokset ja vauriot; reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut, kulumat ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi niin ikään näkyvästi pullistaa kattohuovan, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta. Saumat voivat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Outokummussa, katepinnan kunnostuksista aina huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Valitsemme kaikki paikkausaineet ja -menetelmät huolella kohteelle sopiviksi, mikä varmistaa pitävän korjausjäljen ja parhaan mahdollisen tuloksen. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoitusta varten. Toteutamme Outokummussa tarpeen mukaan myös alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, sekä taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Outokumpu – paikkaamme reiät ja kunnostamme rakenteet

Peltikaton korjaus Outokumpu, tehokkaat sekä luotettavat korjaustyöt suorittaa kokenut ja taitava ammattipalvelumme. Paikkaamme muun muassa ruostekohdat, reiät sekä muut korroosion jäljet. Jokainen peltikatto joutuu kohtaamaan myös sään ja ympäristön kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän myötä kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä. Tai sitten kattoon ovat yllättäen iskeneet lumi- tai myrskyvauriot, jotka saattavat tehdä tuhoisaa jälkeä uudella ja terveelläkin katolla. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit, tikkaat tai kattosillat, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Outokummussa edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian ja ruosteen poiston alustasta, niin että työnjäljestä tulee kestävä. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Hoidamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Outokummussa. Lisäksi saat meiltä peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Outokumpu, paikkaus pitää kattosi parhaassa vireessä

Tiilikaton korjaus Outokumpu – paikkaukset hoituvat taidolla ja tyylillä kokeneiden asiantuntijoidemme käsissä. Vankkatekoinen tiilikattokaan ei ole immuuni sään ja ympäristön kulutuksille. Esimerkiksi sammal ja jäkälä ujuttavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta aiheuttaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyessään tiilikatto myös haurastuu lisää ja sitoo itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Kun tiilikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate voi olla loppuunsa kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai ehkä ongelmia syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Outokummussa tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Tärkeää on, että kunnostukset toteutetaan riittävän hyvissä ajoin; näin vältetään vakavammat kattovauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Suoritamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Outokummussa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kulunut kate saadaan pitämään puolensa kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Outokumpu, tinkimättömällä taidolla ja turvallisin ottein

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Outokumpu – toteutamme pitävät kunnostukset kattosi tarpeiden mukaan. Aluskatteen tehtävä on suojata rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa kokonaisvaltaisiin ongelmiin, joten korjaukset on paras toteuttaa välittömästi vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Haasteita aluskatteen toimivuuteen tuottavat sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Suoritamme sujuvasti aluskatteen kunnostukset, oli katon malli tai materiaali mikä tahansa – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Outokummussa.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja kunnostamme katolta valumajäljet, lahovauriot sekä kastuneet villat. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten parannamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, mikäli kohdekaton tilanne sitä vaatii. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle, ja suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä hoidamme tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Outokummussa läpiviennin kohdalta; kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Outokumpu – korjaus palvelee kattosi tiiveyden ja toimivuuden tukena

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Outokumpu – korjaus tiivistää kattosi haastekohdat kuntoon, kun laitat asialle luotettavat laatutekijämme. Läpivienteihin sisältyy aina huomattava vuotoriski niiden puhkaistessa vesikatteen sekä aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Outokummussa, järkevä ratkaisu on kutsua paikalle pätevät ammattilaisemme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme aikansa eläneet suojapellit ja vaihdamme virttyneet tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Tarjoamme asiantuntevan avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Outokummussa. Hoidamme taidokkaasti myös muut yksittäiset korjaukset kattosi tueksi. Vahva ja toimintakykyinen katto varjelee parhaassa turvassa rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt